0 : 1 Torinfos in de Ticker Florian Jozefzoon 7.
1 : 1 Torinfos in de Ticker Youness Mokhtar 21.  (Denni Avdić)

90'
90'
Twee minuten extra speeltijd.
88'
Zwolle heeft nu helemaal de wedstrijd in handen. Beide teams worden steeds feller. PEC wil de drie punten vandaag duidelijk in Zwolle houden en RKC loert op een counter.
84'
Wederom een kans voor Benson! Hij krijgt een lange bal vanuit het middenveld, maar verdediger Ard van Peppen kan de Zwolse aanval nog net stoppen. Bij de corner die hieruit volgde kwam Jeroen Zoet erg vreemd uit zijn doel en ging onder de bal door. Een schot op doel werd door Sneijder gekeerd op de doellijn.
83'
Direct een enorme kans voor invaller Benson! Een voorzet Mokhtar kopt de bal op doel, maar Zoet kon de bal nog keren.
82'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Fred Benson
82'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
78'
Gele kaart voor Joost Broerse (PEC Zwolle)
Broerse trekt aan een shirt en Kuipers bestraft hem met een gele kaart. De Zwolse verdediger is daardoor volgende week geschorst.
78'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Rodney Sneijder
78'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Peter Jungschläger
76'
Weer een grote mogelijkheid voor PEC Zwolle. Mokhtar komt erlangs aan de linkerkant en geeft voor. Weer komen de aanvallers van Zwolle voor het doel een teenlengte te kort om de bal achter Zoet in te prikken.
74'
Een aanval van PEC wordt gestopt door Duits. Het hele Zwolse team claimt een handsbal, maar scheidsrechter Kuipers laat gewoon doorspelen.
70'
Goede aanval PEC. Een strakke voorzet van Avdić gaat vlak voor het doel van Zoet langs. Mustafa Saymak komt alleen net wat te laat om de bal in te schieten.
65'
Zwolle is vol in de aanval. RKC wordt richting eigen doel geduwd. Echt grote kansen blijven nog steeds uit.
64'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
64'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Arsenio Valpoort
60'
Boer met een goede redding! Een vrije trap lijkt zo het doel in te zeilen, maar de Zwolse keeper krijgt de bal nog net buiten het doel te houden.
53'
Zwolle begint niet erg sterk aan de tweede helft. Dat is helemaal duidelijk wanneer aanvoerder Van Polen een voorzet verknald en hoog en enorm naast schiet.
46'
46'
Grote kans voor RKC! Jozefzoon zet de bal strak voor het doel en Braber lijkt de bal erin te kunnen schieten. Maar Klich verdedigt goed mee terug en krijgt zijn voet er nog tussen. De PEC-speler krijgt daardoor een trap achter op zijn hak en moet verzorgd worden, maar kan snel weer door voetballen.
45'
Einde eerste helft RKC begon de wedstrijd aanvallend en fel. PEC had moeite daar goed op te reageren. In de zevende minuut kwam RKC verdiend op voorsprong door een doelpunt van Jozefzoon. Keeper Diederik Boer liet de bal na een schot van de RKC'er los en daardoor kreeg Florian Jozefzoon een tweede schietkans en hij kreeg de bal hard in het doel.

De Zwollenaren kregen na een kwartiertje weer wat grip op de wedstrijd en krijgen een paar kleine kansjes. De eerste grote kans ging er ook meteen in. Mokhtar schoot vanaf twintig meter hard binnen. Keeper Zoet leek hem te kunnen hebben, maar toch ging de bal erin. Na de 1-1 kreeg PEC weer vertrouwen, maar dat leek ook alweer snel weg te ebben. Aan het einde van de tweede helft kwamen er vrijwel geen grote kansen meer.
43'
Schot van Klich! Zoet heeft de bal snel onder controle.
38'
PEC lijkt nu toch met 2-1 de rust in te willen. Lange ballen voor het doel en veel combinaties net buiten de zestien. Maar een echte kans blijft uit.
34'
De kansen voor 1-2 of 2-1 blijven uit. De bal komt niet ver van de middenstip. Beide teams zijn niet meer zo fel als in het begin van de wedstrijd.
32'
Gele kaart voor Cuco Martina (RKC Waalwijk)
24'
Het publiek in het IJsseldelta Stadion is helemaal wakker geworden na de 1-1. PEC lijkt er weer zin in te hebben en komt weer in hun bekende spel.
21'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Youness Mokhtar
De eerste echte kans voor PEC gaat er ook meteen in. Mokhtar schiet hard in de linkerhoek van het doel. RKC-keeper Zoet krijgt net geen vingers tegen het schot van net buiten de zestien meter.
17'
Beide teams hebben veel balverlies op het middenveld. Wel lijkt het erop dat RKC de meest aanvallende en bovenliggende ploeg is. PEC lijkt er nog niet echt een antwoord op te hebben. De Zwollenaren komen nog niet in hun spel.
13'
Eindelijk een paar mogelijkheden voor PEC Zwolle. De Zwollenaren hebben nog weinig laten zien en hebben het moeilijk tegen het aanvallende team van Erwin Koeman.
9'
Weer een grote kans voor Jozefzoon! Hij rent alleen naar het Zwolse doel, maar twijfelt te lang en laat een verdediger weer terugkomen om hem te stoppen.
7'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 0:1 door Florian Jozefzoon
De verdedigers van PEC Zwolle krijgen de bal niet uit hun eigen doelgebied. Jozefzoon krijgt een schietkans, maar die wordt eerst nog gekeerd door Boer. Alleen blundert de Zwolse keeper en laat de bal weer los waardoor Jozefzoon een tweede kans krijgt en de bal hard via de onderkant van de lat inschiet.
3'
Mart Lieder mist een enorme kans. Jozefzoon schiet de bal strak voor het doel en Lieder kon vrij inschieten, maar krijgt zijn voet niet tegen de bal. RKC is zeer aanvallend en fel begonnen aan de wedstrijd.
1'
PEC Zwolle - RKC Waalwijk

Wie neemt afstand van de gevarenzone in de Eredivisie? Vandaag staan de nummers 13 en 15 tegenover elkaar in Zwolle. Beide ploegen hebben momenteel 29 punten en willen natuurlijk de nacompetitie ontlopen.

Beide teams spelen met dezelfde basisspelers als vorige week. Bij RKC is Teddy Chevalier nog steeds disciplinair geschorst door trainer Erwin Koeman.

RKC heeft veel vertrouwen gekregen door de 4-0 overwinning op ADO Den Haag vorige week. PEC verloor uit tegen Vitesse en kreeg in Arnhem weinig kansen. Zal het invloed hebben op deze wedstrijd?

Kijk mee op Voetbal.com. Ik ben Ton Siebum en zal deze wedstrijd voor u verslaan.