07.09.2016 13:30

De Graafschap één wedstrijd zonder publiek

De supporters van De Graafschap voorafgaand aan de wedstrijd in de finale van de play-offs voor promotie/degradatie tegen Go Ahead Eagles. (22-05-2016)
De supporters van De Graafschap voorafgaand aan de wedstrijd in de finale van de play-offs voor promotie/degradatie tegen Go Ahead Eagles. (22-05-2016)

De Graafschap moet dit seizoen één wedstrijd zonder publiek spelen. De club uit Doetinchem is door de KNVB bestraft voor de ongeregeldheden tijdens het play-offduel met Go Ahead Eagles van 22 mei 2016.

De Graafschap moet niet alleen een wedstrijd zonder publiek spelen, want de KNVB heeft De Graafschap ook een boete van 17.500 euro opgelegd. De Achterhoekers weten nog niet welke wedstrijd er zonder publiek gespeeld zal worden. "Welke wedstrijd dat wordt, staat nog niet vast, uiteraard zullen we dat zo spoedig mogelijk communiceren", aldus De Graafschap in een statement via de officiële clubsite.

"De Graafschap kreeg de straf naar aanleiding van ongeregeldheden rondom de laatste play-off wedstrijd op 22 mei jl. De hoogte van de straf heeft te maken met de aard en diversiteit van de overtredingen en met de al bestaande strafkaart van de club. De Graafschap heeft overwogen om in beroep te gaan, met name omdat door de onvoorwaardelijke wedstrijd zonder publiek juist de goedwillende en onschuldige supporters worden gestraft. Het aanwezige risico op een nog zwaardere straf heeft de club echter doen besluiten om het schikkingsvoorstel wel te accepteren", aldus de clubleiding van De Graafschap.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner