2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 43. / Schot met rechts  (Leroy Fer)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Nacer Chadli 55. / Kopbal  (Tim Hölscher)

90'
Einde wedstrijd Twente wint volledig terecht van een heel zwak Roda JC. De Tukkers boeken hun eerste thuiszege sinds december middels een eenvoudige 2-0 zege. Vlak voor rust maakte Luc Castaignos de terechte 1-0. Tien minuten na de pauze scoorde Nacer Chadli het beslissende doelpunt. Wij bedanken u voor het volgen van dit live-verslag en wensen u nog een fijn (voetbal) weekend.
90'
Nikolai Mihailov let goed op na een te slappe terugspeelbal van Robbert Schilder. De Bulgaarse doelman van Twente schiet de bal weg voordat Roda gevaarlijk wordt.
89'
Wissel in bij FC Twente -> Felitciano Zschusschen
89'
Wissel uit bij FC Twente -> Leroy Fer
88'
Bij Twente is het beste er vanaf aan het einde van het duel. Nadat Luc Castaignos en 'man of the match' Nacer Chadli naar de kant werden gehaald is de ploeg niet gevaarlijk meer geweest.
82'
Uit het niets een dot van een kans voor Roda. Sanharib Malki loopt weg uit de dekking en dat wordt gezien door Guus Hupperts. De voorzet van Hupperts komt goed aan bij de Syriër. Het schot dichtbij belandt in de handen van Nikolai Mihailov.
80'
Wissel in bij FC Twente -> Jerson Cabral
80'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
79'
Ook deze mogelijkheid verzilvert Castaignos niet. Hij neemt wederom vrij aan in het strafschopgebied, maar hij wil het te mooi doen door de bal in de rechter kruising te krullen. Het schot gaat over.
76'
Luc Castaignos dichtbij zijn tweede treffer. Aan de linkerkant van het strafschopgebied kapt hij zijn man uit en haalt uit naar de rechterhoek van het doel. Zijn schot mist echter de precisie om Kurto te passeren.
76'
Invaller Janssen gaat naar de grond in het strafschopgebied na een duel met Mark Jan Fledderus en wil een strafschop. Scheidsrechter Dennis Higler laat terecht doorgaan.
75'
De wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Sinds de goal van Chadli hebben we alleen een verwoede poging van Felipe Gutiérrez kunnen zien. Zijn afstandschot ging ver naast.
72'
Wissel in bij FC Twente -> Willem Janssen
72'
Wissel uit bij FC Twente -> Nacer Chadli
72'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Davy De Beule
72'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Adil Ramzi
70'
De eerste thuiszege sinds december voor Twente lijkt heel dichtbij. De ploeg uit Enschede heeft Roda volledig in de tang. Het moet heel erg raar gaan, wil Twente de zege in de laatste twintig minuten laten glippen.
59'
Na een uur voetbal is de eerste dreiging van Roda waar te nemen. Een kiezel harde vrije trap van Sanharib Malki scheert over de rechter kruising.
57'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mikołaj Lebedyński
57'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Martijn Monteyne
55'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Nacer Chadli
Nacer Chadli beloont zijn goede optreden met een doelpunt. De Belg maakt zijn eerste doelpunt in 2013 met het hoofd. Tim Hölscher geeft de bal na een korte genomen corner vanaf de rechterkant voor op de vrijstaande Chadli. Met een bekeken kopbal laat Chadli Kurto kansloos.
48'
Na het schitterende schot van Chadli dient zich de volgende mogelijkheid aan. Brama komt in een kansrijkepositie aan de rechterhelft van het strafschopgebied, maar hij schiet in het zijnet.
47'
Twente is dichtbij de 2-0. Chadli schiet van afstand vanuit stand, maar zijn schot met veel effect belandt op de paal.
46'
De tweede helft is begonnen met twee ongewijzigde team. Gaat Roda-trainer Ruud Brood de licht geblesseerde spits Frank Demouge nog brengen? Want de Limburgers weten dat bij PEC Zwolle - RKC de tussenstand 1-1 is en dat is niet in het voordeel van de Limburgers, omdat Zwolle en RKC twee concurrenten zijn van Roda in de degradatiestrijd.
46'
45'
Twente heeft in de eerste helft niets te duchten van het zwakke Roda. De Tukkers rusten daardoor ook met een terechte 1-0 voorsprong, omdat de Tukkers de gehele eerste helft al dreigend waren. De terechte voorsprong viel uiteindelijk vlak voor rust via Luc Castaignos. Wil Roda met een positief terugkeren uit Enschede, dan moet het uit een ander vaatje gaan tappen. Op deze manier hebben de Limburgers geen schijn van kans.
45'
43'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Luc Castaignos
Eindelijk, de verdiende voorsprong voor FC Twente. Leroy Fer met een splijtende pass door het midden op de sprintende Castaignos. De spits van de ploeg uit Enschede komt oog-in-oog met Filip Kurto en blijft koel. Hij schiet koelbloedig raak in de rechterhoek.
39'
Hölscher en Castaignos combineren er lustig op los in het strafschopgebied van Roda. Het is echter iets te veel van het goede waardoor de combinatie leidt tot onnodig balverlies in plaats van een prima mogelijkheid.
37'
Felipe Gutiérrez was de man van de hoekschoppen vanaf de rechterkant. De linkermiddenvelder van Twente heeft nog geen fatsoenlijke hoekschop afgeleverd waardoor Hölscher zijn taak overneemt.
35'
Luc Castaigos krijgt de best kans tot nu toe voor Twente. Nace Chadli komt met enig geluk door de defensie van Roda en via de kluts komt Castaignos vrij voor Filip Kurto. De doelman van Roda komt goed uit zijn doel en voorkomt hiermee een doelpunt van de Tukkers.
34'
Hölscher komt met een goede vrije trap die richting het hoofd van Chadli gaat. De Belgische aanvaller wint het kopduel in het strafschopgebied van Fledderus, maar zijn kopbal gaat over.
25'
De kansen dienen zich langzaam voor Twente. En dat is volledig terecht. Twente wil voetballen terwijl Roda zich enkel bezig houdt met tegenhouden.
22'
Chadli komt met een prachtige pass op Hölscher. De Duitser komt aan de rechterzijde van het doel van Kurto in een kansrijke positie. Zijn schot wordt goed gekeerd door Kurto. Vlak daarna komt Castaignos door op de linkerzijde van het strafschopgebied, maar zijn voorzet belandt in niemandsland.
18'
Gele kaart voor Martijn Monteyne (Roda JC Kerkrade)
Monteyne krijgt een gele kaart gepresenteerd door een harde charge op Leroy Fer. Daar komt de verdediger van Roda goed weg. Hij zet een tackle in die volledig over de bal gaat, maar wel de voeten van Fer raakt. Had een rode kaart kunnen zijn. Monteyne door deze kaart wel geschorst voor de volgende wedstrijd.
15'
Kan Sanharib Malki vanavond zijn veertigste doelpunt in diens van Roda maken? Als hij dat doet, dan heeft de Syriër tegen iedere club uit de Eredivisie gescoord.
12'
Felipe Gutiérrez komt met een vrije trap vanaf de rechterkant. Hij lijkt Douglas in vrijstaande positie in het strafschopgebied te bereiken. Voordat de verdediger van Twente daadwerkelijk gevaarlijk kan worden, wordt hij teruggefloten voor buitenspel.
10'
De wedstrijd heeft in de eerste tien minuten een hoog tempo. Twente tot nu toe de bovenliggende partij, maar nog geen uitgespeelde kansen. Roda is nog niet een keer dreigend voor het doel van Nikolai Mihailov geweest.
7'
Mark Jan Fledderus kan net op tijd ingrijpen voordat Luc Castaignos opduikt voor Filip Kurto. Castaignos zet één-twee op met Tim Hölscher, maar eerstgenoemde ziet Fledderus dus goed ingrijpen.
4'
Nacer Chadli probeert Luc Castaignos in het strafschopgebied aan te spelen. De pass is echter niet op maat, waardoor een goede kans voor de Tukkers verloren gaat.
3'
Leroy Fer vanaf de eigen helft met een lang steekpass richting Luc Castaignos, die los is van de Limburgse verdedigers. De pass is net te hard waardoor Roda-doelman Filip Kurto kan onderscheppen.
1'
Twente en Roda hebben afgetrapt. Bij de gasten ontbreekt niet alleen Frank Demouge in de basis. Ook Mitchell Donald heeft geen basisplaats. Hij is om disciplinaire redenen buiten de wedstrijdselectie gehouden.
1'
Welkom bij het Eredivisieduel tussen FC Twente en Roda JC. Vanavond doe ik, Steven Koelma, verslag van deze wedstrijd.

Lukt het FC Twente vanavond dan eindelijk weer eens om een thuisoverwinning de boeken? Sinds half december wonnen de Tukkers geen duel meer in de eigen Grolsch Veste. Een zege behoort zeker tot de mogelijkheden. Want in Roda JC treft Twente een degradatiekandidaat. De Limburgers staan momenteel op de zestiende plaats, terwijl Twente terug te vinden is op het vijfde stek.

Dit duel staat voor de 39e keer op het programma. Van die wedstrijden won Twente 16 duels en Roda stapte 11 keer met de overwinning van het veld. Roda won in 2007 voor het laatst in Enschede: 0-1. Het duel in Kerkrade eerder dit seizoen eindigde in een gelijkspel (1-1).

Een aderlating voor Twente is de afwezigheid van de geschorste Dusan Tadic. De positie van de linkeraanvaller wordt ingevuld door Felipe Gutiérrez. Hij begint linkshalf, waardoor Nacer Chadli als linkeraanvaller speelt. Bij Roda begint spits Frank Demouge, die in zeven duels voor Roda al vier keer scoorde, op de bank. Demouge is licht geblesseerd. Sanharib Malki en Adil Ramzi vormen hierdoor de Limburgse voorhoede. Voor de complete opstellingen van beide ploegen kunt u op de button 'wedstrijdgegevens' klikken aan de linkerzijde.

Overigens neemt Michel Jansen voor het eerst plaats naast Alfred Schreuder op de bank van Twente. Schreuder beschikt namelijk niet over de juiste papieren om officieel als hoofdtrainer van Twente op te treden. Jansen beschikt hier wel over.