18:45 uur
FC Twente
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Danny Bakker 51. / Kopbal  (Danny Holla)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ninos Gouriye 55. / Schot met rechts  (Mathias Gehrt)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 69. / Schot met rechts  (Dušan Tadić)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Roberto Rosales 76. / Schot met rechts  (Luka Đorđević)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 88. / Schot met links

90'
Samenvatting

ADO Den Haag heeft FC Twente met 3-2 verslagen. In de tweede helft kwamen de Hagenaars al snel op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Danny Bakker en Ninos Gouriye. Vervolgens moest Twente opzoek naar doelpunten. De Tukkers creëerden kans na kans, maar scoorden te weinig. Dankzij doelpunten van Luc Castaignos en Roberto Rosales kwam Twente op gelijke hoogte. Luka Đorđević kon Twente op voorsprong zetten, maar verzuimde dit. Vlak voor tijd bracht Mike van Duinen ADO Den Haag in extase. Na een schitterende rush schoot de spits de bal verwoestend hard achter doelman Marsman.
90'
90'
Van Sichem heeft er drie minuten blessuretijd bijgetrokken, inmiddels zijn er nog twee minuten blessuretijd te gaan.
90'
Gele kaart voor Cătălin Ţîră (ADO Den Haag)
Cătălin Ţîră krijgt geel omdat hij te lang voor de bal blijft staan.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Christian Supusepa
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
90'
Het publiek zingt: 'Alle ballen op Mikey!' Terecht!
88'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 3:2 door Mike van Duinen
Wat een heerlijk doelpunt van de spits van ADO. Hij begint met een rush op de eigen helft en snelt voorbij al zijn tegenstanders. Vervolgens schiet hij de bal met links snoeihard in de kruising. Schitterend!
86'
Nog een paar minuten te spelen. Komt er nog een winnaar?
85'
Gele kaart voor Nick Marsman (FC Twente)
Marsman komt ver uit zijn doel en raakt de controle over de bal kwijt. Hij begaat vervolgens een overtreding op Van Duinen en ziet geel.
83'
Wissel in bij FC Twente -> Robbert Schilder
83'
Wissel uit bij FC Twente -> Dico Koppers
82'
Weer een aardige mogelijkheid voor Đorđević. De Montenegrijn kan uithalen vanaf ongeveer elf meter afstand, maar zijn poging gaat huizenhoog over het doel.
81'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
81'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ninos Gouriye
80'
Gele kaart voor Luc Castaignos (FC Twente)
Castaignos krijgt geel voor protesteren.
80'
Het kan niet lang meer duren voordat Twente op voorsprong staat. De Tukkers hebben zich goed kunnen herstellen en lijken op weg naar de overwinning.
77'
Bijna de voorsprong van Twente. Promes haalt uit en brengt Coutinho in de problemen. Đorđević heeft de rebound voor het intikken, maar stuit op Coutinho.
76'
Doelpunt voor FC Twente, 2:2 door Roberto Rosales
Twente komt op gelijke hoogte. Na een prima steekpass van Đorđević komt Rosales alleen voor het doel te staan. De rechtsback stift de bal vervolgens over Coutinho heen: 2-2.
75'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Cătălin Ţîră
75'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
73'
Mogelijkheid voor Twente. Corona kopt een voorzet van Tadić voorlangs.
72'
Wat een knotsgekke tweede helft. Als Twente nu door weet te drukken, dan gaan ze deze wedstrijd nog winnen.
69'
Doelpunt voor FC Twente, 2:1 door Luc Castaignos
Twente komt terug in de wedstrijd. Luc Castaignos schat een voorzet van Tadić op waarde in en kan de bal bij de tweede paal achter doelman Coutinho tikken.
66'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
66'
Gele kaart voor Andreas Bjelland (FC Twente)
Andreas Bjelland krijgt geel nadat hij betrokken was bij een opstootje.
65'
Holla ziet Marsman te ver voor zijn doel staan en probeert het ineens. Zijn poging gaat maar net naast het doel.
65'
Gele kaart voor Luka Đorđević (FC Twente)
Đorđević staat nog maar net in het veld en krijgt nu al de gele kaart. Hij begaat een overtreding op Gehrt.
65'
Dubbele wissel bij FC Twente. Michel Jansen en Alfred Schreuder halen Ebecilio en Mokhtar naar de kant en brengen Luka Đorđević en Jesús Corona.
63'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
63'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
63'
Wissel in bij FC Twente -> Luka Đorđević
63'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
60'
Mogelijkheid voor Twente. Tadić krijgt een kans om vanaf de rand van de zestien meter uit te halen, maar ziet zijn poging een meter over het doel verdwijnen.
57'
De wedstrijd staat op zijn kop. In vier minuten tijd heeft ADO Den Haag een 2-0 voorsprong weten te pakken. Kan FC Twente terugkomen in de wedstrijd? Op basis van de eerste helft verdienen ze het.
55'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:0 door Ninos Gouriye
Het staat 2-0 in Den Haag! Wat een gekkenhuis! Gehrt verprutste in eerste instantie een levensgrote kans. De Deen blijft vervolgens aan de bal en gunt deze aan de meegelopen Ninos Gouriye. De aanvaller heeft de bal voor het intikken. 2-0!
54'
Op basis van de eerste helft staan de Hagenaars onterecht op voorsprong. Al werden de Tukkers zojuist al gewaarschuwd door de kopbal van Kramer. ADO is goed uit de kleedkamer gekomen.
51'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Danny Bakker
Nu zit hij er wel in! Holla met de vrije trap vanaf de linkerkant. Bakker kan koppen. Marsman moet het antwoord schuldig blijven, 1-0 voor ADO!
49'
Oei! Bijna komt ADO op voorsprong. Mathias Gehrt geeft de bal voor vanaf de rechterkant. Michiel Kramer staat bij de tweede paal en kopt de bal snoeihard in. Marsman brengt redding, met moeite.
49'
Dico Koppers speelde overigens vorig seizoen voor ADO Den Haag. De linksback werd destijds gehuurd van Ajax.
46'
We zijn weer begonnen in Den Haag. Twente heeft afgetrapt.
46'
45'

Het staat in Den Haag nog altijd 0-0. Een saai duel, dat maar niet echt opgang wil komen. Twente heeft de beste mogelijkheden gehad, maar weet deze nog niet te verzilveren.
45'
45'
Twente krijgt vlak voor rust nog een mogelijkheid. Een hoekschop van Tadić wordt bij de eerste paal over getikt door Bengtsson.
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
42'
Weer Twente! De Tukkers krijgen weer een grote kans om op voorsprong te komen. In eerste instantie schiet Tadić een vrije trap in de muur, de rebound schiet hij voor de voeten van Kyle Ebecilio. De middenvelder krijgt een grote mogelijkheid om te scoren, maar schiet de bal voorlangs. Twente had inmiddels op voorsprong moeten staan.
40'
Oei Promes! Een heerlijke bal van Tadić brengt Promes in stelling. De middenvelder annex vleugelaanvaller schiet veel te gehaast, waardoor zijn poging over het doel gaat.
39'
Gele kaart voor Danny Bakker (ADO Den Haag)
Danny Bakker krijgt de gele kaart voor een lichte overtreding op het middenveld. Onnodig.
39'
Een voorzet van Meijers vliegt bijna in het doel. Gelukkig voor Twente gaat de bal net over de lat heen.
38'
Holla schiet de bal in de muur, ADO mag nu een hoekschop nemen.
37'
Gele kaart voor Rasmus Bengtsson (FC Twente)
Rasmus Bengtsson begaat een flinke overtreding op Mike van Duinen. ADO krijgt een vrije trap op een mooie plek.
36'
De spelers kunnen bij hoekschoppen maar moeilijk van elkaar afblijven. Misschien dat de scheidsrechter de bal maar een keer op de stip moet leggen, dan zal het geheid stoppen.
33'
Kleine mogelijkheid voor FC Twente. Mokhtar geeft de bal voor vanaf de linkerkant. Promes staat bij de tweede paal en probeert de bal in het doel te krijgen, zonder succes. Moeilijke bal voor Promes.
32'
Nog altijd wordt er bar weinig gecreëerd in Den Haag. Deze wedstrijd kan een doelpunt gebruiken.
30'
ADO Den Haag - FC Twente haalt op dit moment nog niet het niveau van El Clásico, waar Barcelona momenteel aan de leiding gaat door een doelpunt van Neymar.
28'
Tadić lijkt uit te gaan halen. De aanvaller van Twente maait finaal over de bal heen.
25'
Weer buitenspel van Twente. Deze keer was het echter geen buitenspel van de Tukkers.
23'
Geen strafschop! Quincy Promes probeert op slinkse wijze een strafschop te versieren, maar krijgt geen gehoor van scheidsrechter Van Sichem.
22'
Gele kaart voor Dico Koppers (FC Twente)
Dico Koppers trekt aan het shirt van Dion Malone en krijgt daarvoor de gele kaart van Tom van Sichem.
21'
Aaron Meijers werd net voor schut gezet door Tadić, maar geeft de Serviër nu een panna. Heerlijke duels tot dusver.
20'
Mooie beweging van Tadić om zijn directe tegenstander uit te spelen. Rosales ontsnapt met de bal, maar kan daar vervolgens niet uithalen.
16'
Wat een kans! Dušan Tadić zet FC Twente bijna op voorsprong. Youness Mokhtar ontsnapt aan de linkerkant en ziet Tadić bij de tweede paal staan. De pass is op maat en de Serviër kan uithalen. De poging van Tadić gaat maar net over het doel.
15'
Twente heeft inmiddels al een aantal keer buitenspel gestaan. De Tukkers profiteren nog niet van de snelle omschakeling.
14'
Toch mooi om te zien dat ook Tommie Beugelsdijk gewoon op kunstgras zijn mannetje staat. Zo'n centrale verdediger hoort eigenlijk gewoon in de blubber te spelen.
13'
Gino Coutinho moet voor het eerst in actie komen. Hij moet een voorzet van Roberto Rosales onschadelijk maken. De doelman laat de bal los, maar Twente kan niet gevaarlijk worden.
13'
Het publiek roept 'Jagen, jagen, jagen!' De Hagenezen willen strijd zien.
11'
We zijn de eerste tien minuten doorgekomen zonder dat één van beide elftallen een grote kans heeft gecreëerd. Hopelijk komt er snel leven in de brouwerij.
9'
ADO Den Haag heeft met Jerson Cabral en Ninons Gouriye twee spelers die in het verleden actief waren voor FC Twente. Cabral is momenteel gehuurd van de Enschedeërs, maar zit op de bank. Gouriye is wel aan de wedstrijd begonnen.
5'
Het is vandaag de eerste keer dat er in het Kyocera Stadion op kunstgras gespeeld wordt. Twente is al zeven jaar ongeslagen op kunstgras, kan ADO deze reeks breken?
4'
Het is vooralsnog Den Haag dat het spel probeert te maken. De Hagenaars spelen de bal achterin rond op zoek naar een opening in de Twentse defensie.
2'
Eerste gevaar is voor het doel van FC Twente. Danny Holla slingert een vrije trap voor het doel, maar Nick Marsman kan de bal uit de lucht plukken.
1'
We zijn begonnen in het Kyocera Stadion. ADO Den Haag heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd ADO Den Haag tegen FC Twente. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen vinden.

De wedstrijd ADO Den Haag – FC Twente zal met name in het teken staan van het nieuwe kunstgrasveld van de Hagenaars. Eerder werd het duel met sc Heerenveen afgelast wegens de slechte staat van het grasveld, terwijl Vitesse op datzelfde veld met 2-1 verloor van ADO. Tegen FC Twente ligt er voor het eerst een kunstgrasveld in het Kyocera Stadion.
Het team van Maurice Steijn treft in FC Twente een sterke tegenstander. De Tukkers zijn al twaalf duels op rij ongeslagen op kunstgras. Acht keer werd er gewonnen en vier keer speelde FC Twente gelijk. De laatste keer dat de Enschedeërs verloren op kunstgras was in 2006 tegen Heracles Almelo. De Heraclieden wonnen dat duel met 3-0.

In de competitie gaat het ADO Den Haag nog niet voor de wind. ADO staat voorafgaand aan speelronde elf op de zestiende plaats. FC Twente daarentegen is koploper van de Eredivisie. ADO mocht vorige week wennen aan het kunstgras op bezoek bij PEC Zwolle, maar werd met 6-1 naar huis gestuurd. Het wedstrijdbeeld was echter hoopgevend, daar ADO erg onfortuinlijk in de afronding was. FC Twente hield vorige week Ajax in eigen huis op een 1-1 gelijkspel. De Tukkers waren in de eerste helft de betere ploeg, maar hadden het in de tweede helft ontzettend moeilijk met de Amsterdammers.

Het duel ADO Den Haag – FC Twente werd 32 keer eerder gespeeld. Vijftien keer won FC Twente, terwijl ADO Den Haag acht duels winnend af wist te sluiten. De overige negen duels eindigde vanzelfsprekend in een gelijkspel. De laatste keer dat de Hagenaars wisten te winnen was in het seizoen 2003/2004. ADO won met 1-0 dankzij een doelpunt van Roy Stroeve.
ADO moet het doen zonder Mitchell Schet (buik), Kevin Jansen (knie), Robert Zwinkels (niet wedstrijdfit), Vito Wormgoor (knie) en Gianni Zuiverloon (kuit). Gino Coutinho viel vorige week geblesseerd uit, maar kan spelen.
FC Twente heeft drie afwezigen. Wout Brama (hiel), Sonny Stevens (schouder) en Sander Boschker (kuit) kunnen niet spelen voor de Tukkers. Bij Twente begint Youness Mokhtar in de basis, daarom zal Shadrach Eghan op de bank plaatsnemen.