NAC Breda
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 59. / Kopbal  (John Goossens)

90'
Einde wedstrijd Feyenoord heeft in De Kuip de laatste speelronde van het seizoen 2012/2013 winnend afgesloten. Door de 1-0 overwinning op NAC Breda is de club uit Rotterdam dit seizoen ongeslagen in eigen huis. Erg spectaculair was de wedstrijd niet. In de eerste helft waren er weinig kansen en werd er ook niet gescoord. In de tweede helft lukte het Feyenoord wel om een doelpunt te maken. Feyenoord-topscorer Pellè maakte de kopgoal uit een corner van Goossens. Feyenoord mistte vervolgens nog een legio kansen op de 2-0, maar had het geluk dat het slecht spelende NAC niet bij machte was om de gelijkmaker te forceren. De ploeg van Ronald Koeman is dit seizoen op de derde plaats geëindigd, wat recht geeft op de voorronde van de Europa League.
90'
Een publiekswissel voor Graziano Pellè, die een fantastisch eerst seizoen in het Feyenoord-shirt achter de rug heeft.
90'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
90'
Wissel uit bij Feyenoord -> Graziano Pellè
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
89'
Gele kaart voor Graziano Pellè (Feyenoord)
De Feyenoord-topscorer blijft bij een vrije trap die door Ten Rouwelaar wordt genomen bij de bal staan, waardoor de keeper de vrije trap niet goed kan nemen.
87'
Door nota bene Pellè raakt Immers geblesseerd. De grote Italiaan gaat na een duel met Botteghin onderuit en neemt Immers in zijn van mee.
85'
Vormer raakt de lat! De ingevallen middenvelder krult de bal prachtig over de muur heen, maar heeft het de pech dat de lat niet een paar centimeter hoger staat.
85'
Feyenoord krijgt op iets meer dan twintig meter van het doel een vrije trap. Vormer gaat achter de bal staan.
83'
Feyenoord is naarstig op zoek naar de 2-0.
79'
De kansen volgen elkaar snel op. Slechte timing van Gommeren zorgt ervoor dat Schaken doorgebroken is, maar de Nederlands international lukt het niet om de snel uitgekomen Ten Rouwelaar te passeren.
78'
Na twee grote Feyenoord-kansen krijgt NAC Breda een kans. Gudelj haalt van een meter of twintig hard uit, maar ziet zijn inzet in het zijnet belanden.
78'
Kort na de kans van Verhoek krijgt Feyenoord weer een goede mogelijkheid op de 2-0. Uit een aanval waarbij Feyenoord een overtalsituatie heeft, komt de bal uiteindelijk bij Immers terecht die direct moet schieten. De aanvallende middenvelder ziet zijn inzet net als Verhoek door Ten Rouwelaar gekeerd worden.
77'
Verhoek krijgt zijn tweede grote kans van de wedstrijd! De invaller ontsnapt aan buitenspel en komt rechts van het doel oog in oog met Ten Rouwelaar. De buitenspeler kan de bal niet naast Ten Rouwelaar leggen en schiet tegen de keeper aan.
75'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjes
75'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jordy Buijs
75'
Feyenoord heeft in verdedigend opzicht totaal geen moeite met NAC. Als de Rotterdammers vandaag iets scherper hadden gespeeld, hadden ze over de Bredase club heen kunnen lopen.
73'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
73'
Wissel uit bij Feyenoord -> Tonny Trindade de Vilhena
72'
NAC probeert de snelheid van Hooi te gebruiken, maar het is tekenend dat bij een gevaarlijke situatie de jonge buitenspeler uit het niets uitglijdt.
71'
Een beetje opportunistisch probeert Pellè het van dertig meter, maar omdat hij niet goed voor de bal staat gaat de bal ruim naast. Er lag aan de linkerkant veel ruimte, dus de juiste keuze was het niet.
70'
De ploeg van Gudelj is aan de bal veel te slordig vandaag. Veel foute aannames, miscommunicaties en foute passjes.
68'
Invaller Verhoek maakt bijna de 2-0, maar door een goede tackle van een NAC-verdediger gaat de bal over het doel van Ten Rouwelaar.
64'
Wissel in bij NAC Breda -> Peter Gommeren
64'
Wissel uit bij NAC Breda -> Sepp De Roover
64'
Wissel in bij Feyenoord -> Wesley Verhoek
64'
Wissel uit bij Feyenoord -> John Goossens
62'
Vitesse staat nog steeds met 0-1 achter tegen VVV Venlo en Feyenoord staat voor. De derde plaats lijkt de Rotterdammers bijna niet meer te kunnen ontgaan.
59'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Graziano Pellè
Het was een tijdje niet duidelijk of de bal over de lijn was of niet, maar na een kort gesprek tussen de grens- en scheidsrechter kent Janssen Feyenoord een doelpunt toe. Uit een corner van Goossens kopt Pellè de bal hard op doel, maar Gilissen lijkt de bal net als in de eerste helft van de lijn te halen. Via de onderkant van de lat kopt de NAC-middenvelder de bal weg, maar uit de herhaling blijkt dat de bal de lijn heeft gepasseerd.
57'
Uit een afgeslagen corner probeert Janmaat het met een volley, maar zijn inzet vliegt meters naast het doel van Ten Rouwelaar.
55'
NAC begon goed aan de tweede helft, maar Feyenoord begint de controle over het spel weer over te nemen.
53'
Feyenoord claimt een penalty nadat Van der Weg uit een voorzet van Schaken de bal met de arm raakt. De verdediger maakt inderdaad hands, maar Janssen beoordeeld het als niet opzettelijk.
52'
Grote concurrent Vitesse staat op dit moment op achterstand tegen VVV, dus op dit moment kan Feyenoord zich zelfs verlies permitteren.
50'
NAC Breda oogt in de tweede helft een stuk scherper dan in de eerste helft.
47'
Ten Voorde mist één op één met Mulder! De Vrij laat Lurling de bal ver op de helft van Feyenoord van zich afsnoepen en met een fijne steekbal zet Lurling Ten Voorde vrij voor de keeper. De aanvaller heeft weinig tijd om de bal aan te nemen en te schieten, wat ervoor zorgt dat hij de bal tegen Mulder aanschiet. Dit was de grootste kans van de wedstrijd.
46'
Beide elftallen beginnen zonder wijzigingen ten opzichte van de eerste helft aan de tweede helft!
46'
45'
Na het fluitsignaal van Janssen ontstaat nog een confrontatie tussen Immers en Buijs, waar veel andere spelers zich mee bemoeien. De twee spelers leggen het bij en geven elkaar de hand, maar er zijn ondertussen zoveel andere spelers die zich ermee bemoeien dat er een heus relletje ontstaat. Ruziënd gaan de Feyenoord- en NAC-spelers richting de spelerstunnel, maar meer dan wat woordenwisselingen en wat licht duw- en trekwerk is het niet.
45'
Einde eerste helft Na één helft spelen is de stand in De Kuip bij de wedstrijd tussen Feyenoord en NAC Breda 0-0. In het weinig spectaculaire duel heeft Feyenoord weliswaar de overhand, maar heeft dat nog niet in enorme kansen uitgedrukt. Na iets meer dan een halfuur spelen kreeg Feyenoord de enige echt grote kans van de wedstrijd uit een corner, maar Gilissen haalde een kopbal van Mathijssen van de lijn.
45'
De extra tijd bedraagt 1 minuut.
42'
Een strandbal op het veld! Die hoort er niet en wordt nadat Janssen het spel tijdelijk stil heeft gelegd van het veld gewerkt.
42'
Gele kaart voor Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord)
De Feyenoord-middenvelder gaat met gestrekt been richting de bal, maar raakt ook Buijs. Een terechte gele kaart voor Vilhena.
41'
Anthony Lurling had het Feyenoord-publiek de mond kunnen snoeren door de 0-1 te maken, maar de ex-Feyenoorder verzuimt goed met de mogelijkheid om te gaan. Gudelj geeft van de rechterkant van het veld de bal hoog en hard voor op de vrijstaande Lurling, die de bal op zijn borst probeert aan te nemen. Zijn controle is echter niet goed en belandt bij een Feyenoord-verdediger die de bal weg kan werken.
38'
NAC heeft een periode waarbij Feyenoord veel druk zette overleefd en begint iets meer in balbezit te komen. Aan Bredase kant ligt het tempo echter veel te laag om een mogelijkheid te creëren.
34'
Koekkoek! Hooi speelt de bal door de benen van Janmaat, maar er ontstaat geen gevaarlijke situatie na de behendige actie van de buitenspeler.
33'
Een paar gevaarlijke momenten van Feyenoord achter elkaar. De ploeg van Rotterdam zit dicht tegen de 1-0 aan.
31'
Gilissen haalt de bal van de lijn! De corner van Goossens komt gevaarlijk in het vijf meter-gebied en belandt half op het hoofd van Mathijssen. De bal gaat langs Ten Rouwelaar, maar Gilissen staat goed op de doellijn opgesteld en voorkomt de 1-0.
28'
Goed instappen van De Vrij levert weer een mogelijkheid voor Feyenoord op. De verdediger van het Nederlands elftal bereikt nadat hij goed uit de verdediging stapte en de bal verovert Schaken, die op snelheid langs zijn directe verdediger snelt. De buitenspeler geeft de bal hoog voor op Pellè, die de bal een paar meter over het doel kopt.
27'
Feyenoord heeft het balbezit en de controle over deze wedstrijd, maar weet dat vooralsnog niet in kansen uit te drukken.
24'
Gele kaart voor Sepp De Roover (NAC Breda)
De NAC-verdediger loopt Immers omver en ziet dat met een gele kaart bestraft worden. Gezien de twee forse overtredingen van Janmaat op Hooi eerder deze wedstrijd, lijkt dit een zware straf.
22'
Mathijssen blijft de lange bal op Pellè spelen, die toch ogenschijnlijk een betere kopper dan hijzelf als mandekker heeft staan.
20'
Als Feyenoord vandaag niet verliest, is het dit seizoen in eigen huis ongeslagen.
18'
Na goed verdedigingswerk van De Vrij krijgt Vilhena de bal op dertig meter van het doel. De jongeling twijfelt niet en haalt hard uit. Via het hoofd van een NAC-speler vliegt de bal een paar meter over het doel van Ten Rouwelaar, die al op het verkeerde been stond.
15'
De moeder van Lurling wordt in het eerste kwartier van de wedstrijd een aantal keer op een negatieve manier toegezongen door het Feyenoord-publiek.
13'
In de eerste 12 minuten van de wedstrijd is het Feyenoord dat de dienst uitmaakt. NAC Breda heeft af en toe wel balbezit, maar doet daar vooralsnog niet veel mee.
10'
Na een goede actie van Schaken waarbij hij Van der Weg passeert, ontstaat er een gevaarlijke situatie in het strafschopgebied. De buitenspeler zet de bal laag voor, maar voordat iemand tot een schot komt, fluit Janssen voor een vermeende overtreding van Immers.
9'
Matthijssen probeert veelvuldig Pellè met de lange bal te bereiken, maar zijn directe tegenstander, Botteghin, is erg sterk in de lucht.
8'
Voor de tweede keer deze wedstrijd gaat Janmaat stevig door op Hooi. Ditmaal besluit Janssen even een praatje te maken met de Nederlands international, maar weer houdt hij de gele kaart op zak.
5'
Na een combinatie tussen Schaken en Janmaat, ontvangt eerstgenoemde de bal in het strafschopgebied. De aanname van Schaken is niet goed, waardoor de bal tussen hem en en Pellè invalt. Beide aanvallers willen de bal op doel schieten, maar ze zitten elkaar in de weg waardoor de bal via een NAC-been over het doel vliegt. Janssen fluit tot ontsteltenis van de Rotterdammers echter voor een doeltrap.
2'
Janmaat begaat een forse overtreding op Hooi, maar Janssen geeft de rechtsback zo vroeg in de wedstrijd geen gele kaart.
2'
NAC begint de wedstrijd met langdurig balbezit. Na anderhalve minuut komt Feyenoord voor het eerst deze wedstrijd in balbezit.
1'
Goedemiddag en welkom bij het live verslag van de wedstrijd Feyenoord - NAC Breda! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal voor jou verslag doen van deze wedstrijd. Onder het kopje 'Wedsdtrijdschema' kan je zien welke 22 spelers aan de aftrap zullen staan. Om 14:30 begint het duel en daarmee het live verslag.

Om 14:30 precies zullen de laatste negen wedstrijden van het seizoen beginnen. Voor NAC Breda, dat zich vorige week veilig speelde, staat er niets meer op het programma. Voor de Rotterdammers is deze wedstrijd echter wel belangrijk. Bij winst verzekert Feyenoord zich van de derde plaats, dat, net als de vierde positie, recht geeft op de voorronde van de Europa League. Het voordeel van de derde plaats ten opzichte van de vierde plaats is dat er een voorronde minder hoeft te worden gespeeld. Vitesse is de enige concurrent van de ploeg van Ronald Koeman en staat twee punten achter op Feyenoord. Het doelsaldo van de Arnhemmers die vandaag tegen VVV Venlo spelen, is wel beter.

De derde plaats in de eindrangschikking is natuurlijk niet slecht voor Feyenoord, dat dit seizoen (gedwongen) veel met eigen jeugd speelde. In Rotterdam had men de afgelopen weken echter op meer gehoopt. Lange tijd deed Feyenoord mee om een plaats in de (voorronde) Champions League, maar vorige week haakten de Rotterdammers af na een verliespartij tegen ADO Den Haag. Het gat met nummer 2 PSV is weliswaar drie punten, maar het doelsaldo van de Eindhovenaren is veel beter.

NAC Breda beleefde een rampzalige eerste competitiehelft. Voor de winterstop pakte de club uit Breda slechts 12 punten en leek daarmee rijp voor een plaats in de onderste regionen. Een zeer sterke tweede seizoenshelft leverde echter de nodige punten op. Vorige week speelde NAC Breda zich na een spectaculaire wedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-2 ruststand, 5-3 eindstand) veilig. Grote man aan Bredase kant was Anthony Lurling. De 36-jarige aanvaller bracht met twee doelpunten en twee assists het NAC-publiek in extase.

In Rotterdam hoopt men niet op een herhaling van de confrontatie eerder dit seizoen. In het Rat Verlegh Stadion kwam Feyenoord tot twee keer toe op voorsprong, maar even vaak kwam NAC Breda op gelijke hoogte. Het laatste NAC-doelpunt werd gemaakt door Nemanja Gudelj, die naar verluidt in de belangstelling staat van enkele Engelse en Italiaanse clubs.