18.09.2015 21:51

Helmond de complimenten, Volendam de punten

FC Volendam heeft zonder groots te spelen een grote stap richting de eerste periodetitel gezet. Tegen Helmond Sport was het veldspel zeer zwak, de effectiviteit was wel aanwezig. Daardoor won het met 2-0.

FC Volendam kon tegen Helmond Sport de periodetitel pakken. Daarvoor moest de uitploeg winnen en hopen op een nederlaag van Sparta Rotterdam. Dat leek de nodige spanning met zich mee te brengen, want de ongeslagen ploeg begon het duel zeer matig. Wie had gezegd dat deze ploeg geen enkele van zijn eerste zes duels had verloren zou dat niet geloven. Helmond Sport was de betere en kreeg de grootste kans. Gyrano Kerk kreeg aan de zijkant van de zestien de bal en wipte hem slim over doelman Hobie Verhulst heen. De bal eindigde uiteindelijk op de paal.

Terwijl Volendam nog steeds kampte met de nodige nervositeit was het toch de ploeg die op 0-1 voorsprong kwam. Kees Kwakman besloot maar eens op doel te schieten, doelman Wouter van der Steen moest lossen. Gyliano van Velzen pikte de bal op, legde de bal voor en Dylan Mertens kon zodoende de bal simpel van dichtbij binnentikken. Vervolgens bleef Volendam matig spelen.

Gesteund door de voorsprong kwam Volendam de kleedkamer uit. Het had gehoord dat Sparta Rotterdam met 3-0 voor stond tegen Jong PSV. Een periodetitel op de vrijdagavond leek geen optie meer te zijn. Mede daardoor werd verwacht dat de ploeg frivoler zou spelen. Dat frivole kwam vooral van Helmond Sport. De thuisploeg was de betere, maar had moeite met het maken van een doelpunt.

Toch gebeurde in de tweede helft hetzelfde als in de eerste helft. Helmond kreeg enkele kansen. Met name Mounir el Allouchi en Gyrano Kerk hadden de mogelijkheid om een doelpunt te maken. Beide spelers lukten dat niet. Helmond Sport scoorde in zeven duels nog maar vijf keer en dat probleem zou ze vrijdagavond opbreken. Volendam was wel uiterst efficiënt.

Geheel tegen de verhoudingen in was het Volendam die de marge verdubbelde en daarmee het duel op slot gooide. Rafik El Hamdi slingerde de bal de zestien in en het was Gyliano van Velzen die er snel bij was om zijn rechterbeen er tegen aan te zetten: 0-2. Vervolgens probeerde Helmond Sport nog te scoren, maar doelman Hobie Verhulst was in vorm en stond altijd op de goede plek.

Door de overwinning blijft Volendam aan kop. Het kan de volgende wedstrijd definitief de eerste periodetitel pakken. Trainer Robert Molenaar ziet dat echter niet als een prijs. Hij wil per se kampioen worden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner