27.06.2016 09:00

Speler van de Dag: Dribbelaar Draxler

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. Julian Draxler was met een assist en een doelpunt van grote waarde voor Duitsland en is daarom de Speler van de Dag geworden.

Anoniem
Julian Draxler speelde tot dusver een vrij anoniem toernooi. De middenvelder annex aanvaller van VfL Wolfsburg stond elke wedstrijd weliswaar in de basis bij Duitsland, maar wist nog niet te overtuigen. Waarschijnlijk heeft Draxler zijn goede voetbal bewaard voor in de knock-outfase. Tegen Slowakije (3-0) liet hij geregeld zien waarom bondscoach Joachim Löw zoveel vertrouwen in hem heeft.

Zwerven
De 22-jarige Draxler speelde eindelijk met lef. Hij zwierf het veld rond en maakte een aantal fraaie acties. Acht keer zette hij aan voor een dribbel en acht keer was hij daarmee succesvol. De mooiste dribbelactie kwam in de eerste helft bij de 2-0. Draxler maakte een paar schijnbewegingen en zette perfect op tijd een schaar in en liep daarna om de Slowaakse verdediger Juraj Kucka heen. Vervolgens gaf de dribbelaar met buitenkantje rechts voor op spits Mario Gomez en die schoof de bal simpel in het net.

Beloning
In de tweede helft beloonde Draxler zichzelf voor zijn goede spel. De buitenspeler stond bij een hoekschop volledig vrij en kon de bal uit de lucht op de slof nemen. Doelman Matúš Kozáčik was van dichtbij kansloos op de pegel van Draxler. De jongeling is pas de derde Duitser die op een EK een goal maakte én een assist gaf. Bastian Schweinsteiger en Philip Lahm gingen hem voor. Andere statistieken: Bijna tachtig procent van zijn passjes kwam aan (van de 47 balcontacten). Bovendien ging Draxler achttien keer een duel aan en daarvan won hij er elf.

Kraker
In de volgende ronde, de kwartfinale, treft Duitsland de winnaar van Spanje en Italië. Dat belooft hoe dan ook een kraker te worden. Draxler zal zijn basisplaats na gistermiddag nu wel hebben afgedwongen, daar kan Joachim Löw niet meer omheen. De vraag is of Draxler zijn goede spel nu vast weet te houden.

Door: Rijcko Treep

Speler van de Dag:
Speeldag 1: Dimitri Payet
Speeldag 2: Vasiliy Berezutskiy
Speeldag 3: Luka Modric
Speeldag 4: Leonardo Bonucci
Speeldag 5: Gábor Király
Speeldag 6: Marek Hamšík
Speeldag 7: Gareth McAuley
Speeldag 8: Andrés Iniesta
Speeldag 9: Birkir Sævarsson
Speeldag 10: Armando Sadiku
Speeldag 11: Aaron Ramsey
Speeldag 12: Michael McGovern
Speeldag 13: Cristiano Ronaldo
Speeldag 14: Łukasz Fabiański
Speeldag 15: Julian Draxler

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner