FC Volendam Maandag, 25. Augustus 2014
20:00 uur
Roda JC Kerkrade
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Brandley Kuwas 28. / Schot met rechts  (Robert Mühren)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Henny Schilder 30. / Schot met rechts
3 : 0 Torinfos in de Ticker Guyon Philips 70. / Schot met links  (Tom Overtoom)

90'

Op deze overwinning van Volendam was vanavond helemaal niets aan te merken. Roda JC kwam fel uit de kleedkamer en was tien minuten lang hard op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een kwartier kreeg Volendam de grip op de wedstrijd terug, maar de wedstrijd bleef erg rommelig. Nadat Johan Plat een goede inzet niet het goal in zag gaan, besliste Guyon Philips een minuut later de wedstrijd wel aan de andere kant.Na een slimme steekbal van Tom Overtoom omspeelde hij de keeper en gooide de wedstrijd op slot. In de slotfase zag van Berkel nog zijn tweede gele kaart, waardoor Roda JC de wedstrijd weer niet met elf man wist te volbrengen.
90'
90'
We krijgen twee minuten blessuretijd.
90'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin van Kippersluis
90'
Wissel uit bij FC Volendam -> Robert Mühren
86'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin Wattamaleo
86'
Wissel uit bij FC Volendam -> Tom Overtoom
84'
Geel-rode kaart voor Crescendo van Berkel (Roda JC Kerkrade)
In de vierde wedstrijd van het seizoen, ziet Roda JC zijn vierde rode kaart. Van Berkel verkijkt zich op een diepe bal en houdt Veerman vast. Na zijn gele kaart in de eerste helft voor het opbreken van een counter. mag van Berkel nu alvast gaan douchen.
82'
Henk Veerman maakt het zichzelf heel erg lastig. De aanvaller krijgt de bal uit de kluts mee in het strafschopgebied. Ook hij probeert de keeper te omspelen, maar behoudt de controle over de bal niet echt. In een uiterste poging om alsnog te scoren, schiet hij de bal hoog in het zijnet.
79'
Wissel in bij FC Volendam -> Henk Veerman
79'
Wissel uit bij FC Volendam -> Guyon Philips
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Regino Cicilia
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Regino Cicilia
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nayib Lagouireh
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
75'
Hier was de goal van Robert Mühren bijna. Aan de linkerkant van het veld steekt de spits het strafschopgebied in. Met een stift probeert hij Verbist te verschalken, maar de keeper blijft opletten en plukt de bal eenvoudig uit de lucht.
74'
Drie doelpunten en Robert Mühren heeft nog niet eens gescoord. De ploeg van trainer Hans de Koning heeft aanvallend zeer veel power en laat dat voor de tweede keer dit weekend zien.
70'
Doelpunt voor FC Volendam, 3:0 door Guyon Philips
Waar de aansluitingstreffer niet valt, gooit Philips de wedstrijd een minuut later helemaal op slot. Tom Overtoom stuurt hem met een slimme steekbal alleen op Verbist af. De spits kapt hem koelbloedig uit en zet de derde Volendamse treffer op het scorebord.
69'
Goed schot van Plat! De Volendammer in dienst van Roda lijkt te kunnen gaan scoren. Van dichtbij kan hij vrij uithalen. Keeper Theo Timmermans duikt de bal nog knap uit de hoek, waardoor de ruime voorsprong voor Volendam in takt blijft.
67'
Roda lijkt gevaarlijk te kunnen worden via Wiljan Pluim. Hij probeert Johan Plat weg te sturen, maar de pas van Pluim is erg slordig.
63'
Een zeer rommelige fase in de wedstrijd. Veel balverlies aan beide kanten haalt de snelheid enorm uit de wedstrijd.
59'
Een knullig misverstand achterin bij Roda beslist bijna de wedstrijd. Verbist en van Berkel lopen vol tegen elkaar op, waarna Mühren bijna weet te profiteren van de doorgeschoten bal. Hij loopt de bal echter over de achterlijn.
57'
Vanaf links trekt Marengo naar binnen om vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit te halen. Zijn schot gaat echter rakelings naast de kruising.
56'
De storm lijkt wat te zijn gaan liggen voor Volendam. De thuisploeg weet de bal weer iets meer in de ploeg te houden.
53'
Ineens voetbalt Volendam zichzelf toch naar voren. De bal belandt uiteindelijk voor de voeten van Tom Overtoom, maar die schiet van afstand redelijk hoog over.
52'
Na de rust zijn de rollen compleet omgedraaid. Geïnspireerd door een fanatiek en goedgevuld uitvak is Roda JC fanatiek op zoek naar een doelpunt. Volendam weet momenteel niet onder de felle druk uit te komen.
50'
Guy Ramos! Bij de tweede paal kan de verdediger een goede vrije trap redelijk ongehinderd inkoppen, maar Ramos kopt de bal voorlangs. Dit was dé kans op de aansluitingstreffer.
49'
Gele kaart voor Jermano Lo Fo Sang (FC Volendam)
Een ongelukkige handsbal wordt door de scheidsrechter als bewust beoordeeld.
46'
Roda JC komt fanatiek uit de kleedkamer. Guy Ramos opent met een flets afstandsschot de tweede helft.
46'
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Brian Thong
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
45'

in deze eerste helft was er maar één ploeg aan het voetballen. Vanaf de aftrap was Volendam heer en meester. De duels werden over het hele veld continu gewonnen. De thuisploeg beloonde zichzelf pas na een half uur spelen. Eerst was het Brandley Kuwas die bij de tweede paal een voorzet van Robert Mühren kon binnenschieten en direct daarna haalde Henny Schilder verwoestend uit bij een afgeslagen vrije trap. Er is voor Roda JC veel werk aan de winkel, als de bezoekers nog punten mee willen nemen naar Kerkrade.
45'
45'
Er komt minimaal één minuut extra speeltijd bij.
43'
Volendam zet weer heel even aan en verdient daarmee direct een hoekschop. Vlak voor rust levert deze bal echter geen gevaar op. Verbist kan de bal makkelijk oppikken.
39'
Volendam lijkt iets gas terug te nemen in deze wedstrijd. Roda JC heeft iets meer de bal de laatste paar minuten, maar weet er nog niet mee voor het doel te komen.
37'
Marc Höcher schiet vanaf de linkerkant vanaf het strafschopgebied zijn vrije trap in een keer net over de goal van Timmermans.
34'
De ruime overwinning van afgelopen vrijdag op bezoek bij Jong Ajax heeft de thuisploeg duidelijk veel zelfvertrouwen gegeven. Volendam is heer en meester in deze wedstrijd. Roda JC komt niet verder dan een spaarzame uitval, maar wordt nooit echt gevaarlijk.
31'
Gele kaart voor Danny Schreurs (Roda JC Kerkrade)
Nieuweling Schreurs vergrijpt zich aan Jermano Lo Fo Sang en krijgt terecht een gele kaart.
30'
Doelpunt voor FC Volendam, 2:0 door Henny Schilder
De thuisploeg blijft gas geven. Een vrije trap van Fafiani wordt weggewerkt door de verdediging van Roda. Vanaf ruim twintig meter twijfelt Schilder geen moment en schiet de bal snoeihard achter keeper Verbist. Wat een fantastisch doelpunt!
28'
Doelpunt voor FC Volendam, 1:0 door Brandley Kuwas
De meer dan verdiende voorsprong staat dan toch op het bord. Een hele scherpe voorzet van Mühren wordt voorbij de tweede paal zeer knap binnen geschoten door Brandley Kuwas.
26'
Volendam heeft patent op gevaarlijke afstandsschoten vanavond. Ditmaal is het Guyon Philips vanaf ruim twintig meter. Keeper Bram Verbist weet de bal nog tot corner te verwerken.
23'
Gele kaart voor Crescendo van Berkel (Roda JC Kerkrade)
Van Berkel probeert een snelle uitbraak op te breken, middels een overtreding op Schilder. Scheidsrechter Janssen gaf voordeel, maar bestrafte de actie vervolgens alsnog met geel.
21'
Gele kaart voor Raymond Fafiani (FC Volendam)
Fafiani verliest de bal ter hoogte van de middencirkel aan Pluim. De enige manier waarop hij dit kan herstellen is middels een overtreding.
19'
Guy Ramos is achterin bij Roda weer erg belangrijk vanavond. Met veel nuttige ingrepen houdt hij zijn ploeg op de been. Afgelopen vrijdag was hij ook al in goede doen, tegen FC Eindhoven. Na zijn rode kaart in de openingswedstrijd tegen RKC, lijkt de captain van Roda zijn draai helemaal gevonden te hebben dit seizoen.
16'
Keeper Theo Timmermans van Volendam is bij de les. Op een diepe bal van Roda komt hij op tijd zijn goal uit, waardoor de bezoekers niet gevaarlijk kunnen worden.
14'
Gijs Luirink probeert met een lange bal Robert Mühren te bereiken, maar daar steekt Guy Ramos een stokje voor. Het aanvalsspel van de thuisploeg hangt duidelijk voor een heel groot af van de topscorer van de Jupiler League. Vooralsnog heeft Mühren de keeper nog niet kunnen testen.
12'
Robert Mühren lijkt in het vijfmetergebied alleen voor de keeper op te duiken, maar staat buitenspel. Volendam blijft de betere ploeg in deze openingsfase.
10'
Na een heel onstuimig begin van deze wedstrijd, is er zowaar al drie minuten geen schot op goal te zien geweest.
7'
Volendam blijft op zoek naar de snelle voorsprong. Ditmaal een poging van afstand van Robert Mühren. Vanaf een meter of twintig ziet hij zijn schot over vliegen.
6'
Roda JC start alles behalve geconcentreerd. Nu gaat Wiljan Pluim hopeloos in de fout tijdens het opbouwen. Deze keer weet Volendam dit cadeautje niet om te zetten in een kans.
4'
Wat een spectaculaire openingsfase! Nu is het weer Volendam wat gevaarlijk is. Aan de linkerkant van het strafschopgebied mag Guyon Philips vrij uithalen. Ook zijn schot gaat echter net voorbij aan de lange hoek.
3'
Ook Roda JC heeft zijn eerste kansje gehad. Een voorzet vanaf de rechterkant van Wiljan Pluim wordt door Johan Plat overgekopt. De Volendammer krijgt de bal niet goed op zijn hoofd, waardoor hij de bal weinig richting mee kon geven.
2'
De thuisploeg is direct dicht bij de openingstreffer. Tom Overtoom mag vrij uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar ziet zijn schot net langs de paal scheren.
1'
Robert Mühren speelde onlangs zijn honderdste wedstrijd voor FC Volendam. Hiervoor werd hij zojuist, vlak voor de aftrap, in het zonnetje gezet. Na deze plichtpleging is er afgetrapt en zijn we onderweg.
1'

Op deze druilerige maandagavond heten wij u hartelijk welkom bij de vierde speelronde van de Jupiler League. Vanavond staat er een zo goed als volledige speelronde op het programma. FC Volendam en Roda JC spelen voor het eerst sinds april 2009 weer een officiële wedstrijd tegen elkaar. Destijds was dit nog een duel uit de Eredivisie. In de voorbereiding van dit seizoen troffen beide ploegen elkaar ook. In Zuid-Limburg werd het toen een 4-0 overwinning voor Roda JC. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u vanavond live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Volendam
Van alle ploegen in de Jupiler League heeft FC Volendam duidelijk het zwaarste programma in de eerste speelrondes. Vanavond ontvangt het Andere Oranje voor de tweede keer een degradant uit de Eredivisie van vorig seizoen. Thuis tegen NEC maakte Volendam vorige week niet heel veel kans, maar vanavond hoopt men tegen Roda JC wel op een goed resultaat. Vooralsnog heeft men bij Volendam nog ‘gewoon’ de beschikking over Robert Mühren. De topscorer van de Jupiler League staat echter nadrukkelijk in de belangstelling van AZ. Met een aanstaand vertrek van hem wordt dan ook ernstig rekening gehouden.

Roda JC
Roda kent statistisch gezien een prima start van dit seizoen. Met negen punten uit de eerste drie wedstrijden ligt men volledig op koers voor een snelle terugkeer naar het hoogste niveau. De overwinningen kwamen echter niet zomaar tot stand. Tot drie keer toe, sleepte men de zege met slechts één doelpunt verschil over de streep. Daarbij zag de ploeg van trainer René Trost ook al drie rode kaarten. De laatste heeft vanavond zijn uitwerkingen. Zowel Tom van Hyfte als Henk Dijkhuizen zit een schorsing uit en zijn dus niet inzetbaar. Aanvaller Frank Demouge is nog geblesseerd, waardoor de kans groot is dat Volendammer Johan Plat in de spits zal starten. Trainer Trost heeft dit weekend al uitgesproken dat hij deze wedstrijd als een serieuze graadmeter ziet, mede door het grote scorende vermogen van Volendam. Ondanks de schorsingen en sterke tegenstander, heeft hij wel goede hoop op wederom drie punten.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen. Beide opstellingen zijn hier te vinden.