0:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kenny Teijsse 27. / Kopbal  (Darren Maatsen)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Kenny Teijsse 82. / Schot met links
0 : 3 Torinfos in de Ticker Darren Maatsen 90. / Schot met rechts
0 : 4 Torinfos in de Ticker Darren Maatsen 90. / Schot met rechts  (Elvio van Overbeek)

90'
Kenny Teijsse. Dat is toch wel het verhaal van deze wedstrijd. Ook in de tweede helft was de back trefzeker. Met zijn tweede van de avond gooide hij tien minuten voor tijd de wedstrijd op slot. De twee treffers van Maatsen in blessuretijd waren uiteindelijk nog voor de statistieken. Door deze ruime nederlaag is het seizoen van Helmond Sport na deze wedstrijd definitief gespeeld.
90'
90'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:4 door Darren Maatsen
Maatsen mag van van Overbeek nog een treffer maken. De invaller is sterk in de zestien en ziet Maatsen vrij staan. Wederom krijgt de buitenspeler de bal en wederom schiet hij de bal met rechts goed binnen.
90'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:3 door Darren Maatsen
Wolters is niet zelfzuchtig wanneer hij de zestien inloopt en ziet rechts van hem dat Maatsen er beter voor staat. Via een been van de verdediger komt de bal dan ook bij Maatsen, die van dichtbij de 0-3 in het lege doel kan tikken.
89'
Beide ploegen tikken de wedstrijd rustig uit en zien dat er nog drie minuten extra bijkomen.
85'
Maatsen lijkt op weg naar de derde treffer, maar wederom staat Van der Steen goed opgesteld.
82'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:2 door Kenny Teijsse
Weer Teijsse. Wat een verhaal! De afvallende bal wordt door Teijsse knap gecontroleerd en met links beheerst binnen geschoten.
81'
Weer een schot van Helmond. Schilders staat oog in oog met Zwarthoed, maar ook hij maakt het de doelman niet moeilijk genoeg.
80'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Elvio van Overbeek
80'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jerry van Ewijk
79'
Tom Daemen lijkt op weg naar de beslissing, wanneer hij alleen richting de doelman kan lopen. Vlak voor de zestien glijdt hij echter uit, waarmee de kans verkeken is.
77'
Het laatste kwartier is inmiddels ingegaan en het publiek begint wat ongeduldig te worden. Er is een hoop geroezemoes op de tribunes, maar het echte geloof in een goede afloop lijkt er niet meer te zijn.
74'
Markiet stormt het hele veld over met de bal en weet Zwarthoed weer eens aan het werk te zetten. Het schot van de mee opgekomen verdediger is echter recht op de doelman af, waardoor het niet echt gevaarlijk is.
71'
Teijsse probeert het wederom met een kopbal, maar hij hindert doelman Van der Steen te veel om door te mogen van de scheidsrechter.
68'
De tijd begint langzaam te dringen door de thuisploeg. Met nog een kwart wedstrijd te gaan heeft de ploeg eigenlijk nog twee treffers nodig, om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.
63'
Wissel in bij Helmond Sport -> Marijn van Heugten
63'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Sam Strijbosch
63'
Wissel in bij Helmond Sport -> Thomas Schilders
63'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Carlo de Reuver
60'
Met een uur spelen op de klok golft het spel momenteel op en neer. Aan beide kanten lopen de aanvallers zich stuk op de verdedigers, waardoor de doelmannen het nog niet heel erg druk hebben.
58'
De Eagles zijn na de rust slordig. Een simpele vrije trap wordt nu ook weer veel te scherp gespeeld, waardoor de bal ongevaarlijk over de achterlijn rolt.
55'
In de eerste tien minuten na de rust is er niet gek veel gebeurd. Helmond Sport probeert het wel, maar komt er nog niet echt door heen in de tweede helft.
51'
Nadat Nieveld door Edwatrds wordt neergehaald, gilt eerstgenoemde het uit van de pijn. Edwards komt weg met een waarschuwing en Nieveld kan uiteindelijk ook gewoon verder.
49'
Helmond Sport is niet de ploeg van de comebacks in de tweede helft. De laatste keer dat de ploeg wist te winnen na een achterstand bij rust was in januari 2014, ruim twee jaar geleden.
46'
Zonder wissels zijn beide ploegen begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Helmond Sport was ruim twintig minuten de bovenliggende partij in eigen huis, zonder echt gevaarlijk te worden. Zelfs via een penalty kreeg het Zwarthoed niet aan het werk, aangezien Strijbosch hoog over schoot. De Eagles werden sterker en beloonden zichzelf wel, na een goede kopgoal van Kenny Teijsse.
45'
45'
Er komt nog minimaal één extra minuut bij in de eerste helft.
42'
Weer een goede actie van Edwards! Nu komt hij op rechts goed door. Een lage voorzet richting De Reuver is gevaarlijk, maar de spits krijgt zijn voet niet tegen de bal voor de intikker.
38'
Een prettige poging van Edwards! Van net buiten de zestien vangt hij de bal op. Deze stuitert wat hoog, maar in een halve volley probeert hij het toch. Zijn schot gaat maar nipt langs het doel van Zwarthoed.
36'
Van Ewijk moet de voorsprong verdubbelen! De behendige aanvaller komt met een mooie slalom langs alle verdedigers en heeft alleen de doelman nog tegenover zicht. Van der Steen verkleint zijn doel goed en weet met zijn voet de inzet van Van Ewijk te keren.
33'
Na de voorsprong lijken de bezoekers nu wel door te willen pakken. Helmond staat al geruime tijd met de rug tegen de muur en komt amper meer van de eigen helft af.
30'
Na een half uur spelen is de voorsprong voor de Eagles niet geheel onverdiend, maar had het in Helmond ook net zo goed andersom kunnen zijn. Beide ploegen doen niet heel erg veel voor elkaar onder, maar afgaande op het onderbuikgevoel oogt Helmond iets sterker.
27'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:1 door Kenny Teijsse
Gelegenheidsspits Teijsse kopt de bal keihard binnen! Een prachtige voorzet vanaf rechts van Maatsen is precies op maat. Teijsse raakt de bal perfect en ziet deze als kanonskogel binnenvallen in het doel.
26'
Zwarthoed zit mis bij een voorzet van de linkerkant van de thuisploeg. Justiana doet dat prima, maar ziet zijn spits De Reuver vervolgens ook de bal net te missen. De Eagles ontsnappen wederom!
22'
Aan hoekschoppen geen gebrek voor de thuisploeg. In het eerste kwart van de wedstrijd is dat echter vaak wel het einde van de aanvallen van Helmond, aangezien er uit de corners geen enkele dreiging komt.
19'
Kerk is Lambooij op rechts wederom te snel af. De verdediger houdt zich nu in en weet de schade te beperken tot een hoekschop.
15'
Na de gemiste penalty is Helmond het een beetje kwijt. Tot aan dat moment probeerde de thuisploeg aanvallende dingen te verzinnen, maar sinds een paar minuten moet de ploeg redelijk vaak achteruit.
12'
Penalty gemist door Sam Strijbosch, Helmond Sport
Strijbosch schiet de bal hoog over het doel van Zwarthoed heen.
12'
Gele kaart voor Lars Lambooij (Go Ahead Eagles)
Lambooij trekt Kerk neer in de zestien, nadat deze hem voorbij snelt. Een strafschop en geel is de straf die volgt.
11'
Helmond probeert met ballen achter de verdediging van de Eagles gevaar te stichten, maar de meeste ballen zijn onzorgvuldig en worden eenvoudig verdedigd.
8'
Door de vele blessures staan er twee ploegen met gewijzigde opstellingen op het veld, waardoor de automatismen vooralsnog ontbreken.
4'
De eerste kans van de wedstrijd leek voor de bezoekers te gaan worden. Maatsen stond er helemaal klaar voor om een voorzet vanaf links binnen te knikken, maar hij wordt op het laatste moment nog van de bal afgehouden door de verdedigers van Helmond.
1'
De bal rolt in Helmond. De thuisploeg moet winnen om de laatste twee wedstrijden nog iets om voor te spelen hebben, de bezoekers moeten winnen om in de eerste ronde van de play-offs vrijstelling te krijgen.
1'
Trainer Hans de Koning sprak afgelopen maandag al van een half veldhospitaal, toen hij na de wedstrijd tegen Volendam uit de kleedkamers kwam. Zijn ploeg kampt met veel blessures en heeft daardoor op vrijdagavond tegen Helmond Sport ook maar zes wissels op de bank zitten.

Adam Sarota was het grootste slachtoffer deze week, maar zijn blessure (gebroken kuitbeen red.) liep hij op bij een wedstrijd van het tweede elftal. Tegen Volendam zag de Koning onder anderen spitsen Teije ten Den en Leon de Kogel wegvallen. Beide aanvallers zijn in Helmond dan ook niet van de partij. Jerry van Ewijk, Randy Wolters en Darren Maatsen vormen de aanval van de Eagles.

Bij Helmond Sport was Sam Strijbosch de man van de week. De middenvelder, afkomstig uit de jeugdopleiding, verlengde eerder in de week zijn contract met twee jaar en staat vrijdagavond na twee wedstrijden afwezigheid weer in de basis bij de thuisploeg.
Het kampioenschap is afgelopen maandag beslist in Spartaans voordeel, maar de Jupiler League zit nog vol met beslissingen die nog moeten vallen. Zo zijn Helmond Sports en de Go Ahead Eagles nog volop in de strijd om de play-off plaatsen verwikkeld. Voor Helmond Sports is winst vanavond wel echt belangrijk. Bij een nederlaag zijn de kansen van de Brabanders definitief verkeken. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Helmond Sport
Vorige week wist Helmond Sports het kampioensfeestje van Sparta nog een aantal dagen uit te stellen en met een overwinning tegen Achilles ’29 afgelopen maandag is de ploeg nog altijd in de race in de strijd om plek negen. Na drie wedstrijden op rij zonder nederlaag, en een gelijk spel in het achterhoofd van de eerste ontmoeting met de Eagles in dit seizoen, is het vertrouwen groot in Helmond. Iedereen bij de club heeft vertrouwen in een goede afloop van dit seizoen. Als extra stimulans in die race verlengde Sam Strijbosch eerder deze week ook nog zijn contract. Het product van de eigen jeugdopleiding kwam dit seizoen al 26 wedstrijden in actie voor zijn grote liefde en blijft nu nog zeker voor twee jaar aan Helmond Sport verbonden.

Afgelopen maandag sprak trainer Hans de Koning in de kleedkamer van de Eagles van een waar slagveld. Het duel met Volendam heeft de nodige blessures opgeleverd. De grootste is voor Adam Sarota (gebroken kuitbeen red.), maar ook aanvallers Leon de Kogel en Teije ten Den kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Ten Den zal vanavond sowieso niet van de partij zijn, het meespelen van De Kogel is nog altijd onzeker. Voor de Eagles zijn de laatste drie wedstrijdn een ware eindsprint om de eerste ronde van de play-offs te kunnen ontlopen. Met slechts één punt voorsprong op Emmen staan de Eagles nog aan de goede kant van de streep, maar elke misstap kan fataal zijn in de eindfase van de competitie.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.