02.10.2014 15:36

De Graafschap-spits met zichzelf in de knoop

Vincent Vermeij (l.) verknalt een enorme kans tijdens het duel De Graafschap - NEC. Doelman Joshua Smits (m.) keert de inzet. (28-09-2014)
Vincent Vermeij (l.) verknalt een enorme kans tijdens het duel De Graafschap - NEC. Doelman Joshua Smits (m.) keert de inzet. (28-09-2014)

Het wil nog niet vlotten met Vincent Vermeij dit seizoen. De jonge spits maakte in de eerste twee wedstrijden twee doelpunten, maar scoorde sindsdien niet. Afgelopen zondag miste de aanvaller van De Graafschap nog een enorme kans tegen NEC en dat was een reden voor trainer Jan Vreman om de van Jong Ajax overgekomen spits donderdag tijdens de training even apart te nemen.

"Ja, ik ben nog in gedachten over het gesprek met de trainer", laat Vermeij aan Omroep Gelderland weten. "Het is moeilijk voor me. Een struggle waar ik al weken mee kamp. Ik heb het niet eerder meegemaakt dat ik zo lang niet scoorde. De trainer zegt dat ik juist niet op zoek moet gaan naar die goal, omdat het mijn andere kwaliteiten alleen maar naar beneden haalt."

"Deze sport doe ik voor de goals. Daar krijg ik een kick van", vervolgt de twintigjarige spits. "We kunnen met 5-0 winnen en ik kan goed hebben gespeeld, maar als ik niet scoor ben ik alsnog niet tevreden." Vermeij kwam vorig seizoen in de winterstop naar Doetinchem. In zijn eerste halfjaar bij De Graafschap maakte hij zeven doelpunten in dertien wedstrijden. Dit seizoen staat hij op twee goals uit acht duels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner