20.01.2014 21:55

Misser Schalk wordt Jong PSV fataal

Ties Evers (l.) in duel met Alex Schalk (.r) tijdens Jong PSV - De Graafschap. (20-01-2014)

De Graafschap heeft maandagavond Jong PSV op het nippertje weten te verslaan. Vlatko Lazić  bracht de Superboeren vijf minuten voor tijd op voorsprong, terwijl Nathan Kabasele vier minuten later de wedstrijd in het slot wist te gooien. Alex Schalk kreeg de grootste mogelijkheid voor Jong PSV, maar de huurling van NAC Breda zag zijn strafschop gestopt worden door doelman Theo Zwarthoed.

De Graafschap was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar miste scherpte voor het doel. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Tim Vincken een grote mogelijkheid voor de bezoekers. Gregor Breinburg bracht Vincken met een schitterende steekpass in stelling. Via de vingertoppen van doelman Benjamin van Leer raakte Vincken de paal. Even later kon Ted van de Pavert na een hoekschop van Vincken vrij inkoppen, maar de centrale verdediger van De Graafschap kopte de bal over het Eindhovense doel. Jong PSV probeerde er een aantal keer uit te komen, maar dat leverde de ploeg van Darije Kalezić geen grote kansen op.

In de tweede helft kwam Jong PSV goed uit de kleedkamer. De Eindhovenaren creëerden een aantal goede mogelijkheden. Rai Vloet en Mohammed Rayhi hadden moeten scoren, maar stuitten op doelman Theo Zwarthoed. Na 54 minuten spelen, kreeg de thuisploeg een strafschop. Milan Massop beging een opzichtige overtreding op Elvio van Overbeek, waardoor Alex Schalk zijn eerste doelpunt voor Jong PSV mocht maken vanaf elf meter. De huurling van NAC Breda faalde echter oog in oog met Zwarthoed. De doelman van De Graafschap koos de goede hoek en klemde de bal.

Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, maar vijf minuten voor tijd kwam de ploeg van Jimmy Calderwood op voorsprong. Hjörtur Hermannsson liet zich verrassen door de felheid van Vlatko Lazić, die vervolgens alleen af kon op Van Leer. Lazić schoot de bal niet best in, maar de doelman van Jong PSV had geen antwoord op het schot: 0-1. Vier minuten later gooide Kabasele de wedstrijd in het slot. De rappe aanvaller ontsnapte aan de aandacht van de Eindhovense defensie en schoot de bal in de korte hoek, deze keer was Van Leer kansloos: 0-2.

Dankzij de overwinning op Jong PSV stijgt De Graafschap naar de zesde plek op de ranglijst. De Doetinchemmers staan met 36 punten nog maar twee punten achter op nummer vijf Sparta Rotterdam. Jong PSV blijft op 33 punten staan en staat nog altijd op de achtste positie. Volgende week mag Jong PSV zich revancheren tegen Excelsior, terwijl De Graafschap op bezoek gaat bij Almere City.

Door: Jurre Hermans