15.02.2016 21:53

Tiental van NAC laat periode liggen in Emmen

Sjoerd Ars schreeuwt het uit van frustratie na een gemiste kans tegen FC Emmen. (15-02-2016)

NAC Breda heeft wederom naast een periodetitel gegrepen. De ploeg van Marinus Dijkhuizen had aan een overwinning op bezoek bij FC Emmen genoeg voor de periode, maar de thuisploeg won met een man meer met 1-0. Kenny van der Weg kreeg een kwartier voor tijd een directe rode kaart.

FC Emmen begon fel aan de wedstrijd. De thuisploeg won met name op het middenveld veel duels, maar creëerde weinig. NAC Breda liet het gebeuren en leek niet te schrikken van de wijze waarop Emmen zonder de pas vertrokken trainer Marcel Keizer het heft in handen nam. Na een kwartier nam NAC het initiatief over en kreeg een goede mogelijkheid via Danny Verbeek, die zijn vrije trap gekeerd zag worden door doelman Dennis Telgenkamp.

Maar ook NAC zakte hierna weer weg, waardoor er een lange tijd niets gebeurde. Tien minuten voor rust kreeg de thuisploeg ineens een grote kans via Erixon Danso. De aanvaller nam een pass van Tom Overtoom zeer fraai aan en schoot vervolgens met de buitenkant op doelman Jelle ten Rouwelaar. Vlak voor rust leek Emmen op voorsprong te komen via Jens Jurn Streutker, maar de verdediger zag zijn schot van dichtbij katachtig gepakt worden door wederom Ten Rouwelaar.

De thuisploeg kwam vervolgens weer sterker uit de startblokken en dat leidde dit keer wel snel tot een doelpunt. Jurjan Mannes schoot van ver weg hard op Ten Rouwelaar af. De goalie keerde de bal ternauwernood, maar in de rebound had Marnix Kolder weinig moeite om de bal in het net te leggen.

Marinus Dijkhuizen moest met een ander plan komen en bracht Lerin Duarte in het veld voor de flets spelende Uroš Matić. Maar vlak na de komst van Duarte kwam er een nieuwe tegenvaller voor NAC. Kenny van der Weg kwam te hoog en te hard in op Raymond Gyasi en kreeg een directe rode kaart.

NAC probeerde het hierna nog wel, kreeg nog een goede kans via Sjoerd Ars, maar de spits zag zijn inzet gekeerd worden door Dennis Telgenkamp. Emmen had hierna de wedstrijd op slot moeten gooien, maar de thuisploeg kreeg dit niet voor elkaar. Daardoor bleef het 1-0 en zag NAC de periode in rook opgaan. FC Eindhoven, dat zelf wel ruim won van FC Oss, ging in de derde periode over de provinciegenoot heen. Emmen komt op de ranglijst dichter in de buurt van NAC. Het verschil is nog maar zes punten. NAC zakte naar de vierde plek, Emmen bleef nog wel zesde.

Door: Rijcko Treep