16.10.2015 21:53

Go Ahead verspeelt kostbare punten in Emmen

Go Ahead Eagles-spelers Chris David (l.) en Xandro Schenk (r.) nemen hun positie weer in nadat FC Emmen op 2-0 is gekomen. (16-10-2015)

Tien spelers van Go Ahead Eagles hebben vrijdagavond een gevoelige nederlaag geleden op bezoek bij FC Emmen: 4-1. Doelman Theo Zwarthoed was de schlemiel in de JENS Vesting met een vroege rode kaart. FC Volendam kan bij winst zondag de Eagles op zeven punten achterstand zetten.

Het in vorm verkerende Go Ahead Eagles was de favoriet op bezoek bij FC Emmen. Al vroeg in de wedstrijd veranderde die situatie echter. Theo Zwarthoed kwam ver uit en maakte buiten het strafschopgebied hands. De doelman van Go Ahead kon direct vertrekken met rood. Tweede doelman Erik Cummins mocht zo alsnog een groot deel van de wedstrijd tussen de palen staan. Veel plezier beleefde de vervanger daar niet aan. Door een afstandsschot van Jurjan Mannes kwam Emmen namelijk op 1-0.

De gastheren waren stukken beter en kregen veel ruimte. Nadat uitblinker Boy Deul nog een grote kans liet liggen wist Marnix Kolder het net wel te vinden. De oud-spits van Go Ahead bracht Emmen op 2-0 met een kopbal. Er waren veel meer mogelijkheden voor het team van Marcel Keizer, maar deze waren onder andere niet besteed aan debutant Jordy van Deelen. Vlak voor rust zorgde Leon de Kogel met alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen voor de aansluitingstreffer. De Kogel trof doel met een schitterende vrije trap via de binnenkant van de paal: 2-1.

Kenny Teijsse kreeg de eerste mogelijkheid van de tweede helft. Met een karateachtige beweging wipte de linksback van Go Ahead de bal net over het doel. Aan de andere kant moest doelman Cummins reddend optreden bij een kopbal van Kolder. De bezoekers waren fel en kregen diverse kaarten. FC Emmen werd weer beter en kreeg kansen via Jens Jurn Streutker en Gyasi. Laatstgenoemde speelde sterk en was betrokken bij vele aanvallen. Zo ook bij het doelpunt van Gaby Jallo die vanaf de zestien een assist van Gyasi binnen kon werken: 3-1.

Het doelpunt van Jallo bleek de genadeklap voor de tien Eagles. Kolder zorgde in de laatste minuut met een mooie vrije trap voor het slotakkoord: 4-1. De ploeg van coach Dennis Demmers verliest zo voor de derde keer een uitwedstrijd. Het gat met Volendam kan zondag groter worden als de Noord-Hollanders winnen bij MVV Maastricht. FC Emmen speelde een keurige wedstrijd en vindt weer aansluiting met de subtop. Volgende week gaat het team van Marcel Keizer op bezoek bij koploper FC Volendam. Go Ahead Eagles speelt in de eigen Adelaarshorst tegen Almere City FC.

Door: Koen Larmit