AFC Ajax Zondag, 10. Maart 2013
14:30 uur
PEC Zwolle
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kolbeinn Sigþórsson 19. / Schot met rechts  (Lasse Schöne)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 26.
3 : 0 Torinfos in de Ticker Derk Boerrigter 80.  (Christian Eriksen)

90'
De linksback van PEC, Rochdi Achenteh, ligt nog op de grond na een botsing met Van Rhijn. Van Sichem heeft al afgefloten en er staan nu verschillende mensen rondom de Zwolse verdediger.
90'
Einde wedstrijdvoor Rochdi Achenteh (PEC Zwolle)
90'
Ajax heeft totaal geen problemen meer met PEC. De Zwollenaren komen de laatste minuten amper over de middellijn en Ajax begint het nu rustig uit te tikken.
90'
Extra tijd: 3 minuten.
89'
Nog een kleine kans voor Boerrigter. Hij schiet de bal tussen twee verdedigers door hard in de handen van Boer.
89'
Het team van Art Langeler heeft deze laatste minuten van deze wedstrijd niets meer te vertellen. Het hele team moet verdedigen.
87'
Ajax blijft op zoek naar een doelpunt. Hoezen heeft al bijna een grote kans wanneer een lange bal net over de verdediging van PEC gaat, maar een lichte aanraking zorgt ervoor dat Hoezen de bal toch niet kan pakken.
86'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
86'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Siem de Jong
84'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
84'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mateusz Klich
84'
Wissel in bij AFC Ajax -> Thulani Serero
84'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Christian Eriksen
80'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Derk Boerrigter
Prachtige actie van Eriksen! Langs de linkerflank sprint hij de PEC-verdediger eruit en eenmaal in de zestien ziet hij Boerrigter vrij staan en die kan gemakkeijk intikken.
78'
Blessure voor Mateusz Klich. Boerrigter staat met zijn noppen op de enkel van de Pool. Er lijkt van opzet geen sprake.
77'
De Ajaxfans in de Arena beginnen al te zingen:"Wij staan bovenaan!"
75'
Het lukt PEC niet om het frivole voetbal te laten zien waar zij dit seizoen zo voor geroemd worden.
72'
De druk van Ajax neemt weer toe! Een schot van Van Rhijn wordt gered door Boer. Ook Siem de Jong kwam door een mooie draaiactie in de zestien tot een kans, maar wederom stond de keeper van Zwolle weer op de goede plek. De 3-0 lijkt er aan te komen.
71'
Het spelbeeld lijkt totaal niet te veranderen. Ajax probeert door combineren bij het doel van Diederik Boer te komen.
68'
Wissel in bij AFC Ajax -> Derk Boerrigter
68'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
67'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff Debuut voor van der Werf
67'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Joost Broerse
64'
Schot van Eriksen van zo'n dertig meter gaat ruim over. Ajax blijft rustig spelen op het middenveld en wacht op een kans. Maar de steekpasses, voorzetten eindigen in de voeten van de verdedigers van Zwolle.
61'
Balbezit: 65 procent voor Ajax.
58'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Arsenio Valpoort
58'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Fred Benson
55'
Ajax lijkt gebrand de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Het lijkt wachten op de 3-0. Een schot van Daley Blind gaat hard over.
53'
Enorme gemiste kans voor Eriksen! Een mooi lopje van Siem de Jong zorgt ervoor de Eriksen een-op-een met Boer komt. De Ajacied schiet hard, maar recht op Boer.
51'
Een lange bal van Moisander op Sigþórsson. Sigþórsson loopt prachtig weg bij zijn verdediger en schiet op doel, maar Boer kan de bal nog net keren met het puntje van zijn schoen keren.
50'
Uit een counter weer even een aanval van PEC. Wiljan Pluim probeert te schieten, maar zijn schot wordt geblokt.
49'
Eerste hoekschop voor Ajax. Fischer krijgt een lastige kans en schiet de bal finaal mis. De bal gaat zelfs over de zijlijn.
47'
En direct is Ajax weer het team met de bal. Een aanval over de linkerflank stopt nadat Fischer buitenspel stond.
46'
45'
Einde eerste helft Scheidsrechter Van Sichem fluit af. Het lijkt erop dat Ajax vanmiddag de koppositie gaat pakken. Ajax is vandaag in de Arena heer en meester. Zwolle probeert soms uit een counter nog een aanval te creëren, maar heeft het Vermeer nog niet moeilijk gemaakt. Het spel vindt vooral plaats op het middenveld. Vooral Lasse Schøne, die vandaag op de rechterflank speelt, maakt het de verdediging van PEC het moeilijkste. Met een steekpass en combinatievoetbal samen Van Rhijn stond hij aan de basis van beide doelpunten. Het eerste doelpunt werd prachtig afgerond door Sigþórsson en bij de tweede stond Siem de Jong op de goede plek.
42'
Er zit totaal geen tempo meer in. Ajax combineert op het middenveld en kiest soms voor een lange bal, maar creëert geen grote kansen.
38'
Zwolle is even de aanvallende partij. Maar zelfs met twee corners krijgt PEC geen grote kansen.
36'
Een mooie combinatie van PEC in de zestien van Ajax, maar Blind grijpt goed in en maakt er een corner van.
35'
Ajax was weer even in het doelgebied van Diederik Boer, maar een voorzet van Siem de Jong eindigt in de handen van de doelman.
31'
En het derde doelpunt was al bijna een feit. Fischer krult de bal net over het doel van Diederik Boer
30'
Het balbezit is voor Ajax. Siem de Jong lijkt met zijn negende doelpunt van het seizoen de wedstrijd al op het slot gegooid te hebben. Ajax is heer en meester op het veld. Het lijkt wachten op 3-0
26'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Siem de Jong
Van Rhijn zet de bal geweldig voor op Sigþórsson en hij kopt hard op de doelman. Siem de Jong is er op tijd bij en schiet de bal hard binnen.
24'
Ook na het eerste doelpunt blijft het voetbal hetzelfde. Ajax is veel in balbezit en zoekt telkens naar een gaatje in de verdediging van Zwolle.
19'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Kolbeinn Sigþórsson
Een prachtige steekpass op Sigþórsson en hij rondt het geweldig af. Met buitenkantje links precies in de zijkant van het doel.
18'
Alweer de derde corner van Ajax, maar het levert wederom weinig op.
16'
Ajax combineert veel, maar stuit elke keer weer op een verdediger van Zwolle. Bijna het hele team van Art Langeler staat op hun eigen helft.
13'
Uit een hoekschop van Ajax krijgt Lasse Schøne alle tijd voor een schot, maar hij schiet hem met weinig overtuiging ruim naast.
11'
Mateusz Klich schiet hard over het doel van Vermeer na een afvallende bal na de corner.
11'
Benson krijgt een kopkans, maar gaat net onder de bal door. Van Rhijn maakt er een corner van.
10'
Ajax is duidelijk het team met het meeste balbezit, maar krijgt de bal nog niet in de zestien van PEC.
7'
Aanval van PEC. Een voorzet van de rechterflank over de grond, maar Benson maait enorm hard over de bal.
5'
Het is vooral voetbal op het middenveld. De teams lijken nog niet veel druk te kunnen zetten op de tegenpartij.
3'
Lange bal van Blind, maar Sigþórsson stond buitenspel.
2'
Ajax kan vandaag de koppositie overnemen van PSV. De vraag is of PEC dit toelaat. Het team uit Zwolle heeft al meerdere punten afgesnoept van de top vijf teams in de Eredivisie.
1'
Goedemiddag! Ik ben Ton Siebum en zal de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle hier verslaan.