14:30 uur
NEC Nijmegen
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Anthony Limbombe 25. / dir. vrije trap
0 : 2 Torinfos in de Ticker Kristján Emilsson 68. / Schot met links  (Navarone Foor)

90'
Samenvatting

Tijdens de tweede helft waren de rollen omgedraaid. NEC was de bovenliggende partij en had het in het tweede bedrijf weinig te dulden van De Graafschap. Invaller Kristján Emilsson verdubbelde in de tweede helft de voorsprong, waarna NEC de wedstrijd rustig uit wist te spelen.
90'
90'
Scheidsrechter Vink telt er nog drie minuten blessuretijd bij.
90'
Alireza! Jahanbakhsh komt alleen op doelman Heusinkveld af, maar vergeet te scoren. Hoe is het mogelijk?! Dit had de 0-3 moeten zijn.
88'
Van de Pavert heeft zich inmiddels ook voorin gemeld. Een beetje laat...
86'
Er zijn nog een aantal minuten te spelen in Doetinchem, maar het lijkt er niet op dat De Graafschap nog gaat scoren. Wellicht dat NEC het net nog weet te vinden.
83'
Laatste wissel aan de kant van NEC. Giovanni Gravenbeek is de vervanger van Limbombe.
82'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Giovanni Gravenbeek
82'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Anthony Limbombe
81'
Eindelijk weer een mogelijkheid voor de thuisploeg. Lazić schiet van afstand, maar mikt over.
78'
NEC is in de tweede helft geen enkel moment in de problemen gekomen. Het is dus duidelijk dat De Graafschap zich niet kan meten met de top uit de Jupiler League. Niet over negentig minuten in ieder geval.
76'
Het is Jahanbakhsh die de vrije trap mag nemen, maar de Iraniër schiet in de muur.
75'
NEC krijgt een vrije trap op een mooie positie na een overtreding van Hulst op Daemen.
75'
Het mag duidelijk zijn dat de rollen in de tweede helft zijn omgekeerd. NEC is de bovenliggende partij, maar haalt daar eigenlijk nog te weinig uit.
71'
De wedstrijd zit nu wel in het slot. De Graafschap speelde in de tweede helft ontzettend pover en na de 2-0 van NEC lijkt de wedstrijd wel beslist.
70'
Tarfi mag een vrije trap nemen. Maar de middenvelder mikt huizenhoog over.
69'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Muhammed Mert
69'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
68'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:2 door Kristján Emilsson
De IJslandse invaller zet NEC op een 2-0 voorsprong. Hij controleert een vrije trap van achteruit en gaat de combinatie aan met Foor. De IJslander krijgt de bal terug en haalt hard uit met zijn linker: 0-2.
68'
Will kan niet verder. Het lijkt op een schouder of polsblessure. Jordan García-Calvete komt in zijn plaats. Lazić gaat daardoor als rechtsback spelen.
67'
Wissel in bij De Graafschap -> Jordan García-Calvete
67'
Wissel uit bij De Graafschap -> Nathaniël Will
66'
Gele kaart voor Robin Pröpper (De Graafschap)
Pröpper haalt een counter van NEC eruit door een overtreding op Emilsson te begaan. Terecht geel.
66'
Een ongelukkig moment voor Will. De rechtsback lijkt te kunnen voorzetten, maar gaat onderuit. Dat ziet er niet best uit.
65'
De Nijmegenaren hebben in de tweede helft een stuk minder moeite met De Graafschap. Het lukt de Doetinchemmers maar niet om kansen te creëren.
63'
Foor! Een grote kans voor NEC. Foor gaat de combinatie aan met invaller Emilsson. Foor speelt vervolgens Van der Pavert uit en schiet, maar zijn poging gaat huizenhoog over. Wat een misser zeg!
62'
Een logische wissel bij De Graafschap. Vermeij speelde een matige wedstrijd en wordt nu vervangen door Kristopher Vida.
61'
Wissel in bij De Graafschap -> Kristopher Vida
61'
Wissel uit bij De Graafschap -> Vincent Vermeij
61'
Eindelijk weer een poging. Limbombe probeert het vanuit een moeilijke hoek, maar Heusinkveld brengt redding.
61'
Man, man, man wat is het slordig in de tweede helft. Als het op deze manier doorgaat blijft het vanmiddag bij 0-1.
60'
Daar is de wissel van Ars. De spits uit Terborg kan niet verder en wordt vervangen door Kristján Emilsson.
59'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Kristján Emilsson
59'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Sjoerd Ars
59'
Het spel speelt zich tijdens het tweede bedrijf nóg meer op het middenveld af. Beide ploegen zijn slordig in balbezit.
57'
Gele kaart voor Tom Daemen (NEC Nijmegen)
Vink geeft Tom Daemen geel. De middenvelder van NEC begaat een overtreding op Van Ewijk en gaat daarom op de bon.
57'
Vermeij komt eindelijk een kansrijke positie, maar de aansluiting van Tarfi, Lazić en Van Ewijk komt veel te laat. Gemiste kans voor de thuisploeg.
57'
Ondertussen lijkt Ars niet helemaal fit meer te zijn. De spits van NEC heeft een bondage om zijn bovenbeen zitten, wat kan duiden op een spierblessure. Hij zal de wedstrijd waarschijnlijk niet gaan uitspelen.
56'
Vermeij heeft het lastig tegen Van Eijden en Tobias Haitz. De spits van De Graafschap krijgt geen voet aan de grond.
54'
Van goed spel is in de tweede helft nog geen sprake. Tijd voor een aantal wissels?
50'
NEC begint sterk aan de tweede helft dan de thuisploeg, maar nog geen grote kansen.
48'
Het antwoord is nee. De Graafschap kan de hoekschop makkelijk wegwerken.
47'
NEC krijgt al vroeg in de tweede helft een hoekschop. Zullen de Nijmegenaren weer toeslaan uit een standaardsituatie?
46'
We zijn weer begonnen in Doetinchem. NEC heeft afgetrapt.
46'
45'

NEC gaat rusten met een 1-0 voorsprong, maar dat is tegen de verhouding in. De Graafschap heeft het meeste balbezit en de meeste dreiging. De thuisploeg weet echter maar zelden een vuist te maken voor het doel. NEC loert op de counter en is gevaarlijk uit standaardsituaties. Anthony Limbombe lokte slim een overtreding uit van Nathaniël Will en schoot vervolgens vanuit een moeilijke hoek de 1-0 tegen de touwen. Vlak voor de theepauze had Vincent Vermeij de Doetinchemmers op gelijke hoogte moeten schieten, maar de spits stuitte op doelman Joshua Smits.
45'
45'
Wat speelt NEC toch matig vandaag. Er valt voor De Graafschap zeker nog wat te halen in de tweede helft.
45'
Scheidsrechter Vink telt er nog twee minuten blessuretijd bij.
45'
Wat een kans! De Graafschap moet hier op gelijke hoogte komen! Tarfi brengt Vermeij in stelling. De spits heeft de hoeken voor het uitzoeken, maar doelman Smits brengt redding! Dit had de 1-1 moeten zijn.
44'
Bijna nog een grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Een goede pass van Tarfi naar Cavlan, waardoor laatstgenoemde vanaf de achterlijn kan voorzetten. De voorzet komt echter net niet bij Vincent Vermeij terecht.
43'
De pit is inmiddels uit de wedstrijd. Beide teams snakken naar het rustsignaal.
41'
Naast Ars heeft Gregor Breinburg overigens ook een verleden bij De Graafschap. De middenvelder kwam afgelopen zomer transfervrij over van De Graafschap.
38'
Linssen probeert het maar eens van grote afstand. De aanvoerder schiet de bal huizenhoog over. Zoals gezegd lukt het de Achterhoekers niet om grote kansen te creëren.
37'
De Graafschap heeft weliswaar het meeste balbezit en dreiging, maar kan voorin geen vuist maken. Écht grote kansen heeft de thuisploeg nog niet gehad.
35'
De counter en standaardsituaties, daar moet NEC het van hebben. Rens van Eijden kreeg zojuist een mogelijkheid, maar kopte ruim naast.
34'
Gele kaart voor Karim Tarfi (De Graafschap)
Tarfi krijgt de gele kaart van scheidsrechter Pieter Vink omdat hij hands maakt.
34'
De Nijmegenaren staan op voorsprong, dus kunnen ze nu natuurlijk nog meer dan voorheen op de counter spelen.
33'
NEC levert de bal telkens vlug in. De Nijmgenaren komen totaal niet in het spel en moeten het eigenlijk vooral van de counter hebben. Alle hoop van NEC is gevestigd op Jahanbakhsh en Limbombe.
31'
Als De Graafschap zich kan herpakken, dan valt er nog wat te halen voor de Achterhoekers. NEC heeft het namelijk moeilijk met het 4-4-2 systeem van de thuisploeg.
30'
Er was bovendien niets aan de hand voor de thuisploeg, maar momenteel lijkt De Graafschap een beetje van slag. Kan NEC daarvan profiteren?
29'
Ontzettend zuur voor De Graafschap. De Doetinchemmers staan achter en missen nu hun sterspeler op het middenveld.
28'
Daar is dan toch de wissel van Koolhof. Bijna vijf minuten te laat, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
27'
Wissel in bij De Graafschap -> Santy Hulst
27'
Wissel uit bij De Graafschap -> Dean Koolhof
25'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Anthony Limbombe
NEC komt tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Limbombe lokte slim een vrije trap uit. Hij neemt vervolgens de vrije trap zelf. De bal ligt nabij de hoekvlag, maar de Belg krult de bal in de verre hoek. Zuur voor De Graafschap.
25'
NEC krijgt een vrije trap op een mooie positie na een overtreding van Nathaniël Will op Limbombe.
25'
Hoe is het mogelijk?! Koolhof is terug binnen de lijnen. Santy Hulst loopt zich echter wel nog altijd warm.
24'
We zijn weer aan het voetballen. De Graafschap speelt momenteel met tien man.
23'
Koolhof loopt met veel moeite van het veld af. Die kan écht niet door!
22'
Koolhof ligt nog altijd op het veld. De clubarts gaat kijken hoe het met de middenvelder is.
20'
Ai, De Graafschap lijkt te kunnen counteren, maar Koolhof speelt de bal te ver voor zich uit. Foor kan daardoor onderscheppen, waardoor Koolhof een overtreding moet begaan. De middenvelder raakt daarbij zelf geblesseerd.
18'
Karim Tarfi probeert het maar eens vanuit de tweede lijn voor De Graafschap. De Belg produceert een slap schot, die bovendien richting mist.
17'
Oeh, ineens een goede mogelijkheid voor NEC. Navarone Foor kan schieten na een voorzet van Jahanbakhsh, maar mikt de bal een meter of twee over het doel.
15'
We kunnen inmiddels wel stellen dat De Graafschap de bovenliggende partij is. De Doetinchemmers hebben het meeste balbezit en zijn een stuk dreigender dan de Nijmegenaren.
13'
Wederom een fraaie opening van Pröpper, deze keer op Dean Koolhof. De voorzet van middenvelder is echter ondermaats. Wat een heerlijke crosspass heeft Pröpper in de benen zeg.
12'
Wat een heerlijke opening van Pröpper op Caner Cavlan! De linksback kapt vervolgens Limbombe uit en haalt uit met zijn rechterbeen. Het schot van Cavlan wordt geblokt, maar de pass van Pröpper was om te smullen.
11'
De vrije trap van Alireza Jahanbakhsh kan makkelijk worden weggewerkt door De Graafschap.
10'
NEC krijgt een vrije trap op een mooie positie. Vlatko Lazić verliest knullig de bal, waardoor Anthony Limbombe lijkt te ontsnappen. Robin Pröpper stopt het gevaar af door middel van een overtreding.
8'
Welkom terug in Doetinchem, Sjoerd Ars. Ted van de Pavert stopt Ars tijdens een luchtduel zowat onder het gras. Ars werd geboren in het nabij gelegen Terborg en debuteerde bij De Graafschap in het betaald voetbal.
7'
Er is momenteel nog geen bovenliggende partij aan te wijzen. NEC leek sterker te beginnen, maar momenteel is het vooral De Graafschap dat de bal heeft.
5'
Een variant van De Graafschap. Een korte corner van Edwin Linssen, die de combinatie met een medespeler aangaat en vervolgens een scherpe voorzet kan afleveren. Doelman Joshua Smits plukt, met enige moeite, de bal uit de lucht.
5'
Beide ploegen zijn zoekende in de beginfase. Kansen zijn er dan ook nog niet geweest. Wellicht komt dat nu. De Graafschap krijgt een hoekschop.
4'
NEC Nijmegen probeert vooral via combinatievoetbal tot kansen te komen, terwijl De Graafschap sneller geneigd is om de lange bal te spelen.
3'
De sfeer zit er goed in. Het publiek laat zich horen. Laten we hopen dat het een mooi duel zal worden.
1'
We zijn begonnen in Doetinchem. De Graafschap heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd De Graafschap tegen NEC Nijmegen. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Streekderby

Het is inmiddels alweer eventjes geleden, maar de Gelderse derby tussen De Graafschap en NEC staat weer op het programma. De laatste keer dat dit duel in Doetinchem werd afgewerkt was op 10 september 2011. Destijds waren de Doetinchemmers met 1-0 te sterk voor de Nijmegenaren dankzij een doelpunt van Soufian El Hassnaoui. Van de spelers die ruim drie jaar geleden in actie kwamen zijn er nog een aantal overgebleven. Ted van de Pavert staat nog altijd onder contract bij de Superboeren, terwijl Rens van Eijden en Navarone Foor nog altijd in dienst zijn bij de Nijmegenaren. Nathaniël Will zat toen op de bank bij NEC, maar speelt nu voor De Graafschap. Gregor Breinburg had een basisplaats bij de Achterhoekers, maar staat nu onder contract bij NEC.

De Graafschap

De Doetinchemmers kennen een wisselvallige start van de competitie. Achtereenvolgend werd er gespeeld tegen: FC Emmen (1-1), Almere City (3-0), VVV-Venlo (0-1), RKC Waalwijk (1-1), FC Oss (2-3), Telstar (3-2) en MVV (1-0). De Graafschap heeft een jong, maar talentvol team. De jonge selectie is tevens de reden waarom het zo wisselvallig is bij de Achterhoekers. NEC zal rekening moeten houden met spelers als Dean Koolhof, Karim Tarfi en Vincent Vermeij. Achterin staat de ‘ervaren’ 22-jarige centrale verdediger Van de Pavert samen met het broertje van Davy Pröpper, Robin. Een duo met veel potentie.

De Nijmegenaren draaien als een tierelier. Vooralsnog werd er slechts eenmaal verloren. Achtereenvolgend kwam NEC in actie tegen: FC Eindhoven (3-1), FC Volendam (2-0), Fortuna Sittard (5-1), Jong PSV (0-1), Helmond Sport (4-1), RKC Waalwijk (1-0) en FC Emmen (4-0). Midweeks had NEC wel moeite met de amateurs van Ajax. De derde ronde van de KNVB beker werd via strafschoppen bereikt. NEC heeft dit seizoen één doel en dat is terugkeren naar de Eredivisie. Met spelers als de ervaren spits Sjoerd Ars en de talentvolle Alireza Jahanbakhsh is dat een realistisch doel. Er lijkt een tweestrijd met Roda JC te ontstaan voor directe promotie. De Nijmegenaren zullen daarom van De Graafschap moeten winnen, anders heeft Roda JC een ‘gat’ van drie punten te pakken. De Limburgers wonnen eerder dit weekend me 2-1 van Helmond Sport.