14.06.2016 09:00

Speler van de Dag: Allrounder Bonucci

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. Tijdens speelronde vier stak Leonardo Bonucci er met kop en schouders bovenuit. De speler van Juventus is een echte allrounder.

Het beeld dat de meeste mensen hebben van de Italiaanse verdedigers is dat het robuuste mannen zijn die alle ballen blind naar voren werken. Dat de Italianen robuust zijn klopt, maar Bonucci liet tijdens de 2-0 overwinning op België zien dat het helemaal niet gepaard hoeft te gaan met lange halen richting de voorhoede. Bonucci is misschien opbouwend wel de meest onderschatte verdediger van dit moment. De centrale man heeft een geweldige passing in de benen, het is zelfs zijn grote kwaliteit als verdediger van Juventus en het Italiaanse nationale elftal.

Keypass
Vooral de eerste helft van Bonucci was van een hoog niveau. Bijna alle passes die hij voor de theepauze gaf, kwamen aan bij een teamgenoot. Daarnaast had hij twee intercepties en voorkwam hij vier keer gevaar door de bal weg te ruimen. Doen wat je moet doen, alleen dan nog wat extra’s geven. Dat is wat Bonucci deed tegen België. Zijn assist op Emanuele Giaccherini was van grote schoonheid. Vanaf de middenlijn legde hij de bal met gevoel over het hoofd van Toby Alderweireld recht op de voet van Giaccherini.

 

 

Geen toevalstreffer
Het is absoluut geen toeval dat het uitgerekend Bonucci is die vanaf grote afstand zijn teamgenoot feilloos weet te bereiken. In het seizoen 2009 verdedigde de centrale man de kleuren van AS Bari. Als Juventus nog niet volledig overtuigd was van de kwaliteiten van Bonucci, dan gebeurde dat wel toen ze de onderstaande pass zagen. Daar liet de Italiaan al zien over een geweldig inzicht en perfecte traptechiek te beschikken.

 

 

Defensief
Uiteraard doet Bonucci het niet alleen. Samen met zijn teamgenoten Giorgio Chiellini en Andrea Barzagli zorgde Bonucci tegen België voor een Italiaanse muur in de achterhoede. De aanvallers van de Belgen wisten er slechts mondjesmaat door te komen. Met z'n drieën gaf de achterste linie van Italië een kleine honderd passes die perfect aankwamen, voorkwamen ze achttien keer gevaar door tijdig in te grijpen, namen ze negenmaal de bal over van een tegenstander en voorkwamen ze zes keer met een blok dat een schot op doel ging. Een defensie waar bondscoach Antonio Conte op het EK niet aan hoeft te sleutelen.

Door: Robin Tibbe

Spelers van de Dag:
Speeldag 1: Dimitry Payet
Speeldag 2: Vasiliy Berezsutskiy
Speeldag 3: Luka Modrić

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner