0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Santos 30. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 42. / Kopbal

90'
Het speelbeeld in de tweede helft was precies hetzelfde als die van de eerste helft: NEC viel aan en kreeg de beste kansen. Gelijk na rust ging NEC opzoek naar de derde treffer van de avond. In de persoon van Sjoerd Ars werden er veel grote kansen gemist. RKC drong nog wel aan, maar de buitenspelers konden de spitsen niet voorzien van goede voorzetten. De beste kans van RKC was voor Malcolm Esajas, maar zijn poging ging net voor de goal van Joshua Smits langs.
90'
90'
Ars mist opnieuw! Wederom krijgt Ars een hele grote kans in een één-op-één situatie. Maar de spits mist wat scherpte zo aan het einde van de tweede helft. De redding van Arjan van Dijk is ook prima.
89'
Gele kaart voor Nick Coster (RKC Waalwijk)
De aanvaller van RKC maakt twee keer een overtreding achter elkaar. De beuk aan het adres van Leiwakabessy is genoeg voor Braamhaar om het eerste geel van de wedstrijd te geven.
87'
Patrick Joosten mag het ook een keer proberen. Een voorzet vanaf de rechterkant van Sjoerd Ars richting de goal wordt weggewerkt. Op de zestien staat Joosten klaar om te schieten. Zijn schot mist echter kracht waardoor Van Dijk de bal makkelijk kan oppikken.
85'
Prima actie van de Gianluca Maria. De rechtsbuiten van RKC komt vanaf de rechterkant naar binnen, hij houdt eventjes in en probeert het dan in de verre hoek. De bal gaat over de goal van Joshua Smits.
83'
Kevin Conboy probeert het van grote afstand. De centrale verdediger komt ver mee op aan de linkerkant en drukt dan af. Zijn lage schot gaat net voorlangs.
82'
RKC probeert het wel, maar alle voorzetten komen maar niet aan bij de aanvallers. Daardoor moet RKC goed oppassen in de omschakeling, want daardoor wordt NEC telkens gevaarlijk.
79'
Ook Sjoerd Ars wordt nu weer eens in stelling gebracht. Opnieuw een diepe bal de zestien van RKC in. Ars probeert het in de korte hoek bij Van Dijk, maar de bal gaat ruim over.
78'
Het had een mooi moment voor Paco van Moorsel kunnen zijn. Een prachtige steekbal van Joosten, dwars door de verdediging van RKC, komt in de zestien terecht bij de invaller. Maar Van Moorsel mist één-op-één tegen Van Dijk.
76'
Doelpuntenmaker Christian Santos verlaat het veld, voor hem komt Paco van Moorsel in het veld. Van Moorsel maakt zijn rentree na vier maanden blessureleed.
75'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Paco van Moorsel
75'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Christian Santos
73'
RKC krijgt nu twee goede kansen binnen de zestien van NEC, maar het is tot tweemaal toe Jeffrey Leiwakabessy die een inzet onschadelijk maakt door zijn been er voor te zetten.
72'
RKC heeft een aanvallende wissel doorgevoerd, de jonge spits Opoku gaat ook in de spits spelen. Dat gaat ten koste van Anderson.
71'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Endy Opoku
71'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
69'
Opnieuw vraagt RKC om een penalty bij de scheidsrechter. De spelers van RKC appelleren voor een handsbal van een NEC-middenvelder Tom Daemen. Braamhaar laat opnieuw gewoon doorspelen.
67'
Dat ging net goed in de verdediging van NEC. Jeffrey Leiwakabessy laat een bal over de flank lopen, maar zijn tegenstander Gianluca Maria gelooft wel in die bal. Gelukkig voor Leiwakabessy is Joshua Smits er op tijd bij om de bal weg te werken.
63'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Patrick Joosten
63'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jasper Waalkens
63'
Ook NEC krijgt weer een levensgrote kans in de persoon van Christian Santos. Sjoerd Ars stuurt de mee opgekomen Giovanni Gravenbeek weg richting de achterlijn. De rechtsback van NEC geeft de bal voor, maar Christian Santos vergeet de bal binnen te koppen. De bal gaat net over de goal van Van Dijk.
61'
Grote kans voor Malcolm Esajas. Een vrije trap van Ismaïl Yıldırım wordt weggewerkt door de verdediging van NEC, maar wordt weer terug de zestien ingebracht. Daar staat Esajas helemaal vrij en met zijn linker schiet hij de bal op een paar meter van de goal langs de verkeerde kant van de paal. Hij claimt dat hij wordt vastgehouden door Sjoerd Ars, maar Braamhaar fluit niet.
58'
In de omschakeling gaat het razendsnel bij NEC. Aan de rechterkant van het veld wordt Limbombe de diepte ingestuurd. De Belg geeft de bal strak voor de goal precies op maat voor Santos. De Venezolaan krijgt de bal bij de tweede paal helemaal verkeerd op de pantoffel. Gevaar geweken.
57'
NEC-keeper Joshua Smits heeft de bal weer eens. Dat was al een poosje geleden. Een indraaiende vrije trap van Ismaïl Yıldırım komt bij de eerste paal terecht, maar Smits is ziet de bal op tijd aankomen.
55'
Dat scheelt weinig! Sjoerd Ars gooit er even een solo uit op de rand van het zestienmetergebied. Vanaf de rechterkant trekt de centrumspits naar binnen en krult de bal met zijn linker net over de verre kruising.
53'
Kans voor NEC! Een goede voorzet vanaf de rechterkant wordt laag in de zestien gegeven. Daar staat Jasper Waalkens die kan inschieten, maar een RKC-verdediger kan net op tijd een been voor de bal zetten, waardoor de bal over de goal vliegt.
52'
Het RKC-publiek gaat maar weer eens achter de thuisploeg staan. En dat kunnen ze wel gebruiken.
49'
De intenties van RKC zijn ook duidelijk. De ploeg speelt meer naar voren en met name de backs staan hoger vergeleken met de eerste helft. RKC zou ook wel moeten nu.
46'
Prachtige aanval weer van NEC. Dit keer is het Sjoerd Ars die een prachtige steekbal in de zestien geeft aan Limbombe. De Belg kapt zijn tegenstander uit op de achterlijn, maar heeft dan teveel tijd nodig om de bal achter Van Dijk te werken.
46'
NEC heeft de tweede helft in gang gebracht. Middenvelder Najar van RKC is achter gebleven in de kleedkamer, hij oogde aan het einde van de eerste helft al niet helemaal fris. Zijn vervanger is Ismaïl Yıldırım.
46'
45'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Ismaïl Yıldırım
45'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Imad Najah
45'
NEC Nijmegen begon prima aan de wedstrijd. In het eerste kwartier regende het kansen voor de ploeg van Ruud Brood. Met name Sjoerd Ars was een paar keer dichtbij een doelpunt. Na een half uur spelen was het wel raak. Na slecht verdedigen van RKC was het Santos die de openingstreffer maakte. Sjoerd Ars verdubbelde de score door zijn zestiende doelpunt van de competitie te maken. Zijn kopbal werd volgens de grensrechter achter de lijn gekeerd door RKC-keeper Arjan van Dijk.
45'
45'
Er komt één minuut extra speeltijd bij. Die minuut is afkomstig van de blessurebehandeling van Simon van Zeelst.
43'
Malcolm Esajas kijkt Braamhaar vragend aan wanneer hij neergaat in de zestien van NEC. Braamhaar wuift een penalty weg.
41'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:2 door Sjoerd Ars
De Nijmegenaren verdubbelen de voorsprong naar 2-0. Anthony Limbombe zet de aanval op en speelt de bal naar de linkerflank waar Leiwakabessy mee is opgekomen. Zijn voorzet komt uiteindelijk terecht op de lat, waarna het voor Sjoerd Ars makkelijk is om in te koppen. Van Dijk brengt nog wel redding, maar volgens de grensrechter was de bal over de lijn en dus een doelpunt.
40'
Met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft, golft het spel op en neer. RKC zoekt voornamelijk de snelle aanvallers Esajas en Maria. Zij hebben alleen nog geen echte kansen gekregen.
38'
Na de openingstreffer van Anthony Limbombe heeft NEC de gashendel iets dichtgeknepen. De ploeg van Ruud Brood zakt verder in en laat RKC komen.
35'
Opnieuw een kansje voor RKC aan de rand van de zestien. Peter Jungschläger is degene die het probeert, maar zijn schot wordt gekraakt door een NEC-verdediger.
32'
Gianluca Maria mag het eens proberen voor RKC vanaf de rand van de zestien. De opstuitende bal wordt niet goed geraakt door de aanvaller, waardoor de bal meters over vliegt.
30'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Christian Santos
Nu is het wel raak voor NEC. Uit een voorzet van wie anders dan Anthony Limbombe krijgt RKC-verdediger Verkoelen de bal ongelukkig op zijn hoofd, waardoor de bal voor de voeten van Christian Santos valt. Hij blijft koel en schiet de bal met zijn linker in de goal.
29'
De wedstrijd wordt steeds harder. Vooral Gregor Breinburg heeft het al een paar keer moeten ontgelden. Braamhaar houdt de kaarten nog op zak.
27'
De aanvalslust van NEC weer even geminderd. RKC krijgt wat meer de bal en krijgt ook op de helft van NEC wat meer tijd om over te spelen.
24'
Mooie aanval van NEC. Ditmaal via de linkerflank, waar Jeffrey Leiwakabessy de bal in de zestien krijgt aangespeeld door Sjoerd Ars. De verdediger glijdt uit voordat hij gevaarlijk kan worden.
23'
Keeper Joshua Smits moet ingrijpen op een lange bal verstuurd vanuit de verdediging van RKC richting Malcolm Esajas. Smits reageert attent en kan de bal over de zijlijn werken, voordat Esajas gevaarlijk kan worden.
21'
Aan de linkerkant bij RKC heeft Maxim Deckers het erg lastig met zijn landgenoot en tegenstander Anthony Limbombe. Vrijwel elke aanval begint bij Daemen en Limbombe.
17'
Braamhaar legt het spel eventjes stil zodat Simon van Zeelst verzorgd kan worden. De verdediger van RKC heeft een bloedneus opgelopen in een kopduel in eigen zestien.
15'
Tom Daemen, de controleur van NEC, stuurt Anthony Limbombe aan de rechterkant de diepte in. Vlak voor de achterlijn kan de Belg voorzetten. Zijn voorzet komt terecht bij de tweede paal waar Waalkens in komt lopen. Zijn inzet wordt tijdig weggekopt.
13'
Limbombe en Ars weten elkaar vooralsnog goed te vinden in de wedstrijd. Het is opnieuw Limbombe die een hoge bal in één keer over de verdediging legt. Ars probeert het vervolgens met een volley vanaf buiten de zestien. RKC-keeper Van Dijk kan makkelijk oppakken.
12'
Weer een mogelijkheid voor NEC. Daemen stuurt Limbombe weg aan de rechterkant van het veld. Vanaf randje zestien geeft de buitenspeler de bal hoog voor, maar Van Dijk kan de bal wegboksen.
10'
Een lange inworp vanaf de linkerkant van de goal valt tussen de verdedigers van RKC in en Ars kan de bal in de zestien oppikken. Uit de draai schiet de aanvaller tegen een verdediger aan.
8'
Ars mist! Een voorzet uit een vrije trap van opnieuw Anthony Limbombe valt perfect voor drie spelers van NEC, maar geen van de drie kan de bal achter Van Dijk werken. De grootste mogelijkheid was voor Sjoerd Ars.
7'
Anthony Limbombe is in de eerste minuten het aanspeelpunt bij NEC. De rappe buitenspeler moet de voorzetten afleveren bij Sjoerd Ars. Vooralsnog is dat laatste nog niet goed gelukt.
6'
Het is gezellig in Waalwijk. Op de tribunes klinkt het gezang luidkeels door de monden van de supporters.
3'
Het eerste gevaar van RKC is ook een feit. Uit een corner is het Van Zeelst die bij de eerste paal de bal op goal schiet. Het schot gaat ruim naast. Leuk begin van de wedstrijd.
1'
NEC begint heel goed aan de wedstrijd. Na een slordigheid in de verdediging van Najah van RKC is het in eerste instantie Limbombe die bijna kan profiteren, zijn schot ketst af op een verdediger. In de rebound mag Daemen het proberen. Ook zijn schot raakt een verdediger.
1'
Scheidsrechter Braamhaar heeft gefloten voor het begin van de wedstrijd!
1'
Voorberschouwing
De eerste wedstrijd van speelronde 21 is een treffen tussen RKC Waalwijk en NEC Nijmegen. In het Mandemakers Stadion in Waalwijk zullen beide degradanten uit de Eredivisie van vorig seizoen het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd in Waalwijk gaat om 20:00 uur van start. Een uurtje voor aanvang van de wedstrijd kun je de opstellingen vinden onder wedstrijddetails. Mijn naam is Thomas Mulder en ik ben de commentator van dienst.

De eerste seizoenshelft verliep voor RKC Waalwijk dramatisch. Halverwege de competitie stond RKC laatste met slechts negen punten uit negentien wedstrijden. Toch ziet het er na de winterstop heel anders uit. Vorige week wonnen de Waalwijkers met grote cijfers van Roda JC. De bezoekers uit Kerkrade werden met 3-0 afgedroogd. RKC kan de punten nu goed gebruiken. Het gat met de nummer achttien en negentien is vijf punten.

Waar RKC Waalwijk de tegenstander versloeg met 3-0 en een de tweede helft van het seizoen goed begon, was het in Nijmegen juist het tegenovergestelde. NEC moest vorige week op bezoek bij Eindhoven en werd daar getrakteerd op een 3-0 nederlaag. De mannen van Ruud Brood moeten vandaag punten pakken, want Roda JC en Eindhoven hijgen in de nek.

Voor Ruud Brood is het vanavond een weerzien met oude bekenden. De hoofdtrainer van NEC was tussen 2008 en 2012 namelijk de hoofdtrainer van de Waalwijkers. In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van RKC, promoveerde Brood in 2009 direct naar de Eredivisie. In zijn eerste seizoen bij NEC is hij goed op weg om dat kunstje te herhalen, maar dan moet er eerst afgerekend worden met zijn oude werkgever.

Ruud Brood kan overigens weer een beroep doen op de verdedigers Marcel Appiah en Kevin Conboy. Ook nieuweling Jasper Waalkens, de aanvaller die deze week een contract tekende bij NEC, is speelgerechtigd voor het duel in Waalwijk. Daartegenover staat wel het ontbreken van Jahanbakhsh. De buitenspeler werd met Iran weliswaar vandaag uitgeschakeld tijdens de Azië-Cup, maar zal zich komende week pas weer melden in Nijmegen.

Eerder dit jaar stonden beide ploegen ook tegenover elkaar. In de zesde speelronde wonnen de Nijmegenaren met 1-0 van RKC. Op aangeven van Jahanbakhsh maakte Sjoerd Ars de winnende goal met zijn hoofd. Sindsdien is NEC onafgebroken de lijstaanvoerder in de Jupiler League.

De wedstrijd van vanavond in Waalwijk staat onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar. Hij fluit om 20:00 voor het eerst. Veel plezier bij deze wedstrijd.