Almere City FC Maandag, 2. Mei 2016
20:00 uur
FC Emmen
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ricardo Kip 5. / Schot met rechts  (Gaston Salasiwa)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Soufyan Ahannach 24. / dir. vrije trap
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kees van Buuren 39. / Eigen goal
3 : 1 Torinfos in de Ticker Enzio Boldewijn 83. / Schot met rechts
4 : 1 Torinfos in de Ticker Soufyan Ahannach 89. / Schot met rechts  (Enzio Boldewijn)

90'
In de tweede helft had Almere City het lange tijd gigantisch lastig met een sterker FC Emmen, maar nadat de treffer voor de bezoekers maar niet viel, was het aan de andere kant wel raak via Boldewijn (3-1), die enkele minuten later ook nog een assist gaf aan Ahannach (4-1). Door een 4-1 overwinning staat de club uit Flevoland met één been in de halve finale van de play-offs.
90'
90'
Ook nog enkele grote kansen voor Almere City via onder andere Boldewijn, maar gescoord wordt er niet meer. De thuisploeg gaat met 4-1 winnen en staat met één been in de halve finale van de play-offs.
90'
Uit de hoekschop die volgt is Danso gevaarlijk! De aanvaller raakt de lat via Etemadi.
90'
Bij het ingaan van de drie minuten blessuretijd is het invaller Kolder die vanuit de draai Etemadi aan het werk zet. Dat had zomaar de 4-2 kunnen zijn, maar de goalie redt prima.
89'
Doelpunt voor Almere City FC, 4:1 door Soufyan Ahannach
En ook de vierde ligt erin voor Almere! Ahannach scoort zijn tweede na voorbereidend werk van Boldewijn, die laag voorgeeft op de 'overstappende' Kip. Het is de linksbuiten die hierna met rechts in de rechter hoek schiet!
85'
Wissel in bij FC Emmen -> Marnix Kolder
85'
Wissel uit bij FC Emmen -> Rick ten Voorde
85'
Wissel in bij Almere City FC -> Javier Vet
85'
Wissel uit bij Almere City FC -> Pablo Rosario
83'
Doelpunt voor Almere City FC, 3:1 door Enzio Boldewijn
Maar aan de andere kant is het raak! Kip haalt vanaf de linkerkant van de zestien uit, waarna Telgenkamp slechts matig weet te redden. De rebound is vervolgens voor Boldewijn en hij schiet keurig laag en hard binnen vanuit een lastige hoek.
81'
Uitstekende actie van Deul, die twee man voorbij gaat en inschiet. Het is uiteindelijk Etemadi die kan redden, maar Almere heeft minder te vertellen dan in de eerste helft.
75'
Nog een kwartier te gaan in Almere! Met deze stand zal vooral Emmen blij zijn. De ploeg heeft een uitdoelpunt te pakken en mag vrijdag in eigen huis aantreden.
74'
Wissel in bij FC Emmen -> Raymond Gyasi
74'
Wissel uit bij FC Emmen -> Tom Overtoom
71'
Wissel in bij Almere City FC -> Tim Receveur
71'
Wissel uit bij Almere City FC -> Pelle van Amersfoort
67'
Telgenkamp redt voordat Van Amersfoort kan scoren. De doelman is er als de kippen bij en redt een voorzet voordat de aanvaller van de thuisploeg met zijn lange benen binnen kan tikken.
65'
Beide ploegen komen zo nu en dan goed door, maar van grote kansen is al een tijdje geen sprake.
61'
Gele kaart voor Enzio Boldewijn (Almere City FC)
wat heet 'harder'. Boldewijn gaat niet iets, maar veel te hard door op Mannes nadat hij zelf de bal te ver voor zicht uitspeelt. Een donkere gele kaart voor de rechtsbuiten van Almere.
59'
Gele kaart voor Jason Oost (Almere City FC)
Diezelfde prent wordt nu getoond aan Oost, die een aanvallende fout maakt. Het wordt allemaal iets harder op het veld.
58'
Gele kaart voor Jens Jurn Streutker (FC Emmen)
Mandekker Streutker moet balverlies op het middenveld corrigeren en doet dat met een iets te harde overtreding. Hetgeen levert hem een terechte gele kaart op.
56'
Emmen blijft dreigend, maar aan de andere kant kan de razendsnelle Enzio Boldewijn er ook wat van. De vleugelaanvaller is zijn tegenstander de baas, maar ziet in de zestien niemand vrijstaan en daardoor gaat een veelbelovende aanval verloren.
52'
De thuisploeg komt hier goed weg! Van Deelen haalt de achterlijn en geeft laag voor, maar voordat er een Emmense aanvaller tegenaan kan lopen, wordt de bal weggewerkt. Het is een goede zet geweest van trainer Gert Heerkes om de vleugelverdediger in de rust van flank te laten wisselen.
50'
FC Emmen is de ploeg die het beste begint aan de tweede helft. De ploeg dringt Almere terug op de eigen helft.
47'
Een paar omzettingen bij FC Emmen om in de tweede helft de geleden schade te herstellen. Olijve is in de ploeg gekomen voor de matig spelende Kulhan.
46'
Wissel in bij FC Emmen -> Frank Olijve
46'
Wissel uit bij FC Emmen -> Johan Kulhan
46'
45'
Almere City ging gesteund door het thuispubliek uitstekend van start en kwam via mooie goals van Kip en Ahannach op een 2-0 voorsprong. Door een eigen treffer van Van Buuren kreeg Emmen, dat gaandeweg het, overigens aantrekkelijke, duel sterker voor de dag kwam de 2-1 in de schoot geworpen en zodoende is het nog zeer spannend in Flevoland.
45'
45'
De vrije trap van Salasiwa wordt weggewerkt, maar vervolgens kan de vleugelverdediger nogmaals voorgeven. Van Amersfoort is attent en zet Telgenkamp aan het werk. De doelman laat zien scherp te zijn en redt de bal keurig.
44'
Gele kaart voor Erixon Danso (FC Emmen)
Danso wil balverlies herstellen en doet dat met een overtreding aan de zijlijn. Van den Kerkhof slingert de vleugelaanvaller daarom op de bon.
39'
Doelpunt voor FC Emmen, 2:1 door Kees van Buuren (eigen doelpunt)
Aiaiai Van Buuren. Het is nog niet de wedstrijd van de vleugelverdediger van Almere. Net was hij nog aanvallend actief, maar nu schiet hij de bal achter zijn eigen doelman. Tom Overtoom haalt uit vanaf de zestien en in een poging de bal weg te werken, knalt Van Buuren de bal met veel effect in zijn eigen doel.
37'
Wat een lekkere aanval van Almere! Oost geeft de bal achter het standbeen aan Van Amersfoort mee en vervolgens gaat de bal naar de opstomende Van Buuren. De man van de enige gele kaart van de wedstrijd bewijst waarom hij verdediger is en schiet hoog over.
35'
Uithaal van Oost, maar Telgenkamp kan redden. Almere is continu dreigend. Deze ploeg zou nog wel eens de verrassing kunnen worden van de play-offs. Jack de Gier heeft het elftal geweldig aan het voetballen gekregen.
33'
In het stadion zit onder andere Alfons Groenendijk. De trainer van Excelsior staat weliswaar boven de streep met zijn ploeg, maar zou bij een negatief resultaat komend weekeinde zomaar nog eens in de nacompetitie terecht kunnen komen.
29'
De oud-middenvelder van onder andere FC Twente lift de bal goed over de muur, maar ook net voorbij de verre rechter paal. Daar was Emmen dichtbij de 1-2.
28'
Gele kaart voor Kees van Buuren (Almere City FC)
Nu krijgt Emmen een vrije trap op een mooie plek! Van Deelen gaat op snelheid langs Van Buuren op de rand van de zestien en wordt neergemaaid. Jurjan Mannes mag de bal gaan klaarleggen.
24'
Doelpunt voor Almere City FC, 2:0 door Soufyan Ahannach
Het is Ahannach die zijn ploeggenoten wegstuurt en de bal geweldig in de rechterhoek krult. Telgenkamp is kansloos nadat de bal over de muur heen zeilt. Almere City heeft na een kwart wedstrijd al een riante voorsprong.
23'
Almere verdient via Ramsteijn een vrije trap op de rand van de zestien, Dit is een mooie plek voor onder andere Kip.
18'
En weer een schot van Emmense komaf... Erixon Danso haalt uit nadat hij de bal zelf verovert, maar in de rechterhoek ligt Etemadi wederom in de weg.
16'
Het eerste werk voor Almere-goalie Agil Etemadi is een feit. Boy Deul raakt een stuiterende bal op randje zestien niet helemaal goed en daardoor kan de goalie van de thuisploeg makkelijk opvangen.
14'
We zijn een klein kwartier onderweg en het is vooralsnog Almere dat dicteert. De ploeg heeft niet eens zo heel veel balbezit, maar speelt compact en creëert bij een overname snel mogelijkheden.
10'
En een minuut later is de 2-0 wél een feit! Lars Nieuwpoort mag hem na terug koppend werk van Kaj Ramsteijn maken, maar de man van de assist stond buitenspel en dus gaat het feest niet door.
9'
En daar had het ook al 2-0 kunnen staan! Kip komt goed door op de linkerflank en nadat Jason Oost als bliksemafleider zijn waarde bewijst, is het Ahannach die in kan koppen, maar net iets te weinig kracht en richting aan de bal kan meegeven, waardoor Telgenkamp redt.
6'
Kip is een speler die onder Jack de Gier uitstekend is gaan presteren. Sinds de komst van de trainer in de winterstop scoorde de middenvelder er inclusief zijn treffer van vandaag liefst vijftien, terwijl in de eerste seizoenshelft slechts eenmaal werd gescoord.
5'
Doelpunt voor Almere City FC, 1:0 door Ricardo Kip
En al snel is daar de goal voor de thuisploeg! Topscorer Kip (15 treffers) krijgt de bal na goed voorbereidend werk van Gaston Salasiwa voor zijn voeten op twintig meter van het doel. Na een prima aanname pegelt de middenvelder keurig in de linkerhoek!
4'
Emmen is in de openingsfase de bal vaak al snel kwijt, waarna Almere direct de weg vooruit zoekt. De club uit Flevoland heeft duidelijk veel vertrouwen.
2'
In de openingsfase zet de thuisploeg vroeg druk. FC Emmen probeert hier voetballend onderuit te komen, maar Dennis Telgenkamp en Johan Kulhan moeten samen een ingooi weggeven door het jagende werk van Soufyan Ahannach.
1'
Let's go! Scheidsrechter Martin van den Kerkhof heeft de wedstrijd in gang gezet!
De spelers betreden het veld in het Yanmar Stadion. We gaan zo dadelijk beginnen aan de play-offs voor een plaats in de Eredivisie in het seizoen 2016/17.
Opstellingsbericht:
Voor FC Emmen staat maandagavond (20.00 uur) een hels karwei op het programma bij de start van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De club uit Drenthe gaat op bezoek bij de ontketende kampioen van de vierde periode: Almere City FC.

Dat moet Emmen doen zonder haar vaste centrale verdedigingsduo. Marcel Seip en Tim Siekman zijn geschorst naar aanleiding van de play-offs van vorig seizoen. De verdediging bestaat daardoor uit Johan Kulhan, Jens Jurn Streutker, Derre Kwee en Jordy van Deelen.

Almere City mist alleen Paul Quasten wegens een schorsing. De ploeg die van de voorbije dertien wedstrijden er negen won en slechts één verloor, kan verder beschikken over een fitte selectie. De voorhoede bestaat uit Pelle van Amersfoort, Jason Oost en Enzio Boldewijn. Zij zullen veelal worden ondersteunt door de veelscorende middenvelders Ricardo Kip en Soufyan Ahannach.
Voorbeschouwing:
Goedendag beste voetbalfans,
Vanavond gaan de play-offs voor een plaats in de Eredivisie van start voor de ploegen uit de Jupiler League. Periodekampioen Almere City FC neemt het om 20.00 uur op tegen de vervangende periodekampioen FC Emmen, waarna komende vrijdag op hetzelfde tijdstip de return voor de deur staat. Hoewel Almere City een plekje lager eindigde op de ranglijst, zullen zij de ontmoetingen met het meeste vertrouwen tegemoet zien.

Afgelopen vrijdag won de ploeg van trainer Jack de Gier immers met maar liefst 7-0 van de beloften van PSV. De Eindhovenaren eindigden het duel met negen spelers en stonden al na twee minuten met tien man, maar dat doet niets af aan de vorm waarin Almere momenteel verkeert. Van de laatste dertien wedstrijden won de kampioen van de vierde periode er immers liefst negen. Driemaal eindigde een duel in een gelijkspel en alleen in het spektakelstuk tegen Go Ahead Eagles (3-4) delfde de club uit Flevoland het onderspit.

Tevens won Almere City beide duels in de reguliere competitie van FC Emmen en beschikt De Gier over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Paul Quasten ontbreekt door een schorsing. Emmen kan haar borst dus natmaken, maar eindigde niet voor niets een plek hoger op de ranglijst in de Jupiler League en kan op haar beurt hieruit vertrouwen putten. Overigens kan een doelpuntenfestijn verwacht worden, want de ontmoetingen in de competitie leverden liefst vijftien treffers op. In Almere won de thuisploeg met 4-0, terwijl in februari in de blessuretijd met 5-6 (!) werd gewonnen door het elftal van trainer De Gier.

Waar er boven de vorm van FC Emmen sowieso een vraagteken hangt, moet de club uit Drenthe ook nog eens haar centrale verdedigingsduo, Marcel Seip en Tim Siekman, missen vanwege schorsingen. De club zal vanavond dan ook de underdog zijn.

De wedstrijd in Almere begint om 20.00 uur. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.