FC Eindhoven Vrijdag, 6. Februari 2015
20:00 uur
Roda JC Kerkrade
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mitchel Paulissen 59. / Schot met links  (Rigino Cicilia)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Bart Biemans 62. / Schot met links

90'
Veel beter werd het allemaal niet in de tweede helft. Maar Roda JC stapt door een korte opleving alsnog met de drie punten van het veld. Door treffers van Paulissen en Biemans forceerden de bezoekers in drie minuten tijd een 0-2 voorsprong. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven.
90'
90'
Bijna 0-3! De gebroeders Gyasi bestormen het doel van FC Eindhoven, waarna de bal plotseling voor de voeten komt van Frank Demouge. De spits schuift de bal echter in de voeten van Tom Muyters.
90'
Drie minuten blessuretijd. Roda JC kan rustig aan gaan doen en tikt de bal op eigen speelhelft over.
87'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
87'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Regino Cicilia
85'
De paal! Hunte toch! Dit was de kans om FC Eindhoven weer in de wedstrijd te brengen. Branco van den Boomen legt de bal vanaf de rechterkant van het veld klaar op het hoofd van Hunte, maar de Eindhovenaar vindt slechts de paal.
84'
Nee, dit gaat hem niet meer worden voor FC Eindhoven. Jens van Son laat nog meer eens zien dat het vandaag niet de dag van de thuisploeg is. Zijn voorzet vliegt huizenhoog over het doel van Bram Verbist.
82'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Diego Karg
82'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Timothy Durwael
81'
Als FC Eindhoven nog wat wil, dan wordt het nu wel tijd om iets te gaan forceren. De thuisploeg heeft nog tien minuten om iets te bewerkstelligen.
78'
Daar is dan ook de jongste van de Gyasi's. Raymond Gyasi maakt zijn debuut voor Roda JC en neemt samen met broer Edwin de vleugelposities van de Limburgers op zich.
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Raymond Gyasi
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Nayib Lagouireh
74'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Henk Dijkhuizen
74'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
73'
FC Eindhoven lijkt even de weg kwijt na de opleving van Roda JC. Na de openingstreffer is de thuisploeg niet meer van de eigen speelhelft afgekomen.
70'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Paul Beekmans
70'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Norichio Nieveld
69'
Oef! Gyasi komt wederom op aan de linkerkant van het veld en legt de bal panklaar op het hoofd van Cicilia. De lange spits mist het doel op een haar.
68'
Roda JC neemt echter nog geen geen genoegen met een 0-2 eindstand. De Limburgers blijven de aanval zoeken en zijn op doelpuntenjacht.
66'
Zo gebeurd er een uur niets en zo vallen er ineens twee doelpunten. Zo snel kan het gaan. Roda JC zit ineens op rozen en speelt vol vertrouwen.
64'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Torino Hunte
64'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Jason Bourdouxhe
62'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:2 door Bart Biemans
Gekkenhuis! Uit een hoekschop kopt Van Hyfte de bal eerst nog tegen doelman Muyters aan, maar in de herkansing kan Biemans de bal in het doel schuiven.
61'
Uit het niets komt de wedstrijd op gang. Roda JC heeft de smaak te pakken. Ditmaal is het Gyasi die langs zijn directe tegenstander dribbelt en de bal vervolgens voorgeeft op Cicilia. Muyters kan de bal nog maar net uit de lucht plukken.
59'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Mitchel Paulissen
Wat een lekkere actie van Paulissen. De middenvelder soleert vanaf de rechterkant van het veld het strafschopgebied in, zet een een-tweetje op met Regino Cicilia en poeiert de bal vervolgens in de verre bovenhoek.
57'
Ondertussen lacht NEC zich in het vuistje. De Nijmegenaren staan in Sittard op een 0-1 voorsprong en zijn de grote winnaar van deze speelronde als FC Eindhoven en Roda JC op deze manier blijven voetballen.
53'
FC Eindhoven doet overigens vrolijk mee met het verprutsen van mogelijkheden. Van Son heeft de kans om eruit te komen met een counter, maar de middenvelder struikelt over de bal.
50'
Voorlopig vervolgen FC Eindhoven en Roda JC het spel van de eerste helft. Nayib Lagouireh krijgt aan de rechterkant van het veld de bal in zijn voeten gespeeld, maar de middenvelder krijgt het evenals Durwael in de eerste helft voor elkaar om de bal hoog over de achterlijn voor te geven.
47'
"We moeten vlammen, we moeten vlammen." Typerende muziek galmde uit de boxen enkele seconden voor het fluitsignaal van Bas Nijhuis voor de start van de tweede helft. Laten we hopen dat de spelers op het veld in het tweede bedrijf gehoor geven aan deze oproep.
46'
45'
Geestdodend, slaapverwekkend, saai, eentonig, monotoon en kleurloos. Het is allemaal van toepassing op de eerste helft van deze topper in de Jupiler League. FC Eindhoven en Roda JC houden het baltempo laag en kunnen beiden weinig tot niets forceren op de vijandelijke speelhelft. Laten we hopen dat de rust de wedstrijd kan doen kantelen, anders wordt het nog een lange zit in het tweede bedrijf.
45'
43'
Oei! Tom Van Hyfte probeert het uit het niets. De speler van Roda JC krijgt de bal uit het niets voor zijn neus en pegelt het leder ineens richting het doel van FC Eindhoven. Zijn poging zeilt maar net over de dwarsligger.
42'
De opleving van FC Eindhoven is echter van korte duur. De thuisploeg zakt weer terug naar het niveau van voor de kans van Sleegers. Typerend is een lange bal van Timothy Durwael, die hoog over de achterlijn van de bezoekers vliegt.
39'
Sleegers! Uit een ingooi van FC Eindhoven neemt de vleugelaanvaller de bal op de volley. Verbist kan de bal nog keren, maar er valt in ieder geval weer wat te beleven in Eindhoven.
37'
"He boys, kom op nou!" Het is tekenend hoe de stem van Tom Muyters door het Jan Louwers-stadion galmt. De doelman van FC Eindhoven ziet ook dat zijn team de vorm tot dusverre nog niet te pakken heeft.
35'
Hallo dan! Er is iemand met een probleem in Eindhoven. Mitchel Paulissen poeiert een poging vanuit het strafschopgebied van FC Eindhoven het stadion uit. Het is te hopen dat de bal geen auto's heeft geraakt.
31'
FC Eindhoven dan aan de andere kant? Nee, Jens van Son verwerkt een voorzet van Tom Boere uiterst slordig. Zijn kopbal mist de goede richting en verdwijnt over de achterlijn van Roda JC.
29'
We zijn los, ook de tweede poging is een feit. Ditmaal is het Roda JC dat een schot lost. Edwin Gyasi haalt op de rand van het strafschopgebied uit op het doel van Tom Muyters, maar zijn poging zeilt een meter langs de verkeerde kant van de paal.
27'
Roda JC probeert het ondertussen wel, maar is te slordig als het in de buurt van het strafschopgebied van FC Eindhoven komt. Opnieuw dribbelt Lagouireh langs meerdere Eindhovenaren. Ditmaal dribbelt hij echter te ver naar de zijlijn, waarna zijn kans is verkeken.
24'
Jaja, hier is dan het eerste schot richting een doel. Joey Sleegers is de man die het eerste schot lost op het vijandelijke doel. Zijn poging vanaf een meter of twintig is echter te slap om doelman Bram Verbist in gevaar te brengen.
22'
Halverwege de eerste helft hebben we om precies te zijn nul kansen kunnen noteren. Zowel FC Eindhoven als Roda JC is nog niet in staat om iets te forceren op de helft van de tegenstander. Het is toch te hopen dat hier snel verandering in gaat komen.
18'
Maar datzelfde geldt na de eerste vijf minuten ook voor FC Eindhoven. Het is voorlopig meer een schaakspel in Eindhoven, dat zich afspeelt rond de middenlijn. Het doel is voor zowel de thuisploeg als de bezoekers nog ver weg.
15'
Nee, het spel van Roda JC lijkt er in het eerste kwartier nog niet op alsof de de Limburgers hier gekomen zijn om een omslag in de resultaten van de laatste weken te bewerkstelligen.
12'
Daar is dan het eerste wapenfeit van Roda JC. Hoewel wapenfeit... Nayib Lagouireh dribbelt langs twee Eindhovenaren en lijkt op weg naar het doel van de thuisploeg, als hij van de bal gelopen wordt door Norichio Nieveld.
10'
Ondertussen laat FC Eindhoven de teugels wat vieren na de fanatieke openingsfase. De thuisploeg laat de bal in een rustig tempo rondgaan op de eigen speelhelft.
8'
Overigens is kans groot dat Cicilia aankomende maandag in de wedstrijd tegen FC Volendam weer vanaf de bank mag gaan toekijken. Aangezien Jansen in beroep gaat tegen de zes wedstrijden schorsing, is hij speelgerechtigd in de komende speelronde van de Jupiler League.
7'
Laat staan dat Regino Cicilia het leder heeft kunnen toucheren. De spits van Roda JC neemt de positie als aanvalsleider op zich nu Anco Jansen geschorst is vanwege het spuugincident afgelopen week.
5'
Het is in de eerste minuten eenrichtingsverkeer in Eindhoven. Roda JC heeft de bal nog nauwelijks aan kunnen raken en FC Eindhoven zoekt vol de aanval op weg naar de openingstreffer.
3'
Joey Sleegers laat al gelijk van zich horen. De linksbuiten van FC Eindhoven stoomt op aan de linkerkant van het veld en versiert een hoekschop voor de thuisploeg.
2'
De bal rolt, de clash tussen de nummer twee en drie uit de Jupiler League is begonnen. Op voorhand een potje om te smullen. Laten we hopen dat dit uit gaat komen.
1'
Het ontbreken van Arjan Swinkels in de defensie zal voor vele Roda JC-supporters als een verrassing komen. De nieuwbakken verdediger van de Limburgers is echter nog niet speelgerechtigd. Naast Swinkels ontbreekt ook Henk Dijkhuizen in de basisformatie van René Trost. De rechtsback die op de slotdag van de transfermarkt nog in vergaande onderhandelingen was met Go Ahead Eagles en ADO Den Haag moet genoegen nemen met een plekje op de bank.
Wat een heerlijk affiche staat er vanavond op het programma in de Jupiler League. De nummer twee tegen de nummer drie, FC Eindhoven tegen Roda JC. Mijn naam is Merten Simons en vanaf 20.00 uur zal ik verslag doen van deze tweestrijd. Rond een uur of 19.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 20.00 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

FC Eindhoven
Hoewel de eerste plaats voor FC Eindhoven een utopie lijkt, staat er vanavond veel op het spel. Waar de achterstand op koploper NEC inmiddels is opgelopen tot negen punten, kan de thuisploeg vanavond de voorsprong op Roda JC uitbreiden tot zes punten. Het gat tussen de nummer twee en drie op de ranglijst is op dit moment drie punten, maar met een overwinning zet FC Eindhoven een grote stap in de richting van de tweede plaats. Hoe dan ook is het voor het team van Jean-Paul de Jong in ieder geval zaak om niet te verliezen. De resultaten na de winterstop zullen de Eindhovenaren daarbij vertrouwen geven. In de tweede seizoenshelft ging FC Eindhoven nog geen enkele keer ten onder. Hoewel er tegen Achilles’29 werd gelijkgespeeld, pakte De Jong met zijn manschappen de overwinning tegen koploper NEC en Jong PSV.

Roda JC
Voor de Kerkraders is de wedstrijd van vanavond misschien nog wel belangrijker dan voor FC Eindhoven. Met drie nederlagen op rij kan Roda JC het kampioenschap ondertussen wel uit het hoofd zetten. Een nieuwe nederlaag tegen FC Eindhoven zet bovendien zelfs een flinke streep door de ambities voor een tweede plaats. Achtereenvolgens verloren de Limburgers al van hekkensluiter RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en MVV. Na de winterstop werd er door het team van René Trost zo nog geen enkel punt in de wacht gesleept. Bovendien werd de eerste seizoenshelft ook al niet best afgesloten. Tellen we de laatste wedstrijden voor de winterstop mee, dan boekte Roda JC in de laatste zes wedstrijden slechts één overwinning. Om de ommekeer te bewerkstelligen heeft Trost nu wel de beschikking over Arjan Swinkels. De ervaren verdediger keerde deze week terug op de Nederlandse velden, na een avontuur bij het Belgische Lierse SK.

Historie
Kijken we naar de eerdere onderlinge wedstrijden dan zal Roda JC met vertrouwen moeten kunnen afreizen naar Eindhoven. Nog nooit won FC Eindhoven in eigen huis van de Limburgers. Bovendien was Roda JC eerder dit seizoen in eigen huis al met 2-1 te sterk voor de Brabanders. Opvallend in dat duel was echter wel dat Roda JC het duel eindigde met negen man. Zowel Tom van Hyfte als Henk Dijkhuizen kon inrukken met een rode kaart op zak. De eerdere onderlinge ontmoetingen zijn op zich te verwaarlozen. FC Eindhoven en Roda JC troffen elkaar inclusief de ontmoeting eerder dit seizoen in totaal zeven keer. Het laatste treffen voor dit seizoen dateert echter alweer uit 1977.