16.03.2015 21:53

NEC met zevenklapper langs FC Volendam

Met een fantastisch doelpunt zet Alireza Jahanbakhsh (r.) NEC op 2-1 tegen Helmond Sport. Spits Sjoerd Ars (l.) is diep onder de indruk van de goal van zijn collega. (01-02-2015)

NEC Nijmegen heeft maandagavond opnieuw gewonnen in eigen huis, ditmaal was FC Volendam het slachtoffer van de aanstaande kampioen van de Jupiler League. De race was al enigszins gelopen, maar na deze winst lijkt het toch binnen enkele weken definitief te worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist FC Volendam dat het lastig zou worden. NEC Nijmegen verloor namelijk nog geen enkele wedstrijd in het eigen Goffert-stadion. Sterker nog, NEC wist elk duel op eigen bodem om te zetten in drie punten. Hans de Koning, de hoofdtrainer van FC Volendam die na dit seizoen afscheid neemt van de ploeg, was dus gewaarschuwd. Die waarschuwing bleek niet helemaal binnen te komen bij de Volendamse ploeg, want NEC Nijmegen stond na twintig minuten al met 3-0 voor. Daarmee was het duel eigenlijk al beslist.

Al binnen vijf minuten was het Anthony Limbombe die een voorzet van Alireza Jahanbakhsh via de paal en rug van FC Volendam-goalie Theo Zwarthoed tekende voor de 1-0. De goal werd gegeven aan Theo Zwarthoed, die een eigen goal aan zijn carrière mocht toevoegen. Nog geen vijf minuten later was het Jahanbakhsh die vanuit een afgeslagen corner de bal van afstand binnen knalde. Sjoerd Ars, de topscorer van de Jupiler League die na vier weken weer terug keerde in basis, zette de stand op 3-0 in de twintigste minuut. Ook de 4-0 viel nog in het eerste half uur van de wedstrijd. Op aangeven van rechtsback Giovanni Gravenbeek was het de Belg Limbombe die de vierde goal van de Nijmegenaren noteerde. FC Volendam had weinig tot niets in te brengen. Ze mochten zelfs blij wezen dat de ruststand op het scorebord op 4-0 stond en niet op een nog grotere achterstand.

Ook na rust hield NEC de voet op het gaspedaal. Na nog geen twee minuten spelen was het Sjoerd Ars die zijn doelpuntenproductie verhoogde met nog een doelpunt. De spits controleerde een hoge bal van Jahanbakhsh kundig met zijn rechter en lobde de bal over de uitgekomen Theo Zwarthoed heen. Met dat doelpunt kwam Ars op 22 treffers dit seizoen in de Jupiler League. Daarmee was de honger nog niet gestild. Als er iemand was die vandaag niet mocht ontbreken op het scorebord dan was het Navarone Foor. De hele wedstrijd was de middenvelder nadrukkelijk aanwezig en bewees zich al spelmaker. In de 64ste minuut mocht ook hij een doelpunt bijschrijven achter zijn naam. Na een mooie combinatie met Jahanbakhsh krulde Foor de bal achter Theo Zwarthoed in de linkerhoek. Het slotstuk van de avond was voor invaller Jasper Waalkens. Hij schoot de 7-0 op het scorebord na een assist van Sjoerd Ars.

Door: Thomas Mulder