Go Ahead Eagles Vrijdag, 2. Oktober 2015
20:00 uur
Sparta Rotterdam
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Leon de Kogel 66. / Schot met rechts  (Sander Duits)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jerry van Wolfgang 90. / Schot met rechts  (Kenny Teijsse)

90'
De tweede helft ging net als de eerste helft gelijk op. Pas in de laatste 25 minuten van de wedstrijd wist Go Ahead afstand te nemen van Sparta. In de 66e minuut maakte Leon de Kogel de openingstreffer op fantastische wijze. De aanvaller knalde de bal van afstand over doelman Kortsmit heen. In de laatste minuut was het Jerry van Ewijk die ook op prachtige wijze een doelpunt maakte. De rappe aanvaller krulde de bal vanaf de rand van de zestien de kruising in. Go Ahead wint verdiend van Sparta en passeert de ploeg op de ranglijst.
90'
90'
De extra speeltijd bedraagt vier minuten.
90'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:0 door Jerry van Ewijk
Weer een prachtige goal van de kant van Go Ahead. In een counter komen de Eagles er snel uit. Ewijk heeft twee man bij zich, maar doet het helemaal zelf door de bal prachtig de kruising in te krullen.
86'
Dumfries probeert het eens van een afstandje. Zijn afstandsschot gaat naast, doordat de verdediger van Sparta de bal teveel op de buitenkant van de schoen neemt.
85'
De maker van het heerlijke doelpunt, Leon de Kogel, gaat ook naar de kant. De aanvaller wordt vervangen door Teije ten Den.
85'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Teije ten Den
85'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
84'
Pastoor brengt nog een spits in het veld. Roland Bergkamp vervangt middenvelder Yaël Eisden, die ook al geel op zak had.
84'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Roland Bergkamp
84'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Yaël Eisden
82'
Daar is bijna de tweede treffer van de thuisploeg. Chris David krijgt de bal van Leon de Kogel, legt de bal dan even goed voor zijn linker en zoekt de verre hoek. Via de hand van Kortsmit kust de bal de buitenkant van de paal.
82'
CHRIS DAVID SCHIET OP DE PAAL
78'
Sparta heeft nog maar weer een keer gewisseld. Giovanni Hiwat is binnen de lijnen gebracht en dat gaat ten koste van Paco van Moorsel.
78'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Giovanni Hiwat
78'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Paco van Moorsel
76'
Ha die De Kogel! Hij probeert het nu op identieke wijze als bij zijn doelpunt net. Dit keer gaat de bal laag over de grond. Kortsmit moet wel gestrekt maar krijgt de bal onder controle.
73'
Alex Pastoor grijpt in en haalt spits Loris Brogno naar de kant. De aanvaller was onzichtbaar vanavond en wellicht dat Sherjill MacDonald een goede vervanger is.
73'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Sherjill MacDonald
73'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Loris Brogno
70'
Mocht het zo blijven dan verliest Sparta voor het eerst dit seizoen. Daarnaast klimmen de Deventenaren naar de tweede plek op de ranglijst, want het verschil met Sparta is slechts twee punten.
66'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Leon de Kogel
Wat een weergaloze goal van Leon de Kogel. Sander Duits speelt de spits hard in. De bal stuitert dan op en De Kogel doet zijn naam eer aan om de bal dan ook van afstand in het doel te pegelen. Wat een geweldige goal zeg.
63'
Jeffrey Rijsdijk verlaat het veld. Zijn vervanger is Chris David, die toch fit genoeg blijkt om een half uur te spelen.
63'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Chris David
63'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
62'
Gele kaart voor Yaël Eisden (Sparta Rotterdam)
Eisden is de eerste Spartaan die een kaart krijgt deze wedstrijd. De middenvelder geeft Leon de Kogel nog een tik na, terwijl de bal al weg is.
61'
De wedstrijd wordt met de minuut spannender en aantrekkelijker. Het publiek gaat er ook nog maar eens achter staan in het duel wat nog zo'n dertig minuten van het einde is verwijderd.
58'
Met wat geluk krijgt Randy Wolters de bal mee en legt hij de bal strak terug richtig de zestienmeterlijn. Daar komt Tom Daemen ingelopen en probeert de bal met de binnenkant van zijn rechter te plaatsen, maar raakt de bal volledig verkeerd en het schot gaat over.
57'
Verhaar, de hele wedstrijd al nadrukkelijk aanwezig, is wel een speler die in de gaten gehouden moet worden. De middenvelder van Sparta maakte tot dusver al acht treffers.
56'
In de omschakeling kan Sparta er goed uitkomen. Op de rand van de zestien krijgt Thomas Verhaar de bal voor zijn sterke linkervoet. Even wacht hij tot de bal stuitert en schiet dan laag in de korte hoek. Zwarthoed gaat gestrekt en met een prima redding tikt hij de bal naast.
56'
AAN DE ANDERE KANT IS HET VERHAAR!
55'
Een prima corner vanaf de linkerkant van het veld, komt op het hoofd van linksback Kenny Teijsse. De verdediger kopt de bal goed naar beneden, maar Kortsmit staat ook goed opgesteld en kan de bal pakken.
55'
KENNY TEIJSSE MET DE KOPBAL
53'
Daar is dan toch de thuisploeg. Jerry van Ewijk ontsnapt bij zijn tegenstander en schiet dan hard op doel. Kortsmit kan niets anders dan de bal over zijn eigen doel tikken.
51'
De eerste minuten van de tweede helft zijn voor Sparta. De ploeg van Alex Pastoor komt goed uit de kleedkamers en zet het doel van Zwarthoed meteen onder druk.
48'
Een lage voorzet van Kenneth Dougall komt terecht bij de vrijstaande Thomas Verhaar. De Spartaan staat in een lastige hoek maar probeert de bal subtiel met zijn linker over Zwarthoed heen te stiften, maar zijn poging eindigt bovenop het doel en niet erin.
46'
Go Ahead heeft afgetrapt voor het tweede bedrijf van deze kraker in de top van de Jupiler League. Welke ploeg trekt er vanavond aan het langste eind en doet goede zaken? We gaan het meemaken in deze 45 minuten.
46'
45'
De eerste helft was een aantrekkelijk schouwspel tussen twee ploegen die beiden wilden aanvallen. Go Ahead kreeg in de eerste kans de beste kans van de wedstrijd in de persoon van Rijsdijk. De middenvelder kon in de rebound de bal in leeg doel tikken, maar schoot over. Sparta kreeg ook twee goede kansen, maar na 45 minuten is de stand nog 0-0 in de Adelaarshorst.
45'
45'
Er komen twee minuten aan extra speeltijd bij.
41'
Jeffrey Rijsdijk probeert het eens met een streek van afstand. De bal wordt echter net iets teveel op de buitenkant geraakt, waardoor de bal van de goal af draait.
40'
Nog vijf minuten tot aan de rust. Beide ploegen hebben nu evenveel kansen gehad en houden elkaar in evenwicht. De stand ook.
36'
Prachtige stift van Paco van Moorsel na een prima dieptepass van Ryan Sanusi. Van Moorsel ziet Zwarthoed uitkomen en stift de bal dan over de doelman heen, echter gaat de bal net een metertje naast.
35'
De corner van Thomas Verhaar vanaf links is gevaarlijk, vooral omdat Randy Wolters de bal mist, maar er is geen Spartaan die de bal wel raakt.
32'
Ruim een half uur gespeeld in Deventer. Beide ploegen gaan gelijk op, hoewel de Eagles al wel op voorsprong hadden moeten staan. Toch kreeg ook Sparta een goede mogelijkheid op een doelpunt, maar staat het vooralsnog 0-0 in een aantrekkelijk duel.
29'
Die vrije trap die daaruit volgt is overigens heel goed. De vrije trap wordt door Ryan Sanusi laag ingebracht en Breuer geeft de bal met zijn punt van de voet nog een tik. Theo Zwarthoed kan van dichtbij nog knap redding brengen.
28'
Heerlijke actie van Finn Stokkers. De Spartaan is Sven Nieuwpoort en Bart Vriends te snel af, waarbij hij Vriends de bal door de benen speelt. Nieuwpoort moet daarna een overtreding begaan.
24'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
De eerste gele kaart voor de wedstrijd is voor Sander Duits. De middenvelder van de Eagles gaat veel te hoog een duel in en raakt met zijn been bijna het hoofd van Yaël Eisden.
21'
Leon de Kogel lanceert Randy Wolters en die gaat alleen op Sparta-doelman Roy Kortsmit af. Wolters wil de bal in de verre hoek plaatsen, maar Kortsmit brengt redding. In de rebound moet Rijsdijk de bal dan in het lege doel werken, maar hij schiet over.
21'
DE KANS VOOR DE THUISPLOEG
19'
Jerry van Ewijk ziet Randy Wolters helemaal vrijstaan en bedient de aanvaller dan ook. Wolters legt de bal eens goed voor zijn linker en schiet de bal dan vol op goal. De bal zwabbert hard, rakelings over de goal heen.
19'
LEKKERE ZWABBERBAL VAN WOLTERS
18'
Sander Duits probeert het ineens met zijn linker. De bal gaat door de opspringende muur heen en raakt dan de achterkant van een Spartaan. Het arbitrale trio ziet dat echter niet en een doeltrap voor Sparta is het vervolg.
17'
Nu aan de andere kant een uitbraak van de Eagles. Dumfries trekt daar Randy Wolters naar de grond. Een vrije trap op een mooie positie volgt.
16'
Nou daar is dan een eerste poging. Als het al een poging genoemd mag worden trouwens. Een voorzet vanuit een vrije trap van rechts wordt in eerste instantie geschampt, waardoor Dijkstra de bal nog op zijn hoofd krijgt, maar zijn poging gaat meters naast.
15'
Goed is het spel nog niet in het eerste kwartier. Het spel ligt vaak stil, omdat scheidsrechter Mulder het vooralsnog kort wil houden in de wedstrijd.
12'
Go Ahead zet opnieuw druk op de opbouw van de Rotterdammers, maar toch komen de Spartanen er uit. En snel op. Xandro Schenk kan net op tijd ingrijpen anders is Paco van Moorsel er vandoor.
10'
Fel is het in het begin van de wedstrijd wel. Voornamelijk de thuisploeg heeft al een paar overtredingen moeten maken, maar vooralsnog blijven de kaarten nog op zak.
7'
Dat ziet er pijnlijk uit voor Go Ahead Eagles-verdediger Teijsse. De linksback krijgt een bal hard onder zijn kin geschoten door Sparte-verdediger Denzel Dumfries.
5'
Go Ahead zet flink druk op de defensie van Rotterdam. Dijkstra kan een bal nog net wegwerken, voordat Leon de Kogel in balbezit komt in de zestien en er voor gevaar gezorgd kan worden.
4'
Een heerlijke ambiance op de vrijdagavond. Het thuispubliek laat zich luidkeels horen.
1'
Sparta Rotterdam heeft voor het eerst afgetrapt. We zijn onderweg. Iets later overigens dan gepland. Dat komt omdat Sparta zelf wat later aankwam in Deventer en daarnaast moesten de overblijfselen van de vuurwerkshow eerst opgeruimd worden.
1'
De spelers staan inmiddels op het veld. We gaan dus binnen een paar minuten beginnen in Deventer!
Er hangt een goede sfeer op de Adelaarshorst. Vanavond zijn twee tribunes officieel geopend. Dat werd gevierd met enkele oud-spelers, bal virtuozen en een vuurwerkshow. Al met al is het een speciale avond. Nu hopen op een mooie wedstrijd op deze heerlijke vrijdagavond.
Weinig opvallende wijzigingen bij beide ploegen. Sparta Rotterdam speelt met dezelfde elf namen die vorige week van SC Telstar wisten te winnen. Go Ahead Eagles daarentegen heeft wel één wijziging ondergaan. Dennis Demmers geeft de voorkeur aan Jeffrey Rijsdijk, waardoor Justin Mathieu naar de bank verhuisd.
Op deze zonnige vrijdag begint vanavond speelronde negen van de Jupiler League en wij zijn erbij. De Go Ahead Eagles nemen het in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam, oftewel de nummer drie tegen de nummer twee. Alle negen eerste divisie-wedstrijden worden om 20.00 uur gespeeld en zo ook Go Ahead Eagles – Sparta. Een uur voor de wedstrijd zullen de opstellingen bekend zijn en kun je deze hier vinden.

Zowel Go Ahead als Sparta hebben tot dusver vijf overwinningen behaald uit zeven wedstrijden. Het verschil tussen de twee ploegen zit hem in de overige resultaten. Waar Sparta twee keer op een gelijkspel werd gehouden, verloor de thuisploeg tweemaal. Het verschil bedraagt dus slechts twee punten en wanneer de Eagles vanavond winnen, gaan ze over Sparta heen op de ranglijst. Echter moet er ook naar beneden worden gekeken, want FC Eindhoven, VVV-Venlo en NAC Breda staan binnen een bereik van drie punten achter Go Ahead.

De thuisploeg kent vooralsnog een redelijk seizoen. In de competitie werd er op de eerste speelronde verloren van Jong PSV (2-0) en van VVV-Venlo (2-1). De overige wedstrijden werden wel gewonnen waarbij de 5-0 overwinning op SC Telstar de grootste uitslag was. De ploeg van Dennis Demmers weet vrij gemakkelijk het doel te vinden en de laatste twee wedstrijden tegen Jong Ajax en RKC werder er ook geen treffers geïncasseerd. Aan de Eagles de taak om de goede lijn van de laatste weken voort te zetten. Alhoewel, in de KNVB-beker dreigde het bijna mis te gaan voor de Deventenaren. Tegen Topklasser HSC’21 waren er maar liefst 22 strafschoppen nodig om door te gaan.

Niet alleen Go Ahead had moeite in de KNVB-beker, ook Sparta kent vooralsnog geen gelukkig huwelijk met het nationale beker toernooi. Tegen tien man van Topklasser OJC Rosmalen een verlenging nodig om te winnen (3-4). In de competitie daarentegen gaat het veel beter. De ploeg van Alex Pastoor heeft nog niet verloren dit seizoen. Met een wedstrijd minder gespeeld, staan de Rotterdammers tweede met vijf punten achterstand op FC Volendam. De Volendammers speelden wel een wedstrijd meer.

Naast de wedstrijd staat ook de officiële opening van de nieuwe tribune aan de Vetkampstraat centraal bij deze ontmoeting. Genoeg om naar uit te kijken dus. De wedstrijd Go Ahead Eagles – Sparta Rotterdam wordt gefloten door Siemen Mulder. De arbiter floot dit seizoen al eerder een wedstrijd van beide ploegen. Heel veel plezier bij deze wedstrijd.