23.06.2016 09:00

Speler van de Dag: Revancherende Ronaldo

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. Cristiano Ronaldo is dat na de laatste speelronde in de groepsfase. De Portugees nam zijn land bij de hand tijdens het belangrijk duel met Hongarije.

Kritiek
Ronaldo kreeg door zijn optredens in de vorige twee groepswedstrijden bakken met kritiek over zich heen. Media vonden dat de vedette van Real Madrid niet goed genoeg zijn best deed en te weinig energie in de duels stopte. Wat vooral tegenstond waren de vrije trappen van Ronaldo. Die de laatste veertig vrije trappen op een EK allemaal niet in het doel wist te krijgen. Tot overmaat van ramp kwam daar voor Ronaldo de gemiste strafschop tegen Oostenrijk bij en de mogelijke uitschakeling van Portugal op het EK in de groepsfase. Dat zou de eerste keer zijn voor de Portugezen.

Het juiste moment
Maar Ronaldo zou geen sterspeler zijn en zoveel verdienen als hij er niet op het juiste moment zou staan voor zijn vaderland. Want dankzij de aanvaller is Portugal door naar de achtste finales op het EK. Toch leek het eerst mis te gaan voor Portugal. Hongarije kwam maar liefst drie keer op voorsprong. De eerste keer herstelde Nani (op aangeven van Ronaldo) de schade, de tweemaal daarna waren besteed aan Ronaldo. En de manier waarop dat gebeurde was uiterst fraai. Een geweldig hakje betekende de 2-2, terwijl een fraaie kopbal de uiteindelijke cruciale 3-3 betekende.

Record
Een wedstrijd van Ronaldo kan de laatste tijd bijna niet gepaard gaan zonder een record dat verbroken wordt. Dat was ook het geval tegen Hongarije. Met zijn 2-2 kroonde hij zich tot de enige speler die vier EK’s op rij tot scoren wist te komen. In de tweede speelronde pakte Ronaldo al een record van Luís Figo af, dat tot op dat moment samen met Ronaldo de meeste interlands voor Portugal achter zijn naam had staan. Zo stijgt Ronaldo tot eenzame hoogte.

Statistieken
Waar Ronaldo in de eerste twee duels veel schoten op doel had, daar was dat nu niet anders. Het enige verschil is echter dat het vizier nu wel op scherp stond. In totaal schoot de aanvaller tien keer, creëerde hij twee kansen, maakte hij twee doelpunten, gaf hij een assist en lag zijn pass nauwkeurigheid net onder de negentig procent.

Door: Robin Tibbe

Speler van de Dag:
Speeldag 1: Dimitri Payet
Speeldag 2: Vasiliy Berezutskiy
Speeldag 3: Luka Modric
Speeldag 4: Leonardo Bonucci
Speeldag 5: Gábor Király
Speeldag 6: Marek Hamšík
Speeldag 7: Gareth McAuley
Speeldag 8: Andrés Iniesta
Speeldag 9: Birkir Sævarsson
Speeldag 10: Armando Sadiku
Speeldag 11: Aaron Ramsey
Speeldag 12: Michael McGovern
Speeldag 13: Cristiano Ronaldo

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner