FC Eindhoven Vrijdag, 16. Januari 2015
20:00 uur
NEC Nijmegen
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Joey Sleegers 14. / Schot met rechts  (Maxime Gunst)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jens van Son 55. / Schot met rechts  (Tom Boere)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Branco van den Boomen 67. / Schot met rechts  (Tom Boere)

90'
Ook in de tweede helft was Eindhoven de bovenliggende partij en kon NEC geen vuist maken. Met 3-0 is de koploper nog redelijk gespaard. FC Eindhoven speelde fris aanvallend voetbal en won dik verdiend.
90'
90'
Janssen telt er geen tijd bij!
88'
Deschilder op de vuisten van Smits! De middenvelder komt mee in de zestien, maar zijn schot wordt gepareerd. Het leed wordt niet erger voor de bezoekers.
85'
De ene routinier vervangt de andere. Beekmans voor Van Son. Laatstgenoemde speelde een fantastische wedstrijd en bekroonde zijn optreden met een doelpunt.
84'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Paul Beekmans
84'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Jens van Son
83'
Bourdouxhe komt naar binnen en haalt uit vanaf de zestien met zijn linker, maar Smits pakt het schot. Geen 4-0, vooralsnog.
81'
Boere heeft een geweldige wedstrijd gespeeld en heeft twee assist gegeven. Brood vervangt hem door Karg.
80'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Diego Karg
80'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Tom Boere
78'
NEC lijkt niet meer te geloven in een ommekeer. FC Eindhoven lijkt geen aanstalten te maken om nog een vierde treffer te maken.
74'
NEC oogt machteloos vanavond. Nauwelijks worden er kansen of mogelijkheden gecreëerd.
70'
Een achterstand is al vreemd voor NEC, maar de 3-0 achterstand is wel heel uniek.
68'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 3:0 door Branco van den Boomen
Linksback Gunst haalt de achterlijn en vindt Boere in het strafschopgebied. Hij legt de bal karakteristiek klaar voor de vrijstaande van den Boomen en hij schuift de bal laag in de verre hoek. Fantastisch uitgespeelde aanval van Eindhoven!
66'
Het schot van Limbombe typeert de avond van de bezoekers. Zijn schot gaat over de zijlijn en dus volgt een inworp.
64'
Brood brengt de jonge Zweedse aanvaller Bajrović. Kan hij de wedstrijd keren?
63'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Admir Bajrović
63'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Tom Daemen
63'
De vrije trap van Ars op randje zestien is hard genoeg, maar wordt van richting veranderd en gaat naast.
61'
NEC zal heel snel wat aan de 2-0 tussenstand moeten doen, wil het Eindhoven in ieder geval met een resultaat verlaten.
58'
Appiah keert terug in de ploeg van Brood, na blessureleed van twee maanden.
57'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
57'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Tobias Haitz
55'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 2:0 door Jens van Son
Een afgeslagen hoekschop wordt opnieuw voor het doel gebracht door Boere. Zijn kopbal gaat aan alles en iedereen voorbij en Van Son kan daardoor van heel dichtbij de bal in het doel jassen!
52'
De driehonderd meegereisde supporters uit Nijmegen kijken somber uit. Zou hun cluppie meteen puntverlies lijden na de winterstop?
48'
Van Son schreeuwt om een penalty, na een duel met Tom Daemen in het strafschopgebied. Arbiter Janssen wuift het weg!
47'
Fries Deschilder met het eerste schot na rust! De middenvelder haalt vanaf een meter of 25 uit, maar het schot belandt in de handen van Smits.
46'
45'
FC Eindhoven begon furieus, maar wist pas na een kwartier op voorsprong te komen. De doelpuntenmaker was Sleegers De ploeg had uit kunnen lopen naar een ruimere voorsprong, maar verzuimde dit te doen. NEC was slechts een keer gevaarlijk, via Ars.
45'
45'
De enige extra minuut zit er bijna op!
44'
De jonge Patrick Joosten betreedt het veld. Hij gaat aan de rechterkant van de aanval spelen en Navarone Foor gaat naar het middenveld. Ruud Brood zal dus niet tevreden zijn over Muhammed Mert, de eerste veertig minuten.
43'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Patrick Joosten
43'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Muhammed Mert
40'
Daar is dan Sjoerd Ars! De spits krijgt de bal voor de voeten in het strafschopgebied en aarzelt niet. Zijn schot wordt gepareerd door Tom Muyters.
39'
Opnieuw wordt Durwael benadeeld door scheidsrechter Ed Janssen, wederom is er niets aan de hand, maar de verdediger krijgt de vrije trap tegen.
36'
NEC is aanvallend machteloos. Het missen van Jahanbakhsh en Christian Santos zou hiermee te maken kunnen hebben. Tot nu toe zijn de bezoekers nog niet in staat geweest om een echte kans te creëren.
33'
Gele kaart voor Timothy Durwael (FC Eindhoven)
Hij lijkt Limbombe te vloeren, maar hij raakt de buitenspeler nauwelijks. Een makkelijk gegeven kaart voor de back van de thuisploeg.
32'
Van Son kopt net over! Een goed aangesneden voorzet vanaf de linkerkant belandt op het hoofd van de ingelopen Van Son, maar de aanvoerder kopt van dichtbij net over.
31'
FC Eindhoven laat zien waarom het op de derde plek staat in de Jupiler League. De ploeg speelt fris en aanvallend voetbal en maakt het de koploper ontzettend moeilijk, het eerste half uur.
27'
NEC heeft het ontzettend lastig in het Jan Louwersstadion. De thuisploeg is de bovenliggende ploeg en had al op een grotere voorsprong kunnen staan.
23'
Jason Bourdouxhe net naast! Hij speelt zichzelf vrij aan de linkerkant van het strafschopgebied en haalt uit met zijn linker. De bal gaat tegendraads, net langs het doel.
22'
Smits voorkomt de 2-0! N'Toko stuurt Boere de zestienmeter in en is Tobias Haitz kwijt. Zijn schot van dichtbij wordt geblokt, maar Smits moet nog in actie komen en voorkomt de 2-0.
20'
De meest opvallende speler het eerste kwart van de wedstrijd is aanvaller Sleegers. Hij miste een grote kans in de tweede minuut, scoorde maar stond buitenspel en opende alsnog de score!
17'
De koploper staat voorlopig achter en het is nog terecht ook!
14'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 1:0 door Joey Sleegers
Nu scoort de huurling van Feyenoord wel! Een lange bal van Maxime Gunst valt over de verdediging van de koploper en Sleegers speelt de bal om de uitgekomen Joshua Smits heen en kan de bal dan in het lege doel tikken.
13'
Giovanni Gravenbeek stoomt op aan de rechterkant en haalt de achterlijn. Hij legt vervolgens terug op de zestienmeterlijn, waar Anthony Limbombe klaar staat om af te ronden. Zijn schot wordt echter geblokt. Het eerste gevaar van de bezoekers!
11'
Na het spectaculaire begin van de thuisploeg, is de storm wat gaan liggen. NEC mag de bal hebben van FC Eindhoven.
9'
NEC moet het vanavond stellen zonder smaakmaker Alireza Jahanbakhsh. De aanvaller neemt deel aan de Azië Cup.
6'
Een furieus begin dus van de thuisploeg, de eerste vijf minuten!
3'
Nu scoort Sleegers wel, maar hij staat buitenspel, na het verlengen van een vrije trap door Chiró N'Toko.
2'
Ai Joey Sleegers, dit had de 1-0 kunnen, misschien wel moeten zijn! Jens van Son wordt weggestuurd aan de rechterkant van het veld. Hij heeft veel ruimte en geeft een afgemeten voorzet op de ingelopen Sleegers, maar de linkerspits werkt de bal net naast het doel.
1'
Tom Boere met het eerste gevaar van de wedstrijd. De spits lobt de bal vanaf de zestienmeter een meter over het doel. Hopelijk belooft dit wat voor het verloop van deze wedstrijd!
1'
FC Eindhoven heeft afgetrapt.
1'

Welkom! De Jupiler League wordt ook weer hervat na de winterstop. Voor koploper NEC wacht de zware uitwedstrijd in Eindhoven, tegen de plaatselijke FC. Beide ploegen willen de tweede seizoenshelft goed beginnen. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

FC Eindhoven hoopt goede eerste seizoenshelft voort te zetten
De ploeg van Jean-Paul de Jong heeft de eerste seizoenshelft afgesloten op een zeer knappe derde plek. Alleen de tegenstander van vandaag en Roda JC doen het beter dan de tweede club van Eindhoven. FC Eindhoven verloor wel de laatste wedstrijd voor de winterstop in Rotterdam. Sparta was met 2-0 te sterk. In eigen huis is FC Eindhoven nauwelijks te kloppen. Alleen Jong FC Twente wist te winnen in het Jan Louwersstadion. De supporters van Eindhoven zullen de hoop weer gevestigd hebben op topscorer Anthony van den Hurk. Hij speelde maar twaalf wedstrijden mee, maar maakte daarin al zeven doelpunten.

NEC hervat kampioensrace
De degradant voert de ranglijst aan na negentien wedstrijden met vijftig punten. De naaste achtervolger, Roda JC, volgt op zes punten van de Nijmegenaren. De ploeg van Ruud Brood verloor slechts één keer deze competitiejaargang. Ook uit de eerste wedstrijd tegen FC Eindhoven kan de ploeg hoop putten. Destijds won NEC in De Goffert met 3-1, onder andere door een doelpunt van Sjoerd Ars. De spits is, samen met Cas Peters van FC Emmen, de topscorer van de Jupiler League. Vijftien keer haalde Ars de trekker al over.