09.06.2017 22:47

Zweden heeft een belangrijke slag geslagen in groep A. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd Frankrijk verslagen: 2-1. De wereldgoal van Olivier Giroud werd onschadelijk gemaakt.

Frankrijk lijkt af te stevenen op groepswinst, wat recht geeft op directe plaatsing voor het WK in Rusland. Zweden en Nederland moeten uitmaken wie zich als nummer twee naar de play-offs mag. Nederland won van Luxemburg (5-0), maar Zweden won verrassend van Frankrijk. De achterstand van Oranje blijft 3 punten.

De score werd geopend door Giroud, op weergaloze wijze. Jimmy Durmaz trok vlak voor rust gelijk. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar oud-PSV'er Ola Toivonen maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt. Een flinke tegenslag voor Oranje, dat niets heeft aan deze schitterende volley: