02.04.2016 09:45

Geen feest bij Sparta: "Maakt me geen reet uit"

De mascotte van Sparta zoekt contact met trainer Alex Pastoor voor de wedstrijd tegen NAC Breda. (01-04-2016)
De mascotte van Sparta zoekt contact met trainer Alex Pastoor voor de wedstrijd tegen NAC Breda. (01-04-2016)

Sparta kon vrijdag kampioen worden, maar de Rotterdammers speelden in de Jupiler League zelf met 1-1 gelijk tegen NAC Breda, terwijl de concurrentie geen punten verspeelde. Het is dus nog even wachten op het kampioensfeest, maar Alex Pastoor heeft daar maling aan.

"Ik ben niet zwaar teleurgesteld dat we geen kampioen zijn geworden. Het maakt me geen reet uit waar en wanneer we kampioen worden", is de trainer van Sparta meer dan duidelijk voor de camera van FOX Sports. De ploeg staat ondanks het puntenverlies nog negen punten voor op concurrent VVV-Venlo, terwijl de formatie van Pastoor ook nog eens een wedstrijd minder speelde. Promotie via de titel lonkt, dat durft zelfs een voorzichtig man als Pastoor te onderschrijven.

"Of ik durf te zeggen dat we kampioen worden? We hebben een heel goede kans." Volgende week krijgt Sparta een nieuwe kans. Als de Rotterdammers zelf winnen van Helmond Sport en de concurrentie gaat onderuit, is het klaar in de Jupiler League. Een probleem voor Sparta is dat het mogelijk buiten het eigen Kasteel kampioen wordt.

"Misschien is thuis kampioen worden wel leuker dan uit. Voor de supporters in ieder geval. We zien het wel. We gaan gewoon door en ergens de komende weken zal het wel lukken."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner