FC Volendam
7:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Theo Zwarthoed 5. / Eigen goal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Alireza Jahanbakhsh 9. / Schot met rechts
3 : 0 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 20. / Schot met rechts  (Jeffrey Leiwakabessy)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Anthony Limbombe 28. / Schot met rechts  (Giovanni Gravenbeek)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 47. / Schot met rechts  (Alireza Jahanbakhsh)
6 : 0 Torinfos in de Ticker Navarone Foor 64. / Schot met links  (Alireza Jahanbakhsh)
7 : 0 Torinfos in de Ticker Jasper Waalkens 89. / Schot met rechts  (Sjoerd Ars)

90'
Ook in de tweede helft ging NEC Nijmegen door waar het gebleven was. Er waren nog geen twee minuten gespeeld in de tweede helft of Sjoerd Ars had zijn tweede van de avond alweer in het netje liggen. Op aangeven van Jahanbakhsh lobte hij de bal kundig over Theo Zwarthoed heen. Uitblinker Navarone Foor maakte de 6-0. De middenvelder krulde de bal in de linkerhoek na een prachtige combinatie met Jahanbakhsh dwars door het centrum van de verdediging van FC Volendam. Het slotstuk van de avond was voor invaller Jasper Waalkens. Hij maakte de 7-0 op aangeven van Sjoerd Ars. NEC Nijmegen laat geen spaan heel van FC Volendam.
90'
90'
Toch nog twee minuten blessuretijd in deze doelpuntrijke wedstrijd.
89'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 7:0 door Jasper Waalkens
Ook invaller Jasper Waalkens mag nog een doelpunt maken. Een hoge bal naar voren wordt makkelijk gecontroleerd door Sjoerd Ars. Hij legt de bal een tikje opzij. Waalkens neemt de bal mee en schuift de bal in de verre hoek.
87'
Joshua Smits moet toch nog een keer in actie komen in deze wedstrijd. FC Volendam-aanvaller Ludcinio Marengo speelt heel handig twee verdedigers van NEC uit en kruipt naar binnen. Vanaf de rand van de zestien krult hij de bal richting de verre hoek, maar Smits is attent en tikt de bal uit de hoek.
86'
Nog vier minuten officiële speeltijd in deze wedstrijd. Veel blessuretijd zal er niet bij gaan komen vanavond. En dat is maar goed ook voor FC Volendam. Zij stappen zo dadelijk het liefst zo snel mogelijk in de bus.
84'
Rafik el Hamdi komt in het veld voor Tom Overtoom. De jonge speler van FC Volendam maakt vanavond zijn debuut.
83'
Wissel in bij FC Volendam -> Rafik el Hamdi
83'
Wissel uit bij FC Volendam -> Tom Overtoom
79'
Overtoom mist! Een goede lange bal vanuit de Volendam-verdediging wordt gemist door een NEC-verdediger en Tom Overtoom krijgt een goede kans. De middenvelder omspeelt doelman Joshua Smits, maar is dan net iets te ver naar de zijkant gedreven. Toch probeert hij het met een stift, maar die gaat net voor de goal langs.
77'
Weer gejuich op de tribunes in De Goffert. FC Emmen is namelijk opnieuw op voorsprong gekomen tegen FC Eindhoven. En dat vinden ze in Nijmegen natuurlijk wel leuk.
76'
Achja, waarom ook niet? Invaller Waalkens schiet ook maar eens op goal. De buitenspeler passeert zijn mannetje en probeert het vanaf de punt van de zestien in de korte hoek. Theo Zwarthoed, die vandaag al zes keer moest vissen, was wel alert bij deze poging en tikt de bal uit de hoek.
75'
Ruud Brood heeft zijn laatste wissel doorgevoerd. De controleur op het middenveld bij NEC Nijmegen, Tom Daemen, heeft het veld verlaten. Apco van Moorsel komt voor hem binnen de lijnen.
74'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Paco van Moorsel
74'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Tom Daemen
72'
Bijna een eigen doelpunt van Sofian Akouili. De verdediger wil een voorzet van Sjoerd Ars onschadelijk maken, maar werkt daarmee de bal bijna in eigen doel.
70'
Onder luid applaus verlaat Alireza Jahanbakhsh het veld. Voor hem komt in de plaats Jasper Waalkens.
70'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jasper Waalkens
70'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
67'
Niemand zet zijn voet tegen de bal, dus het blijft nog even (?) 6-0 in Nijmegen. Een goede lage voorzet wordt gemist door Ars en ook Jahanbakhsh kan zijn voet niet tegen de bal zetten.
65'
Wissel in bij FC Volendam -> Bert Steltenpool
65'
Wissel uit bij FC Volendam -> Kevin Brands
64'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 6:0 door Navarone Foor
Ook Foor mag zijn doelpuntje meepikken vanavond. Sjoerd Ars houdt een bal binnen aan de zijkant. Hij speelt de bal richting Foor die op zijn beurt de combinatie door het centrum zoekt met Jahanbakhsh. Foor krijgt de bal terug, passeert nog een verdediger en krult de bal dan langs Theo Zwarthoed in de linkerhoek. 6-0 in Nijmegen.
62'
Anthony Limbombe sprint er vandoor ter hoogte van de middellijn. Er is zo'n gapend gat in het centrum, dat de rappe aanvaller gewoon door kan lopen richting de goal. Hij probeert het vanaf twintig meter, maar zijn schot gaat ruim naast.
61'
Er is een kwartier voorbij gegaan in de tweede helft. NEC blijft veel meer balbezit houden. FC Volendam is inmiddels al wel wat dichter bij de goal gekomen van Joshua Smits, maar een doelpunt is ze nog niet gegund.
58'
Snelle aanval van NEC over de linkerflank van het veld. Uit een voorzet vanaf links wordt wie anders dan Sjoerd Ars aangespeeld, maar de spits krijgt zijn voet niet goed achter de bal en kan de bal dus niet de hoek in sturen.
56'
Jeffrey Leiwakabessy kan niet verder, hij blesseerde zich zojuist en gaf direct aan niet verder te kunnen. Marcel Appiah neemt zijn plek op de backpositie in.
55'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
55'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
52'
NEC gaat vrolijk door met waar het de hele wedstrijd al mee bezig was: aanvallen. Welke eindstand staat er straks op het scorebord?
49'
Nog geen minuut later is het Tom Overtoom, die van een identieke positie als zojuist Kevin Brands schoot, die de bal hard op de lat schiet.
49'
Daar is bijna het antwoord van Kevin Brands. De aanvaller van Volendam krijgt de bal ingespeeld op twintig meter van de goal, maar zijn schot gaat net naast.
47'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 5:0 door Sjoerd Ars
We zijn nog geen twee minuten onderweg in de tweede helft of Sjoerd Ars heeft zijn doelpuntenproductie nogmaals uitgebreid met nog een doelpunt. Een hoge bal wordt op waarde geschat door de spits. Hij controleert de bal met zijn rechter en lobt de bal dan simpel over Theo Zwarthoed heen met zijn rechter.
46'
NEC en FC Volendam zijn begonnen aan de tweede helft. Hans de Koning heeft ingegrepen in de rust. Ties Evers, de Volendam-speler die geel kreeg in de eerste helft, is achtergebleven in de kleedkamer en voor hem in de plek speelt Oscar Wilffert.
46'
46'
Wissel in bij FC Volendam -> Oscar Wilffert
46'
Wissel uit bij FC Volendam -> Ties Evers
45'
NEC is meedogenloos in de eerste helft. De ploeg van Ruud Brood stond na twintig minuten al met 3-0 voor. Het scorebord geeft na 45 minuten 4-0 aan. Eerst werd het 1-0 door middel van een eigen doelpunt van Theo Zwarthoed, na een schot van Anthony Limbombe. Nog geen vijf minuten later was het Alireza Jahanbakhsh die de voorsprong vergrootte naar 2-0. Sjoerd Ars tekende voor de 3-0 en de 4-0 kwam van de voet van Limbombe. NEC laat geen spaan heel van FC Volendam. De ploeg van Hans de Koning, is op een poging van Kevin Brands na, niet gevaarlijk geweest.
45'
45'
Op de lat! Sjoerd Ars kopt nu onderkant lat, maar de bal stuitert weer uit de goal. Na even achterover te hebben gehangen is het nu opnieuw NEC die de machine weer flink laat draaien. De 5-0 kan niet ver meer weg zijn.
44'
Nee, weer niet de 5-0. Sjoerd Ars speelt verdediger Rens van Eijden knap vrij met een briljant hakje. De aanvoerder van NEC omspeelt de doelman, maar weet de bal niet in de touwen te krijgen.
41'
Foor heeft de 5-0 op de voet! Navarone Foor gaat de combinatie aan met Sjoerd Ars en nadat hij de bal heeft teruggekregen passeert hij drie verdedigers van FC Volendam. Het laatste obstakel, Theo Zwarthoed, weet Foor wel te stoppen.
38'
In de eerste twintig minuten was het eenrichtingsverkeer naar de goal van FC Volendam-doelman Theo Zwarthoed. Inmiddels is die drang naar de Volendamse goal wat getemperd. FC Volendam krijgt daarom wat meer ruimte om te voetballen.
35'
Gele kaart voor Christian Santos (NEC Nijmegen)
Ook NEC heeft nu een gele kaart gekregen in de persoon van Christian Santos. De speler van NEC verliest de bal en wil het dan goed maken, maar volgens de scheidsrechter deed hij dat op een manier die niet door de beugel kon.
34'
Brandley Kuwas probeert het ook eens vanaf randje zestien. De aanvaller trekt naar binnen en is Jeffrey Leiwakabessy te vlug af. Zijn schot gaat alleen recht op Joshua Smits af. De keeper van NEC is nog niet echt getest vanavond.
32'
Ruim een half uur gespeeld nu in De Goffert. FC Volendam heeft helemaal niks in te brengen in Nijmegen. NEC gaat fluitent richting het kampioenschap.
28'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 4:0 door Anthony Limbombe
Met nog geen half uur op de klok staat het alweer 4-0 voor NEC. Rechtsback Giovanni Gravenbeek passeert zijn tegenstander met een simpele schijnbeweging en geeft de bal voor richting de rand van de zestien. Daar staat Anthony Limbombe te wachten en hij schiet de bal met de binnenkant van zijn voet de bal loepzuiver in de hoek.
26'
Kevin Brands probeert het eens ter hoogte van de middellijn, maar Joshua Smits laat zich niet verrassen door het schot van afstand. Het schot is overigens ook matig. De bal gaat zowel over als langs de goal van de Nijmeegse goalie.
24'
Eindelijk weer eens een kansje voor FC Volendam. Ludcinio Marengo is Giovanni Gravenbeek te snel af aan de linkerkant en dribbelt via de buitenkant de zestien meter in. Hij wil de bal strak voorzetten, maar doelman Joshua Smits van NEC zet daar een stokje voor, hij onderschept de bal.
23'
"Kampioenen, kampioenen, olé, olé." Dat is op dit moment te horen op de tribunes van De Goffert.
20'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:0 door Sjoerd Ars
De topscorer van de Jupiler League brengt zijn totaal op 21 met de 3-0 in de twintigste minuut. Navarone Foor staat aan de basis van het doelpunt, hij stuurt de meeopgekomen Jeffrey Leiwakabessy aan de linkerkant weg. De linksback kijkt eenmaal op en levert de bal keurig bij Sjoerd Ars af, die goed voor zijn man komt en de bal met zijn rechter in het hoekje prikt.
20'
Hans de Koning zei voorafgaand aan de wedstrijd: "We willen onze huid duur verkopen." Dat lijken de spelers van FC Volendam toch niet helemaal waargemaakt tot dusver.
18'
Ai, daar komt FC Volendam goed weg. Gijs Luirink speelt de bal tijdens de opbouw slordig in de voeten van NEC-aanvaller Alireza Jahanbakhsh. Alireze schiet de bal ineens op goal, maar Zwarthoed staat paraat om de bal te vangen. Hij zag de bal ook van verre al aankomen.
17'
Goede corner van NEC weer. Nu vanaf de rechterkant van het veld. De bal gaat richting NEC-aanvoerder Rens van Eijden, maar de verdediger ziet zijn kopbal ruim voorlangs gaan.
16'
Gele kaart voor Ties Evers (FC Volendam)
Na een kwartier spelen is de eerste gele kaart ook al een feit. De arbiter geeft de kaart aan FC Volendam-speler Ties Evers. Hij moet dus oppassen het restant van de wedstrijd.
15'
Anthony Limbombe met een actie in de zestienmeter van FC Volendam. Ongelukkig verliest hij de bal, toch blijft de bal in balbezit en is het Navarone Foor die het nu eens mag proberen. Met zijn linker schiet hij de bal niet goed genoeg richting de hoek. Zwarthoed kan nu wel redden.
12'
Waar gaat dit eindigen? De vorige ontmoeting eerder dit seizoen eindigde in 2-0 voor de Nijmegenaren, maar met 2-0 op het bord na tien minuten kan dit toch niet de eindstand zijn?
9'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:0 door Alireza Jahanbakhsh
De kansen zijn nu al niet meer op één hand te tellen, het is alweer 2-0. Een afgeslagen bal uit een corner van NEC wordt vanaf twintig meter in de goal geschoten door Jahanbakhsh. De bal heeft een venijnige stuit en Zwarthoed is kansloos in de korte hoek.
9'
Conboy met een knal van afstand! Zijn schot wordt nog gekeerd door Zwarthoed.
9'
Heerlijke openingsfase hier in Nijmegen. NEC heeft al twee grote kansen gekregen en ook FC Volendam is al dichtbij een doelpunt geweest.
7'
In de tegenaanval is het NEC wat nu alweer gevaarlijk kan worden. Doelpuntenmaker van zojuist, Anthony Limbombe is er met de bal vandoor. Hij steekt de bal net achter de verdediger langs en Navarone Foor krijgt de bal wel langs doelman Theo Zwarthoed, maar niet in tussen de palen.
7'
Daar is alweer bijna de 1-1 door Kevin Brands. De nummer twee van op de topscorerslijst in de Jupiler League met negentien doelpunten staat met de rug naar de goal, maar weet de bal uit de draai net over het Nijmeegse goal te schieten.
5'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 4:0 door Theo Zwarthoed (eigen doelpunt)
En het is al 1-0 na vijf minuten voetballen in de Goffert. Een mooie aanval van NEC gaat richting de rechterflank naar Jahanbakhsh. De Iranees geeft de bal laag voor richting Sjoerd Ars, hij kan de bal net niet raken, maar even daar achter staat Anthony Limbombe en hij schiet binnen. De paal en de rug van de doelman helpt de Belg wel. De goal komt overigens op naam van Theo Zwarthoed. De goalie raakte de bal als laatste.
3'
Daar is de eerste kans van de wedstrijd. En had dat ook niet de 1-0 voor NEC moeten zijn? Vanuit een knappe hoek krijgt Jahanbakhsh de bal nog voor, de bal gaat net over de keeper heen, maar wordt ook overgekopt door een NEC-speler.
1'
Scheidsrechter Martin van den Kerkhof heeft voor het eerst op het fluitje geblazen.
1'
De spelers hebben het veld betreden. De wedstrijd tussen NEC en FC Volendam zal binnen enkele minuten beginnen. Veel plezier bij deze wedstrijd!
Sjoerd Ars terug in de basis
De topscorer van de Jupiler League keert na vier weken afwezigheid terug in de basis bij lijstaanvoerder NEC Nijmegen. Vorige week maakte Sjoerd Ars al zijn rentree na de rust tegen Achilles'29, vandaag start hij vanaf minuut één. Hij neemt de plek in in de spits, waardoor Navarone Foor een linie naar achteren gaat. Hij neemt op het middenveld de plek van Gregor Breinburg in.
Vanavond weer een speelronde in de Jupiler League. We zijn inmiddels aanbeland in de dertigste ronde en daarin nemen NEC Nijmegen en FC Volendam het tegen elkaar op. Dan spreken we over de nummer één tegen de nummer vier van de competitie. De wedstrijd in De Goffert begint om 20.00 uur en een uur van tevoren zullen de opstellingen bekend zijn. De namen van de spelers die het vanavond moeten gaan doen zullen dan te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails. Mijn naam is Thomas Mulder en ik breng het liveverslag in uw huiskamer.

In Nijmegen valt er al maanden weinig te klagen. De ploeg van Ruud Brood stevent af op het kampioenschap in de Jupiler League. Het gat met nummer twee, FC Eindhoven, is enorm. Maar liefst achttien punten bedraagt de voorsprong van de Nijmegenaren. Kijken we een paar plekken lager op de ranglijst, dan komen we daar de tegenstander van vanavond van NEC tegen. FC Volendam staat op een keurige vierde plek en heeft nog zicht op de tweede plaats, maar dan zal er wel moeten worden gewonnen van de lijstaanvoerder, want het gat met de nummer twee bedraagt zes punten.

En winnen in Nijmegen dat is niet voor iedereen weggelegd. Althans, dit seizoen niet. NEC verloor maar twee wedstrijden dit seizoen in de Jupiler League, maar in eigen huis heeft de ploeg uit Nijmegen nog niet verloren. Beter gezegd: NEC Nijmegen heeft elke wedstrijd in De Goffert winnend afgesloten. FC Volendam is dus gewaarschuwd vanavond.

De vorige ontmoeting tussen beide ploegen werd gespeeld op 15 augustus 2014. Volendam, toen nog met de inmiddels verkochte Robert Mühren en Henk Veerman in de spits, delfde het onderspit in eigen huis. De Volendammers verloren met 0-2. Vanavond dus een hele andere wedstrijd. De wedstrijd staat overigens onder leiding van Martin van den Kerkhof. Hij wordt geflankeerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Heel veel plezier bij deze wedstrijd.