Feyenoord
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Simon Thern 83. / Kopbal  (Henk Veerman)

90'
Feyenoord had het initiatief de tweede helft en had het meest de bal. De bezoekers konden, ondanks het overwicht, nauwelijks kansen creëren. Heerenveen loerde alleen maar op de counter. Vijf minuten voor tijd kwam de thuisploeg onverdiend en onverwacht op voorsprong, na een goal van Thern. Het voorbereidende werk was van invaller Veerman. Alles is nog mogelijk zondag, tijdens de return!
90'
90'
Er komen drie minuten bij in het Abe Lenstra Stadion!
90'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Lerin Duarte
90'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
89'
Wissel in bij Feyenoord -> Anass Achahbar
89'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
86'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Kenneth Otigba
86'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Simon Thern
83'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:0 door Simon Thern
Veerman bewijst meteen zijn waarde! Hij wint een luchtduel, nadat een vrije trap voor het doel is geslingerd. Met zijn kopbal bedient hij Simon Thern en hij geeft de bal het laatste zetje.
79'
Daar is dan de eerste wissel! Uth eraf en Henk Veerman komt erbij. Een spits voor een spits.
79'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
79'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Mark Uth
77'
Opvallend is dat er met nog een kwartier op de klok, nog niet gewisseld is. Beide coaches lijken te vertrouwen op de elf die zij het veld in hebben gestuurd.
74'
Heerenveen weet er na rust veel minder gevaarlijk uit te komen dan voor rust. Dat kan er ook mee te maken hebben dat Feyenoord defensief beter staat bij balverlies.
70'
Het spel is weer hervat, nadat het spel een tijdje stil lag door een blessure van Larsson. De aanvaller valt meer op doordat hij telkens op de grond ligt, dan dat hij goede acties maakt op de flanken.
66'
Beide doelmannen krijgen opvallend weinig te doen vanavond. Kristoffer Nordfeldt en Vermeer zijn beide de laatste weken flink in het nieuws. De doelman van Heerenveen zou gevolgd worden door Swansea City. Vermeer is onderwerp van gesprek, gezien zijn slechte vorm de laatste weken. Hij is ver terug gevallen, sinds de eerste wedstrijden zijn komst naar Rotterdam.
62'
Goede vrije trap Toornstra! Eindelijk weer eens een moment van opwinding. Een vrije trap op twintig meter van het doel wordt getrapt door Toornstra. Hij krult de bal richting de verre hoek, maar de bal een metertje naast.
61'
De wedstrijd heeft een doelpunt nodig, om echt los te komen. In de eerdere ontmoetingen dit seizoen werd wel gescoord. In Rotterdam eindigde de confrontatie in 1-1. In het Abe Lenstra was de vorige ontmoeting goed voor vier doelpunten. De thuisploeg zegevierde met 3-1.
58'
Sam Larsson lijkt niet meer fit te zijn. De aanvaller is aangeslagen, na een overtreding van Başaçıkoğlu. De man die vorig jaar nog aan de linkerkant van de aanval stond in Heerenveen. Larsson, begeerd door PSV, komt overigens nauwelijks in het stuk voor vanavond. Het is voor hem te hopen dat de scouting van PSV vanavond niet aanwezig is.
54'
De tweede helft gaat door, waar de eerste geëindigd is. Namelijk met een bedroevend niveau en zeer veel balverlies van beide kanten.
51'
De play-offs leven niet echt in Heerenveen, gezien de lege tribunes in het stadion. Toch jammer, als je bedenkt dat het voor Heerenveen gewoon een goede prestatie is als de play-offs gehaald worden.
49'
Aardige actie van Başaçıkoğlu, met vervolgens een aardig schot in de korte hoek. De bal gaat net langs de paal.
46'
Dezelfde 22 spelers zijn begonnen aan de tweede helft. Laten we hopen op een betere tweede helft!
46'
45'
De wedstrijd begon hoopvol, met twee ploegen die wilden aanvallen. Dit leidde tot een grote kans voor Slagveer, maar Vermeer wist te voorkomen dat de thuisploeg op kwam. Daarna nam Feyenoord het heft in handen en mocht het de bal hebben van Heerenveen. Dit leidde tot kleine mogelijkheden, onder meer voor Kâzım-Richards en Van Beek. De thuisploeg loerde op de omschakeling en was daarin enkele keren gevaarlijk met de snelheid van Slagveer.
45'
44'
Mogelijkheid voor Kâzım-Richards. Een voorzet van Boëtius komt bij de tweede paal en daar wint Başaçıkoğlu een luchtduel, waardoor de bal in de buut van Kâzım-Richards komt. De spits vergeet echter zijn hoofd tegen de bal te zetten.
41'
Van den Berg ligt aangeslagen op de grond. De kersverse vader ging zojuist ook al eens naar de grond.
38'
Kopbal Sven van Beek! Uit een hoekschop kopt hij de bal richting doel, maar Joost van Aken kan de bal van de doellijn koppen.
37'
Feyenoord mag de bal hebben, maar weet niet tot kansen te komen. Heerenveen wacht af en gokt op fouten van Feyenoord. Vanuit de omschakeling probeert de ploeg van Dwight Lodeweges gevaarlijk te worden.
34'
De wedstrijd begon hoopvol de eerste tien minuten, maar heeft dit geen vervolg kunnen geven in de daaropvolgende twintig minuten. Het is slordig van beide kanten en vele mogelijkheden worden er niet gecreëerd. Slagveer is dreigend aan de kant van de thuisploeg en Kâzım-Richards had kleine mogelijkheden, namens de bezoekers.
32'
Gele kaart voor Terence Kongolo (Feyenoord)
Hij wordt niet fijn aangespeeld aan de linkerkant van het veld. Daardoor komt hij na een slechte aanname in de problemen en besluit hij om Slagveer neer te leggen. Dit komt hem ook op een prent te staan. Zo gaat het hard met de gele kaarten in Friesland!
30'
Gele kaart voor Jean-Paul Boëtius (Feyenoord)
Op het scorebord van de gele kaarten is het al heel snel weer gelijk. Boëtius gaat ook op de bon, nadat hij een aanval van de thuisploeg in de kiem smoorde met een overtreding.
30'
Fantastische voorzet Luke Wilkshire, fijn aangesneden, maar Kâzım-Richards kan zijn hoofd er niet goed tegenaan zetten. Anders had dit een goede kans op kunnen leveren voor de bezoekers.
27'
Gele kaart voor Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
De jonge verdediger begaat een harde overtreding op Bilal Başaçıkoğlu. Arbiter Danny Makkelie bestraft hem terecht met een gele kaart.
27'
De man waar tot dusver de meeste dreiging vandaan komt is Slagveer. De verdedigers van Feyenoord hebben vooralsnog geen antwoord op de snelheid van de aanvaller.
26'
Slagveer vanuit een moeilijke hoek! Hij wordt diep gestuurd door Stefano Marzo en geen enkele Feyenoorder houdt hem bij op snelheid. Bijna vanaf de achterlijn besluit de rappe buitenspeler om te schieten en dat doet hij niet eens zo onaardig. Hij dwingt Vermeer nog tot een redding.
25'
Jonge, jonge Colin Kâzım-Richards. Dit was wel heel slecht geschoten. Hij werd gelanceerd en kon vanaf de zestienmeter uithalen. Het schot wordt bijna een ingooi.
22'
Vrije schietkans voor Jens Toornstra! Maar dit hebben we hem wel eens beter zien doen. Het schot gaat hoog over en naast. Dit tekent misschien wel de mindere vorm waar ook Toornstra in zit.
19'
De druk ligt in deze ronde van de play-offs voornamelijk bij Feyenoord. Toch zijn de resultaten van Heerenveen niet veel beter dan die van de Rotterdammers, de laatste weken. Heerenveen wist al vier wedstrijden op rij niet te winnen. De Rotterdammers pakten slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden.
16'
Schietkans Karim El Ahmadi, na balverlies Joey van den Berg! Het schot van een meter of 25 wordt aangeraakt. De bal gaat een meter naast het doel. Een hoekschop volgt.
14'
Jean-Paul Boëtius stuurt Miquel Nelom de zestienmeter in en hij heeft heel veel tijd om een speler van Feyenoord te vinden voor het doel, maar hij springt slordig met deze kans om. Kans verkeken.
13'
De verassing in de opstelling bij Feyenoord, Bilal Başaçıkoğlu, begint onwennig. In de eerste dertien minuten viel hij enkele keren op met nonchalant balverlies. Hij moet duidelijk nog in de wedstrijd komen. Het is pas de derde basisplek van hem dit seizoen, na de eerste twee competitierondes.
10'
De eerste tien minuten in Friesland zitten erop. Het duel begint hoopvol en het spelbeeld gaat voorlopig heen en weer. Heerenveen had de score al kunnen openen, via rechtsbuiten Slagveer. Oog in oog met Vermeer faalde de aanvaller, die al elf competitietreffers achter zijn naam heeft staan.
8'
Daar zag de verdediging van Feyenoord er niet goed uit bij de kans van Slagveer. Het hele centrum lag open, na de pass van Uth.
6'
Luciano Slagveer moet de score al openen! Mark Uth stuurt Slagveer de diepte in en hij kan zo doorlopen naar het doel. Op het moment dat hij de zestien binnenkomt, haalt hij uit, maar Kenneth Vermeer ligt in de weg. Dit hebben we Slagveer beter zien doen de laatste weken.
3'
De thuisploeg heeft zich voorgenomen om fel te beginnen tegen het geplaagde Feyenoord. De Friezen zetten vroeg druk op de verdediging van Heerenveen.
1'
De thuisploeg heeft afgetrapt. De play-offs zijn begonnen!
1'
Opstellingen!
Bij de thuisploeg zijn er weinig verassingen in de opstelling. Mark Uth keert terug na een blessure en ook Joost van Aken maakt zijn rentree. Dit betekent dat Henk Veerman en Kenneth Otigba op de bank plaats nemen.

'Gio' heeft een opvallende naam opgesteld. Bilal Başaçıkoğlu mag weer eens in de basis beginnen bij Feyenoord. Dit komt door een blessure van Lex Immers. Daardoor gaat Jens Toornstra op het middenveld spelen. Verder keert Terence Kongolo terug, ten koste van Joris Mathijsen. Rick Karsdorp is geschorst en wordt vervangen door Luke Wilkshire
Welkom! De eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal begint donderdagavond in Heerenveen. Daar stuit sc Heerenveen op het geplaagde Feyenoord. Voor sc Heerenveen zijn de play-offs een toetje, waar het voor Feyenoord meer een straf is. De club uit Rotterdam verspeelde directe plaatsing voor de Europa League afgelopen weekend. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

sc Heerenveen al vier wedstrijden zonder overwinning
Dat sc Heerenveen deel zou gaan nemen aan de play-offs, staat al enkele weken vast. Sinds de club de play-offs binnen handbereik had, is de ploeg mindere resultaten gaan boeken. De afgelopen vier wedstrijden werden niet in winst omgezet. PSV won ruim, Willem II en Go Ahead Eagles sleepten een punt uit het vuur. En afgelopen zondag was FC Twente de baas in het Abe Lenstra Stadion. Onder aanvoering van oud-speler van Heerenveen, Hakim Ziyech, wonnen de Tukkers met 1-3 in Friesland. De ploeg van Dwight Lodeweges heeft dus bepaald geen vertrouwen getankt, de laatste weken van de competitie.

Bij de Friezen is het meespelen van clubtopscorer Mark Uth een vraagteken, vanwege een blessure. De Duitse spits werd afgelopen weekend vervangen door Henk Veerman. Bij de thuisploeg zal de hoop gevestigd zijn op de buitenspelers Sam Larsson en Luciano Slagveer. Beide heren tonen zich uiterst effectief deze jaargang in de eredivisie. De Zweed maakte acht doelpunten, ondanks dat hij slechts 21 wedstrijden meedeed. Slagveer miste slechts één duel en kwam tot elf treffers. De aanval van Heerenveen zou de jonge verdediging van Feyenoord pijn kunnen doen. Net zoals tijdens de eerste ontmoeting in Friesland dit seizoen. Toen zegevierde Heerenveen met 3-1.

’Gio’ moet Feyenoord alsnog naar Europees voetbal loodsen
Giovanni van Bronckhorst staat voor de loodzware taak om Feyenoord alsnog naar Europees voetbal te loodsen. Na de nederlaag zondag in Zwolle (3-0) besloot Fred Rutten om op te stappen. Hij zag geen mogelijkheid meer om dit elftal aan de praat te krijgen. ‘Gio’ zou aanvankelijk pas na dit seizoen beginnen als hoofdtrainer van Feyenoord, maar zijn startdatum als coach is dus vervroegd. Hij ziet de kansen van Feyenoord in de play-offs positief in.

Het is natuurlijk de vraag hoe het met de motivatie van de spelers van Feyenoord zit. De ploeg stond bijna de gehele tweede seizoenshelft op de derde plek, een plek die recht geeft op een ticket voor de Europa League. Pas op de laatste speeldag is de ploeg verstoten naar de vierde plek en pakte het AZ van John van den Brom de begeerde derde plek. Feyenoord zal het in Heerenveen wellicht zonder Lex Immers en Elvis Manu moeten doen. De kans is daardoor aanwezig dat Bilal Başaçıkoğlu weer eens de kans krijgt vanaf de aftrap. Het zou pikant zijn, want hij kwam in de zomer nota bene over van Heerenveen.