Helmond Sport Vrijdag, 18. September 2015
20:00 uur
FC Volendam
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Dylan Mertens 28. / Schot met rechts  (Gyliano van Velzen)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Gyliano van Velzen 76. / Schot met rechts  (Rafik el Hamdi)

90'
De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Helmond Sport wilde graag scoren en daar kreeg het zo nu en dan ook de mogelijkheden voor. Echter bleek Verhulst een flinke sta-in-de-weg. Vervolgens toonde Volendam zich zeer efficiënt. El Hamdi slingerde de bal voor, waarna Gyliano van Velzen de bal met zijn rechtervoet intikte. Ondanks de 0-2 ging Helmond nog op jacht naar een aansluitingstreffer, maar die kwam er niet.
90'
90'
Gele kaart voor Aleksandar Bjelica (Helmond Sport)
89'
Een lekker schot van Visser vanaf twintig meter. De bal gaat richting de rechterbovenhoek, maar Verhulst haalt de bal knap uit het doel.
87'
Een middenvelder voor een middenvelder. Gerry Vlak is het veld ingekomen voor doelpuntenmaker Mertens. Even wat vers bloed in het veld.
87'
Wissel in bij FC Volendam -> Gerry Vlak
87'
Wissel uit bij FC Volendam -> Dylan Mertens
85'
Weer een goede actie van Helmond Sport, maar weer geen goal. Cortie stoomt op, kapt zijn tegenstander uit en legt terug op El Allouchi. Het schot is wederom slap. Daarnaast stond Cortie buitenspel.
83'
Oei! De vrije trap gaat er bijna in. Volendam geeft de bal voor en Bert Steltenpool loopt tegen de bal aan. Hij kopt hem echter op de lat!
82'
Gele kaart voor Yannick Cortie (Helmond Sport)
Cortie vangt Van Kippensluis op aan de rechterkant van het veld. Cortie heeft last van zijn edele delen na de botsing, maar krijgt wel een vrije trap tegen en een gele kaart.
78'
Wissel in bij Helmond Sport -> Thomas Schilders
78'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Carlo de Reuver
78'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin van Kippersluis
78'
Wissel uit bij FC Volendam -> Soufiane Laghmouchi
76'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:2 door Rafik el Hamdi
Rafik El Hamdi slingert de bal vanaf rechts de zestien in en Gyliano van Velzen is er als de kippen bij om die voorzet met zijn rechter binnen te schieten. Tegen de verhoudingen in, maar bij Volendam vinden ze dat natuurlijk niet erg.
74'
Oh, oh, oh! Gyrano Kerk snijdt de zestien in. Hij is sneller dan de Volendam-defensie. De rechtsbuiten schiet op het doel, maar zijn inzet wordt naast getikt door Verhulst.
71'
Weer een kans voor Helmond Sport. Cortie verdedigt scherp en geeft een goede voorzet op Carlo de Reuver. De spits komt echter net een teenlengte tekort.
67'
Gele kaart voor Kees Kwakman (FC Volendam)
Kees Kwakman heeft commentaar op de leiding en krijgt daarvoor een gele kaart.
66'
Heel af en toe laat Volendam zijn kwaliteiten zien. Steltenpool krijgt na een fout van de thuisploeg de bal voor de voeten. Hij kan zijn vijfde treffer maken, maar de aanvaller produceert een slap rollertje.
63'
Gele kaart voor Carlo de Reuver (Helmond Sport)
Een gele kaart voor Carlo de Reuver. Hij haalt Mertens hard onderuit aan de zijkant en krijgt een terechte kaart.
60'
Helmond Sport dringt aan, maar weet nog geen doelpunt te maken. De thuisploeg dringt aan en is op jacht naar een 1-1.
56'
Een goede voorzet van Yannick Cortie. De linksachter geeft hem voor op Mounir el Allouchi, maar de aanvallende middenvelder produceert een slap rollertje.
53'
Ties Evers is de kleedkamer ingegaan. De speler kreeg een duw en stootte zijn hoofd tegen de dug-out. Hij moest behandeld worden in de kleedkamer, maar keert niet terug op het veld. Denzel Prijor vervangt hem!
52'
Wissel in bij FC Volendam -> Denzel Prijor
52'
Wissel uit bij FC Volendam -> Ties Evers
52'
Helmond Sport daarentegen speelt wellicht ook niet groots, maar de ploeg gooit wel veel energie in de wedstrijd. Mede daardoor krijgt het kleine kansjes.
49'
Volendam heeft hardop uitgesproken dat het kampioen wil worden, maar wil het volgend seizoen ook overleven in de Eredivisie dan is het niveau wat het vandaag laat zien veel te laag.
45'
Helmond Sport heeft het betere van het spel en kreeg de grootste kans. Gyrano Kerk raakte de paal, maar het is toch FC Volendam dat na 45 minuten spelen op voorsprong staat. De uitploeg scoorde nadat Gyliano van Velzen een goede voorzet gaf en Dylan Mertens van dichtbij kon binnentikken.
45'
44'
Om vandaag periodekampioen te worden moet FC Volendam winnen en Sparta verliezen. De Rotterdammers staan echter met 3-0 voor tegen Jong PSV.
40'
FC Volendam is dit seizoen zeer degelijk. De club speelt nog niet zijn beste voetbal, maar is daarentegen wel ongeslagen in de Jupiler League.
35'
Dylan Mertens heeft de positie van Jack Tuyp overgenomen als spits. De 32-jarige aanvaller is geblesseerd en zit op de tribune. Tuyp was al goed voor vijf goals dit seizoen.
31'
Het doelpunt heeft Volendam goed gedaan. De ploeg speelt direct een stuk beter en is dreigender. Tot kansen heeft dit nog niet geleden, maar dat zal ongetwijfeld nog komen.
28'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:1 door Dylan Mertens
Helmond Sport is eigenlijk beter, maar Volendam komt op 1-0. Kees Kwakman schiet vanaf achttien meter, moet lossen. Gyliano van Velzen slingert de afgeslagen bal direct voor en Dylan Mertens tikt van dichtbij binnen.
25'
Bij Volendam kan men bij een gelijkspel of met een overwinning de periodetitel pakken. Wellicht is het die druk die tot nervositeit leidt bij de bezoekers. Het speelt nog niet erg goed.
22'
Volendam weet nog geen indruk te maken in de eerste twintig minuten. Gyliano van Velzen geeft een voorzet, maar die verdwijnt op het hoofd van iemand van Helmond Sport. Een zwakke voorzet.
18'
Helmond is op dit moment de betere ploeg. Volendam heeft heel soms de bal, maar kan deze alleen achterin rondspelen. De thuisploeg heeft de controle.
15'
Daar is dan direct de eerste kans. Uit een goede aanval van Helmond is het Gyrano Kerk die voor de goal verschijnt. De aanvaller lift de bal over doelman Verhulst, maar zijn inzet gaat op de paal!
14'
Het is voorlopig lange ballen bij zowel Helmond als Volendam. Weinig kansen voor beide ploegen. Het zal voetballend een stuk beter moeten!
10'
We zijn tien minuten onderweg en het is nog steeds 0-0. Helmond Sport en Volendam tasten elkaar af in de openingsfase.
1'
Er staat een interessante ontmoeting op de rol in de Jupiler League. In het Lavans Stadion ontvangt Helmond Sport een ongeslagen FC Volendam. De Brabantse thuisploeg zal alles in de strijd gooien om de uitstekende seizoensstart van Volendam te doorbreken.

Helmond Sport

In Helmond heeft de achterban weinig te klagen over de eerste zes wedstrijden. Na een teleurstellende zeventiende plaats op de ranglijst vorig seizoen waren de verwachtingen al niet bijster hooggespannen. Met zowel van een nederlaag, gelijkspel als overwinning twee stuks kan de ploeg niet ontevreden zijn. Wel zal Helmond op revanche azen na een frustrerende afloop van de partij van vorige week. Toen verloor de ploeg in de slotminuten van FC Den Bosch. Bovendien kreeg Charlton Vicento een rode prent.

Het is nog afwachten op wat voor een seizoen Helmond staat te wachten, maar een overwinning vanavond zou het elftal een goede richting in sturen.

FC Volendam

Volendam geniet een fantastische seizoensstart. De Volendammers hebben nog maar twee punten verspeeld en staan eenzaam bovenaan de Jupiler League. Met een indrukwekkend doelsaldo van +16 is het maar de vraag of de uitploeg een strobreed in de weg gelegd kan worden, helemaal gelet op het feit dat Volendam de afgelopen drie ontmoetingen met Helmond winnend afsloot.

In het vissersdorp zijn er drie spelers in bloedvorm: Kees Kwakman, Jack Tuyp en Bert Steltenpool. De twee eerstgenoemden werden deze zomer teruggehaald als ervaren krachten in het elftal. Vooralsnog betaalt dat zich terug: bij elkaar produceerden zij elf doelpunten in de gespeelde zes wedstrijden. Saillant detail is dat Tuyp vorig seizoen onder contract stond bij Helmond Sport, waar zijn seizoensproductie beneden peil lag. Vanavond aan hem de kans om aan de Helmond-supporters te laten zien dat hij wel degelijk weet wat scoren is. Steltenpool is de kans groot dat u nog niet veel van hem gehoord heeft. Na zeventien invalbeurten vorig seizoen is de 21-jarige aanvaller een vaste basiskracht in het team van Robert Molenaar. In de laatste wedstrijd tegen Jong PSV was te zien waarom. Steltenpool zorgde met een hattrick voor de overwinning.

Ons wacht een wedstrijd waarin Volendam de zesde winstpartij wil bijschrijven en thuisploeg Helmond daarin een tegenliggende factor wil zijn.