Go Ahead Eagles
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Schouten 89.  (Kevin van Kippersluis)

90'
Gaandeweg de tweede helft trok FC Volendam het spel meer en meer naar zich toe. De Oranjehemden waren dan ook de ploeg die de meeste aanspraak maakten op de zege. Deze kregen zij uiteindelijk ook. Diep in de slotfase was het verdediger Schouten die de 1-0 binnenliep bij de tweede paal uit een corner en daarmee het duel besliste.
90'
In de slotseconden van de blessuretijd is het Kenny Teijsse die nog een goede mogelijkheid krijgt, maar de verdediger weet Go Ahead geen gelijkspel te bezorgen. Vervolgens is het Nijhuis die affluit.
90'
Een kopbal van Xandro Schenk kan net verwerkt worden tot een corner.
90'
De minimale blessuretijd bedraagt twee minuten. Go Ahead probeert het nog met man en macht!
89'
Doelpunt voor FC Volendam, 1:0 door Erik Schouten
Uit het niets is daar alsnog de openingstreffer en waarschijnlijk de beslissing van de avond! Een corner van invaller Van Kippersluis wordt bij de tweede paal binnengelopen met de buik door Schouten. De verdediger stond daarbij overigens volledig vrij.
88'
Ten Den krijgt uit het niets de mogelijkheid er met de bal vandoor te gaan aan de zijkant van het strafschopgebied. Voor het doel is het Wolters die vrijkomt, maar hij wordt niet bereikt door de invaller.
85'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin van Kippersluis
85'
Wissel uit bij FC Volendam -> Gyliano van Velzen
84'
In de slotfase gooit Go Ahead-trainer Demmers Ten Den in de ploeg. Wellicht kan de pinchhitter zijn ploeg helpen op weg naar een zege in de slotfase.
83'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Teije ten Den
83'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
78'
Aan de andere kant een goede actie van Wolters, maar Van Ewijk beoordeelt de voorzet van de linksbuiten vervolgens net niet op waarde en raakt de bal dan ook niet goed in kansrijke positie.
75'
Met nog een kwartier te gaan is het Volendam dat meer en meer begint aan te dringen.
73'
Wissel in bij FC Volendam -> Raoul Esseboom
73'
Wissel uit bij FC Volendam -> Gerry Vlak
71'
Goede kans voor Laghmouchi die op prachtige wijze wordt bereikt door Tuyp. Aan de linkerkant van het strafschopgebied kapt de vleugelaanvaller nog eens naar zijn rechter, maar vervolgens wordt zijn schot gemakkelijk geblokt.
69'
Gyliano van Velzen komt goed naar binnen en schiet een halve meter naast.
68'
De eerste wissels zijn inmiddels een feit en toevalligerwijs hebben beide trainers hun aanvallende middenvelder vervangen voor een verse kracht. Hopelijk kunnen Rijsdijk en Ben Moussa wel zorgen voor de zo gewenste creativiteit.
67'
Wissel in bij FC Volendam -> Hilal Ben Moussa
67'
Wissel uit bij FC Volendam -> Dylan Mertens
63'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
63'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Elvio van Overbeek
62'
Gele kaart voor Jermano Lo Fo Sang (FC Volendam)
De eerste prent van het duel is voor Lo Fo Sang, die te laat is in een duel aan de zijkant van zijn eigen strafschopgebied. Nijhuis geeft aan dat het gaat om een optelsom.
57'
De Kogel krijgt een schietkans van dichtbij, maar zijn schot wordt geblokt. De aanvaller krijgt vanavond amper ruimte van Schouten en Henny Schilder.
53'
Daar volgden enkele gevaarlijke momenten zich op voor het doel van Go Ahead. De ploeg krijgt de bal maar niet weg na een corner en daar kan Tuyp bijna van profiteren. Zijn schot wordt uiteindelijk geblokkeerd.
51'
El Hamdi houdt aardig wat pijn over na een duel met De Kogel, maar hij lijkt verder te kunnen na een oplapbeurt van de verzorger.
49'
De eerste minuten van de tweede helft hebben de ploegen nog niets opgeleverd. Langs de zijlijn zijn de eerste wisselspelers bezig aan een warming-up.
46'
We zijn begonnen aan de tweede helft met dezelfde 22 namen als voor de theepauze.
46'
45'
Het KRAS Stadion in Volendam zit vanavond verre van vol en dat valt te begrijpen. Niet alleen het weer in Noord-Holland is slecht, maar ook het spel van Volendam en Go Ahead Eagles is niet best. Kort voor de rust kwam het gevaarlijkste moment van De Kogel, die op de kruising schoot uit een vrije trap. Hopen dat er in de tweede helft meer te genieten valt.
45'
45'
De minimale blessuretijd in de eerste helft bedraagt één minuut. Ondertussen is de motregen omgezet in flinke druppels, die in grote getale neerdalen op het veld.
44'
Een vrije trap van Rafik el Hamdi op een gevaarlijke plek wordt goed uitverdedigd door Kenny Teijsse. Nog enkele minuten tot aan de rust.
41'
De Kogel! Leon de Kogel voor het eerst met een noemenswaardige actie, en wat voor één! De spits doet zijn naam eer aan en schiet een vrije trap van een meter of twintig snoeihard op de rechter kruising. Zonder twijfel het boeiendste moment van de wedstrijd tot dusver.
37'
Jerry van Ewijk probeert het met links vanaf randje zestien. De poging van de middenvelder eindigt echter in het vangnet, nadat het een meter naast en over gaat. Dat gebeurde overigens na goed doorzetten van Elvio van Overbeek.
34'
Soufiane Laghmouchi, als je daar nou net iets langer had gewacht. De rechtsbuiten probeert Mertens te vinden met een dieptepass, maar speelt net te vroeg. Anders had de aanvallende middenvelder van Volendam op Zwarthoed af kunnen stomen.
32'
Daemen lijkt zijn rechterbeen te overstrekken bij een duel met Mertens. De middenvelder van Go Ahead moet verzorgd worden.
27'
De wedstrijd kabbelt voort in Volendam, waar de ploegen elkaar nog altijd geen kansen gunnen. De harde wind helpt ook niet echt mee op het kunstgras in het KRAS Stadion.
20'
De eerste twintig minuten zijn voorbij in een winderig Volendam. De ploegen gaan gelijk op. Van heel grote kansen is nog geen sprake.
18'
Daar ontsnapt Volendam aan een penalty! Tom Daemen pikt de bal in een uithoek van het strafschopgebied op, maar wordt tegelijkertijd flink uit balans gebracht door Erik Schouten. Daemen en zijn ploeggenoten willen vervolgens een strafschop, maar Nijhuis waagt zich er niet aan.
14'
Goed schot van Tuyp! Amper twee minuten later mag Jack Tuyp het proberen. De ervaren spits van Volendam krijgt de bal van Mertens en kan Zwarthoed vanaf zestien meter onder vuur nemen. De doelman, die overigens een verleden heeft in Volendam, redt echter goed.
12'
Nu een schotje van Dylan Mertens, maar de middenvelder van Volendam mikt te hoog en schiet de bal bijna het stadion uit.
9'
Overigens horen we tijdens de openingsfase veel geluid vanuit het uitvak van Go Ahead. Zestig supporters namen de moeite om hun ploeg achterna te reizen naar Noord-Holland.
7'
Randy Wolters mag de eerste hoekschop van de wedstrijd nemen. De vleugelaanvaller probeert het ineens, of zijn corner wordt gegrepen door de wind. Feit is dat de bal eindigt op de bovenkant van het doel.
4'
Ook Gerry Vlak probeert het eens. De Volendam-speler slaagt er niet in om het beter te doen dan Nieuwpoort. Zijn schot gaat zeker tien meter naast het doel van doelman Theo Zwarthoed.
2'
De eerste aanval komt van Go Ahead. Sven Nieuwpoort vindt op 25 meter van het doel de ruimte om te schieten, maar ziet zijn poging de tribunes in dwarrelen.
1'
Nijhuis heeft de wedstrijd in gang gezet en Go Ahead Eagles heeft afgetrapt!
1'
De 22 spelers komen onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis het veld op. We gaan zo dadelijk beginnen in Volendam!
Opstellingsbericht:
Rijsdijk gepasseerd voor duel met Volendam
FC Volendam en Go Ahead Eagles proberen maandagavond revanche te nemen voor het puntenverlies in de afgelopen speelronde. Om in het spoor van koploper Sparta Rotterdam te blijven, zullen beide ploegen moeten winnen.

Aan de zijde van FC Volendam kiest trainer Robert Molenaar er ondanks het doelpuntloze gelijkspel bij Achilles’29 van afgelopen vrijdag voor om geen wijzigingen door te voeren in zijn basisformatie. Ook de zeven namen op de bank zijn hetzelfde. Jack Tuyp zal als spits en aanvoerder fungeren, terwijl topscorer Bert Steltenpool (zeven doelpunten) wederom op de bank plaatsneemt.

Bij Go Ahead Eagles zien we één wijziging ten opzichte van afgelopen vrijdag. Jeffrey Rijsdijk wordt geslachtofferd voor de eerste thuisnederlaag van het seizoen tegen FC Eindhoven (1-2) en mag op de bank plaatsnemen. Zodoende staat Elvio van Overbeek in de basisploeg van trainer Dennis Demmers. In de voorhoede staat uiteraard Leon de Kogel, die al twaalf keer doel trof dit seizoen.
Goedendag beste voetbalfans,
Het weekeinde mag er dan weer opzitten, maar ook op deze maandagavond staat er een heel aantal voetbalduels op het programma. In de Jupiler League staat zelfs een volledige speelronde gepland voor vanavond 20.00 uur en één van deze duels is die tussen FC Volendam en Go Ahead Eagles. De nummer vier en vijf moeten allebei winnen om koploper Sparta Rotterdam in het spoor te blijven. Een hoop belangen dus. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal live verslag doen van de wedstrijd.

FC Volendam begon dit seizoen uitstekend. De eerste wedstrijd werd op bezoek bij titelfavoriet NAC Breda met 1-4 gewonnen en in de zes wedstrijden hierna volgden nog eens vijf zeges en een gelijkspel. Vervolgens kwam er echter zand in de motor van de ploeg van trainer Robert Molenaar. Van de voorbije acht wedstrijden werden er immers slechts twee in winst omgezet. Wellicht is dit te verklaren doordat Kees Kwakman al ruim een maand geblesseerd is. De ervaren verdediger annex middenvelder gold tijdens de eerste weken van het seizoen als Volendamse gangmaker.

Go Ahead Eagles kent eenzelfde competitieverloop als Volendam en zit de laatste weken eveneens in een dip. De Eredivisiedegradant begon het seizoen met een valse start op bezoek bij Jong PSV (1-0), maar pakte in de daaropvolgende negen wedstrijden knap 21 punten, waarmee het zich aan de top van de competitie nestelde. De laatste vijf wedstrijden kwam de klad er echter in en aan deze duels hield de Deventer voetbalclub dan ook slechts twee winstpartijen en zes punten over.

Wat duidelijk is, is dat beide ploegen vanavond de kans krijgen om weer op het juiste spoor te komen. Het gat met koploper Sparta bedraagt voor zowel Volendam als Go Ahead vijf punten en is dus nog te overbruggen, maar dan zal er vanavond wel gewonnen moeten worden. De belangen zijn dus groot.

De scheidsrechter vanavond is Bas Nijhuis en hij zal om 20.00 uur de wedstrijd in gang zetten. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.