25.08.2014 22:52

Jong Ajax onderuit bij Achilles

Stefano Denswil in actie tijdens Jong Ajax - Telstar. (11-8-2014)
Stefano Denswil in actie tijdens Jong Ajax - Telstar. (11-8-2014)

Achilles'29 pakte maandagavond de eerste punten in de Jupiler League. Dat gebeurde tegen Jong Ajax. De ploeg uit Groesbeek zegevierde met 3-2 dankzij een treffer diep in de extra tijd van Thijs Hendriks, die daarna nog met zijn tweede gele kaart uit het veld werd gestuurd.

Ajacied Stefano Denswil (foto) kreeg in de 82e minuut, bij een stand van 1-2 in het voordeel van de Amsterdammers, de rode kaart. Nadien sloeg de thuisclub nog verrassend toe. Voor Jong Ajax kwamen Ricardo Kishna en Queensy Menig tot scoren.

Het gedegradeerde Roda JC heeft tijdens de vierde speelronde de eerste nederlaag in de Jupiler League geïncasseerd. De Limburgse ploeg ging in en tegen Volendam met 3-0 onderuit. Voor de thuisploeg kwamen Brandley Kuwas en Henny Schilder in de eerste helft tot scoren. Na de pauze trof Guyon Philips doel.

FC Volendam kwam door de ruime zege op negen punten, evenveel als Roda JC. De Limburgse club beëindigde het duel met tien man na de tweede gele kaart voor Crescendo van Berkel in de 84e minuut.

Sparta liet eveneens de eerste punten liggen. Het thuisduel met Helmond Sport eindigde in 0-0. De Rotterdammers belandden op tien punten. NEC (negen punten) kan bij winst dinsdagavond op Jong PSV alleen aan kop komen.

MVV won met 2-1 bij Jong FC Twente. Mark Veldmate maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt namens de Limburgers. Ook VVV-Venlo pakte 3 punten in een uitwedstrijd: 2-3 bij FC Oss. Abdelaziz Khalouta bezorgde de Limburgers in de laatste minuut de zege.

De Graafschap speelde met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk. FC Eindhoven won thuis met 2-1 van Almere City, terwijl Fortuna Sittard in eigen huis met 0-1 verloor van Telstar. FC Emmen - FC Den Bosch leverde geen winnaar op: 2-2.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner