Jong Ajax Maandag, 17. Augustus 2015
20:15 uur
Helmond Sport
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Robert Murić 16. / Schot met links  (Mike van der Hoorn)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Steven Edwards 67. / Kopbal  (Charlton Vicento)

90'
De tweede helft had een ander speelbeeld dan de eerste. Helmond Sport knokte zich terug in de wedstrijd en kwam dan ook verdient op gelijke hoogte. De bezoekers waren nadrukkelijk op zoek naar de treffer en kregen die ook. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar die viel niet meer.
90'
90'
Er komt slechts één minuut extra bij in de tweede helft.
90'
Wissel in bij Helmond Sport -> Marc Koot
90'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Gyrano Kerk
87'
Komt er nog een winnaar in Amsterdam, of moeten beide ploegen genoegen nemen met één punt?
83'
Een verse spits bij de bezoekers voor de slotfase van dit duel
83'
Wissel in bij Helmond Sport -> Thomas Schilders
83'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Charlton Vicento
82'
Sanogo lijkt een goede kans te krijgen na een mooie pas van Bakker, maar de spits heeft teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen.
79'
Gele kaart voor André Onana (Jong Ajax)
Na die kans krijgt Onana nog een gele kaart wegens protesteren. De doelman vond het duidelijk wel een overtreding.
79'
Kerk heeft de 1-2 op zijn schoen! Nadat hij een overtreding maakt maar toch door mag, staat Kerk oog in oog met de keeper. Hij schiet de bal echter voorlangs, waardoor Onana niet op hoeft te treden.
75'
Goede kans voor Visser! Een goede voorzet vanaf rechts komt voor de voeten van de redelijk vrijstaande Visser. Hij lijkt vol uit te kunnen halen richting het doel, maar maait in kansrijke positie volledig over de bal heen.
72'
Helmond lijkt door te willen pakken en blijft de druk erop houden, op jacht naar de voorsprong.
71'
Weer een blessure achterin bij de thuisploeg. Van Rhijn kan niet meer verder en zoekt de kleedkamers op.
71'
Wissel in bij Jong Ajax -> Damil Dankerlui
71'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Ricardo van Rhijn
68'
Gele kaart voor Donny van de Beek (Jong Ajax)
van de Beek trapt per ongeluk el Allouchi op zijn hak en krijgt daarvoor een gele kaart.
67'
Doelpunt voor Helmond Sport, 1:1 door Steven Edwards
Een corner van Helmond wordt door Vicento nu wel goed verlengd bij de eerste paal. Bij de tweede paal is Edwards sterker dan Owusu, waarna hij de bal binnen kan koppen.
65'
Weer eens een poging van afstand. Ditmaal is het Mounir el Allouchi die mag aanleggen. Helaas voor Helmond Sport raakt hij de bal niet goed en gaat zijn schot ruim voorlangs het doel van Onana langs.
63'
Helmond Sport lijkt de wedstrijd wat naar zich toe te trekken, door het merendeel van het balbezit op te eisen.
59'
Het niveau is na de rust een stuk lager dan voor de onderbreking. In de eindfase worden aan beide kanten te veel verkeerde beslissingen gemaakt, waardoor de kansen momenteel uit blijven.
56'
Vicento probeert bij de eerste paal uit een hoekschop voor zijn man te komen om de bal daar binnen te tikken. De spits van Helmond komt hier net een voetje te kort voor.
53'
Een afgeslagen vrije trap van Helmond valt voor de voeten van Bjelica, die daar nog stond. de verdediger is stijf rechts, maar krijgt in de drukte de bal niet voor zijn goede voet, waardoor de kans voorbij gaat voor de bezoekers.
50'
De eerste vijf minuten van de tweede helft zijn van beide kanten rommelig. Zowel de thuisploeg als de bezoekers willen wel aanvallen, maar doen dat veel te onzorgvuldig.
46'
Zoals vooraf al werd aangekondigd speelt Viktor Fischer maar één helft voor de thuisploeg.
46'
46'
Wissel in bij Jong Ajax -> Amin Younes
46'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Viktor Fischer
45'
Na een eerste helft vol afstandsschoten is Jong Ajax de enigste die er een tussen de palen en achter een doelman heeft weten te krijgen. Helmond Sport mikte de meeste kansen over het doel, maar voor Jong Ajax deed Murić het wel goed. Met een hard schot liet hij van der Steen kansloos, waardoor Jong Ajax met een 10 voorsprong de rust in gaat.
45'
45'
De eerste helft krijgt er nog twee minuten extra bij.
41'
Goede redding Onana! Elbers heeft aan de linkerkant van de zestien veel ruimte. Nadat hij naar zijn rechterbeen draait lijkt die ruimte weg, maar verkapt schiet hij alsnog hard in. Onana is op zijn hoede en bokst de bal fraai zijn doel uit.
39'
Fischer creëert met een fraaie passeerbeweging aan de linkerkant een goede kans voor zichzelf, De ruimte om daarna goed uit te halen is echter te klein te worden, waardoor Van der Steen wederom reddend kan optreden.
35'
Van der Hoorn kan toch niet verder en moet zich laten vervangen.
34'
Wissel in bij Jong Ajax -> Damon Mirani
34'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Mike van der Hoorn
33'
Van der Hoorn is weer terug binnen de lijnen.
31'
Bij een verdedigende tackle grijpt Van der Hoorn met veel pijn naar zijn knie. Opstaan lukt de verdediger even niet en dus moet hij buiten het veld verder worden behandeld.
27'
Zonder een man in zijn rug speelt Van Rhijn de bal volledig onnodig over zijn eigen achterlijn. Helmond Sport weet uit dit verkregen cadeautje niet gevaarlijk te worden middels de daaropvolgende corner.
24'
Het heeft even geduurd, maar Elbers is weer terug binnen de lijnen.
22'
Elbers is bij een aanval van de bezoekers op het natte gras tegen de reclameborden gegleden. De aanvaller wordt daar nu met veel pijn behandeld door de verzorger.
20'
Een heerlijk schot van Vicento! Van der Hoorn is geen partij voor Vicento, die snel en slim bij de verdediger wegdraait. Uit die draai schiet Vicento direct met links, maar vanaf zestien meter gaat zijn schot nipt over het doel van Onana heen.
19'
Helmond Sport had voor het doelpunt al wat moeite met de bal lang in het bezit houden, maar dat is er na de tegentreffer niet beter op geworden. De bezoekers zijn de bal vaak ter snel en te makkelijk kwijt, waardoor ze niet tot een goede aanval weten te komen.
16'
Doelpunt voor Jong Ajax, 1:0 door Robert Murić
Een prachtige uithaal van Murić. De buitenspeler komt makkelijk naar binnen en krijgt teveel tijd en ruimte. Vanaf ruim twintig meter haalt hij verwoestend uit met zijn linkervoet en laat Van Der Steen compleet kansloos.
15'
Sanogo loopt al een paar keer enthousiast weg uit de rug van zijn tegenstander, maar de lange spits is door zijn ploeggenoten nog niet éénmaal bereikt.
13'
Jong Ajax heeft een licht overwicht in de beginfase van deze wedstrijd, maar de Amsterdammers hebben het zeker niet makkelijk.
9'
Een grote kans voor Viktor Fischer ! Nadat Sanogo de bal in de aanval naar rechts wil verlengen, wordt zijn bal geblokt. Uit de stuit valt de bal perfect voor de inlopende Fischer, die alleen de doelman nog voor zich heeft. Fischer schiet snel, maar niet zuiver genoeg, waardoor Van der Steen de bal kan keren.
8'
Gele kaart voor Django Warmerdam (Jong Ajax)
Een snelle eerste gele kaart voor Warmerdam. De verdediger is kort geleden al toegesproken na een eerdere overtreding en staat nu al vroeg in het boekje na een tackle waarmee hij een snelle aanval opbreekt.
6'
Een goede vrije trap van Murić zet keeper Van der Steen voor het eerst aan het werk. Met links draait Muric de bal om de muur heen. De doelman ziet de bal op tijd en duikt hem laag uit de verre hoek.
4'
Dit had de 0-1 moeten zijn! Na gerommel achterin bij Ajax door Owusu, krijgt Elbers een vrije kans, alleen voor keeper Onana. De aanvallers van Helmond schiet wat gehaast en daardoor hoog over.
2'
Het eerste schot richting doel is voor de thuisploeg. Na een afgeslagen voorzet vanaf rechts valt de bal op de rand van de zestien voor de voeten van Bakker. De aanvoerder van Jong Ajax schiet de bal via een halve volley hoog over het doel.
1'
Een kwartier later dan gepland, maar de wedstrijd is begonnen.
1'
De wedstrijd begint een kwartier later. Op De Toekomst zijn de lijnen op het veld niet goed genoeg zichtbaar, waardoor de terreinverzorgers daar eerst iets aan moeten doen.
Bij Jong Ajax heeft men voor dit seizoen de voorzichtige uitspraak gedaan dat ze het gevoel hebben dat ze dit seizoen hoog in het linker rijtje kunnen meespelen. De nederlaag tegen Achilles van vorige week was gezien die doelstelling een enorme valse start. Kan de ploeg van trainer Aldries Ulderink zich vanavond herpakken tegen Helmond Sport of gaan de mannen van trainer Jan van Dijk vanavond met de tweede zege van dit seizoen aan de haal? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Jong Ajax
Met twee nederlagen en een gelijkspel aan het einde van vorig seizoen is Jong Ajax nu al sinds 20 april zonder zege in de Jupiler League. De nederlaag van vorige week gaf de grilligheid van dit team binnen negentig minuten prima weer. Via Vaclav Černý, die dit weekend zijn debuut in het eerste mocht maken, kwamen de Amsterdammers nog wel op voorsprong, maar na twee tegentreffers in de tweede helft keerde de ploeg zonder punten huiswaarts. Aan de thuiswedstrijd van vorig jaar tegen Helmond Sport heeft Jong Ajax geen goed gevoel overgehouden. De 0-2 nederlaag op De Toekomst betekende de enige uitoverwinning van Helmond Sport in het seizoen.

Naast FC Volendam, FC Emmen, Achilles ’29 en Jong PSV kan Helmond Sport vanavond de vijfde ploeg worden die de volle zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Na de 1-0 zege tegen MVV vorige week blijft de focus in Helmond liggen op het resultaat. Trainer Jan van Dijk liet optekenen dat de punten momenteel belangrijker zijn dan leuk voetbal. “Dat komt later wel”, aldus de trainer. De voorbereiding heeft er bij de spelers van Helmond Sport ingehakt, aangezien de spelers na de eerste competitiewedstrijd al wat vermoeid waren. Dat de tweede wedstrijd van het seizoen pas vanavond wordt gespeeld, komt de spelers van Van Dijk dan ook helemaal niet verkeerd uit.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.