Vitesse
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 7. / Schot met rechts  (Dion Malone)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 65. / Schot met rechts  (Theo Janssen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mathias Gehrt 70. / Schot met rechts  (Michiel Kramer)

90'
Een geweldige wedstrijd met een verrassend einde. ADO Den Haag wint van Vitesse, dat door het verlies niet de koploper in de Eredivisie wordt. Voor ADO scoorden Michiel Kramer en Mathias Gehrt, Davy Pröpper deed wat terug.
90'
90'
Vitesse dringt aan in de blessuretijd, maar komt niet bij het doel van Gino Coutinho. De ploeg heeft nog één minuut om iets te doen aan de 2-1 achterstand.
90'
In de blessuretijd verlaat Roland Alberg het veld. De back is moegestreden en wordt vervangen door Christian Supusepa. Inmiddels is ook duidelijk dat scheidsrechter Erik Braamhaar vijf minuten blessuretijd bijtrekt.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Christian Supusepa
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
88'
Na behandeld te zijn lijkt Gino Coutinho toch verder te kunnen. Daarom kan Maurice Steijn toch nog een veldspeler wisselen.
86'
Het is maar goed dat ADO Den Haag nog een wissel overheeft, want doelman Gino Coutinho gaat vijf minuten voor tijd op het gras zitten. De goalie viel vorige week ook al uit met een spierblessure, maar was fit genoeg om te starten tegen Vitesse. Na 85 minuten lijkt de doelman het toch op te geven.
84'
Overigens hebben ruim 9.000 mensen de kans gezien om op deze woensdagmiddag naar het stadion van ADO Den Haag te komen.
81'
Vitesse heeft nog ongeveer tien minuten om iets te doen aan die 2-1 achterstand. Nogmaals, bij winst worden de Arnhemmers de nieuwe koploper in de Eredivisie, maar daar ziet het er niet naar uit.
78'
Vitesse heeft overigens aanvallend gewisseld. Jan-Arie van der Heijden wordt als verdediger naar de kant gehaald en middenvelder Marko Vejinović komt voor hem in de plaats.
77'
Michiel Kramer was ontzettend belangrijk voor ADO Den Haag vandaag. De spits scoorde een doelpunt en leverde een assist, maar wordt een kwartier voor tijd afgelost door Danny Bakker.
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
75'
Koud in het veld krijgt Gaël Kakuta een geweldige kans!
Mike Havenaar kopt een voorzet voor de voeten van de Fransman. Die wil uithalen, maar het slechte veld eist zijn tol. De bal stuit raar op, waardoor Kakuta een levensgrote kans tegen zijn zin in mist.
74'
Wissel in bij Vitesse -> Marko Vejinović
74'
Wissel uit bij Vitesse -> Jan-Arie van der Heijden
74'
Wissel in bij Vitesse -> Gaël Kakuta
74'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
73'
En zo is deze inhaalwedstrijd een waar spektakel. Veel kansen over en weer en drie doelpunten, waarvan twee schitterende afstandsschoten. Nog twintig minuten te gaan, volgen er meer hoogtepunten?
70'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:1 door Mathias Gehrt
Gerechtigheid in Den Haag, want de thuisploeg komt op 2-1. Wat een geweldige treffer van Mathias Gehrt. Een lange bal wordt opzij gekopt door Michiel Kramer en Gehrt haalt van 25 meter uit, zonder na te denken. Dit is geen probleem voor ADO Den Haag, want de middenvelder raakt de bal heerlijk. Piet Velthuizen is kansloos als de bal links naast hem in het doel verdwijnt. 2-1 voor ADO Den Haag.
70'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
Kelvin Leerdam vindt dat hij naar de grond getrokken wordt en geeft dit op een niet echt subtiele manier aan bij de scheidsrechter. Die heeft maar één antwoord op de tirade: Een gele kaart.
69'
Danny Holla is teruggekomen van een blessure en kan nog geen hele wedstrijd spelen. Hij wordt daarom na een kleine zeventig minuten vervangen door Ricky van Haaren.
69'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
69'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Holla
65'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Davy Pröpper
Als een donderslag bij heldere hemel, zo is de gelijkmaker van Vitesse! De ploeg voetbalt niet goed, maar komt dankzij Davy Pröpper langszij. De middenvelder schiet van ongeveer twintig meter snoeihard in de rechterhoek, buiten bereik van Gino Coutinho. De fans in Den Haag balen, want dit was de uitgelezen mogelijkheid om drie punten te pakken. Nu is het afwachten wat het gaat worden bij ADO Den Haag - Vitesse. De stand is nu in ieder geval 1-1.
61'
Het is onverwachts als je kijkt naar de ranglijst in de Eredivisie, maar ADO Den Haag domineert in eigen stadion. Vitesse voetbalt niet alsof het bij winst de koppositie in de Nederlandse competitie kan overnemen. De ploeg loopt meer achteruit en verdedigt niet geconcentreerd.
57'
Weer is het Michiel Kramer die de score kan uitbreiden!
De spits is ditmaal het eindstation na een uitbraak van ADO Den Haag. Mathias Gehrt wordt vrijgespeeld op links en de middenvelder zet voor richting Mike van Duinen. Die komt een paar centimeter te kort om in te koppen en Kramer is net iets te laat om iets te betekenen bij de tweede paal.
54'
Michiel Kramer heeft de 2-0 op zijn voorhoofd!
Piet Velthuizen schat een vrije trap van ADO Den Haag volledig verkeerd in en komt te laat uit zijn doel. Kramer kan hierdoor vrij inkoppen, maar de spits mikt iets te hoog. Velthuizen en Vitesse komen daar goed weg.
50'
Het aftasten tussen Vitesse en ADO Den Haag is weer begonnen. Vitesse werd sterker aan het einde van de eerste helft, maar kreeg vlak voor tijd toch weer een grote kans tegen, maar Mike van Duinen verzuimde om te scoren.
47'
De tweede helft van ADO Den Haag - Vitesse is begonnen. ADO Den Haag heeft niet gewisseld en dat betekent dat Michiel Kramer gewoon verder kan. De spits kwam lelijk terecht na een kopduel, maar heeft geen blijvende schade overgehouden aan zijn val. Vitesse heeft wel gewisseld, Valeri Kazaishvili is in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Francisco Júnior.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Francisco Júnior
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
46'
45'
ADO Den Haag - Vitesse is een heel vermakelijke wedstrijd. Het is een wonder dat het nog maar 1-0 staat, want beide ploegen kregen voldoende kansen op meer treffers. Michiel Kramer was als enige trefzeker in de beginfase. Hij verlengde een voorzet van Dion Malone met rechts. Daarna kreeg Mike Havenaar een levensgrote kans, maar de spits van Vitesse verzuimde of van dichtbij af te ronden. Het spel golfde op en neer, met kansen voor Gianni Zuiverloon (kopbal uit corner) en Mike van Duinen (één op één na uitbraak), maar gescoord werd er niet meer.
45'
45'
Ook Michiel Kramer krijgt nog een kans, maar zijn kopbal uit een voorzet gaat naast. Wat erger is, is het neerkomen van de spits. Kramer komt volledig terecht op zijn schouder en ligt nu al enkele minuten geblesseerd op de grond. Een gebroken sleutelbeen of schouder uit de kom is helaas heel goed mogelijk.
44'
En dan komt opeens ADO Den Haag bijna op 2-0, gekkenhuis!
Ninos Gouriye is er opeens vandoor, speelt Mike van Duinen in de diepte aan, die één op één komt met Piet Velthuizen. Van Duinen gaat voor een bal tussen de beentjes, maar slaagt hier niet in. Mathias Gehrt kan in de rebound inschieten, maar de middenvelder verzuimt om af te ronden. Ninos Gouriye heeft zelfs als tweede speler kans voor een rebound, maar ook hij kan de bal niet richting doel krijgen.
43'
Gele kaart voor Mathias Gehrt (ADO Den Haag)
Het is vrouwen en kinderen eerst bij ADO Den Haag en dat heeft Mathias Gehrt door. De middenvelder voorkomt dat Theo Janssen een vrije trap snel kan nemen door er voor te gaan staan. Dit mag niet en daarom krijgt hij een gele kaart.
41'
Vitesse wordt sterker naarmate de tijd vordert, maar kan niet genoeg druk zetten om het ADO Den Haag constant moeilijk te maken. Het is nu ook al bijna rust, dus misschien komt Vitesse er wel te laat achter dat met goed voetbal het hier makkelijk kan winnen.
39'
Gele kaart voor Danny Holla (ADO Den Haag)
Oef, wat komt Danny Holla toch hard in. Davy Pröpper wil de bal meenemen om op het middenveld een aanval op te zetten, maar Holla komt invliegen als Pröpper de winnende treffer kan maken in de laatste minuut. De scheidsrechter kan dan ook niet anders als de eerste gele kaart van de wedstrijd uitdelen.
36'
Vitesse is nog steeds niet sterker dan ADO Den Haag, maar kreeg inmiddels wel twee grote kansen via Mike Havenaar. Het staat echter nog steeds 1-0 bij ADO Den Haag - Vitesse.
32'
Ongelooflijk, Mike Havenaar mist wéér een honderd procent kans!
De aanvaller van Vitesse krijgt de bal op een presenteerblaadje van Lucas Piazón en hoeft alleen nog maar in te tikken, maar Havenaar maait over de bal heen en raakt het leer helemaal niet. De spits miste al eerder levensgrote kansen in de wedstrijd tegen AZ, maar presteert het nu weer om te missen vanaf twee meter van het doel.
30'
En dan te bedenken dat ADO Den Haag in ditzelfde stadion het zaterdag alweer opneemt tegen SC Heerenveen in de negende speelronde van de Eredivisie. De grasmeester in Den Haag zal het druk gaan krijgen de komende dagen.
28'
Peter Bosz zal alles behalve tevreden zijn over zijn ploeg. De Arnhemmers creëerden geen enkele mogelijkheid en waren alleen gevaarlijk via een afstandsschot van Mike Havenaar. Het is overigens te merken dat Bosz geïrriteerd raakt van het spel van Vitesse, want hij begint nu over alles te klagen. "Levensgevaarlijk", noemde hij de grasmat van ADO Den Haag net.
24'
Wat een kansen over en weer! Gianni Zuiverloon kopt nu bijna de 2-0 binnen uit een corner, maar de verdediger raakt de bal iets te hard en ziet zijn kopbal voor het doel langs stuiteren. De wedstrijd begint uit te draaien op een kansenfestijn.
22'
Daar is wel de eerste grote kans voor Vitesse!
Mike Havenaar haalt met links uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Gino Coutinho krijgt er zijn hand tegenaan, maar kan niet voorkomen dat de bal richting het doel rolt. Tergend langzaam stuitert de bal tegen de paal, waarna Gino Malone verder opruimt.
20'
Vitesse is nog geen moment goed in de wedstrijd gekomen. De ploeg lijdt veel balverlies op onnodige plekken en zorgt er via balverlies voor dat ADO Den Haag zich steeds beter in de wedstrijd kan voetballen.
16'
Weer komt ADO Den Haag er snel uit via Mike van Duinen. Ninos Gouriye vindt zijn collega in de diepte, maar de voorzet is niet goed. Het geeft echter wel aan dat ADO Den Haag nog steeds aanvallende intenties heeft en niet alleen maar de 1-0 voorsprong wil verdedigen. Vitesse is zichzelf nog niet in de residentiestad.
14'
Roland Alberg blijft liggen nadat hij hard in aanraking kwam met Frank van der Struijk. De verdediger van Vitesse gaat op de voet staan van Alberg. Het is maar de vraag of de middenvelder van ADO Den Haag verder kan.
11'
Mike van Duinen maakt bijna de 2-0!
De spits vertrekt op het juiste moment en omdat Jan-Arie van der Heijden niet stapt kan Van Duinen door op Piet Velthuizen. De bal rolt echter te hard door, waardoor de aanvaller van ADO Den Haag net niet bij de bal kan. Vitesse is aan het slapen in Den Haag en daar profiteert de thuisploeg bijna twee keer van.
11'
Dit is niet de situatie die als Vitesse wil hebben in Den Haag. ADO kan zich nu volledig richten op verdedigen en het spel aan de uitploeg overlaten. De Arnhemmers kunnen bij winst koploper worden in de Eredivisie, maar staan nu dus achter.
7'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Michiel Kramer
Feest in Den Haag, want de thuisploeg komt op voorsprong! Ninos Gouriye pikt een bal op, verlegt het spel naar rechts, waar Dion Malone vrij staat. De rechtsback zet voor richting de eerste paal en daar staat Michiel Kramer aardig vrij. Hij gaat met een sliding richting de bal en verlengt de voorzet met rechts, waardoor ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong komt.
7'
Het is aftasten voor beide ploegen in de beginfase. ADO Den Haag speelt meer op de counter en Vitesse probeert het spel te maken, maar slaagt hier niet echt in.
4'
De Arnhemse fans zingen Lucas Piazón al in het begin van de wedstrijd toe. De huurling van Chelsea was al populair in Arnhem, maar maakte zich onsterfelijk door in de laatste minuut de 2-3 tegen NEC te scoren.
1'
De inhaalwedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse is begonnen. In speelronde zes werd de wedstrijd afgelast nadat het veld onbespeelbaar was na hevige regenval. Ook vandaag ziet het veld er niet goed uit, dit komt omdat er sleuven zijn aangebracht in het veld om het water dat mogelijk valt kan afvoeren.
1'
Het komt – met uitzondering van de vrijdag - maar weinig voor dat een Eredivisieduel doordeweeks wordt afgewerkt. ADO Den Haag – Vitesse is dan ook een bijzonder affiche. In speelronde zes werd deze wedstrijd gestaakt nadat het veld onbespeelbaar werd na hevige regenval. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal verslag doen van deze inhaalwedstrijd.

De afgelasting van de wedstrijd op zaterdag 14 september was niet volledig de schuld van ADO Den Haag. Er is een nieuwe grasmat aangelegd omdat het WK Hockey volgend jaar onder andere in het stadion in Den Haag afgewerkt wordt. Dit veld werd voorzien van een drainagesysteem, maar pas na veel neerslag werd duidelijk dat dit systeem niet goed werkte. Het gevolg was dat het veld onbespeelbaar werd en ADO Den Haag – Vitesse als eerste wedstrijd in de Eredivisie 2013/2014 afgelast werd. Dan de prestaties van ADO Den Haag zelf. Die zijn verre van optimaal. De ploeg staat zeventiende in de Eredivisie en krijgt dubbel zoveel doelpunten tegen als dat het zelf scoort. Ook ligt er nu al een klein gat van vijf punten richting de vijftiende plek, dus er zijn punten nodig om uit de gevarenzone te komen. Vitesse lijkt dan niet de ideale tegenstander.

Want de Arnhemmers kunnen bij winst op ADO Den Haag de nieuwe koploper in de Eredivisie worden. De ploeg staat één punt achter op FC Twente, PSV en SC Heerenveen, maar heeft dus een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst komt Vitesse op zeventien punten, twee punten meer dan de hiervoor genoemde concurrenten. Het is opvallend dat de Arnhemmers zo goed draaien. Met Marco van Ginkel en Wilfried Bony verloor de ploeg twee van haar sterkhouders, maar met behulp van Chelsea – waar de ploeg een samenwerkingsverband mee heeft – komt Vitesse er weer bovenop. Smaakmaker Lucas Piazón wordt voor een seizoen gehuurd en de middenvelder annex aanvaller besliste eigenhandig de derby tegen NEC (2-3 winst).

Voor Vitesse staat dus veel op het spel, maar dit geldt ook voor ADO Den Haag. De ploeg heeft de punten broodnodig en zal de huid dus duur verkopen. Veel plezier bij ADO Den Haag – Vitesse.