Willem II Zaterdag, 6. April 2013
PSV
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mark van Bommel 45. / Schot met rechts  (Jeremain Lens)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jordens Peters 54. / Kopbal  (Marc Höcher)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Ola Toivonen 76. / Schot met rechts  (Memphis Depay)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Timothy Derijck 83. / Kopbal  (Kevin Strootman)

90'
Het laatste fluitsignaal heeft geklonken. PSV neemt een nauwelijks verdiende 1-3 zege mee uit Tilburg. PSV ging met een 0-1 voorsprong de rust in, maar moest in de tweede helft alle zeilen bijzetten nadat Peters Willem II op gelijke hoogte bracht. Doelpunten van Toivonen en Derijck bezorgen de Eindhovenaren drie belangrijke punten. Het volledige wedstrijdverslag volgt over ongeveer 15 minuten. Graag tot volgende week!
90'
90'
Willem II weet nog bijna een tweede treffer te forceren. Waterman mist een voorzet van Genaro Snijders volledig en heeft het geluk dat Aurélien Joachim hetzelfde doet.
90'
De drie minuten blessuretijd lopen inmiddels, maar niemand twijfelt eraan dat PSV de drie punten mee gaat nemen naar Eindhoven.
89'
Simon van Zeelst ole ole! Onder luid gezang gaat de beste man bij de Tilburgers naar de kant. Van Zeelst speelde een puike wedstrijd maar wordt moegestreden vervangen door Akouili.
88'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
88'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Kevin Strootman
87'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Sofian Akouili
87'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Simon van Zeelst
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
83'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:3 door Timothy Derijck
Verdediger Derijck maakt aan alle onzekerheid een eind door PSV een marge van twee doelpunten te bezorgen. Strootman verlengt een voorzet van Hutichinson met de hak waardoor Timothy Derijck bij de tweede paal eenvoudig kan inkoppen.
80'
Reusltaatvoetbal bij PSV. Aanvoerder Van Bommel maakt in niet mis te stane gebaren aan dat de rust in de ploeg bewaard moet worden. PSV lijkt nu al te tekenen voor een eventuele 1-2 overwinning.
77'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Genaro Snijders
77'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Marc Höcher
76'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Ola Toivonen
Een hele belangrijke goal van Toivonen voor PSV. Na een goede actie van invaller Depay schiet de Zweed de bal hard achter keeper Meul. Willem II was even daarvoor al goed weggekomen toen Timothy Derijck in de zestien onderuit geduwd werd. Nijhuis zag er geen penalty in maar Toivonen wist even later aslnog het net te vinden.
72'
Waterman is op zijn post bij een hoge vrije trap van Höcher. Zijn snelle spelhervatting valt voor de voeten van Lens, maar zijn vuurpijl gaat tot groot genoegen van het publiek hoog over.
71'
Gele kaart voor Tim Cornelisse (Willem II Tilburg)
Ook op de derde gele kaart van de wedstrijd valt weinig af te dingen. Cornelisse trapt hard tegen de schenen van Strootman, die net iets eerder bij de bal was. De Willem II-verdediger lijkt er zelf nog het meeste last van te hebben.
70'
In de hoop wat te forceren besluit Advocaat Wijnaldum naar de kant te halen. De clubtopscorer is de hele wedstrijd amper in het spel voorgekomen en wordt vervangen door Depay.
69'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
69'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Georginio Wijnaldum
66'
En het staat weer gelijk in kaarten: Brands krijgt geel omdat hij Toivonen een duw geeft en vervolgens aan het shirt van de Zweed hangt.
66'
Gele kaart voor Kevin Brands (Willem II Tilburg)
65'
PSV-verdediger Marcelo pakt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Hij loopt Virgil Misidjan omver en Nijhuis kan niet anders dan geel geven.
65'
Gele kaart voor Marcelo (PSV Eindhoven)
62'
Na ruim een kwartier in de tweede helft speelt PSV vooral tegen zichzelf. De elf van Advocaat hebben weliswaar verreweg het meeste balbezit, maar doen er weinig mee. Bij Willem II lijkt er steeds meer geloof in een goed resultaat door te sijpelen. Het vuur in het eigen spel wordt aangewakkerd door het matige optreden van de bezoekers.
59'
Curieus moment van Willem II-keeper David Meul. Hij klemt de bal op de rand van de zestien, rolt dan door en maakt zodoende hands. Nijhuis doet het af met een vrije trap. Strootman schiet wild naast.
58'
...Via de muur verdwijnt de inzet van Van Bommel naast het doel. Een corner is wat resteert voor PSV.
57'
Vrije trap voor PSV pal buiten de zestien na een overtreding op Strootman. Toivonen en Van Bommel melden zich achter de bal...
54'
Doelpunt voor Willem II Tilburg, 1:1 door Jordens Peters
De eerste echte kans levert meteen een doelpunt op voor Willem II! Peters troeft na een voorzet van Marc Höcher vanaf rechts Mark van Bommel af in de lucht en laat zo de gelijkmaker aantekenen.
50'
Het eerste gevaar van de tweede helft dient zich aan. Na een hoekschop van Van Bommel krijgt een Willem II-verdediger de bal tegen de hand. Nijhuis ziet er terecht geen penalty in.
46'
PSV heeft afgetrapt voor de tweede helft. Er zijn geen wissels geweest in de rust, behalve dan dat scheidsrechter Nijhuis van shirt heeft geruild. Zijn paarse tricot zorgde soms voor wat verwarring met het donkerblauw van PSV. Met het gele outfit mag het geen probleem meer zijn voor de PSV'ers om de arbiter niet aan te spelen.
46'
45'
Samenvatting rust Lang zag het er niet naar uit, maar PSV gaat toch rusten met een 0-1 voorsprong op bezoek bij Willem II. De Eindhovenaren danken het doelpunt aan routinier Mark van Bommel. Zijn afstandsschot pal voor de rust was keeper David Meul te machtig. De voorsprong is evenwel nauwelijks verdiend. PSV bedacht weinig in aanvallend opzicht, maar Willem II stelde daar nog minder tegenover.
45'
45'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Mark van Bommel
PSV komt dan toch voor in Tilburg! Aanvoerder Van Bommel krijgt de bal op het middenveld van Lens en haalt van grote afstand uit. Zijn strakke schot ploft in de verre hoek achter Meul.
45'
Op slag van rust krijgt PSV de grootste kans op een doelpunt. De bal belandt rond de penaltystip zomaar voor de voeten van Toivonen. De spelmaker van PSV vuurt een hard, laag schot af maar doet dat recht op David Meul af. De keeper van Willem II kan eenvoudig redden.
41'
In aanvallend opzicht gaat de meeste dreiging echter uit van PSV. De bezoekers combineren zich een weg tot aan de vijandelijke zestien waarna de beslissende pass steeds uitblijft of niet goed is. Willem II heeft na een aardige beginfase nog maar weinig laten zien.
38'
Op het middenveld bij Willem II maakt debutant Simon van Zeelst tot nu toe een goede indruk. De 19-jarige uit eigen jeugd verovert de nodige ballen en heeft Mark van Bommel al aan aantal keer brutaal van de bal afgehouden.
34'
Aardig schot van Wijnaldum uit de tweede lijn. Hij komt op een meter of achttien in balbezit en mag schieten van de Willen II-defensie. Keeper Meul gaat naar de hoek en ziet de bal rakelings naast gaan.
31'
Met de entree van Kevin Brands bij Willem II is de Eredivisie wel weer een vader-zoonverhaal rijker. Kevin is de zoon van Marcel Brands, technisch manager bij PSV.
29'
Jetro Willems ontsnapt aan een kaart. De linksback van PSV gaat op de voet van Kees van Buuren staan maar het voorval ontgaat arbiter Nijhuis. Daarmee komt Willems goed weg.
27'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Kevin Brands
27'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Robbie Haemhouts
26'
Boy Waterman trapt de bal buiten omdat Robbie Haemhouts op de grond zit. Hij loopt zelf naar de kant maar er lijkt toch een wissel aan te komen. Wederom een aderlating voor Jurgen Streppel die toch al niet breed in zijn middenvelders zit. Willem II speelt nu even met tien man.
22'
Matavz scoort nadat hij Meul passeert en de bal het doel in loopt. Alleen doet hij dat in buitenspelpositie na een voortreffelijke pass van Strootman. Het feest gaat dus niet door, maar opvallend is wel dat er veel ruimte ligt achter de verdediging van Willem II.
19'
PSV neemt de controle in de wedstrijd over. Willem II beperkt zich tot verdedigen, maar hoeft zich vooralsnog niet bovenmatig in te spannen om de PSV-aanval bij het doel van David Meul weg te houden.
14'
Opwinding op de tribunes: Philipp Haastrup en Jordens Peters koppen de bal een paar keer over en weer met Jeremain Lens als jager in het midden. Tot groot genoegen van de Tilburgse fans blijft Willem II in balbezit.
13'
PSV probeert de Tilburgse dadendrang te temperen door de bal rustig rond te laten gaan. Willem II vangt de Eindhovenaren rond de middellijn op en houdt de ruimtes dan klein om het PSV zo lastig mogelijk te maken.
10'
Hoewel het verschil op de ranglijst dus groot is, is Willem II niet van plan zich in te graven. Virgil Misidjan verdient een corner na een duel met Timothy Derijck maar ook hoekschop deze levert geen gevaar op.
8'
Willem II laat zijn tanden zien. Na een corner van Marc Höcher krijgt PSV de bal maar moeilijk weg. De voorzetten van Höcher bereiken echter geen medespeler waardoor PSV uiteindelijk weer in balbezit komt.
3'
PSV duikt voor het eerst op voor het doel van Meul. Lens combineert met Matavz door het centrum van de Willem II-verdediging maar schiet dan te slap in met rechts. Zijn schot gaat een paar meter naast het doel.
1'
De bal rolt in Tilburg en de PSV-defensie mag als eerste aan het werk. Willem II mag ingooien vanaf rechts. Van Buuren kan dat heel ver maar de Willem II-aanvallers kunnen niet verlengen.
1'
Het duel tussen Willem II en PSV in Tilburg is een op papier ongelijke strijd tussen de nummer achttien en de nummer twee van de Eredivisie. Mocht Willem II de Brabantse burenruzie weten te winnen, dan zou dat een regelrechte stunt zijn. PSV kan op zijn beurt wel een sportieve opsteker nadat de club de afgelopen weken negatief in het nieuws is geweest. Zo kreeg Lens het aan de stok met supporters en is Mertens geschorst na een elleboogstoot.
De ontmoeting tussen Willem II en PSV eerder dit seizoen eindigde in een krappe 3-2 overwinning voor de Eindhovenaren. Na een kwart wedstrijd hadden de bezoekers uit Tilburg brutaal een 0-2 voorsprong genomen. Pas na twintig minuten in de tweede helft brak PSV de ban. Uiteindelijk maakte de thuisploeg tien minuten voor tijd via Tim Matavz het winnende doelpunt.
Voorafgaand aan het duel laat PSV-trainer Dick Advocaat er geen twijfel over bestaan: zijn ploeg gelooft nog altijd in het kampioenschap. “Andere ploegen zijn tot nu toe even goed en even slecht gebleken als wij. Het verschil is niet voor niets maar drie punten”, zo verklaarde Advocaat eerder deze week op de website van PSV. Daarmee loopt de oefenmeester al enigszins vooruit op de topper van volgende week zondag in het eigen Philips-stadion, wanneer koploper Ajax op bezoek komt.
Bij Willem II rekenen ze op de steun van de supporters tijdens deze belangrijke wedstrijd. Keeper David Meul haalt op de clubsite herinneringen op aan de ‘heenwedstrijd’ in Eindhoven. “Na de 2-2 ging het Eindhovens publiek er weer in geloven en ging verbaal massaal achter de club staan. We kunnen de steun van onze fans tegen PSV extra gebruiken. Ik hoop dat het ons extra vleugels zal geven.”
Bij PSV ontbreekt Bouma vanwege een blessure en kan Advocaat ook geen beroep doen op Pieters, Narsingh en zoals gezegd Mertens. Tim Matavz begint in de basis en dat gaat ten koste van Memphis Depay. De jongeling mocht vorige week starten tegen Roda JC maar begint nu op de bank. Willem II kent een waslijst aan afwezigen met aanvoerder Mulder, Vossebelt en Podevijn als prominente namen. Verder ontbreken aan Tilburgse kant Sanusi, Van der Rijt en Branderhorst.
Onder de knop Wedstrijdgegevens vind je de opstellingen van beide teams.
Voor jullie doet vandaag Rick Serris live verslag van de wedstrijd.