Go Ahead Eagles
1:1
(Heenwedstrijd 1:4)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Piotr Parzyszek 28. / Kopbal  (Andrew Driver)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Leon de Kogel 41. / Schot met rechts  (Randy Wolters)

90'
Go Ahead Eagles houdt na negentig minuten voetballen stand op de Vijverberg en promoveert naar de Eredivisie. In de tweede helft probeerde De Graafschap nog wel te gaan voor een stunt, maar het geloof was er niet meer. Smeets, Driver en Straalman waren nog dichtbij, maar telkens stond het vizier niet op scherp. Zo werkten de Superboeren hard, maar uiteindelijk zonder resultaat. Go Ahead Eagles was over twee wedstrijden duidelijk de sterkste en mag het volgend seizoen, na één jaar afwezigheid, proberen in de Eredivisie.
90'
90'
Het You'll never walk alone rolt van de tribunes. Het duurt nog drie minuten dan kan het feest losbarsten voor de Eagles.
88'
Gele kaart voor Cas Peters (De Graafschap)
86'
Gele kaart voor Randy Wolters (Go Ahead Eagles)
Wolters gaat door op Straalman en krijgt geel.
86'
Daar zijn de eerste tranen bij de supporters. Het lijkt over en uit.
83'
De doelpuntenmaker gaat naar de kant. Joey Groenblast mag de wedstrijd uit spelen.
83'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Groenbast
83'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
80'
Nog tien minuten te gaan en het lijkt over en uit voor De Graafschap.
78'
Driver nog dichtbij de 2-1, maar de speler, die overigens een goede wedstrijd speelt, komt er net niet aan.
76'
De fans van Go Ahead Eagles maken alvast feest op de tribune. In een kwartier drie keer scoren lijkt geen optie meer. De fans laten een spandoek zien: Als we gaan, dan gaan we met z'n allen.
72'
Koolhof, die deze wedstrijd enkele goede kansen van afstand kreeg, gaat naar de kant. Cas Peters is zijn vervanger.
72'
Wissel in bij De Graafschap -> Cas Peters
72'
Wissel uit bij De Graafschap -> Dean Koolhof
68'
Maatsen met de kans!
Een snelle uitbraak van Go Ahead en dat levert invaller Maatsen een enorme kans op. De pass van Ten Den is op tijd, maar oog-in-oog met doelman Jurjus komt de goalie als winnaar uit de strijd.
64'
Wat een kans voor Straalman!
Knulligheidje achterin bij de Eagles en Straalman moet profiteren. De verdediger schiet echter in de handen van Zwarthoed. Dat had de 2-1 moeten zijn!
63'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Darren Maatsen
63'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Elvio van Overbeek
62'
Gele kaart voor Kenny Teijsse (Go Ahead Eagles)
Kenny Teijsse gaat vol door op Bryan Smeets en dat levert hem geel op.
61'
De Graafschap probeert de 2-1 te maken, maar tot nu toe valt de bal niet goed voor De Superboeren.
60'
De eerste wissels aan beide kanten. Opvallend: Tom Daemen eruit voor spits Teije ten Den bij Go Ahead Eagles. Bij De Graafschap gaat de doelpuntenmaker Parzyszek eruit en voor hem komt Nathan Kabasele.
59'
Wissel in bij De Graafschap -> Nathan Kabasele
59'
Wissel uit bij De Graafschap -> Piotr Parzyszek
59'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Teije ten Den
59'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Tom Daemen
57'
Smeets gaat er vandoor en krijgt de bal terug van Koolhof, maar Smeets schiet de bal naast.
55'
Koolhof probeert het van afstand, maar de middenvelder schiet hoog over. De supporters geloven nog in een stunt, maar doen de spelers dat ook?
52'
Wolters probeert uit te halen, omdat De Graafschap goed verdedigd. De supporters gaan vol achter de ploeg staan. Het publiek reageert op een stoot van supporters die met vlaggen richting het doel van Zwarthoed toe. Om daar achter herrie te maken en de ploeg te helpen aan de overwinning.
48'
Het spel gaat verder terwijl Van der Meer geblesseerd op het veld ligt. Als de speler merkt dat het spel verder gaat, staat hij op en raakt het schot van Smeets aan. Hoekschop nummer elf.
47'
Gelijk een kansje voor De Graafschap. Driver geeft voor, maar Koolhof kan de bal met zijn hoofd slechts schampen.
46'
We gaan weer verder! Kan De Graafschap nog zorgen voor een stunt op De Vijverberg. We starten met twee ongewijzigde ploegen.
46'
45'
De Graafschap begon furieus aan de wedstrijd. De Superboeren zetten veel druk naar voren en kregen enkele mogelijkheden. In de 28ste minuut was daar de terechte voorsprong. Piotr Parzyszek kopte raak uit de voorzet van Driver. De 2-0 leek er aan te komen, maar Go Ahead Eagles kwam uit het niets op gelijke hoogte. Randy Wolters werd gelanceerd en de vleugelaanvaller vond Leon de Kogel. De spits had aan één kans genoeg om het net te vinden. De Graafschap moet in de tweede helft drie keer scoren om er een verlenging uit te slepen.
45'
45'
Er komt één minuut bij.
44'
De Graafschap ging vol voor de 2-0, maar Go Ahead Eagles komt voor rust op gelijke hoogte.
41'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Leon de Kogel
Uit het niets is daar de gelijkmaker. De uittrap van Zwarthoed wordt doorgekopt door Teijsse en stuurt daarmee Wolters weg. De vleugelaanvaller geeft de bal breed en vindt Leon de Kogel. En heel mooi vindt de spits de verre hoek.
38'
Wolters aan de bal, maar zijn schot van grote afstand mist kracht.
35'
Hoekschop nummer tien voor De Graafschap. Wederom geen gevaar. De spelhervattingen leveren De Superboeren tot nu toe weinig op.
32'
Zwarthoed zit ernaast en Piotr Parzyszek lijkt ervan te profiteren, maar zijn schot gaat tegen een speler op. Het is duidelijk: De Graafschap gaat gewoon vrolijk door.
30'
De wedstrijd is nu echt los! De Graafschap heeft de terechte voorsprong te pakken
28'
Doelpunt voor De Graafschap, 1:0 door Piotr Parzyszek
Daar is het doelpunt! Driver met een goede voorzet met links en Parzyszek kopt de bal in de verre hoek binnen. Het begin voor De Graafschap is er!
24'
Vermeij denkt uit te kunnen halen op de voorzet van Will, maar Schenk staat goed opgesteld en maakt er een hoekschop van.
21'
En weer een hoekschop van De Graafschap. Koolhof geeft voor, maar Straalman kan de bal slechts schampen. Doeltrap voor Go Ahead Eagles.
20'
De storm in Doetinchem is iets gaan liggen, ook al blijven De Superboeren de bovenliggende partij. Go Ahead probeert er af en toe uit te komen, maar tot nu toe zonder succes.
19'
Gele kaart voor Mark Diemers (De Graafschap)
Lambooij kan weglopen en Diemers ziet het gevaar. De speler van De Graafschap houdt hem vast en dat levert hem geel op.
15'
Gele kaart voor Nathaniël Will (De Graafschap)
Will gaat te fel door op Robin van der Meer en krijgt daarvoor de gele kaart.
14'
De Graafschap zet heel veel druk naar voren om het doelpunt te forceren. Tot nu toe zijn het voornamelijk afstandsschoten op de kans van Driver na.
10'
Een heerlijk begin van de wedstrijd. De Graafschap begint furieus en is op zoek naar de openingstreffer.
9'
Vrije trap van Wolters kan verdedigd worden door Straalman en dat levert de Eagles de eerste hoekschop op.
8'
En meteen hoekschop vier en daar komt veel gevaar uit. Andrew Driver lijkt van dichtbij in te tikken nadat Nieveld op de lijn redt, maar Zwarthoed kan redding bieden op de poging van Driver.
7'
En dat is hoekschop nummer drie.
5'
De Graafschap begint ijzersterk met veel druk naar voren. De tweede hoekschop binnen vijf minuten, maar de kopbal van Diemers is niet richting het doel.
3'
Daar is de eerste mogelijkheid voor De Graafschap. Will schiet op doel, maar zijn poging wordt aangeraakt en gaat naast. Uit de hoekschop die volgt komt er een schietpoging voor Koolhof, maar zijn schot gaat wild over.
1'
We zijn begonnen in Doetinchem!
1'
Sander Duits haakt toch af
Hij leek fit genoeg te zijn, maar in de warming-up bleek Duits toch te veel last te hebben van zijn hamstring. Tom Daemen is zijn vervanger bij Go Ahead Eagles.
De Graafschap staat een lastig karwei te wachten om een 4-1 nederlaag goed te maken. Het moet anders voor De Superboeren en Jan Vreman heeft ingegrepen. De oefenmeester heeft een viertal wijzigingen doorgevoerd. Ted van de Pavert is geschorst en zijn vervanger is Bart Straalman. Karim Tarfi, Alexander Bannink en Tolgahan Çiçek zijn hun basisplek kwijt. Dean Koolhof, Andrew Driver en Jeroen Tesselaar verschijnen aan de aftrap.

Hans de Koning heeft Leon de Kogel weer terug. De spits was de eerste wedstrijd tegen De Superboeren nog geschorst. Dat gaat ten koste van Teije van Den.

Een hele goedenmiddag en welkom bij de wedstrijd De Graafschap – Go Ahead Eagles. Om half één is de aftrap in Doetinchem. Zullen de Eagles met succes hun 4-1 voorsprong verdedigen? Of kan De Graafschap het nog één keer dit seizoen laten spoken op De Vijverberg? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen van beide ploegen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

De Graafschap
Trainer Jan Vreman nam zijn ploeg de ruime nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kwalijk. "We maakten fouten, dekten niet voor de goal en leden balverlies. Dat zijn fouten die we voor de winterstop ook maakten en die zag je in Deventer terug", luidde zijn analyse direct na de nederlaag. Toch blijft de oefenmeester positief: "4-1 is een zeer slechte uitgangspositie, maar deze strijd wordt pas na twee wedstrijden beslist. Dat is waarin we moeten geloven en we zullen alles geven in de return." De prestaties van na de winterstop moeten de fans houvast geven. Op De Vijverberg pakten De Superboeren na de winterstop maar liefst veertien punten.

Ook al zou het zondag misgaan voor De Graafschap dan is er nog steeds een sprankje hoop voor de ploeg uit Doetinchem. Als Willem II wint, dan zullen de mannen van Vreman alsnog zich handhaven in de Eredivisie. Dit allemaal, omdat de KNVB heeft besloten om FC Twente te laten degraderen naar de Jupiler League.

Voor Go Ahead komt promotie wel heel dichtbij na de 4-1 zege in het sfeervolle Adelaarshorst. Hans de Koning was na afloop euforisch: "Voor de mensen is het natuurlijk een ontlading. Drie maanden geleden stonden we nog op de negende plek", zei De Koning in gesprek met FOX Sports. Sinds trainer De Koning in februari bij de club kwam is Go Ahead Eagles bezig met een geweldige reeks die lijkt voort te duren tot aan de play-offs. "Dit is natuurlijk een geweldige uitslag, maar we moeten zondag gewoon weer aan de bak. We mogen niet denken dat het gelopen is. Deze finale wordt over twee wedstrijden gespeeld. En die tweede is allesbeslissend."

De speler in vorm bij Go Ahead Eagles is Randy Wolters. Ook in de eerste wedstrijd tegen De Graafschap liet hij van zich horen met twee doelpunten: "Ik zit gewoon lekker in m'n vel. Sinds Hans de Koning er is, ben ik alleen maar beter gaan voetballen. Als ik vertrouwen krijg van een trainer, kan ik heel vervelend zijn voor een tegenstander. Het is superfijn bij deze club te voetballen."

Om half één is de aftrap. Deze ontknoping wil je niet missen! Tot dan!