Sparta Rotterdam Vrijdag, 11. Maart 2016
20:00 uur
FC Emmen
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Michel Breuer 11. / Schot met rechts  (Thomas Verhaar)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Boy Deul 73. / Schot met rechts  (Erixon Danso)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Sherjill MacDonald 86. / Schot met rechts  (Finn Stokkers)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Derre Kwee 90. / Schot met rechts  (Erixon Danso)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Ryan Sanusi 90. / Schot met rechts

90'
Lange tijd gebeurde er helemaal niets, maar de slotfase in Rotterdam was bloedstollend. Eerst maakte MacDonald met zijn eerste balcontact de 2-1, maar even later maakte Derre Kwee er met een fraai schot 2-2 van. Toch won Sparta, want in blessuretijd maakte Sanusi nog de 3-2.
90'
90'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 3:2 door Ryan Sanusi
Wat een gekkenhuis opeens! Chaos in het strafschopgebied van FC Emmen en plots belandt de bal voor de voeten van Sanusi. Die haalt uit en scoort.
90'
Doelpunt voor FC Emmen, 2:2 door Derre Kwee
En dan toch nog de 2-2! Deul ziet Kwee vrij staan en die schiet de bal heel fraai en rustig in de rechterbovenhoek.
86'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:1 door Sherjill MacDonald
MacDonald maakt de 2-1! Goede aanval van Sparta en het is MacDonald die scoort met zijn eerste balcontact.
86'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Sherjill MacDonald
86'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Sherel Floranus
84'
Wissel in bij FC Emmen -> Raymond Gyasi
84'
Wissel uit bij FC Emmen -> Boy Deul
83'
Bergkamp mag ver komen op de linkerflank en zet de bal voor, maar er zit een been van een FC Emmen verdediger tussen.
82'
Gele kaart voor Mart Dijkstra (Sparta Rotterdam)
Tien minuten voor tijd gaat Dijkstra op de bon. Het is pas de tweede gele kaart in een verder vrij vriendelijke wedstrijd.
82'
Wissel in bij FC Emmen -> Jens Jurn Streutker
82'
Wissel uit bij FC Emmen -> Johan Kulhan
79'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Finn Stokkers
79'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Loris Brogno
76'
Brogno besluit om zelf te schieten vanuit een onmogelijke hoek, zonder succes.
73'
Doelpunt voor FC Emmen, 1:1 door Boy Deul
Uit het niets staat het 1-1! Deul krijgt de bal prima aangspeeld van Danso en rondt het met rechts af. Kortsmit is kansloos.
69'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Rick van Drongelen
69'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Kenneth Dougall
67'
Wissel in bij FC Emmen -> Rick ten Voorde
67'
Wissel uit bij FC Emmen -> Marnix Kolder
64'
Ten Voorde lijkt er zo in te gaan komen bij Emmen en gaat Kolder aflossen. De spits die overkwam van Go Ahead Eagles kon vandaag weinig indruk maken.
60'
Verhaar is met Seuntjens (VVV) verwikkeld in een strijd om topscorer van de Jupiler League te worden. Seuntjens heeft zijn goal vanavond al weer meegepakt, zal Verhaar ook nog op het scorebord komen?
57'
Eindelijk weer eens een kansje. Brogno krijgt veel ruimte, omdat Seip onderuit gaat. Daardoor kan een goede combinatie met Verhaar ontstaan, maar ondanks de drukte weet Sparta de bal toch weg te werken.
54'
Gele kaart voor Marcel Seip (FC Emmen)
Geel voor Seip, die een flinke schop uitdeelt aan Van Moorsel.
52'
Sparta won tot nu toe alle dertien thuiswedstrijden dit seizoen, het lijkt op weg naar nummer veertien.
49'
FC Emmen begint sterk aan de tweede helft, het heeft veel balbezit en bouwt rustig op.
46'
45'
Weinig spektakel op het Kasteel in de eerste helft, maar de thuisploeg staat wel op voorsprong. Al na elf minuten schoot Michel Breuer binnen uit een corner. Daarna ging het spel op en neer en waren er kansjes voor beide teams, maar echt indrukwekkend was het niet.
45'
45'
Vrije trap van Sanusi op 25 meter, vlak voor rust. Hij peert de bal hoog over het doel.
41'
Alex Pastoor is nog niet helemaal tevreden met de gang van zaken en staat continu langs de lijn om aanwijzigingen te geven.
38'
Het is een weinig spectaculaire eerste helft op het Kasteel, momenteel is Sparta weer iets beter. Maar Telgenkamp wordt nog niet echt op de proef gesteld.
34'
Voorzet Sparta vanaf links, de bal draait meteen in de handen van de doelman uit Emmen.
32'
Van Moorsel slalomt door de verdediging heen en kan vervolgens vrij schieten, maar schiet recht in de handen van Telgenkamp.
28'
FC Emmen is op dit moment de dominante partij. De ploeg staat op de vijfde plaats in de Jupiler League en laat leuk voetbal zien.
25'
Het spel gaat op en neer in Rotterdam, maar zonder veel grote kansen.
20'
FC Emmen zet aan en wordt behoorlijk gevaarlijk. Een schot van Kolder wordt van richting veranderd en gaat maar een metertje naast.
17'
De spits van FC Emmen kan door en is bezig aan een veelbelovende aanval. Hij wordt echter teruggefloten wegens buitenspel.
14'
Kolder ligt opnieuw op de grond. Zojuist had hij last van de enkel, nu van zijn hoofd.
11'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:0 door Michel Breuer
1-0 Sparta! De Rotterdammers krijgen een corner, Breuer legt de bal voor zijn rechterbeen en schiet binnen.
10'
Floranus zet de bal prima voor vanaf rechts, richting Brogno. Die raakt de bal echter verkeerd, waardoor die meters naast schiet.
6'
Kolder gaat naar de grond nar een duel met Dijkstra. Hij blijft lang liggen en lijkt flink wat pijn te hebben.
3'
Goede actie van Brogno, maar Seip verdedigt goed uit.
1'
Vanavond komt de koploper van de Jupiler League in actie tegen de nummer vijf: Sparta Rotterdam - FC Emmen. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang zullen de opstellingen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

Sparta Rotterdam
Sparta lijkt onder leiding van Alex Pastoor in volle vaart af te stevenen op het kampioenschap in de Jupiler League. De Rotterdammers staan 11 punten voor op nummer twee VVV Venlo en hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Er werd pas twee keer verloren en op het eigen Kasteel werden zelfs alle dertien wedstrijden gewonnen. Vorige week won Sparta echter maar nipt. In de blessuretijd schoot Thomas Verhaar uit een penalty de 2-1 binnen. De spits is hard op weg om topscorer te worden en staat inmiddels al op 22 goals.

FC Emmen
FC Emmen draait een goed seizoen en staat op dit moment op de vijfde plaats in de Jupiler League. Ook FC Volendam en Go Ahead Eagles maken nog kans op de plek, die recht geeft op het overslaan van de eerste play-off ronde.

Verdediger Johan Kulhan maakt zijn rentree in de basis. Hij raakte op 28 augustus geblesseerd en maakte afgelopen vrijdag voor het eerst weer minuten. Danny Bouws moet door de basisplaats van Kulhan plaatsnemen op de bank. Jens Streutker was vorige week geschorst en zal ook vanavond niet in de basis staan, Tim Siekman deed het vorige week goed en de trainer laat hem dus staan.

Onderlinge resultaten
Zeventien keer eerder troffen Sparta en FC Emmen elkaar. De twee ploegen zijn precies in evenwicht: zes overwinningen voor Sparta, vijf gelijke spelen en zes overwinningen FC Emmen.