16.05.2016 16:31

Wolters schuift Go Ahead naar finale play-offs

Leon de Kogel heeft zojuist zijn team op voorsprong gebracht tegen VVV Venlo. Bart Vriends (l.) viert het feestje mee. (16-05-2016)

Go Ahead Eagles heeft maandagmiddag de finale van de play-offs om een ticket voor de Eredivisie bereikt. De ploeg van trainer Hans de Koning ontdeed zich over twee duels van VVV-Venlo (1-0 en 2-2) en treft in de eindstrijd De Graafschap.

Na twaalf minuten bevond Go Ahead Eagles zich op rozen door een heerlijke knal van Leon de Kogel. De spits profiteerde van miscommunicatie tussen Gianluca Nijholt en Selman Sevinç en volleerde de bal snoeihard achter VVV-Venlo-doelman Jordy Deckers (0-1). Hierna moest VVV minstens drie keer scoren om haar tegenstander uit de finale van de play-offs te houden en alleen in de eerste helft hadden de Limburgers hier al genoeg kansen voor.

Onder meer Vito van Crooij en Ralf Seuntjens, die met een kopbal de lat raakte, waren gevaarlijk. Na veertig minuten was het scheidsrechter Pieter Vink die de thuisploeg een handje hielp door de bal op de penaltystip te leggen na een handsbal van Xandro Schenk. Seuntjens wist wel raad met dit buitenkansje en schoot het leer voorbij Theo Zwarthoed (1-1). Drie minuten later legde Johnathan Opoku de bal op het hoofd van Gianluca Nijholt, die bij de tweede paal zijn elftal op voorsprong bracht (2-1).

VVV had door het uitdoelpunt van Go Ahead nog een derde treffer nodig om de Deventer voetbalclub uit te schakelen, maar deze treffer wilde maar niet vallen. Gaandeweg de tweede helft begonnen de bezoekers zelf ook meer kansen te krijgen, maar met name Elvio van Overbeek en Teije ten Den misten kansen op de beslissing. Kort voor het eindsignaal kreeg Seuntjens nog twee goede mogelijkheden, maar zijn vizier stond net niet op scherp.

Pas in de blessuretijd viel de beslissing en deze kwam op naam van oud-VVV-aanvaller Randy Wolters. De pijlsnelle buitenspeler ontsnapte aan de buitenspelval en schoof onder een luid fluitconcert de 2-2 in het net. Daardoor is het Go Ahead dat de eindstrijd van de play-offs bereikt

In de andere halve finale wist De Graafschap zich over twee duels te ontdoen van MVV Maastricht (0-1 en 2-1 winst) en de Superboeren zullen dan ook de tegenstander zijn van Go Ahead in de finale van de play-offs.

Door: Joey Knobben