0 : 1 Torinfos in de Ticker Vlatko Lazić 85. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Nathan Kabasele 89. / Schot met rechts

90'
Samenvatting

De Graafschap heeft haar eerste wedstrijd in jaar 2014 met 2-0 gewonnen. Lange tijd leek het erop dat deze wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, maar vlak voor tijd bracht Vlatko Lazić de Superboeren op voorsprong. Jong PSV was in de tweede helft de betere ploeg, maar op basis van de eerste helft was de voorsprong van de ploeg van Jimmy Calderwood terecht. Vier minuten na de treffer van Lazić scoorde Nathan Kabasele de 2-0, waardoor de wedstrijd in het slot werd gegooid.
90'
90'
De Graafschap heeft de wedstrijd in de slotfase naar zich toegetrokken. Calderwood heeft zijn eerste drie punten binnen.
89'
Doelpunt voor De Graafschap, 0:2 door Nathan Kabasele
Nog een doelpunt in de slotfase voor de Superboeren. Kabasele ontsnapt aan de aandacht van de verdedigers van Jong PSV en schiet de bal vervolgens in de korte hoek: 0-2.
86'
Wissel in bij PSV Eindhoven (J) -> Tufan Özbozkurt
86'
Wissel uit bij PSV Eindhoven (J) -> Clint Leemans
85'
Doelpunt voor De Graafschap, 0:1 door Vlatko Lazić
De Graafschap komt in de slotfase op voorsprong. Lazić blijft jagen, waarna hij via de kluts de bal meekrijgt en alleen op doelman Van Leer af kan. De linksback schiet de bal belabberd in, maar Van Leer kan geen redding brengen: 0-1.
83'
Weer een gevaarlijk moment voor het doel van De Graafschap. Een hoekschop wordt bij de tweede paal bijna binnengelopen door Betancourt, maar Koolhof kan op het laatste moment redding brengen.
80'
Darije Kalezić brengt ook Betancourt. Kan het dan toch nog?
79'
Wissel in bij PSV Eindhoven (J) -> Rubén Betancourt
79'
Wissel uit bij PSV Eindhoven (J) -> Elvio van Overbeek
78'
Koolhof is overigens de zoon van oud-international Jurrie Koolhof.
77'
Aardige kans voor Jong PSV. Koch kan koppen na een hoekschop van Jong PSV en is Zwarthoed te slim af. Zijn poging verdwijnt echter over het doel.
76'
Nog een kwartier te spelen in Eindhoven. Het lijkt een bloedeloze núl núl te worden.
75'
Jong PSV heeft voor de eerste keer gewisseld, terwijl De Graafschap nu is uitgewisseld. Rayhi wordt vervangen door Boljević, die zijn debuut maakt. Van Ewijk heeft het veld verlaten bij de Superboeren en wordt vervangen door Dean Koolhof.
73'
Wissel in bij De Graafschap -> Dean Koolhof
73'
Wissel uit bij De Graafschap -> Jerry van Ewijk
73'
Wissel in bij PSV Eindhoven (J) -> Aleksandar Boljević
73'
Wissel uit bij PSV Eindhoven (J) -> Mohammed Rayhi
72'
Kans voor De Graafschap. Kabasele brengt Jerry van Ewijk in stelling, maar Van Ewijk is te wild en schiet hoog over.
72'
Breinburg speelt een uitstekende wedstrijd bij De Graafschap. De verdedigende middenvelder wint bijna al zijn duels en heeft al een aantal belangrijke intercepties op zijn naam staan. Onderschatte voetballer.
70'
Jong PSV heeft Rubén Betancourt en Aleksandar Boljević nog op de bank zitten. Wellicht dat zij iets extra's kunnen brengen voor de Eindhovenaren?
69'
De Graafschap weet niet gevaarlijk te worden uit de vrije trap. Koch kopt de bal weg.
68'
Vloet is nonchalant en raakt de bal kwijt aan Breinburg. De middenvelder moet vervolgens de overtreding begaan, waardoor De Graafschap een vrije trap krijgt in een gevaarlijke positie.
67'
Het spel speelt zich momenteel vooral af op het middenveld. Weinig kansen op dit moment.
63'
Nog een klein half uur te spelen in het Jan Louwers Stadion. Gaat er nog gescoord worden?
62'
Dubbele wissel bij De Graafschap. Massop en Jordan Garcia-Calvete hebben het veld verlaten. Vlatko Lazić en Soufian Echcharaf zijn in het veld gekomen.
61'
Wissel in bij De Graafschap -> Soufian Echcharaf
61'
Wissel uit bij De Graafschap -> Milan Massop
61'
Wissel in bij De Graafschap -> Vlatko Lazić
61'
Wissel uit bij De Graafschap -> Jordan Garcia-Calvete
61'
Der Bomber van Breda lijkt nog even te moeten wennen in Eindhoven. Schalk maakte al geen gelukkige indruk tijdens deze wedstrijd, maar na zijn gemiste strafschop is het er niet beter op geworden.
59'
De laatste keer dat Schalk een doelpunt wist te maken in een officieel duel was in augustus 2013 tegen ADO Den Haag, destijds uiteraard nog uitkomend voor NAC Breda.
55'
Penalty gemist door Alex Schalk, PSV Eindhoven (J)
Niet het debuut waar Schalk op zat te wachten. Schalk schiet de bal in de linkerhoek, maar doelman Zwarthoed kiest de goede hoek en klemt de bal.
54'
Strafschop! Massop begaat een domme overtreding op Van Overbeek in het strafschopgebied. Terechte strafschop.
53'
Weer een beste mogelijkheid voor Jong PSV. Pröpper gaat opzichtig in de fout en daardoor krijgt Rayhi een goede kans. De linksbuiten van Jong PSV schiet de bal echter recht op doelman Zwarthoed af.
51'
Wat een misser! Rai Vloet krijgt de beste mogelijkheid van de wedstrijd voor Jong PSV, maar gaat daar onzorgvuldig mee om. Vloet schiet de bal te wild, waardoor deze huizenhoog over het doel van Theo Zwarthoed verdwijnt.
49'
Eerste doelpoging van de tweede helft is niet letterlijk op doel. Rayhi schiet de bal bijna het stadion uit.
46'
We zijn weer begonnen in Eindhoven. De Graafschap heeft afgetrapt.
46'
45'

De Graafschap was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist het veldspel niet te bekronen met een doelpunt. Tim Vincken raakte de paal, terwijl Ted van de Pavert van dichtbij over kopte. De Superboeren kregen nog een aantal mogelijkheden, maar de ploeg van Jimmy Calderwood miste scherpte voor het doel. Jong PSV probeerde er een aantal keer uit te komen, maar dat leverde geen 100% kansen op.
45'
44'
Hermannsson krijgt uit de hoekschop een kopkans voor Jong PSV, maar ziet zijn inzet naast het doel verdwijnen.
43'
Tim Vincken verliest slordig de bal, waardoor Jong PSV gevaarlijk kan worden. Schalk wordt in stelling gebracht, maar moet schieten vanuit een moeilijke hoek. Het levert PSV een hoekschop op.
41'
Centrale verdediger Menno Koch is topscorer bij PSV met zes doelpunten. Topscorer van De Graafschap is Parzyszek met zestien doelpunten, maar zoals gezegd is de Pool er vanavond niet bij.
39'
Kabasele kapt tot twee keer toe Hjörtur Hermannsson uit, maar schiet vervolgens tegen de IJslander aan. Daar had meer ingezeten.
38'
Begrijpelijk dat PSV veelal spelers van buitenaf haalt om de eerste selectie te versterken. In dit Jong PSV loopt geen versterking voor het eerste elftal rond. Wellicht dat deze talenten zich in de toekomst nog kunnen verbeteren, maar op dit moment is het niet veel.
36'
Gele kaart voor Robin Pröpper (De Graafschap)
Pröpper begaat een lichte overtreding op Hendrix en wordt hiervoor bestraft door scheidsrechter Lindhout.
32'
Oei! Aardige mogelijkheid voor Jong PSV. Rayhi geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Elvio van Overbeek kan koppen, maar wordt gehinderd door Milan Massop, waardoor Van Overbeek de bal onvoldoende richting mee kan geven.
32'
Deze wedstrijd kan wel een doelpunt gebruiken. Misschien dat het dan enigszins spannend wordt.
29'
Eindelijk weer een poging van Jong PSV. Schalk krijgt de bal aangespeeld rondom het strafschopgebied van De Graafschap en besluit gelijk uit te halen. De spits van Jong PSV produceert een slap rollertje.
29'
De Graafschap is bezig aan een sterke fase, maar is ontzettend slordig in de afronding. Het wordt tijd dat de ploeg van Jimmy Calderwood op voorsprong komt.
27'
De Graafschap wordt weer gevaarlijk uit een hoekschop. Kabasele kan bij de tweede paal vrij inkoppen, maar mikt naast.
26'
Geen strafschop. Rayhi lijkt een overtreding op Kabasele te begaan in het strafschopgebied. Scheidsrechter Lindhout laat echter doorspelen.
24'
De winnaar van dit duel komt op de zesde plaats te staan met twee punten achterstand op nummer vijf Sparta Rotterdam.
22'
Het veld in het Jan Louwers Stadion oogt niet bijster goed. De bal springt af en toe verrassend op.
21'
Robin Pröpper, het jongere broertje van Davy Pröpper, heeft een geweldige lange bal in zowel zijn rechter als linkerpoot. Deze heeft hij echter nog niet kunnen etaleren. Overigens hebben Robin en Davy nog een voetballend broertje: Mike Pröpper. Mike is actief in de B1 van De Graafschap.
18'
Gele kaart voor Jorrit Hendrix (PSV Eindhoven (J))
Jorrit Hendrix komt gevaarlijk inglijden en krijgt daarvoor de gele kaart van scheidsrechter Allard Lindhout.
18'
Het komt niet vaak voor dat Anderlecht-huurling Nathan Kabasele aan de wedstrijd mag beginnen. De afwezigheid van Parzyszek zorgt ervoor dat Kabasele vanavond een kans krijgt in de spits.
16'
Tot dusver is het nog geen enerverende wedstrijd. Het feit dat er geen publiek op de tribunes zit helpt daar niet aan mee.
12'
De achterste vier van De Graafschap hebben een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Het kan nog jonger, want bij Jong PSV zijn ze achterin gemiddeld 18,5 jaar.
10'
Weer een poging van De Graafschap. Jerry van Ewijk probeert het van grote afstand, maar brengt Van Leer niet in de problemen.
9'
Oef! Ted van de Pavert vergeet De Graafschap op voorsprong te zetten. Vincken neemt een hoekschop vanaf de linkerkant. De centrale verdediger kan vrij inkoppen, maar ziet zijn poging over het doel verdwijnen.
8'
De paal! De Graafschap komt bijna op voorsprong. Gregor Breinburg heeft een schitterende pass in huis met de buitenkant van de linkervoet. Tim Vincken kan op doelman Benjamin van Leer aan, maar via de doelman beland de bal op de paal.
6'
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor Jong PSV. Mohammed Rayhi kan koppen na een voorzet vanaf de rechterflank. Rayhi kan de bal echter niet genoeg richting meegeven.
4'
De Graafschap kampt vanavond met personele problemen. Rots in de branding Tim Bakens is nog altijd geblesseerd, terwijl rechtsback Nathaniël Will ook niet in actie kan komen. Sterspeler Anco Jansen en topscorer Piotr Parzyszek zijn nog voor één duel geschorst.
3'
Alex Schalk maakt vanavond zijn debuut voor Jong PSV. Het had niet veel gescheeld of Schalk was speler van De Graafschap geweest. NAC Breda probeerde in de zomer Anco Jansen over te nemen van de Superboeren en Schalk moest dienen als ruilmiddel. De deal werd echter op het laatste moment afgeblazen.
1'
We zijn begonnen in het Jan Louwers Stadion. Jong PSV heeft afgetrapt.
1'
Van harte welkom bij de wedstrijd Jong PSV tegen De Graafschap. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Onrust. Dat kenmerkt de periode waarin De Graafschap de afgelopen tijd heeft gezeten. Vlak voor de Kerst werd trainer Pieter Huistra de laan uitgestuurd, waarna de zoektocht naar een opvolger begon. Afgelopen week werd Jimmy Calderwood aangesteld tot het einde van het seizoen. De 58-jarige Schot heeft de zware taak om De Graafschap weer herkenbaar te maken voor de achterban. Bloed, zweet en trainen en het liefst in combinatie met goede resultaten. In de Achterhoek beter bekend als: D’ran.

De Doetinchemmers staan momenteel op een teleurstellende zevende plaats. Deze wordt overigens gedeeld met Jong PSV. Beide ploegen staan op 33 punten, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Superboeren. Winst voor de ploeg van Darije Kalezić zorgt ervoor dat de Bosnische trainer zijn oude club op de ranglijst passeert.

Eerder dit seizoen was dit duel een makkelijke prooi voor De Graafschap. De club uit Doetinchem won dat duel met 3-0 dankzij twee treffers van Piotr Parzyszek en een doelpunt van Jerry van Ewijk. Jong PSV kreeg in de slotfase van dat duel tweemaal de rode kaart. Mohammed Rayhi en Geraldo Antonio werden met direct rood van het veld gestuurd.

Makkelijk zal het deze keer niet worden voor De Graafschap. De ploeg van trainer Calderwood kampt met personele problemen. Aanvallers Anco Jansen en Piotr Parzyszek zijn geschorst, waardoor voorin Jerry van Ewijk en Nathan Kabasele de voorkeur krijgen. Daarnaast kan Nathaniël Will niet in actie komen voor zijn club. De rechtsback is geblesseerd en wordt vervangen door Ties Evers. Overigens kan Calderwood ook geen beroep doen op Tim Bakers, Rogier Meijer en Santy Hulst. Meijer viel geblesseerd uit tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop, terwijl Bakens en Hulst beide al voor een langere tijd zijn uitgeschakeld.