11.06.2016 09:00

Speler van de Dag: Weergaloze Payet

De tranen staan in de ogen bij Dimitri Payet als hij een publiekswissel krijgt na zijn winnende treffer voor Frankrijk tegen Roemenië op het EK. (10-06-2016)
De tranen staan in de ogen bij Dimitri Payet als hij een publiekswissel krijgt na zijn winnende treffer voor Frankrijk tegen Roemenië op het EK. (10-06-2016)

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. Dimitri Payet kroonde zich op de eerste speeldag tot speler van de dag door uit te blinken tijdens Frankrijk – Roemenië.

De tranen stonden in de ogen van de aanvaller toen hij vrijdagavond van bondscoach Didier Deschamps een publiekswissel kreeg vlak na zijn beslissende treffer. Tranen die alles zeiden over zijn recente periode bij Frankrijk. Deschamps riep de speler van West Ham United namelijk tijdens enkele interlandperiodes niet op en dat heeft Payet pijn gedaan. Hij liet zich daarover al eens kritisch uit, waarop Deschamps aangaf dat hij alleen bij West Ham goed speelde.

Ongelijk
Payet bewees op de best mogelijke manier het ongelijk van de hoofdtrainer. De ware klasse die Payet het hele seizoen heeft tentoongesteld in de Premier League kwam tot uiting tijdens het openingsduel van het EK. Met zijn fluwelen traptechniek leverde Payet de ballen perfect af en beschikt hij bovendien over een verwoestend schot. Tegen Roemenië creëerde de voorhoedespeler maar liefst acht kansen voor zijn ploeggenoten. Dat is meer dan alle 27 spelers die speelminuten hebben gemaakt tijdens het duel bij elkaar.

 

 

Olivier Giroud was de eerste die vergat een bal op waarde te schatten van Payet. Vervolgens leverde de Fransman de bal perfect af op de inlopende Paul Pogba. De middenvelder van Juventus had de pech dat het been van de keeper een doelpunt in de weg stond. Een assist kwam er uiteindelijk alsnog voor Payet. Vanaf de rechterkant slingerde hij de bal met links precies op het hoofd van Giroud, die met zijn kopbal voor het openingsdoelpunt tekende.

Kanonskogel
Even leek het geweldige optreden van Payet onder te sneeuwen door de gelijkmaker van Roemenië. Maar op aangeven van N’Golo Kanté, die eveneens geweldig stond te spelen, sloeg de West Ham-speler vlak voor tijd verwoestend toe. De keeper van Roemenië was volledig kansloos op de bal in de kruising van de tweebenige aanvaller. Een staande ovatie is wat volgde voor een speler die de hele wedstrijd vrijuit durfde te voetballen. Alle goals (4) die Payet vooralsnog maakte voor Frankrijk waren van buiten de zestien. Het is te hopen voor de echte voetballiefhebber dat het een voorbode is van Payet op wat nog komen gaat.

Door: Robin Tibbe

Spelers van de Dag:
Speelronde 1: Dimitri Payet

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner