3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 3. / Schot met rechts  (Dušan Tadić)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Nacer Chadli 27. / Schot met rechts  (Leroy Fer)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Dries Mertens 40. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Willem Janssen 54. / Schot met links  (Nacer Chadli)

90'
Samenvatting:
FC Twente heeft zijn laatste duel in de reguliere competitie winnend afgesloten. In Enschede werd met 3-1 gewonnen van PSV. De overwinning van Twente was terecht, de ploeg was bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Al na drie minuten stond de ploeg uit Enschede voor. Castaignos strafte onoplettendheid in de PSV-defensie af: na een snelle ingooi van Tadic kon hij op keeper Waterman af en verschalkte hem met een schot met buitenkant voet. In de 27e minuut verdubbelde Chadli de voorsprong van FC Twente. Na een pass van Fer schoot hij goed raak. Vlak voor rust maakte Mertens de wedstrijd weer spannend. Castaignos maakte een overtreding in zijn eigen zestien en Mertens benutte de toegekende penalty. Ook na rust bleef de thuisploeg de betere partij. Dit resulteerde in de 54e minuut tot de 3-1. Na een mooie actie van Chadli aan de zijlijn kon Janssen bij de tweede paal vrijstaand raak schieten. Mede door een rode kaart van Van Bommel in de 71e minuut was PSV niet in staat om die achterstand goed te maken. Conclusie: een dikverdiende overwinning van FC Twente.
90'
89'
Wissel in bij FC Twente -> Shadrach Eghan
89'
Wissel uit bij FC Twente -> Felipe Gutiérrez
88'
Een inzet van Hölscher wordt van de lijn gehaald. Veel druk van Twente op het doel van PSV, maar het levert dus geen doelpunt op.
87'
Zschusschen schiet in vrijstaande positie naast het doel van Tyton. Grote kans voor de jongeling van Twente na een mooie voorzet van Rosales.
86'
Een schot van Depay mist kracht en kan makkelijk worden opgeraapt door Boschker.
85'
Goede redding van Tyton op een inzet van Castaignos. Tadic zet de aanvaller van Twente vrij voor Tyton maar die weet het schot van Castaignos dus knap uit zijn doel te houden.
83'
Hutchinson kan schieten vanaf een meter of 25 vanaf het doel van Twente. Zijn schot is niet goed en vliegt over.
82'
De zoveelste corner voor Twente levert een kans op voor Fer. Van dichtbij schiet hij de bal in het zijnet van het PSV-doel.
81'
Meerdere corners van FC Twente achter elkaar leveren geen groot gevaar op. PSV weet de bal elke keer weg te werken, vaak ten koste van een nieuwe corner.
80'
Wissel in bij FC Twente -> Felitciano Zschusschen
80'
Wissel uit bij FC Twente -> Nacer Chadli
77'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Marcel Ritzmaier
77'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ola Toivonen
74'
Marcelo hindert Gutierrez net genoeg waardoor de speler van Twente niet goed kan schieten. Tyton weet de bal vervolgens makkelijk te pakken.
73'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
73'
Wissel uit bij FC Twente -> Willem Janssen
71'
Geel-rode kaart voor Mark van Bommel (PSV Eindhoven)
Na een smerige overtreding van Van Bommel op het been van Tadic krijgt Van Bommel zijn tweede gele kaart. Van Bommel mag van geluk spreken dat hij daar geen rechtstreekse rode kaart voor kreeg. Zo lijkt de wedstrijd beslist nu PSV met tien man verder moet.
69'
Fantastische redding van Tyton op een schot van dichtbij van Tadic. De aanvaller van Twente kreeg de bal uit de kluts plotseling voor zijn voeten en bedacht zich geen moment. Tyton voorkomt echter het vierde doelpunt van FC Twente.
68'
FC Twente laat PSV komen na de 3-1. De ploeg uit Eindhoven weet echter weinig te creëren.
65'
Een schot van Depay wordt gekraakt door een verdediger van FC Twente en kan daarom makkelijk worden gevangen door Boschker. Daar liet de invaller van PSV zich weer even zien.
61'
Het Twente-publiek schreeuwt om een penalty na een vermeende overtreding op Tadic. Makkelie vindt het niets en fluit niet voor een overtreding.
58'
Gutierrez blokt een hard schot van Van Bommel die vuurde vanaf 20 meter afstand van het Twente-doel.
56'
Gele kaart voor Mark van Bommel (PSV Eindhoven)
Van Bommel krijgt een gele kaart na een overtreding op Castaignos.
54'
Doelpunt voor FC Twente, 3:1 door Willem Janssen
Mooie goal van FC Twente levert de 3-1 voorsprong op voor de thuisploeg. Chadli krijgt de bal aan de linkerkant en stoomt op richting het doel van Tyton. Niemand van PSV kan hem bijhouden en Chadli kan rustig een ploeggenoot uitzoeken. Het is de vrijstaande Janssen die bij de tweede paal vrijstaand kan inschieten.
53'
Na een slechte uittrap van Tyton kan Gutierrez schieten vanaf de rand van de zestien. Zijn schot vliegt maar net over het doel van de PSV-keeper.
50'
Na rust zoekt PSV nadrukkelijker de aanval dan dat de ploeg voor rust deed. Het zal ook wel moeten, wil het deze wedstrijd niet verliezen.
49'
Een schot van grote afstand van Hiljemark vliegt ongevaarlijk naast het doel van Boschker.
47'
Ook een tweede schot van Depay wordt gepakt door Boschker. De keeper van Twente moet vlak daarna opnieuw handelend optreden na een schot van Wijnaldum. Ook nu kan hij relatief makkelijk vangen.
46'
Met Depay in de ploeg hoopt PSV minimaal een punt uit Enschede mee te nemen. Hij laat zich gelijk zien met een schot vanaf de zijkant van het strafschopgebied. Boschker weet de bal echter makkelijk te pakken.
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Dries Mertens
46'
45'
Na een enerverende eerste helft is de ruststand bij FC Twente - PSV 2-1. De ploeg uit Enschede was de eerste helft de bovenliggende partij en dit leverde twee doelpunten op voor de Tukkers. Eerst kon Castaignos na een snelle ingooi van Tadic alleen op Waterman af. Met buitenkant voet schoot hij knap binnen. Na bijna een half uur voetballen verdubbelde Chadli de voorsprong van Twente. Hij schoot hard binnen en liet de doelman van PSV kansloos. Die doelman zou later in de eerste helft worden vervangen door Tyton nadat hij hard een bal in zijn gezicht kreeg. Vijf minuten voor rust bepaalde Mertens de ruststand. Na een domme overtreding van Castaignos volgde een penalty. Mertens schoot deze beheerst binnen. Met een 2-1 ruststand kan deze wedstrijd dus nog alle kanten op gaan.
45'
45'
Wijnaldum schiet van grote afstand. Zijn schot mist richting en verdwijnt hoog over het doel van Boschker. Het was gelijk de laatste actie van de eerste helft: rust.
45'
Toivonen haalt een inzet van Castaignos van de lijn! Uit een corner komt de bal terecht bij de aanvaller van FC Twente. Maar dankzij goed werk van Toivonen levert het Twente dus geen doelpunt op.
44'
Schitterende vrij trap van Tadic. Tyton haalt de bal echter met een knappe redding uit de kruising.
41'
Een schot van Van Bommel vanaf een meter of twintig vliegt maar net langs de paal van het Twente-doel. Een goede poging van de aanvoerder van PSV.
40'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Dries Mertens
Mertens schiet de toegekende penalty beheerst achter Boschker, hij doet dit laag in de rechterhoek.
39'
Penalty voor PSV na een overtreding van Castaignos op Hutchinson. Een domme overtreding van de aanvaller van Twente.
38'
Tyton, die eerder dit seizoen zijn basisplaats kwijtraakte aan Waterman, mag in de laatste wedstrijd van het seizoen dus weer onder de lat plaatsnemen.
37'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Przemysław Tytoń
37'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Boy Waterman
36'
Een rollertje van Tadic kan makkelijk worden opgeraapt door Waterman. Dat was ook gelijk de laatste actie voor de doelman van PSV.
35'
Waterman lijkt toch niet helemaal hersteld van de bal van Fer die hij in zijn gezicht kreeg een aantal minuten geleden. Tyton maakt zich klaar voor een invalbeurt.
33'
Een heerlijke pass van Gutiérrez kan door Janssen net niet tot doelpunt worden gepromoveerd. De middenvelder van FC Twente komt een teenlengte te kort.
30'
PSV beseft dat het meer de aanval moet zoeken wil het vandaag vanuit Enschede met een goed resultaat naar huis gaan.
27'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Nacer Chadli
Na een slechte uittrap van Waterman belandt de bal voor de voeten van Fer. Die bedient onmiddellijk Chadli die vrij staat op de rand van de zestien. Met rechts schiet hij de bal vervolgens koeltjes achter Waterman. Een goed schot in de linkerhoek waar de PSV-keeper kansloos op was. Zo staat het na bijna een half uur voetballen 2-0 voor Twente en die voorsprong is meer dan verdiend.
24'
Het is Twente dat het nadrukkelijkst de aanval blijft zoeken. Er is veel druk van de club uit Enschede op het doel van PSV maar grote kansen blijven ditmaal uit.
22'
Na de blessurebehandeling van Waterman wordt er nu weer gevoetbald.
18'
Druk van Twente op het doel van PSV maar geen van de spelers van FC Twente weet uiteindelijk op goal te schieten. Uit een corner die volgt wordt door de Tukkers twee keer op goal geschoten. Eerst schiet Gutiérrez van buiten de zestien. Waterman weet de bal met moeite te keren en laat de bal los. Fer is het meest attent en schiet weer op goal maar Waterman weet de bal opnieuw te stoppen. Hij doet dit echter met zijn gezicht en heeft daar veel last van. Het lijkt er gelukkig voor PSV wel op dat hij door kan na een blessurebehandeling.
15'
Toivonen wordt net gestopt in de zestien voordat hij kan uithalen. Zo weet PSV na 15 minuten nog geen schot tussen de palen af te leveren.
12'
Een harde overtreding van Fer op Van Bommel wordt niet bestraft door scheidsrechter Makkelie. De scheidsrechter houdt het bij een praatje waar een kaart meer op zijn plaats was geweest.
10'
Na een vloeiende aanval van FC Twente kan Castaignos vrij uithalen in de zestien van PSV. Hij raakt de bal niet goed en het schot verdwijnt een meter naast het PSV-doel.
7'
Wijnaldum omspeelt Fer en kan op goal schieten. De hoek is echter te moeilijk voor de aanvaller van PSV en dus verdwijnt zijn schot in het zijnet.
3'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Luc Castaignos
FC Twemte begint goed aan de wedstrijd! Al na drie minuten staat het 1-0. Uit een ingooi van Tadic kan Castaignos alleen op de keeper af. Een PSV-verdediger kan hem niet achterhalen en vanuit een moeilijke hoek schiet Castaignos vervolgens de bal met buitenkant voet achter Waterman.
1'
Goedemiddag en welkom bij de wedstrijd tussen FC Twente en PSV. Het is vandaag de laatste speelronde in de Eredivisie van het seizoen 2012-2013 en alle wedstrijden starten daarom om half 3. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vandaag voor u verslag doen van deze wedstrijd.

FC Twente staat momenteel op de zesde plek en zal dus via de play-offs Europees voetbal moeten afdwingen. Het is namelijk al zeker dat Twente aan die play-offs zal deelnemen. Het resultaat dat het haalt tegen PSV is daarbij niet van belang. Het enige dat nog niet zeker is voor de Twentenaren, is of ze vijfde of zesde zullen eindigen. Op dit moment bedraagt het verschil tussen FC Twente en nummer vijf FC Utrecht slechts een punt. Ook PSV speelt eigenlijk nergens meer om. De club is immers al zeker van de tweede plaats. Feyenoord, dat nu derde staat, zou PSV theoretisch nog kunnen passeren op de ranglijst maar dan zal het ongeveer dertig goals moeten maken. De club uit Eindhoven heeft namelijk een veel beter doelsaldo dan de Rotterdammers. Voor PSV wacht na deze speelronde de voorronde van de Champions League.

Bij FC Twente ontbreken vandaag Bulykin, Brama, Landzaat en Rendla in verband met een blessure. Schilder en Mihaylov spelen niet omdat ze niet wedstrijdfit zijn. Reservekeeper Boschker staat daarom onder de lat bij de club uit Enschede. PSV heeft niet zoveel afwezigen als Twente. Bij de Eindhovenaren ontbreekt Narsingh vanwege een knieblessure. Ook Strootman ontbreekt in verband met een blessure. Aanvaller Lens is geschorst en speelt daarom dus ook niet vandaag.

FC Twente – PSV werd 46 keer eerder gespeeld in competitieverband. Van deze wedstrijden won Twente er dertien en PSV vijftien. Achttien duels eindigden in een gelijkspel. De laatste keer dat de club uit Eindhoven in Enschede wist te winnen, was in 2005. De wedstrijd eerder dit seizoen in Eindhoven werd door PSV met ruime cijfers gewonnen. Het werd destijds 3-0 dankzij doelpunten van Wijnaldum, Matavz en Narsingh.

PSV-aanvoerder Van Bommel heeft nog geen duidelijkheid over zijn toekomstplannen gegeven. Het is dus mogelijk dat hij vandaag zijn laatste wedstrijd speelt in het shirt van PSV.