0 : 1 Torinfos in de Ticker Leon de Kogel 12. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ralf Seuntjens 40. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Gianluca Nijholt 43. / Kopbal  (Johnathan Opoku)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Randy Wolters 90. / Schot met links

90'
In de tweede helft drong VVV meer en meer aan, maar grote kansen bleven lange tijd uit. Seuntjens miste nog wel twee goede mogelijkheden, maar aan de andere kant deed Wolters dat niet. De oud-speler van VVV besliste zodoende de halve finale en treft met zijn ploeg De Graafschap in de laatste ronde.
90'
90'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:2 door Randy Wolters
Het is Go Ahead dat naar de finale van de play-offs gaat! Wolters ontsnapt aan de buitenspelval en onder een luid fluitconcert schuift de pijlsnelle oud-aanvaller van VVV de 2-2 binnen.
90'
Weer een kans voor Seuntjens, maar uit een voorzet van Post kopt hij naast.
90'
De extra tijd in de tweede helft bedraagt vijf minuten.
90'
Seuntjens scoort hem bijna! Daar had Seuntjens zich bijna de held van VVV gemaakt! Uit de draai schiet hij de bal echter centimeters naast.
89'
Nog enkele minuten te gaan in De Koel! Houdt Go Ahead het vol of gaat VVV nog scoren?
88'
Ook Go Ahead had daar zomaar een strafschop kunnen krijgen! Nijholt krijgt de bal op zijn elleboog, maar dit wordt niet bestraft door Vink.
86'
Gele kaart voor Leon de Kogel (Go Ahead Eagles)
Wat een oliedomme gele kaart voor De Kogel! De spits van de Eagles gaat op de voet van Niels Fleuren staan en krijgt geel. Daardoor mist hij (mogelijk) de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs tegen De Graafschap.
85'
We zitten ondertussen in de 85ste minuut en Go Ahead houdt voorlopig stand. VVV heeft al minutenlang geen kans gehad.
82'
VVV wil een strafschop nadat Danny Post wordt neergelegd in de zestien, maar Vink weigert de Limburgers een tweede penalty te geven!
81'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Leandro Resida
81'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Selman Sevinç
77'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Tom Daemen
77'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Teije ten Den
75'
VVV heeft de voorbije minuten moeite door te drukken. Bij het ingaan van het laatste kwartier houdt Go Ahead nog prima stand!
70'
De tijd tikt ondertussen vrolijk door. VVV heeft nog ruim twintig minuten om de geleden schade te herstellen!
68'
En wederom kan Van Overbeek uithalen! Ditmaal na een voorzet van Wolters. Het schot van de oud-PSV'er gaat een meter naast.
68'
Van Overbeek kan uithalen! De rappe buitenspeler schiet echter van dichtbij op de vuisten van Deckers!
67'
VVV gaat weer wat meer op de aanval spelen! Aanvaller Hunte komt in de ploeg voor middenvelder Paulissen, die al een gele kaart had.
66'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Torino Hunte
66'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Mitchel Paulissen
65'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Kenny Teijsse
65'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
63'
Daar was het bijna 2-2! Jerold Promes zit mis bij een lange bal, waarna Ten Den bijna raak weet te koppen. Vervolgens kan Randy Wolters schieten, maar zijn schot is een prooi voor Deckers.
62'
Een vrije trap van VVV draait gevaarlijk in, maar wordt ternauwernood weggehaald door Sander Duits!
59'
Gele kaart voor Mitchel Paulissen (VVV-Venlo)
Paulissen gaat op de bon nadat hij een counter in de kiem heeft gesmoord door aan het shirt van een tegenstander te trekken.
56'
Nee, het is Groenbast die in de plek komt van Van der Meer. Teijsse gaat ondertussen verder met zijn warming-up. In Venlo is het ondertussen hard aan het regenen.
55'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Groenbast
55'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Robin van der Meer
54'
Van der Meer is er weer bij gaan zitten en lijkt zo vervangen te gaan worden door Kenny Teijsse.
53'
Opoku bijna met de 3-1! De aanvaller van Go Ahead houdt goed zijn lichaam voor de bal en probeert het van dichtbij met een omhaal! Deze gaat maar net over!
48'
Het tweetal kan verder. VVV begint ondertussen aanvallend aan de tweede helft. De ploeg heeft drie kwartier om er nog eentje te maken!
46'
VVV trekt ook in de tweede helft direct ten aanval, maar de bal wordt weggewerkt door de defensie van Go Ahead. Wel zijn er twee slachtoffers met Schenk en Robin van der Meer. Beiden hebben last aan hun hoofd.
46'
45'
Go Ahead kwam via De Kogel vroeg op voorsprong, maar vervolgens had VVV de touwtjes in handen. Het duurde ondanks tal van kansen vrij lang totdat de gelijkmaker binnenviel en deze kwam van Seuntjens die een penalty na een handsbal van Schenk benutte. Twee minuten later was het Nijholt die ook de 2-1 binnen kopte en daardoor is de spanning weer helemaal terug.
45'
45'
Er komen twee minuten blessuretijd bij. VVV heeft nog één treffer nodig om Go Ahead uit de finale te houden.
45'
Nu een schot van Van Crooij, maar deze wordt gepakt door Zwarthoed.
43'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 2:1 door Gianluca Nijholt
Drie minuten later ligt ook de 2-1 in het net! Opoku komt goed door op de rechterflank en legt de bal fraai op het hoofd van Nijholt, die bij de tweede paal binnen knikt. VVV is bezig de wedstrijd te kantelen!
42'
Aan de andere kant een vrije trap voor Go Ahead Eagles die door De Kogel hard op de vuisten van Deckers wordt geschoten!
40'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 1:1 door Ralf Seuntjens
En nu staat het wel gelijk! Seuntjens blijft koel vanaf elf meter en promoveert de strafschop tot doelpunt. VVV is kort voor de rust weer terug in de race!
39'
Strafschop voor VVV! Vink ziet een handsbal van Schenk en legt de bal op de penaltystip!
39'
Wat een dramatische vrije bal van Nijholt. Na een tikkie breed wil de middenvelder van VVV het van grote afstand proberen, maar zijn schot gaat minstens tien meter naast!
36'
Aan de andere kant denkt Elvio van Overbeek te kunnen profiteren van miscommunicatie bij Danny Post en Niels Fleuren, maar Deckers kan een kans voorkomen.
35'
Seuntjens probeert het met een geplaatst schot, maar Zwarthoed kan simpel redden.
31'
Aiaiai, wat zwak uitgespeeld door VVV! Bij een dieptebal op Van Crooij denkt Go Ahead aan buitenspel, maar de vlag blijft omlaag. De vleugelaanvaller kan vervolgens doorlopen tot aan de vijf meter en legt het leer vervolgens breed. Dat doet hij echter in de voeten van een tegenstander. Weg kans.
27'
Bal op de lat! Daar was de 1-1 bijna! Ralf Seuntjens kopt de bal op het aluminium. Go Ahead moet uitkijken, want VVV dringt aan.
26'
Na ruim een kwart wedstrijd is het VVV dat meer en meer de aanval begint de zoeken. De ploeg zal voor de rust een treffer moeten maken om de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd!
23'
Go Ahead verdedigt via Teije ten Den belabberd en nonchalant uit, waarna VVV gevaarlijk lijkt te worden via Paulissen. Maar de voorzet van de Limburger mist vervolgens kracht en precisie.
21'
We hebben ondertussen zes schoten op doel gezien deze wedstrijd. Dat zijn er net zoveel als tijdens het heenduel tussen beide ploegen in de Adelaarshorst.
17'
En daar was bijna de eerste van de drie! Zwarthoed staat te prutsen bij een voorzet van Nijholt, waarna het leer voor de voeten van Van Crooij valt. De aanvaller haalt uit en denkt al te kunnen juichen, maar op de lijn redt Xandro Schenk.
15'
Na een kwartier in De Koel bevindt Go Ahead zich op rozen. VVV zal in het restant driemaal moeten scoren om de bezoekers uit de finale van de play-offs te houden.
14'
VVV met een eerste schot na de treffer van De Kogel, maar Mitchel Paulissen weet Theo Zwarthoed niet te verschalken.
12'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:1 door Leon de Kogel
Wat een gigantische knal van De Kogel! Een vrije trap van Go Ahead Eagles wordt belabberd opgeruimd door Sevinç en Nijholt, waarna het leer halfhoog voor de voeten komt van De Kogel. De topscorer van Go Ahead weet wel raad met dit buitenkansje en schiet vanaf tien meter snoeihard tegen het net!
9'
In Doetinchem wist De Graafschap zich vandaag al te ontdoen van MVV Maastricht. De Superboeren zullen dan ook de tegenstander zijn van de ploeg die in De Koel het ticket voor de finale van de play-offs pakt.
7'
Gele kaart voor Selman Sevinç (VVV-Venlo)
Vink toont zich mild in de openingsfase! Sevinç komt hard inglijden bij Norichio Nieveld en ontsnapt aan een rode kaart. De vrije trap voor Go Ahead levert vervolgens niets op.
5'
Niet veel later is er wederom dreiging van Van Crooij, maar de aanvaller van VVV komt enkele centimeters te kort om de 1-0 tegen het doelnet te tikken!
5'
Aan de andere kant is de eerste uithaal er eentje van Randy Wolters, maar Jordy Deckers staat goed op te letten en heeft de bal.
3'
Het begin is voor VVV! Gianluca Nijholt nam een vrije trap zojuist echter op matige wijze, terwijl Vito van Crooij even later te zacht inschiet.
1'
Daar gaan we! Scheidsrechter Pieter Vink heeft de return in de halve finale van de play-offs tussen VVV en Go Ahead in gang gezet!
1'
In het sfeervolle De Koel hebben de spelers en de arbitrage de afdaling van de kleedkamers naar het veld gemaakt. We gaan zo dadelijk van start!
Opstellingsbericht:
Go Ahead Eagles kan niet beschikken over Darren Maatsen tijdens de return in de halve finale van de play-offs tegen VVV-Venlo (maandag, 14.30 uur). Trainer Hans de Koning zag de buitenspeler geblesseerd uitvallen tijdens het met 1-0 gewonnen heenduel.

Dat gebeurde na een harde charge van VVV-verdediger Danny Post. De vervanger van Maatsen luistert naar de naam Elvio van Overbeek. Uiteraard staat de matchwinner van afgelopen vrijdag, Leon de Kogel, in de basis bij Go Ahead. De topscorer van de club uit Deventer scoorde na 87 minuten uit een strafschop.

Voor de overtreding voorafgaand aan deze strafschop kreeg Moreno Rutten van VVV een rode kaart, waardoor hij er niet bij is als zijn ploeg de geleden schade maandagmiddag moet herstellen. Selman Sevinç is zijn vervanger in de basisopstelling van trainer Maurice Steijn.
Voorbeschouwing:
Goedendag beste voetbalfans,
Welke ploeg gaat de finale van de play-offs om een ticket voor de Eredivisie bereiken? Go Ahead Eagles verdedigt vanmiddag op bezoek bij VVV Venlo vanaf 14.30 uur een 1-0 voorsprong uit het heenduel. Maar is dit voldoende in De Koel?

Hoewel de Deventer voetbalclub dit seizoen drie plaatsen lager op de ranglijst eindigde en liefst veertien punten minder behaalde, zal het vertrouwen groot zijn bij het elftal van trainer Hans de Koning. Onder de ervaren coach werd er in de laatste elf wedstrijden geen enkele keer verloren. Vrijdag werd in een kolkende Adelaarshorst met 1-0 gewonnen van VVV door een benutte strafschop van Leon de Kogel.

De Kogel (26 treffers) hoefde dit seizoen slechts één speler voor zich te dulden op de topscorersranglijst en dat is de topschutter van VVV. Ralf Seuntjens was in het reguliere seizoen immers 28 keer trefzeker. VVV was met 85 goals tevens de meest scorende ploeg gedurende de jaargang, dus het elftal van trainer Maurice Steijn zal volle bak op de aanval gaan spelen om de geleden schade te herstellen.

De Koning verwacht dan ook dat zijn ploeg een treffer moet gaan maken in het nostalgische stadion van VVV. “We moeten met goede kriebels in de buik op zoek gaan naar een goal", stelt de oefenmeester. Dat zal Go Ahead waarschijnlijk moeten doen zonder Darren Maatsen, die in de heenwedstrijd uitviel na een harde charge. Elvio van Overbeek is vermoedelijk zijn vervanger.

VVV moet het op haar beurt stellen zonder Moreno Rutten, die rood kreeg tijdens het heenduel. Hoe zij dat zullen doen, wordt duidelijk vanaf 14.30 uur als de wedstrijd in Limburg van start zal gaan.