NAC Breda
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 55. / Schot met links

90'
NAC Breda heeft de periodetitel niet weten te pakken. Op bezoek bij FC Emmen ging het in de tweede helft mis. Marnix Kolder was oplettend nadat Ten Rouwelaar een schot van Jurjan Mannes niet klem kon pakken. Nadat Kenny van der Weg ook nog rood ontving, was het wel klaar met NAC, dat op een paar kansjes na zelden gevaarlijk werd.
90'
90'
Op de paal nog! Pech voor Rick ten Voorde. Hij schiet de rebound van dichtbij kiezelhard op de paal. Maar de overwinning is binnen voor de thuisploeg.
90'
Ten Rouwelaar gaat mee naar voren bij een vrije trap, maar die belandt in de handen van doelman Telgenkamp.
90'
Ten Rouwelaar voorkomt de 2-0! Ten Voorde moet hier scoren als hij oog in oog met de NAC-goalie komt. Maar de spits weet het leder niet langs de doelman te schuiven.
89'
Gele kaart voor Rick ten Voorde (FC Emmen)
Ten Voorde staat buitenspel, maar schiet de bal alsnog waardoor hij een gele kaart ontvangt.
89'
Terwijl Emmen nog een keer wisselt, krijgt Justin Mulder de kans om het karwei af te maken. Maar de jonge invaller schiet net voorlangs. Hier ontsnapt NAC Breda opnieuw. In de tegenstoot krijgt Borahsasar nog een dot van een kans, maar hij neemt te veel tijd in beslag.
89'
Wissel in bij FC Emmen -> Tim Siekman
89'
Wissel uit bij FC Emmen -> Raymond Gyasi
88'
Fraaie actie van Naah, maar ook dit schot gaat er niet in. Het lijkt niet te gaan lukken voor NAC Breda, dat het op basis van deze wedstrijd ook niet verdient.
87'
Gele kaart voor Raymond Gyasi (FC Emmen)
Nog een gele kaart voor de aanvaller van Emmen. Hij neemt te weinig afstand bij een vrije trap.
85'
NAC Breda wisselt nog maar eens. Hakim Borahsasar mag nog vijf minuten proberen de stand weten om te buigen. Hij vervangt Danny Verbeek, die er amper aan te pas kwam vandaag.
85'
Wissel in bij NAC Breda -> Hakim Borahsasar
85'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
80'
Wat een kans voor Ars! Een spaarzame mogelijkheid voor de bezoekende ploeg. Naah bereikt Ars met een fraaie pass, maar de spits ziet zijn inzet schitterend gepakt worden door doelman Telgenkamp.
79'
Gele kaart voor Sander Rozema (FC Emmen)
Aanvoerder Sander Rozema voorkomt met een ingreep dat Divine Naah ver door kan lopen. Een nuttige kaart, maar dat resulteert wel in een schorsing.
78'
Wat een kans voor Raymond Gyasi, maar de aanvaller schiet veel te zachtjes waardoor een NAC-verdediger in de weg kan staan. Hier moest de thuisploeg de wedstrijd op slot gooien.
77'
Tom Overtoom moet geblesseerd van het veld. Dat heeft niets met de aanslag van Van der Weg te maken trouwens. Justin Mulder vervangt hem.
77'
Wissel in bij FC Emmen -> Justin Mulder
77'
Wissel uit bij FC Emmen -> Tom Overtoom
74'
Rode kaart voor Kenny van der Weg (NAC Breda)
Hij moet weg, Kenny van der Weg! Scheidsrechter Van der Graaf is gedecideerd en vindt dat de verdediger te hoog inkomt. Net als afgelopen vrijdag moet NAC met tien man verder. Weg periodetitel?
74'
Kopkans voor Streutker, maar de verdediger kopt net naast. Emmen is dichter in de buurt bij een doelpunt dan NAC.
72'
Een spits erin en een spits eruit. Doelpuntenmaker Marnix Kolder gaat naar de kant en voor hem komt oud-NAC-speler Rick ten Voorde.
72'
Wissel in bij FC Emmen -> Rick ten Voorde
72'
Wissel uit bij FC Emmen -> Marnix Kolder
71'
Een veelbelovende aanval, maar de pass van Duarte op Ars is net te scherp. Ars kan de bal nog wel binnenhouden, maar de kans is dan wel weg.
68'
Een foutje van Ronnie Stam wordt bijna verzilverd door Mannes. Deze keer gaat zijn afstandsschot rakelings over het doel.
67'
Nog altijd een slordig spelend NAC. Hoe kunnen de Brabanders deze achterstand nog weten om te buigen? Emmen houdt de defensie achterin goed dicht. Meestal is een 1-0 voorsprong voor de ploeg voldoende voor de winst, gezien de laatste wedstrijden.
64'
Marinus Dijkhuizen haalt de matig spelende Uros Matic naar de kant en brengt Lerin Duarte erin. Wat zijn de plannen van Dijkhuizen?
63'
Wissel in bij NAC Breda -> Lerin Duarte
63'
Wissel uit bij NAC Breda -> Uroš Matić
63'
Gele kaart voor Kevin van Diermen (NAC Breda)
Harde overtreding van Van Diermen op Kolder. De derde gele kaart van de wedstrijd.
61'
Poging Ars! Sjoerd Ars gaat vanuit een moeilijke positie voor eigen succes en schiet de bal via doelman Telgenkamp in het zijnet.
60'
Een terugspeelbal van Joey Suk wordt over het hoofd gezien door scheidsrechter Edwin van der Graaf. Hier had Emmen een vrije trap moeten krijgen op een mooie plek.
57'
Grote teleurstelling bij de NAC-supporters, die de periode (wederom?) aan zich voorbij zien gaan. Ook de tweede periode ging aan de neus van de Bredanaars voorbij.
55'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:0 door Marnix Kolder
Oei Ten Rouwelaar! Een afstandsschot van Jurjan Mannes is te moeilijk voor de goalie van NAC, die hem recht voor de voeten stompt van Marnix Kolder. De spits weet daar wel raad mee en schiet met zijn linkervoet simpel binnen.
54'
Een schotje van Tom Overtoom is ongevaarlijk voor Ten Rouwelaar, die het leder rustig kan laten gaan.
52'
Het is nog altijd erg rommelig. Dat komt met name doordat beide teams erg compact verdedigen, waardoor er weinig gaatjes te vinden zijn.
49'
Beide teams hebben nog niet gewisseld. NAC Breda zal in ieder geval moeten scoren wil het vandaag de periodetitel pakken. Heeft Dijkhuizen nog een geweldig plan?
46'
We gaan weer verder in de JENS Vesting in Emmen. Zal er in deze helft wel gescoord gaan worden?
46'
45'
Een weinig sprankelende eerste helft in Emmen. Beide teams probeerden het wel, maar creëerden amper kansen. In de slotfase van de eerste helft kreeg Emmen wel twee goede kansen, maar tot twee keer toe was het Jelle ten Rouwelaar die voorkwam dat zijn ploeg op achterstand kwam. Vooral de laatste redding in de laatste minuut mocht er wezen. Jens Jurn Streutker leek van dichtbij te scoren, maar de doelman van NAC redde katachtig.
45'
45'
Dan toch nog!? Wat een kans nog zo vlak voor rust voor Emmen. Eerst ziet Sander Rozema zijn inzet van dichtbij nog geblokt worden, in de rebound lijkt Jens Jurn Streutker te scoren, maar Ten Rouwelaar redt katachtig en voorkomt een 1-0 achterstand.
45'
Gele kaart voor Luis Pedro (NAC Breda)
Luis Pedro gaat wat hard door op Marnix Kolder. De verdediger raakt de spits op de buitenkant van zijn enkel en krijgt geel.
43'
Het lijkt erop dat er niet meer gescoord gaat worden voor rust. Beide ploegen hebben moeite met het creëren van kansen, waardoor er weinig te genieten valt in de JENS Vesting.
41'
Terwijl NAC achterin probeert op te bouwen, zetten de spelers van Gert Heerkes vroeg druk. NAC weet hier niet zo goed mee om te gaan, maar uiteindelijk komt de ploeg van Dijkhuizen er toch uit.
38'
De fans van NAC zijn ondertussen stil geworden, nadat FC Eindhoven zojuist op voorsprong is gekomen tegen FC Oss. Virtueel staan de twee ploegen nu op gelijke hoogte in de periodestand.
37'
Een afzwaaier van Luis Pedro. De oud-speler van Emmen schiet vijf meter naast het doel van Telgenkamp. Telkens als Pedro de bal krijgt, wordt er licht gefloten door het publiek.
34'
De beste kans! Dit had hem moeten zijn voor de thuisploeg! Erixon Danso neemt zeer fraai aan, passeert daarmee Dustley Mulder en Kevin van Diermen, en puntert met de buitenkant op het doel. Ten Rouwelaar redt goed.
32'
Poging van Raymond Gyasi nadat de hoekschop voor zijn voeten belandde. Hij schiet echter een metertje naast. Emmen komt niet veel verder dan een paar afstandsschoten.
30'
De virtuele stand na een half uur spelen in de derde periode toont aan dat NAC nog altijd de beste papieren heeft. FC Eindhoven, de grote uitdager voor die periode, staat ook nog steeds op 0-0.
27'
Wederom komt Verbeek in de buurt van het doel. Dit keer gaat de flankspeler voor eigen succes, maar zijn actie loopt stuk op de centrale verdediger van Emmen.
25'
Een goede actie van Danny Verbeek! De aanvaller komt vanaf links opzetten, geeft voor, maar Gaby Jallo kopt de bal ternauwernood weg. Maar het toont aan dat NAC het initiatief over heeft genomen.
23'
Kans voor Danso! Aanvaller Erixon Danso probeert Mulder uit te spelen, maar dat lukt hem deels. Toch krijgt Danso het voor elkaar om de bal via Mulder net over het doel van Jelle ten Rouwelaar te krijgen.
21'
Het lijkt erop alsof NAC Breda het stokje van Emmen overneemt. De thuisploeg heeft moeite om de bal in de ploeg te houden, terwijl NAC steeds meer naar voren dringt.
18'
Gele kaart voor Danny Verbeek (NAC Breda)
Een mooie actie van Jurjan Mannes, die Verbeek te slim af is. De aanvaller van NAC schopt Mannes hard op zijn scheenbeen en krijgt dus geel.
16'
Telgenkamp redt! Prima poging van Danny Verbeek die de bal langs de muur schiet, maar doelman Telgenkamp reageert alert en tikt de bal uit voor een hoekschop.
16'
Streutker maakt een overtreding op Divine Naah vlak buiten de zestien meter. Wat kan NAC met dit buitenkansje?
14'
Het spel golft op en neer, maar beide ploegen zijn nog niet in staat om een grote kans te creëren. Beide keepers hoeven zich nog niet te onderscheiden.
11'
Een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Ronnie Stam wordt weggewerkt door Jens-Jurn Streutker. Toch stond er niemand van de Bredanaars in de buurt om de bal nog aan te raken.
9'
Van der Weg grijpt heldhaftig in! De verdediger ziet Marcel Seip het schot van Tom Overtoom aan te nemen en vervolgens uit te halen in de zestien meter, maar Van der Weg glijdt net op tijd de bal weg, voordat Seip ook echt kan uithalen.
8'
Emmen dringt aan. Marnix Kolder probeert uit de draai te schieten, maar zijn schot mist kracht en precisie. De bezoekers kunnen simpel uitverdedigen.
5'
Het eerste kansje voor NAC en voor Sjoerd Ars. De voorzet van Kenny van der Weg is echter net wat te hoog, waardoor Ars de bal niet meer omlaag kan koppen. Toch belandt de bal nog op het dak van het doel, maar doelman Dennis Telgenkamp kan de bal rustig laten gaan.
4'
Raymond Gyasi lokt een vrije trap uit, maar de vrije schop van Jurjan Mannes levert geen gevaar op. Dustley Mulder kan tot twee keer toe wegwerken.
1'
NAC Breda heeft afgetrapt in het stadion van FC Emmen. Kan de ploeg uit Breda de periodetitel veroveren? De winst is voldoende.
1'
Bij FC Emmen, dat voor het eerst zonder de vertrokken Marcel Keizer een wedstrijd zal spelen, heeft Gert Heerkes een paar wijzigingen doorgevoerd. Derre Kwee, Jurjan Mannes en Gaby Jallo staan in de basis, terwijl Rick ten Voorde, Jordy van Deelen en Tim Siekman niet zullen starten.

Ook Marinus Dijkhuizen heeft een aantal aanpassingen moeten doen. Vlatko Lazic (ziek) en Mats Seuntjens (geschorst) kunnen niet meespelen tegen Emmen, waardoor Dustley Mulder en Uros Matic in de basis zullen starten.
Goedenavond! De sneeuw is weer helemaal weg, waardoor de wedstrijd tussen FC Emmen en NAC Breda gewoon gespeeld kan worden. Wie wint deze 'subtopper' uit de Jupiler League? De aftrap zal om 20.00 uur gaan plaatsvinden.

FC Emmen
De thuisploeg kende een rare week met onder meer het vertrek van trainer Marcel Keizer naar SC Cambuur. Een opvolger is er nog niet, maar Emmen denkt aan Dick Lukkien. Er was nog meer ophef in Emmen dankzij een column van Jaap Stalenburg op RTV Drenthe. De omroep besloot de ploeg uit Drenthe te boycotten. Stalenburg uitte zijn twijfels over het beleid van de club. “Wat is er echt aan de hand? Heeft Keizer ruzie gemaakt met de betweters in de skyboxen?” De bestuursvoorzitter van FC Emmen accepteerde dit niet en stelde een boycot in. Die werd echter – na veel kritiek – alweer opgeheven.

Sportief gezien gaat het niet onaardig bij Emmen. Van de laatste vijf duels werden er maar liefst vier gewonnen. Het leidde ertoe dat de FC steeg naar de zesde plek. Het gat met NAC Breda is nog wel aanzienlijk, namelijk negen punten. Afgelopen vrijdag boekte FC Emmen een 0-1 overwinning op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk. Rick ten Voorde mocht zich dankzij een benutte strafschop de matchwinner noemen.

NAC Breda
Voor de ploeg uit Breda is het seizoen in de Jupiler League nog altijd geen succes. Van de 25 gespeelde wedstrijden werden er slechts veertien gewonnen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen heeft 46 punten en staat daarmee op een derde plaats. Wel is de achterstand op koploper Sparta Rotterdam riant. De Rotterdammers sprokkelden al 55 punten bij elkaar en dat met een wedstrijd minder.

Van de laatste vijf wedstrijden wonnen de Brabanders er drie. Afgelopen vrijdag werd er teleurstellend gelijkgespeeld in eigen huis tegen MVV Maastricht. De bezoekers uit Limburg namen al snel de leiding, maar Joey Suk voorkwam vlak na rust dat MVV er met de volle buit vandoor ging.

Slechts één keer namen de ploegen het tegen elkaar op in competitieverband. En die wedstrijd eindigde ook nog eens in een gelijkspel. In Breda werd het 2-2. Sjoerd Ars opende de score en bepaalde ook de ruststand. In de tweede helft maakte Sander Rozema gelijk en zette Rick ten Voorde Emmen zelfs op voorsprong. Drie minuten voor tijd voorkwam Mats Seuntjens een nederlaag. Hij zette de 2-2 op het scorebord dankzij een penalty.

De opstellingen van beide teams zijn ongeveer een uur voor aanvang hier te vinden.