11.03.2016 21:58

Sparta zegeviert na bloedstollende slotfase

Erixon Danso (r.) wordt tijdens de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Emmen onder druk gezet door Mart Dijkstra (m.) en Thomas Verhaar (l.). (11-03-2016)

Sparta Rotterdam heeft vrijdagavond opnieuw laten zien dat het de terechte koploper is in de Jupiler League. Het was een moeizame wedstrijd tegen FC Emmen, maar na een bloedstollende slotfase trokken de Rotterdammers aan het langste eind: 3-2.

De thuisploeg begon meteen met aanvallen, maar Marcel Seip verdedigde goed uit na een goede actie van Loris Brogno. Even later was er opnieuw een prima mogelijkheid voor Brogno, na een voorzet van Sherel Floranus vanaf rechts. Brogno raakte de bal echter verkeerd, waardoor deze meters naast het doel eindigde. Toch duurde het slechts een minuut of tien totdat Sparta op voorsprong kwam. Uit een corner kreeg Michel Breuer alle tijd en ruimte om de bal voor zijn rechterbeen te leggen en binnen te schieten.

Daarna had ook FC Emmen een aantal prima aanvallen, maar Marnix Kolder werd echter teruggefloten wegens buitenspel. De bezoekers waren lange tijd zelfs de dominante partij. FC Emmen bezet de vijfde plaats in de Jupiler League en heeft dit seizoen vaak leuk voetbal laten zien. Dat deed het ook vrijdagavond in Rotterdam ook tijdens de eerste helft. Het zorgde ervoor dat Alex Pastoor veelvuldig langs de zijlijn stond om zijn Sparta van aanwijzingen te voorzien.

De tweede helft was echter weinig spraakmakend en was al bijna een kwartier onderweg voordat er een kans te noteren viel. Weer was dat te danken aan Brogno. Marcel Seip ging onderuit, waardoor ruimte ontstond voor Brogno, die de combinatie aan ging met Thomas Verhaar. Het was druk in het strafschopgebied, maar FC Emmen wist de bal uiteindelijk toch weg te werken.

Een kwartier voor tijd werd het compleet uit het niets echter 1-1. Boy Deul kreeg de bal fraai aangespeeld van Erixon Danso en rondde het zelf af, één op één met doelman Roy Kortsmit. Er gebeurde opnieuw tien minuten lang vrij weinig, totdat, eveneens uit het niets, de 2-1 viel. Sherjill MacDonald stond nog geen minuut in het veld toen hij scoorde. Finn Stokkers legde de bal op hem terug en hij schoot met rechts binnen. In de minuten die volgden was het plotseling een gekkenhuis op Het Kasteel. Eerst maakte Derre Kwee de 2-2. De linksback plaatste de bal fraai met links in de rechterbovenhoek. Sparta leek punten te gaan verspelen, maar in blessuretijd maakte Ryan Sanusi er toch nog 3-2 van.

Sparta breidde de voorsprong op nummer twee VVV-Venlo nog verder uit, want de Limburgers speelden met 2-2 gelijk tegen Jong Ajax. Daarmee is Sparta weer een stap dichter bij de titel. FC Emmen staat nog steeds vijfde.

Door: Jessica Westdijk