02.05.2016 21:59

Almere City overklast FC Emmen in play-offs

Almere City heeft zichzelf maandagavond een uitstekende dienst bewezen door in eigen huis met 4-1 te winnen van FC Emmen. De ploeg van trainer Jack de Gier liet zien uitstekend te kunnen voetballen, maar had het in de tweede helft even heel lastig.

De thuisploeg ging gesteund door het thuispubliek fantastisch van start. Al na enkele minuten lag de bal in het net via niemand minder van Ricardo Kip. De middenvelder die onder De Gier fantastisch opbloeide in de tweede seizoenshelft (liefst veertien treffers), schoot vanaf twintig meter fraai in de linkerhoek (1-0). Twintig minuten later maakte Soufyan Ahannach een nog mooiere treffer door een vrije trap in de rechterkruising te mikken (2-0).

De bezoekers stonden weliswaar na een kwart duel al met 2-0 achter, maar kwamen gaandeweg de eerste helft wel beter in de wedstrijd. Het was Kees van Buuren die de club uit Drenthe een handje hielp door een volley van Tom Overtoom volledig verkeerd te raken en zodoende achter zijn eigen doelman te schieten (2-1).

In de tweede helft werden de kansen schaarser, maar het spelbeeld wel harder. De gele kaarten volgden elkaar in rap tempo op en ondertussen werd FC Emmen sterker en sterker. De ploeg creëerde diverse mogelijkheden, maar wist de gelijkmaker niet te produceren. In plaats daarvan werden aan de andere kant de 3-1 en de 4-1 gescoord.

Eerst was het een schot van Kip die niet goed werd verwerkt door doelman Dennis Telgenkamp, waarna Enzio Boldewijn laag de rebound binnenschoot. Enkele minuten later gaf de maker van de 3-1 laag voor op Ahannach, die met een geplaatst schot ook de vierde treffer van Almere en tevens het slotakkoord produceerde (4-1). In de slotfase kregen beide ploegen nog grote kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Komende vrijdag wacht de return om 20.00 uur in Emmen. De winnaar over twee duels zal het opnemen tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Deze plek wordt met nog één wedstrijd te gaan bezet door Willem II.

Door: Joey Knobben