Feyenoord
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 29. / Kopbal  (Ruben Schaken)

90'
Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Roda JC weten te winnen. Grote man aan Feyenoord-zijde was Graziano Pellè, die na een halfuur spelen voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde. In de tweede helft was Roda JC er een aantal keer erg dichtbij. Misschien scoorde het zelfs, maar Pieter Vink kende Roda JC geen doelpunt toe nadat de bal op de lijn door Clasie werd weggewerkt. Het onfortuinlijke Roda JC kreeg eerder de tweede helft ook geen strafschop nadat Bruno Martins Malki in het strafschopgebied onderuit haalde.
90'
Wat een kans in de 93e minuut van de wedstrijd voor Roda JC. De bal komt op zes meter van het doel bij Lebedyński, hij schiet uit de draai, maar Mulder brengt redding.
90'
Gele kaart voor Wesley Verhoek (Feyenoord)
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
90'
De bal lijkt net de bal te zijn gepasseerd, maar dat is niet met zekerheid te zeggen. Na de niet gegeven strafschop eerder deze tweede helft, is het logisch dat Roda JC zich bestolen voelt door het scheidsrechterskorps.
89'
Uit de hoekschop lijkt de bal over de lijn te gaan, maar Clasie werkt weg. Het is nog niet duidelijk of de bal wel of niet over de lijn was.
89'
De wedstrijd nadert het einde. Nu een hoekschop voor Roda JC.
87'
Onder applaus van het publiek betreedt ex-Roda JC-speler Vormer het veld.
87'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
87'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
85'
En wéér een gevaarlijke situatie voor het doel van Mulder. Djoum lijkt de bal binnen het strafschopgebied goed in te kunnen schieten, maar zijn schot lijkt meer op een lage voorzet.
83'
Roda JC probeert de 1-1 af te dwingen. Na een gevaarlijke aanval komt de bal uiteindelijk bij Demouge terecht. Hij schiet direct vanaf ongeveer zestien meter, maar de bal is een prooi voor doelman Mulder.
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mikołaj Lebedyński
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Bart Biemans
80'
Janmaat is erg dichtbij de 0-2!
Als een geleerde aanvaller slalomt de international door de verdediging van Roda JC. Prus weet hij echter niet te passeren, waardoor de 0-2 uitblijft.
78'
De laatste spannende minuten breken aan in deze wedstrijd. Feyenoord speelt iets meer naar achteren, terwijl Roda JC het probeert, maar vooralsnog niet lukt.
78'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Arnaud Djoum
78'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Laurent Delorge
76'
Wissel in bij Feyenoord -> Wesley Verhoek
76'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
72'
Het geloof begint bij Roda JC weer een beetje terug te komen.
71'
Een enorme kans voor Donald!
Na goed doorkoppen van Demouge, bereikt Malki Donald. Laatstgenoemde kan de bal net bereiken, maar tikt de bal nét naast het doel.
68'
Een gevaarlijke momentje voor het doel van Erwin Mulder. Fledderus geeft vanaf de achterlijn de bal goed voor, maar Delorge is net niet op tijd om zijn voet goed tegen de bal te zetten.
66'
Pellè probeert het maar eens met een schot. Hij krijgt in het strafschopgebied de bal aangespeeld, draait naar zijn linkerbeen en haalt uit. De bal vliegt in het zijnet.
65'
Gele kaart voor Mitchell Donald (Roda JC Kerkrade)
64'
Pellè is zowel in de grond- als luchtduels veel sterker dan zijn directe tegenstander Bart Biemans.
62'
Langzaam maar zeker lijkt Feyenoord zich onder de druk uit te werken. In de 62e minuut krijgt Pellè na een snel genomen vrije trap een goede schietkans, maar het is Biemans die de met een goede tackle de bal tegenhoudt.
60'
Na een mooie aanval komt de bal bij Ruben Schaken terecht, die het probeert met een stift. Meer dan een vangballetje voor Prus is het niet.
56'
Er zit meer vuur in het spel van Roda JC de tweede helft.
55'
Pellè faalt oog in oog met Prus te scoren, maar een doelpunt had niet geteld, want de spits werd wegens buitenspel afgevlagd.
54'
Graziano Pellè komt een teenlengte te kort. Na een goede actie kan Boëtius de bal goed voorzetten, maar Pellè kan net niet bij de bal.
53'
Roda JC begint een stuk sterker aan de tweede helft dan het de eerste helft speelde. Dat heeft tot nu toe tot een paar kansjes geleid.
50'
Pieter Vink kent Roda JC geen penalty toe!
Martins Indi lijkt een overtreding te maken op Malki, maar Pieter Vink wijst niet naar de stip. Is het de zoveelste keer dit seizoen dat Roda JC door het scheidsrechterskorps benadeeld wordt? Het heeft er alle schijn naar dat dit een strafschop was.
49'
Mark Jan Fledderus probeer het maar eens van afstand. Erwin Mulder bokst de bal echter weg.
47'
Er leek een kansrijke situatie voor Roda JC te ontstaan, maar Demouge gaat niet goed om met de mogelijkheid.
46'
Immers blijft op de grond liggen na een duel met Bonevacia. De middenvelder lijkt aangeslagen, maar lijkt door te kunnen spelen.
46'
Roda JC trapt af en de tweede helft is begonnen.
45'
Na 45 minuten spelen staat Feyenoord met 0-1 voor tegen Roda JC. Het was de immer scorende Graziano Pellè die na een klein halfuur spelen voor de openingstreffer zorgde. Uit een voorzet van Ruben Schaken passeerde hij doelman Prus met een harde kopbal. In de eerste helft die niet echt spectaculair is, lijkt Roda JC niet in staat te zijn om de verdediging van Feyenoord pijn te doen. Doelman Erwin Mulder heeft tot nu toe bijna niets te doen gehad.
45'
We naderen het einde van de eerste helft. Er wordt geen extra tijd toegevoegd aan eerste bedrijf van de wedstrijd.
42'
Gele kaart voor Sanharib Malki (Roda JC Kerkrade)
De topscorer van Roda JC beklaagt zich bij Pieter Vink nadat Demouge wordt teruggefloten vanwege een overtreding. De scheidsrechter is daar niet van gediend en trekt de gele kaart.
41'
Het is weer de tandem Schaken-Pellè die gevaarlijk is. De rechtsbuiten geeft de bal hoog voor en vindt Pellè, maar die wordt afgefloten door Vink.
40'
De wedstrijd zit in een fase waar niet veel gebeurt. Feyenoord temporiseert het spel en Roda JC probeert het wel, maar lukt het niet.
38'
Roda JC lijkt niet bij machte om het de verdediging van Feyenoord lastig te maken.
36'
Pellè speelt tot nu toe een sterke wedstrijd. De Italiaan is aanspeelbaar en legt de bal steeds klaar voor de opkomende middenvelders.
34'
Janmaat probeert het maar eens van dertig meter, maar meer dan een slap schot dat naast het doel vliegt is het niet.
32'
Immers opent vanaf de linkerkant van het veld fantastisch op Janmaat, maar de aanval loopt op niets uit.
29'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Graziano Pellè
Ruben Schaken speelt weer Abel Tamata voorbij en levert een perfect afgemeten voorzet af. De bal belandt op het hoofd van Graziano Pellè, die de bal hard langs doelman Prus kopt. Het is het 20e doelpunt voor Pellé dit seizoen.
25'
Schaken passeert bijna Prus!
De rechtsbuiten van het Nederlands elftal is Tamata aan de rechterkant van het veld te slim af en duikt het strafschopgebied in. Met links schiet hij van een meter of twee hard in, maar zijn schot vliegt naast het doel van Prus.
23'
Vlakbij de achterlijn, links van het strafschopgebied, vraagt Mark Jan Fledderus om een vrije trap. Scheidsrechter Pieter Vink trapt echter niet in zijn fopduik en fluit voor een doeltrap.
21'
Jean-Paul Boëtius kan vanaf de rechterkant van het strafschopgebied vrij de bal voorgeven, maar zijn voorzet ontbreekt hoogte, waardoor Prus de bal kan pakken.
20'
En week een hoekschop voor Feyenoord. De Rotterdammers dringen aan.
19'
We zitten in de 19e minuut en Feyenoord lijkt het spel wat naar zijn hand te zetten. Echte kansen heeft het nog niet gehad, maar Roda JC komt maar weinig aan aanvallen toe.
15'
Een dreigende situatie lijkt te ontstaan voor het doel van Prus, maar Pellè weet Immers net niet te bereiken. Via een Roda JC-verdediger vliegt de bal over de achterlijn. De hoekschop die vervolgens genomen wordt, draait op niets uit.
14'
Er is een klein kwartier gespeeld en er is tot nu toe niet veel noemenswaardigs gebeurd. Beide teams spelen veel de lange bal: Feyenoord op Pellè en Roda JC op Demouge.
10'
Feyenoord probeert in de eerste tien minuten van de wedstrijd met de lange bal Graziano Pellè te bereiken, die op zijn beurt de aansluitende Immers probeert aan te spelen.
8'
Roda JC speelt tegen één van de titelkandidaten, maar is niet van plan om met de kont naar achteren te hangen. In de eerste acht minuten van de wedstrijd laten de Kerkraders zien aanvallande intenties te hebben.
6'
Beide teams zijn energiek aan de wedstrijd begonnen, maar dat heeft in de eerste paar minuten van de wedstrijd nog niet tot kanseng geleid.
3'
Vilhena vindt met een mooie steekpass bijna Ruben Schaken, maar de bal heeft iets te veel snelheid.
2'
De eerste minuut is voorbij en Roda JC heeft niet gescoord. Geen vijf keer een doelpunt in de eerste minuut op rij dus. Wel de eerste corner van de wedstrijd op naam van de Kerkraders, maar Mulder tikt de bal goed weg.
1'
Over een aantal minuten, om 12:30, wordt er afgetrapt in het Parkstad Limburg Stadion.
Vanavond is de 92e keer dat Roda JC en Feyenoord het in competitieverband tegen elkaar opnemen. In de voorgaande 91 ontmoetingen won Feyenoord 47 maal en stapte Roda JC 21 keer als winnaar van het veld. De laatste keer dat Roda JC van Feyenoord wist te winnen, stamt uit het seizoen 2010/2011. In de thuiswedstrijd behaalde Roda een overtuigende 3-0 overwinning. In het huidige elftal van Feyenoord staat nog één speler die de betreffende nederlaag meemaakte: keeper Erwin Mulder.
Kleine wijziging in de opstelling van Roda JC. Doelman Filip Kurto ging tijdens de warming-up door zijn rug en verliet geblesseerd het veld. Zijn vervanger is zijn landgenoot Mateusz Prus.
Eerder dit seizoen troffen de twee ploegen elkaar ook al. In de Kuip wist Feyenoord Roda JC overtuigend met 5-2 te verslaan. Na slechts één minuut spelen viel het eerste doelpunt al, dat werd gemaakt door Pellè. Maar Roda JC heeft er ook een handje van om in de eerste minuut van de wedstrijd te scoren. In de laatste vier (!) thuiswedstrijden wisten de Kerkraders al in de eerste minuut te scoren. Feyenoord is gewaarschuwd.
Feyenoord is bezig aan een uitstekend seizoen en dat is mede te danken aan de inbreng van de Feyenoord-jongelingen Boëtius en Vilhena. Dat is ook bondscoach Louis van Gaal niet opgemerkt gebleven. Zowel Tonny Vilhena als Jean-Paul Boëtius mochten deze week in de voorselectie van het Nederlands elftal debuteren. Feyenoord is hofleverancier van het Nederlands elftal. Naast Vilhena en Boëtius, zijn ook Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Clasie en Schaken geselecteerd voor de voorselectie van Van Gaal.
Ook voor Roda JC staat er vanmiddag veel op het spel. De club van trainer Ruud Brood zag gisteravond directe concurrenten AZ (gelijkspel tegen ADO Den Haag) en VVV Venlo (verlies tegen Willem II) punten verspelen. Op dit moment bezet Roda JC met de 16e plaats een plek in de degradatiezone. Het gat tot de 12e plaats bedraagt echter maar een schamele drie punten, exact het aantal punten dat vandaag behaald kan worden.
PSV verloor gisteren in het Abe Lenstra Stadion van Heerenveen. Feyenoord staat bij winst op een gelijk aantal punten met de huidige koploper. Aartsrivaal Ajax kan nog wel roet in het eten gooien, want als de Amsterdammers in eigen huis PEC Zwolle weten te verslaan, zijn zij de nieuwe koploper.
Voor zowel Roda JC als Feyenoord is dit een zeer belangrijke wedstrijd. Beide teams kunnen vanmiddag goede zaken doen, zeker gezien de uitslagen van gisteravond.
Hallo, mijn naam is Vincent Houttuin en ik ben vanmiddag jouw persoonlijke live-commentator bij de wedstrijd Roda JC - Feyenoord! Over iets meer dan 40 minuten wordt er afgetrapt in Kerkrade.