FC Twente Zondag, 10. Maart 2013
16:30 uur
Vitesse
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Wilfried Bony 63. / Schot met rechts  (Renato Ibarra)

90'
90'
Wat een hectische slotfase! FC Twente heeft nog één minuut.
90'
Weer niet! Tadić met een goede voorzet vanaf de linkerflank, invaller Zschusschen kan de bal niet binnenglijden.
90'
Patrick van Aanholt lijkt deze familiestrijd te gaan winnen. De linksback van Vitesse is namelijk het neefje van Twente middenvelder Leroy Fer.
90'
Castaignos met de 1-1! Nee, toch niet! Velthuizen zit er helemaal naast. De bal wordt van de lijn gehaald, Bossen kent geen treffer toe.
90'
FC Twente heeft nog vier minuten om de gelijkmaker te produceren.
90'
Wissel in bij FC Twente -> Felitciano Zschusschen
90'
Wissel uit bij FC Twente -> Leroy Fer
90'
Wout Brama maakt een overtreding op Ibarra en krijgt de gele kaart, hij mist daarom het duel met FC Groningen.
89'
Gele kaart voor Wout Brama (FC Twente)
86'
Wissel in bij Vitesse -> Dan Mori
86'
Wissel uit bij Vitesse -> Frank van der Struijk
85'
Oei! Een goede vrije trap van Tadić gaat net voor het doel van Velthuizen langs. Fer kan het laatste zetje niet geven.
85'
Vitesse staat onder druk! Kan FC Twente de gelijkmaker nog forceren of neemt Vitesse de punten mee naar Arnhem?
83'
Alfred Schreuder probeert nog wat te forceren en brengt een extra spits. Kan Luc Castaignos zijn team redden?
82'
Wissel in bij FC Twente -> Luc Castaignos
82'
Wissel uit bij FC Twente -> Willem Janssen
79'
Tadić! Nee, weer niet! De Serviër gaat de combinatie aan met Schilder en krijgt een grote kans. Hij schiet de bal wild over het doel van Velthuizen.
76'
Wissel in bij Vitesse -> Davy Pröpper
76'
Wissel uit bij Vitesse -> Gaël Kakuta
75'
Wat een kans voor Vitesse! Wilfried Bony laat zijn klasse weer zien, hij zet Jonathan Reis alleen voor het doel. Reis probeert de bal ineens binnenkant voet in het doel te schieten, maar Mihailov brengt redding.
74'
Routinier Wisgerhof is in de ploeg gekomen bij FC Twente. Kan hij ervoor zorgen dat de Tukkers vandaag nog minimaal één punt pakken?
73'
Wissel in bij FC Twente -> Peter Wisgerhof
73'
Wissel uit bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
70'
Twente heeft nog twintig minuten om twee doelpunten te maken. Anders weten ze voor de achtste keer op rij een wedstrijd niet winnend af te sluiten.
66'
Grote kans voor Twente! Tadić speelt Hölscher aan, de rechtsbuiten schiet vanaf ongeveer dertien meter richting het Arnhemse doel. Van Aanholt staat op de goede plek en kan de bal blokken.
63'
Doelpunt Bony! Ibarra bereikt Bony met een mooie steekbal, de aanvaller plaats de bal in de korte hoek. Mihailov kan slechts toekijken. Wat een fenomeen, de hele wedstrijd heeft hij de bal amper geraakt. Zijn eerste kans is gelijk een doelpunt.
63'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Wilfried Bony
63'
De tweede helft begon zeer enerverend met een aantal grote kansen, maar inmiddels is het tempo weer uit de wedstrijd. Beide teams wachten af.
62'
Het is toch wel opvallend dat trainer Fred Rutten in de tweede helft heeft gekozen voor Theo Janssen als centrale verdediger. Frank van der Struijk vervangt Kalas als rechtsback, Janssen is vooral aan het zoeken naar de lange bal.
56'
Leroy Fer begaat een overtreding op Marco van Ginkel. Beide middenvelders zitten niet in de voorselectie van het Nederlands elftal. Beide spelers zaten nog wel in de voorselectie voor de wedstrijd tegen Italië maar hoeven deze keer niet te rekenen op een uitnodiging van Louis van Gaal.
53'
Doelpunt Twente, Bulykin staat aan het einde van een prima aanval! Maar wederom wordt het afgekeurd door scheidsrechter Bossen, onterecht. De pass van Leroy Fer was op tijd gegeven. Hier komt Vitesse goed weg.
50'
Twee grote kansen volgen elkaar op. Bulykin lijkt alleen af te kunnen op doelman Velthuizen, hij wordt echter van de bal gezet door Van Aanholt. In de counter weet Vitesse de ingevallen Reis te bereiken. De spits gaat alleen op Mihailov af, maar tikt de bal te ver voor zich uit. Dit had een doelpunt voor Vitesse moeten zijn.
48'
Theo Janssen lijkt de tweede helft te beginnen als centrale verdediger. Kan Vitesse op deze manier een overwinning bemachtigen in Enschede?
46'
We voetballen weer in Enschede. Vitesse heeft een wissel toegepast, Kalas is in de kleedkamer achter gebleven en is vervangen door Jonathan Reis. Een aanvallende wissel.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Jonathan
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Tomáš Kalas
46'
45'
Het staat 0-0 bij rust. FC Twente had al minimaal twee doelpunten moeten maken. Beide teams zijn echter slordig in de passing. Veel kansen worden er niet gecreëerd, maar de mogelijkheden die er zijn worden niet benut. Het zal toch niet weer in een 0-0 gelijkspel eindigen net zoals in Arnhem eerder dit seizoen?
45'
45'
Tadić met de kans vlak voor rust. Oog in oog met doelman Velthuizen weet hij niet te scoren. Slecht verdedigen van Vitesse, de Arnhemmers komen weer goed weg.
42'
Vitesse was in de beginfase de betere partij, maar langzamerhand werd FC Twente steeds beter. Tadić lijkt vandaag moeilijk te stoppen voor Vitesse. Tot dusver staat het nog steeds 0-0 in De Grolsch Veste.
38'
Bony lijkt goed weg te komen door geen gele kaart te krijgen van scheidsrechter Bossen. De Ivoriaan tikt Braafheid aan, die niet meer te achterhalen was voor de aanvaller. Mocht Bony vandaag een kaart pakken dan is hij er volgende week niet bij tegen ADO Den Haag.
35'
Het moet vandaag van Dušan Tadić komen bij FC Twente. De Serviër geeft een voorzet vanaf de linkerflank. Bulykin staat voor het doel, maar zijn poging verdwijnt over het doel van Velthuizen.
34'
Tadić bereikt Schilder met een mooi hakje, de linksback probeert een schot vanaf de rand van de zestien meter, maar zijn schot wordt geblokt.
31'
Gele kaart voor Renato Ibarra (Vitesse)
30'
Kans voor Vitesse. Ibarra met de voorzet van de rechterflank. Havenaar probeert het ineens met een volley, maar krijgt de bal niet richting het doel.
28'
Wat een kans!! Hölscher geeft een prachtige pass op Willem Janssen. De middenvelder staat niet buitenspel en gaat alleen af op doelman Velthuizen. Hij passeert de doelman, maar schiet de bal over het lege doel. Dit had de 1-0 voor FC Twente moeten zijn.
28'
Beide teams weten maar geen uitgespeelde kansen te creëren. Het is wachten op een sprankelende actie van één van de spelers.
22'
Schot van grote afstand van Tadić! Doelman Velthuizen heeft moeite met de poging van de Serviër, maar weet de bal wel te stoppen.
20'
Mihailov lijkt in de fout te gaan, maar de scheidsrechter fluit voor een overtreding van Bony. De aanvaller doet echter weinig fout.
16'
Vitesse zet aan, FC Twente heeft moeite om onder de druk vandaan te komen. Kan Vitesse op voorsprong komen in Enschede?
13'
Doelpunt Kakuta! Nee, toch niet. Volgens de scheidsrechter maakt Kakuta een overtreding. Een mooie aanval die via een kopbal van Marco van Ginkel voor de voeten van Kakuta belandde.
11'
Beide teams zetten vroeg druk, het is wachten op een foutje van de verdedigers.
10'
Er is nog niet veel te melden in Enschede. Beide teams hebben nog geen grote kansen gecreëerd. Edson Braafheid speelt vandaag centraal in de verdediging in plaats van Douglas. Tim Breukers vervangt Rosales op rechtsback.
5'
Bengtsson is tijdens een duel in aanraking gekomen met Van Ginkel en Bulykin. Hij werd geraakt op zijn neus. De centrale verdediger moest even een behandeling ondergaan maar is teruggekeerd in het veld.
2'
Het eerste gevaar komt van Vitesse. Patrick van Aanholt breekt door op de linkerflank, zijn voorzet levert een hoekschop op.
1'
FC Twente heeft afgetrapt en speelt de bal rustig rond.
1'
Nog tien minuten en dan trappen FC Twente en Vitesse af. Gaat FC Twente eindelijk weer een keer winnen?
De wedstrijd tussen de huidige nummer 4 en 5 van de Eredivisie eindigde in Arnhem in een 0-0 gelijkspel. Laten we hopen dat er vandaag wel een aantal doelpunten vallen.
Vitesse maakte vandaag overigens bekend dat het doelman Nick Hengelman heeft gecontracteerd tot het einde van het seizoen. Hengelman is afkomstig van AGOVV dat eerder dit seizoen failliet is verklaard.
Vitesse heeft de laatste drie wedstrijden gewonnen. Topscorer Wilfried Bony is de man in vorm bij Vitesse. Sinds de aanvaller terug is van de Afrika Cup scoorde de Ivoriaan maarliefst zes doelpunten in vier wedstrijden.
FC Twente heeft inmiddels zeven wedstrijden op rij niet gewonnen. 21 december won FC Twente voor het laatst. In Alkmaar werd AZ met 3-0 verslagen. De titelaspiraties van FC Twente lijken in de ijskast te kunnen. De Enschedeërs stonden aan het begin van deze speelronde negen punten achter op koploper PSV.
Bij Vitesse keert Theo Janssen terug in de basiself, de middenvelder kreeg in de wedstrijd tegen PSV een rode kaart. Janssen moest een schorsing van drie wedstrijden uitzitten. In Twente komt Janssen het team tegen waarmee hij in 2010 kampioen werd. Ook voor trainer Fred Rutten is het een weerzien met zijn oude club. De trainer van Vitesse speelde zijn gehele carrière voor de Tukkers en was ook als trainer actief in Enschede.
Douglas doet vandaag niet mee bij FC Twente. De verdediger is uit de selectie gezet vanwege disciplinaire redenen. Ook Roberto Rosales mist het duel met Vitesse, de rechtervleugelverdediger is geblesseerd.
Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.
Voor jullie doet vandaag Jurre Hermans live verslag van de wedstrijd!
Van harte welkom bij de wedstrijd FC Twente tegen Vitesse.