1 : 0 Torinfos in de Ticker Jurjan Mannes 28. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 37. / Kopbal  (Raymond Gyasi)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Leon de Kogel 44. / dir. vrije trap
3 : 1 Torinfos in de Ticker Gaby Jallo 63. / Schot met links  (Raymond Gyasi)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 90. / dir. vrije trap

90'
Ook in de tweede helft voerde Emmen de boventoon in eigen huis. Het kreeg diverse kansen en liet Go Ahead kansloos. Via Gaby Jallo kwam het team van Marcel Keizer op 3-1. Het slotakkoord was er voor man of the match Marnix Kolder. De oud speler van Go Ahead Eagles maakte met een prachtige vrije trap de 4-1 in de allerlaatste minuut.
90'
90'
Doelpunt voor FC Emmen, 4:1 door Marnix Kolder
Het slotakkoord is voor de ervaren Marnix Kolder. Met een prachtige vrije trap maakt Kolder de zorgen voor zijn oude ploeg nog wat groter: 4-1.
90'
FC Volendam speelt aanstaande zondag in Maastricht op bezoek bij MVV. Bij winst vergroten de Volendammers het gat met Go Ahead naar zeven punten.
88'
Wissel in bij FC Emmen -> Bart de Groot
88'
Wissel uit bij FC Emmen -> Jurjan Mannes
87'
Het einde van de wedstrijd nadert. FC Emmen gaat door de overwinning stijgen naar de subtop van de Jupiler League. Go Ahead maakt een pas op de plaats en verliest opnieuw een uitwedstrijd.
85'
Invaller Josip Barić is een pas 21-jarige Kroaat afkomstig uit Split. De aanvaller speelde vorig jaar bij de amateurs van VV Emmen. Barić vervangt de goed spelende Erixon Danso.
84'
Wissel in bij FC Emmen -> Josip Barić
84'
Wissel uit bij FC Emmen -> Erixon Danso
82'
Een rustige fase in de wedstrijd waar Emmen de bal rond laat gaan. De tien spelers van Go Ahead trekken zich terug en kunnen niets meer bewerkstelligen.
79'
De wedstrijd zit erop, Go Ahead is niet meer bij machte om wat te forceren. De rode kaart van Theo Zwarthoed had grote impact op deze wedstrijd. Emmen speelde het daarna slim uit met knappe doelpunten als gevolg.
75'
Knal van David! De middenvelder van Go Ahead poogt van grote afstand met een hard schot. De strakke poging zeilt maar net naast de doelpalen van Telgenkamp.
74'
Kans voor Kolder op zijn tweede van de avond. Invaller Rick ten Voorde valt goed in met een actie vanaf links. Met de voorzet is ook niets mee, maar de afwerking van Marnix Kolder ontbeert scherpte.
72'
Go Ahead gaat de derde van vijf uitwedstrijden verliezen. Daarentegen won het team van coach Dennis Demmers alle thuiswedstrijden met overtuigende cijfers. Het gat met Volendam wordt tevens groter naar alle waarschijnlijkheid.
69'
Wissel in bij FC Emmen -> Rick ten Voorde
69'
Wissel uit bij FC Emmen -> Boy Deul
69'
Nog ruim twintig minuten op de klok in Emmen. De thuisploeg speelt een degelijke wedstrijd met goede aanvallen. Raymond Gyasi is nadrukkelijk aanwezig met snelle acties aan de rechterkant.
65'
Bij het doelpunt heeft Boy Deul zich geblesseerd. De uitblinkende middenvelder moest het feest aan zich voorbij laten gaan en verlaat waarschijnlijk het veld.
63'
Doelpunt voor FC Emmen, 3:1 door Gaby Jallo
Weer een goede actie aan de rechterkant van Gyasi die uitstekend terug legt richting de zestien. De mee opgekomen Jallo schuift de bal in de korte hoek. 3-1 en de wedstrijd is beslist.
62'
Weer een kans voor Emmen! Een goedlopende aanval via Danso en Kolder biedt Gyasi de kans schuin voor het doel. De jonge rechtsbuiten is wat wild en schiet hoog over.
62'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
62'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sven Nieuwpoort
60'
Gele kaart voor Sven Nieuwpoort (Go Ahead Eagles)
Weer een kaart voor een speler van Kowet. Opnieuw een harde overtreding, dit keer is Nieuwpoort de dader en Erixon Danso het slachtoffer.
60'
Bal in het zijnet! Go Ahead moet tijdens de blessurebehandeling van Sven Nieuwpoort even verder met negen spelers. Uit de corner krijgt Jens Jurn Streutker een kans uit de klus. De verdediger raakt het zijnet.
59'
De rechterkant van Emmen loopt vandaag als een tierelier. Debutant Van Deelen zoekt het veel in de combinatie met Gyasi en heeft de mogelijkheid om veel mee op te stomen.
56'
Go Ahead Eagles heeft meer inzet in de tweede helft, maar laat dit voorlopig enkel in negatieve zin zien. De overtredingen zijn te hard en dat levert de Eagles al twee kaarten op in het tweede bedrijf.
54'
Gele kaart voor Leon de Kogel (Go Ahead Eagles)
Oei oei oei, wat een harde overtredingen van de Eagles. Met een forse sliding brengt De Kogel doelpuntenmaker Mannes naar de grond.
51'
Kopbal van Kolder! Uit de vrije trap heeft Marnix Kolder de mogelijkheid om het doel te beproeven met zijn hoofd. Dit keer is de redding van Cummins uitstekend.
50'
Gele kaart voor Kenny Teijsse (Go Ahead Eagles)
Teijsse hindert Raymond Gyasi en krijgt geel voor zijn actie.
48'
Grote kans voor Teijsse! Een vrije trap van Chris David belandt bij de tweede paal waar Kenny Teijsse staat. De mee opgekomen linksback raakt de bal via een karatetrap en ziet deze net over het doel vliegen.
47'
FC Emmen heeft de tweede helft in gang gezet. De thuisclub leidt verdiend met 2-1 door doelpunten van Mannes en Kolder. Tegen de tien van Go Ahead moet het doel zijn om de voorsprong uit te bouwen.
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
46'
45'
Een levendige eerste helft heeft geleid tot een 2-1 tussenstand. Al vroegtijdig mocht Go Ahead-goalie Theo Zwarthoed inrukken met direct rood. Emmen was beter en kwam via een afstandsschot van Jurjan Mannes op voorsprong. Even later bracht Marnix Kolder zijn oude ploeg in grotere zorgen met de 2-0. Vlak voor rust zorgde Leon de Kogel met een schitterende vrije trap voor de aansluitingstreffer: 2-1.
45'
44'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:1 door Leon de Kogel
Wat een schitterende vrije trap van de spits. Vanaf ongeveer 25 meter schiet De Kogel via de paal de aansluitingstreffer tegen de touwen.
44'
De rust nadert in Emmen. Door de vroege rode kaart van Theo Zwarthoed heet de wedstrijd een totaal ander beeld gekregen. Emmen is stukken beter en staat geheel verdiend op een 2-0 voorsprong.
41'
Wat een kansenregen! Nu is het debutant Jordy van Deelen die de 3-0 op zijn sloffen heeft. De rechtsback staat helemaal vrij op de rand van het strafschopgebied, maar schiet hoog over.
40'
Emmen voetbalt heerlijk en krijgt veel ruimte van de bezoekers. Go Ahead heeft daarentegen weinig in de pap te brokkelen. Het tiental kent een lastige avond in de JENS Vesting.
37'
Doelpunt voor FC Emmen, 2:0 door Marnix Kolder
En daar is het tweede doelpunt van Emmen. Boy Deul zendt Gyasi weg die op zijn beurt uitstekend voorgeeft. Kolder komt inlopen en kopt de bal achter zijn oude teamgenoot.
36'
Er vallen grote gaten in de verdediging van Go Ahead Eagles. FC Emmen had zomaar op 2-0 kunnen staan. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de genadeklap uitgedeeld gaat worden.
33'
Wat een kans voor Deul! De vlugge middenvelder ontsnapt aan de defensie van Go Ahead en komt vrij te staan voor Erik Cummins. De doelman verkleint zijn doel goed en keert de niet te missen kans van Boy Deul.
31'
De 23-jarige Mannes maakt pas zijn derde doelpunt voor FC Emmen in competitieverband. Het jeugdproduct van FC Twente speelt sinds vorig jaar voor de Emmenaren.
28'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:0 door Jurjan Mannes
De bal wordt niet goed uitverdedigd aan de kant van Kowet waardoor deze voor de voeten van Mannes komt. De jonge middenvelder haalt verwoestend uit in de verre hoek en laat de nieuwe doelman kansloos.
25'
Uithaal van Teijsse! Even was er wat langer balbezit voor de bezoekers uit Deventer. Kenny Teijsse kreeg de ruimte aan de linkerkant en besloot zowaar uit te halen richting doelman Telgenkamp. Het schot van de linksback werd uit de hoek gedoken door de Emmen-goalie.
22'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit erop. Het duel lag al veel stil door de blessure bij De Kogel en de rode kaart van Zwarthoed. Emmen speelt met een mannetje meer en heeft een licht overwicht.
20'
Boy Deul is weer terug en dat is te merken bij Emmen. De middenvelder zorgt voor veel dreiging en was in positieve zin betrokken bij de rode kaart van Zwarthoed. Directe tegenstander Sander Duits heeft het lastig met de beweeglijke Deul.
17'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
De middenvelder maakte al een overtreding op Deul en doet dat nu opnieuw. Deze smerige en totaal onnodige is alweer het vierde geel van dit seizoen.
17'
Tom Daemen is het slachtoffer van de rode kaart en moet het veld verlaten voor tweede doelman Erik Cummins. Overigens werd er na de handsbal van Zwarthoed nog een doelpunt van Emmen afgekeurd.
15'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Erik Cummins
15'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Tom Daemen
13'
Rode kaart voor Theo Zwarthoed (Go Ahead Eagles)
Zwarthoed doet Manuel Neuer na en komt ontzettend ver uit zijn doel. De doelman van GAE keert de bal buiten het strafschopgebied met zijn hand en mag het veld met rood verlaten.
11'
De Kogel is weer terug op het veld van de JENS Vesting. Met nog wat bloed op zijn hoofd haalt de spits van Go Ahead direct uit op het doel. De positie is lastig waardoor Dennis Telgenkamp gemakkelijk kan redden.
9'
Een blessurebehandeling bij Leon de Kogel. De topscoorder van Go Ahead bloedt flink na een botsing met het hoofd van Jurjan Mannes. De Kogel moet even naar de kant, maar kan verder.
6'
Schot uit rebound van Deul! De middenvelder van FC Emmen leidt een vrije trap in door een goede actie richting het doel van de Eagles. Marnix Kolder schiet de kans net buiten de zestien in de muur, waarna Deul doelman Theo Zwarthoed in actie doet zetten.
4'
De eerste mogelijkheid is er voor de thuisploeg. Marnix Kolder steekt Raymond Gyasi diep aan de rechterkant. De snelle Gyasi geeft snel voor, maar ziet dat er niemand anticipeert op zijn goede voorzet.
2'
Scheidsrechter Erwin Blank heeft het startsignaal gegeven van de wedstrijd! Streekgenoten Emmen en Go Ahead trappen de tiende speelronde af van de Jupiler League.
1'
De opstellingen
Coach Marcel Keizer van FC Emmen wijzigt zijn basisteam op enkele posities. Erixon Danso krijgt de voorkeur boven Rick ten Voorde in de voorhoede. Boy Deul vervangt de geblesseerde Frank Olijve en in de defensie maakt Jordy van Deelen zijn basisdebuut. De jonge verdediger speelt omdat Derre Kwee vorige week rood kreeg.

De Go Ahead Eagles draaien op volle toeren en zorgen voor weinig verrassingen in de opstelling. Jeffrey Rijsdijk speelde vorige wedstrijd wat minder en wordt gewisseld voor Chris David. Topscoorder Leon de Kogel met zes doelpunten is de diepste spits bij de Eagles.

Welkom bij speelronde tien in de Jupiler League! Vrijdagavond om 20.00 uur trappen FC Emmen en Go Ahead Eagles af in de JENS Vesting. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van de wedstrijd in Emmen. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

FC Emmen
Coach Marcel Keizer ziet tot op heden een zeer wisselvallig Emmen. De thuisploeg van vanavond wist in negen wedstrijden slechts drie maal zege te vieren. Twee keer viel er geen beslissing en er werd vier maal verloren. FC Emmen vindt zichzelf zodoende terug op een negende plaats. Twee weken geleden kreeg het team een flinke tik te verwerken in Almere. Mede door een rode kaart van Derre Kwee gingen de Emmenaren kansloos onderuit met 4-0.

Met Go Ahead als tegenstander breekt de komende weken het zwaarst denkbare programma aan. Na de thuiswedstrijd tegen nummer twee Kowet speelt Emmen namelijk tegen FC Volendam (koploper) en Sparta Rotterdam (nummer drie). Vanavond wordt het in ieder geval speciaal voor Marnix Kolder. De spits degradeerde vorig seizoen met Go Ahead naar de Jupiler League. Kolder speelt hedendaags voor Emmen en komt dus zijn oude ploeg tegen in de JENS Vesting.

De Eredivisie-degradant en nummer twee van de ranglijst draait voorlopig een aardig seizoen. De eerste wedstrijd werd verrassend verloren bij Jong PSV, maar daarna herpakte Go Ahead zich knap. De overige wedstrijden, behoudens VVV Venlo-uit, werden namelijk allemaal gewonnen. Met als klap op de vuurpijl de 2-0 winst in de topper tegen Sparta twee weken geleden. Leon de Kogel maakte in dit duel alweer zijn zesde doelpunt voor Go Ahead.

Coach Dennis Demmers kan in Emmen niet beschikken over de langdurig geblesseerde Elvio van Overbeek en Mohamed Hamdaoui. Wel kan de leidsman kiezen uit twee fitte doelmannen. Na het duel met Sparta werd een definitieve keuze gemaakt in het voordeel van Theo Zwarthoed. Dat betekent dat Erik Cummins een plaats op de reservebank rest. De Deventenaren komen op bekend terrein vanavond. Hartje zomer speelden de Eagles in de JENS Vesting namelijk 1-1 gelijk in het Europese duel met Ferencvárosi TC. Er werd toen uitgeweken vanwege veiligheidsprocedures.