16.06.2016 09:00

Speler van de Dag: Regisseur Hamšík

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. Met een doelpunt en een assist speelde Marek Hamšík een hoofdrol in het 2-1 gewonnen duel met Rusland. Daarom is hij Speler van de Dag uit speelronde zes.

Excentriek
Met zijn hanenkam en tattoeages is de middenvelder van Slowakije weliswaar een aparte verschijning; met zijn inzicht en traptechniek is Hamšík een van de beste spelers die het land ooit gekend heeft. De excentrieke Hamšík is een regisseur met visie, met techniek, met loopvermogen en de juiste inzet.

Koning van de assists
In de wedstrijd tegen Rusland was Hamšík een doorslaggevende factor. Hij was zowel bij de 1-0 als bij de 2-0 van grote waarde. Bij de eerste goal verschafte hij Vladimír Weiss met een geweldige pass de kans om te scoren. Weiss hoefde daarvoor alleen nog een mannetje te passeren en doelman Akinfeev te kloppen. Dat Hamšík een gevoel voor assistjes heeft, moge duidelijk zijn. In de laatste twee Serie A-seizoenen gaf hij maar liefst 21 voorzetten namens SSC Napoli.

Doelpuntenmaker
Maar Hamšík geeft niet alleen assistjes, hij kan ook scoren. En hoe! Vlak voor rust kreeg de excentrieke speler de bal vanaf links na een korte corner. Hij kapte een Rus uit en schoot de bal daarna verwoestend via de binnenkant van de paal in de verre hoek. Hamšík scoorde daarmee alweer zijn zesde doelpunt in zijn laatste elf interlands.

Trouw
Hamšík is al jarenlang speler van Napoli. Hij had vijf jaar geleden een contract kunnen tekenen bij AC Milan, maar bleef de club trouw waar hij op zijn twintigste debuteerde. Hamsík zei ooit: 'Rome heeft Totti, Turijn heeft Alessandro Del Piero en ik hoop dat ik hier net zo belangrijk kan worden.' Hamšík scoorde tot nu toe 98 keer voor Napoli en is daarmee vijfde op de eeuwige topscorerlijst van de club. Bovenaan staat Diego Maradona met 117 treffers.

Door: Rijcko Treep

Speler van de Dag:
Speeldag 1: Dimitri Payet
Speeldag 2: Vasiliy Berezutskiy
Speeldag 3: Luka Modric
Speeldag 4: Leonardo Bonucci
Speeldag 5: Gábor Király
Speeldag 6: Marek Hamšík

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner