28.06.2016 09:00

Speler van de Dag: Onverzettelijke Sigurðsson

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. Na de stunt in de achtste finale tegen Engeland is dat Ragnar Sigurðsson, de verdediger die IJsland op weg hielp naar de volgende ronde.

Het feest in het kleine IJsland wordt met de dag groter. Nadat de Scandinaviërs zich al wisten te plaatsen voor de knock-outfase van het EK, kon het feest eigenlijk al niet meer stuk. Een overwinning op Engeland, het machtige Engeland, dat zou eigenlijk niet kunnen. Maar de IJslandse spelers geloofden in een resultaat. Dat geloof is misschien wel dé kracht van het eiland. 

Verre ingooi
Toch kwamen de IJslanders al vroeg op achterstand. Nadat Hannes Halldórsson Raheem Sterling onderuit tikte, benutte Wayne Rooney de strafschop. Maar IJsland gaf geen krimp. Sterker nog, nog geen twee minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Ragnar Sigurðsson reageerde alert nadat de verre inworp van Aron Gunnarson werd verlengd. Sigurðsson, de man van de onverzettelijkheid, de man van de schitterende tackles. Hij scoorde.

Vak
En nog voor rust zag hij dat Kolbeinn Sigþórsson de 2-1 maakte. Daarna was het verdedigen, verdedigen en nog eens verdedigen. En af en toe counteren. Sigurðsson ging voorop in de strijd, hij was de muur waar de Engelse spelers niet doorheen kwamen. Het mooiste moment was misschien wel de tackle op invaller Jamie Vardy. De dertigjarige Sigurðsson laat zien dat verdedigen écht een vak is. 

Standbeeld
De verdediger van FK Krasnodar won vijf duels, onderschepte vijf keer de bal en zette vier geslaagde tackles in. Na afloop sprak hij van een 'weinig stressvolle tweede helft'. "Het enige wat we deden was de lange ballen weghalen. Ik had niet het idee dat zij zouden gaan scoren." Het zegt alles over het (opgedane) zelfvertrouwen van de IJslanders. En met name Sigurðsson. Een standbeeld voor hem? Eerst nog maar het kleine Frankrijk uitschakelen, misschien dan.

Door: Rijcko Treep

Speler van de Dag:
Speeldag 1: Dimitri Payet
Speeldag 2: Vasiliy Berezutskiy
Speeldag 3: Luka Modric
Speeldag 4: Leonardo Bonucci
Speeldag 5: Gábor Király
Speeldag 6: Marek Hamšík
Speeldag 7: Gareth McAuley
Speeldag 8: Andrés Iniesta
Speeldag 9: Birkir Sævarsson
Speeldag 10: Armando Sadiku
Speeldag 11: Aaron Ramsey
Speeldag 12: Michael McGovern
Speeldag 13: Cristiano Ronaldo
Speeldag 14: Łukasz Fabiański
Speeldag 15: Julian Draxler
Speeldag 16: Ragnar Sigurðsson

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner