20:00 uur
NAC Breda
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 52. / Schot met links  (Donny Gorter)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ryan Sanusi 70. / Schot met rechts  (Thomas Verhaar)

90'
Vlak na rust nam NAC de verrassende leiding na een hard schot van Sjoerd Ars. De aanvoerder maakte zo zijn gemiste strafschop goed. Sparta kwam twintig minuten toch op gelijke hoogte. Ryan Sanusi was de gevierde man met een van richting veranderd afstandsschot. Ondanks een hectische slotfase bleef de gelijke stand op het scorebord en mag Sparta zich nog niet tot kampioen kronen.
90'
90'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Stijn Spierings
90'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
87'
Kortsmit de held van Rotterdam! De doelman is de absolute uitblinker vanavond bij Sparta. In de slotfase moet Kortsmit nog twee keer reddend optreden bij pogingen van invaller Joey Suk en Van der Weg.
86'
NAC wordt nog heel gevaarlijk voor het doel van Sparta. Naah heeft een vrije schietkans op aangeven van Sjoerd Ars. De poging wordt echter geblokt door Breuer.
85'
De absolute slotfase is aangebroken in de havenstad. Ook invallers Sherjill MacDonald en Finn Stokkers kunnen niet voor het gewenste gevaar zorgen in de Spartaanse voorhoede.
82'
Gele kaart voor Paco van Moorsel (Sparta Rotterdam)
De middenvelder van Sparta maakt een onhandige overtreding op Gorter en krijgt een gele prent.
81'
Sinds de gelijkmaker van Sanusi creëren beide ploegen geen mogelijkheden meer. NAC komt er nog lastig uit en Sparta stuit vaak op een compacte Bredase muur.
78'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
78'
Wissel uit bij NAC Breda -> Michael Dingsdag
78'
Beide ploegen mogen nog een keer wisselen in deze wedstrijd. NAC-coach Marinus Dijkhuizen heeft bijvoorbeeld nog de beschikking over Kevin Brands. Hij was een van de doelpuntenmakers in de 4-0 gewonnen thuiswedstrijd.
75'
Nog een kwartier op de klok in Rotterdam. NAC beperkt zich in deze fase van de wedstrijd tot verdedigen en hoopt op een gelijkspel bij de koploper.
72'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Sherjill MacDonald
72'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Roland Bergkamp
71'
Wissel in bij NAC Breda -> Lerin Duarte
71'
Wissel uit bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
70'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:1 door Ryan Sanusi
Sanusi probeert het eens van ongeveer 25 meter afstand. Het schot van de Belgische middenvelder wordt aangeraakt door een NAC-verdediger en verdwijnt in de kruising.
70'
De gemoederen lopen op in Rotterdam. Sparta heeft het publiek nodig om deze wedstrijd niet te verliezen. Dit seizoen verloor het team van Alex Pastoor nog niet in eigen huis.
67'
Gele kaart voor Kevin van Diermen (NAC Breda)
Alweer de vijfde gele kaart voor de wedstrijd is voor Van Diermen. De verdediger kwam deze winter over van SBV Excelsior.
66'
Paco van Moorsel kan een hoekschop bijna promoveren tot doelpunt. Doordat Bergkamp ruimte maakt kan de Sparta-middenvelder de kruising opzoeken met een subtiele poging. Het schot gaat echter net over het doel.
64'
Hard schot van Dumfries! Een corner wordt verwerkt en belandt voor de voeten van Denzel Dumfries. De rechtsback haalt verwoestend uit en dwingt Ten Rouwelaar tot een redding.
61'
Grote kans voor Van der Weg! De verdediger van NAC stoomt op en verrast Kortsmit bijna met een inzet bij de tweede paal. De Sparta-goalie redt echter op fantastische wijze.
60'
Gele kaart voor Kenneth Dougall (Sparta Rotterdam)
De Australische linksback vloert Ünal die bijna doorgebroken is. Dougall mag blij zijn met geel.
60'
Er zijn vandaag 10.599 toeschouwers aanwezig in een uitverkocht Kasteel.
58'
NAC wordt sterker en krijgt nu meer mogelijkheden. Mats Seuntjens krijgt de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied en schiet via de stuit na voorbij de kruising.
57'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Finn Stokkers
57'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Loris Brogno
56'
Gele kaart voor Loris Brogno (Sparta Rotterdam)
De Belgische linksbuiten trekt invaller Lazić naar de grond, krijgt een gele kaart en wordt direct gewisseld.
55'
Toch een grote teleurstelling voor het jarige Sparta zo vlak na rust. Het mogelijke kampioensduel krijgt zo een totaal andere wending.
52'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:1 door Sjoerd Ars
De aanvoerder van NAC herstelt zijn fout bij de gemiste strafschop en zet NAC op voorsprong. Ars krijgt alle tijd na een voorzet van Donny Gorter en schiet hard in het doel.
52'
De grote kans van Enes Ünal zojuist doet denken aan het schot van Arjen Robben in de WK-finale van 2010. Toen was het Spanjaard Iker Casillas die met zijn tenen kon redden.
51'
Oh, oh Ünal! De jonge spits van NAC gaat in zijn eentje op het doel van Sparta af. Doelman Kortsmit verkleint zijn doel en red het schot vanaf rand zestien op het nippertje.
50'
In het heenduel in Breda won NAC zeer overtuigend van Sparta. De mogelijke kampioen verloor met 4-0 in het Rat Verlegh stadion. Sjoerd Ars was toen de grote man met twee goals.
47'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen aan beide zijden. Ook voor NAC staat er vanavond natuurlijk veel op het spel. De Bredase ploeg wil graag het seizen afsluiten als nummer twee.
46'
45'
De eerste helft begon spectaculair met een gemiste strafschop van Sjoerd Ars aan Bredase zijde. Daarna waren de mogelijkheden met name voor Sparta. Doelman Jelle ten Rouwelaar trad echter meerdere malen reddend op. Omdat concurrenten FC Eindhoven en VVV-Venlo op een ruime voorsprong stonden zat een kampioenschap er vanavond sowieso niet in voor Sparta. Het tweede kwart viel wat tegen met een 0-0 ruststand ten gevolge.
45'
43'
Na een overtreding van Brogno op Ronnie Stam kan de middenvelder van NAC niet verder. Met een blessure gaat de ervaren man naar de kant, waardoor Vlatko Lazić het veld vlak voor rust mag betreden.
42'
Wissel in bij NAC Breda -> Vlatko Lazić
42'
Wissel uit bij NAC Breda -> Ronnie Stam
42'
Sparta zal dus vanavond waarschijnlijk geen kampioen gaan worden. De concurrenten nemen de voorsprong en lijken geen steken te laten vallen op de verjaardag van de Rotterdammers.
39'
We naderen de rust in Rotterdam. Na de mogelijkheid van Roland Bergkamp is er weinig meer gebeurd. De spanning is natuurlijk groot in deze topper.
36'
Gele kaart voor Michael Dingsdag (NAC Breda)
De verdediger van NAC schopt Paco van Moorsel tegen zijn onderbeen en krijgt geel na een optelsommetje van scheidsrechter Ed Janssen.
35'
FC Eindhoven staat inmiddels op een 0-2 voorsprong op bezoek bij RKC Waalwijk. Beide doelpunten kwamen tot stand via het hoofd van Gervane Kastaneer. Ook VVV staat op voorsprong thuis tegen Den Bosch.
32'
Gele kaart voor Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam)
De rechtsback zorgt ervoor dat een counter van NAC tegengehouden wordt door Van der Weg naar de grond te trekken.
32'
Als de Kasteelheren dit weekend niet kampioen worden gebeurt dat waarschijnlijk wel volgend weekend. Dan is er namelijk een dubbele speelronde met vrijdag Helmond Sport uit en maandag thuis tegen Jong Ajax.
29'
Sparta is de meest gevaarlijke ploeg in het eerste half uur. Echter had NAC de grootste kans via de gemiste strafschop van Sjoerd Ars. Het is in ieder geval een zeer aantrekkelijk duel op het Kasteel.
26'
En dan weer gevaar aan de andere kant van het veld. Mats Seuntjens schiet hard op doel van grote afstand. Doelman Kortsmit heeft veel moeite met de poging en keert met zijn voeten.
25'
Bergkamp bijna met de 1-0! Kenny van der Weg laat een bal lopen waardoor Roland Bergkamp bijna kan profiteren voor het Bredase doel. Van der Weg is echter nog net op tijd met de sliding.
23'
Even oponthoud na een overtreding van Michael Dingsdag op Verhaar. De verdediger van NAC heeft echter meer last van de botsing dan de uitblinker aan Rotterdamse kant.
20'
Natuurlijk kijken we vanavond ook naar de verrichtingen op de andere velden. Bij zowel RKC - Eindhoven als VVV - Den Bosch zijn nog geen doelpunten gevallen.
17'
Grote mogelijkheid voor Verhaar! De NAC-verdediging staat niet goed en weigert in te grijpen bij een combinatie tussen Paco van Moorsel en Verhaar. Laatstgenoemde schiet uiteindelijk net over het doel van Ten Rouwelaar.
15'
Naast dat Sparta vanavond mogelijk al kampioen van de Jupiler League kan worden is er nog een reden tot feest. De oudste betaald voetbalorganisatie wordt vandaag namelijk 128 jaar.
12'
Ook NAC komt er zo nu en dan gevaarlijk uit. Een voorzet van Enes Ünal wordt met de punt van de voet geraakt bij de eerste paal door Mats Seuntjens. Dit zorgt echter voor weinig gevaar.
10'
Het is een zeer spectaculair begin in deze Jupiler League-kraker. Het spel golft op en neer met mogelijkheden aan beide kanten. Dit kan wel eens een heetgebakerd potje worden.
7'
Poging van Verhaar! Een hoge bal van Breuer wordt opgepikt door een diepgaande Thomas Verhaar. De topscorer van Sparta neemt goed aan en haalt direct uit richting de reddende doelman Jelle ten Rouwelaar.
5'
Kopbal van Breuer! Een indraaiende vrije trap wordt bijna in het doel gekopt door Michel Breuer. De aanvoerder van Sparta ziet de bal echter net naast de paal glijden.
3'
Penalty gemist door Sjoerd Ars, NAC Breda
De strafschop van Ars is niet goed genoeg waardoor doelman Roy Kortsmit kan keren.
2'
Penalty voor NAC! Loris Brogno speelt een bal te kort terug waarna Divine Naah de bal op kan pikken. De middenvelder slalomt door de defensie en wordt in het strafschopgebied naar de grond gedrukt.
2'
Sparta is begonnen aan het mogelijke kampioensduel tegen NAC Breda. Zelf dienen de Rotterdammers te winnen. Daarnaast moeten concurrenten VVV-Venlo en FC Eindhoven punten verspelen vanavond.
1'
De opstellingen
Beide ploegen kennen weinig wisselingen ten opzichte van de speelronde twee weken geleden. Bij thuisploeg Sparta Rotterdam krijgt Rick Ketting de voorkeur boven Rick van Drongelen in de verdediging. Het bezoekende NAC Breda hanteert het zelfde team als in de 3-6 overwinning op bezoek bij FC Den Bosch.

Welkom bij de kraker in de 33e speelronde van de Jupiler League. Koploper Sparta Rotterdam neemt het in het eigen Kasteel op tegen nummer vier NAC Breda. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Rotterdam. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Sparta Rotterdam
Vrijdagavond heeft Sparta de eerste mogelijkheid om het kampioenschap vroegtijdig te grijpen. Wel is de ploeg van coach Alex Pastoor afhankelijk van FC Eindhoven en VVV-Venlo. Bij puntenverlies van beide concurrenten en winst van Sparta op NAC is het kampioenschap officieel. Nummer drie FC Eindhoven gaat op bezoek bij rode lantaarndrager RKC Waalwijk en nummer twee VVV-Venlo speelt in eigen huis tegen nummer veertien FC Den Bosch. De kans op een vroegtijdig feestje lijkt dan ook erg klein voor de Rotterdammers.

Sparta wist de laatste twee wedstrijden in de Jupiler League niet te winnen. Op bezoek bij middenmotor Almere City werd met 1-0 verloren. Twee weken geleden kwamen de Kasteelheren ondanks een vroeg doelpunt van Paco van Moorsel niet verder dan 1-1 tegen Fortuna Sittard. Het is dus weer eens tijd voor een Rotterdamse overwinning.

NAC Breda
De Parel van het Zuiden verkeert in een uitstekende vorm. De laatste drie wedstrijden werden allen met ruime cijfers gewonnen. NAC wist in deze duels veertien keer het net te vinden van de tegenstander. Twee weken geleden won het team van coach Marinus Dijkhuizen op spectaculaire wijze bij buurman FC Den Bosch. Mede dankzij twee doelpunten en twee assists van Sjoerd Ars werd het 3-6 in Stadion de Vliert.

NAC en Sparta zijn twee doelpuntenmachines met beiden al meer dan zeventig doelpunten voor. In een eerdere ontmoeting dit seizoen was er echter één team overtuigend. Thuisclub NAC won de thuisconfrontatie met Sparta zeer overtuigend: 4-0. Ook in dit duel wist spits Ars twee doelpunten te produceren.