1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lasse Schöne 18. / Schot met rechts  (Bojan)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Género Zeefuik 76.

90'
Einde wedstrijd Het is afgelopen in de Euroborg. De wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax is in 1-1 geëindigd. Het duurde lang voordat de teams het publiek begonnen te vermaken. Pas in het slot van het duel begon het spel vermakelijk te worden en kregen beide elftallen kansen om de drie punten te pakken, maar dat gebeurde niet meer. Ajax was in de eerste helft door een afstandsschot van Lasse Schøne op voorsprong gekomen, wat tevens het enige hoogtepunt van de eerste helft was. Lang hield Ajax die voorsprong vast, maar een kwartier voor tijd gooide invaller Género Zeefuik roet in het eten van de Ajacieden. Het was het begin van een leuk laatste kwartier, maar eigenlijk had Bojan Krkić vlak voor het doelpunt van Zeefuik zijn ploeg op 2-0 moeten zetten. De Barcelona-huurling trok zijn actie echter te ver door en vergat de bal achter Marco Bizot te schieten. Ook Christian Poulsen en Richairo Zivkovic kregen kansen om nog een keer te scoren, maar beiden misten zij. De grootste kans kwam echter pas in de laatste minuut van de blessuretijd, maar Filip Kostić kon het buitenkansje niet afmaken en schoot de bal hard tegen de paal.
90'
Kostić raakt de buitenkant van de paal! Wat een slotfase! Met een lange bal wordt Zivkovic bereikt, die met een kopbal de compleet vrijstaande Kostić bereikt. De buitenspeler schiet de bal uit de dropkick en raakt de paal.
90'
Daar had Poulsen Ajax de winst kunnen bezorgen! Met een goede actie speelt Hoesen zich vrij en passt hij op de inlopende Poulsen. De middenvelder, die zelden voorin te zien is, schiet met rechts, waar hij met links had moeten schieten. De bal vliegt een paar meter naast.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
We naderen het einde van de wedstrijd. Ajax is op zoek naar een doelpunt, FC Groningen wordt teruggedrongen.
87'
Goed verdedigingswerk van Magnasco voorkomt een vrije doortocht voor Hoesen. Ajax houdt er wel een hoekschop aan over.
86'
Wissel in bij FC Groningen -> Tom Hiariej
86'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tjaronn Chery
83'
Gele kaart voor Viktor Fischer (AFC Ajax)
De net ingevallen Fischer vangt Zivkovic op en krijgt nadat de aanval van FC Groningen is afgelopen een gele kaart van Gözübüyük.
83'
Plots gebeurt er heel veel aan beide kanten! Eerst kan Hoesen bijna profiteren van een slippertje van Kieftenbeld, maar Bizot tikt met zijn voeten net de bal bij de invaller weg. In de tegenaanval schiet Zivkovic de bal richting de lange hoek, maar met een mooie redding voorkomt Vermeer de 1-2.
82'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
82'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bojan Krkić
81'
Wissel in bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
81'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Tobias Sana
80'
Bojan, Bojan, Bojan.. dat was je tweede grote kans van de wedstrijd. De Spanjaard kan een bal die in het strafschopgebied in de lucht stilvalt met links schieten, maar hij raakt de bal niet goed. Kort daarna kopt Sana, maar Bizot redt goed op de inzet.
79'
Gele kaart voor Tjaronn Chery (FC Groningen)
Chery onderbreekt de tegenaanval van Ajax door Bojan vast te houden.
76'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:1 door Género Zeefuik
Waar Bojan de wedstrijd op slot had moeten gooien, komt FC Groningen op gelijke hoogte! De corner van Van der Velden wordt door Botteghin op doel gekopt. Vermeer kan in eerste instantie wel redding brengen, maar hij heeft de bal niet onder controle. Zeefuik let goed op en prikt de bal binnen, waarmee hij - net zoals tegen de Eagles - het goudhaantje lijkt te worden.
75'
Doordat Bojan zijn actie veel te ver doortrekt, verzuimt hij te scoren.
73'
Oei, dat scheelde weinig! Ajax combineert goed op de helft van FC Groningen, waarbij Sana het eindstation is. Hij kan op doel schieten, maar besluit de bal nogmaals voor te geven. De Zweed zijn pass wordt door Kappelhof aangeraakt, waardoor Bizot op het verkeerde been staat en de bal bijna in zijn doel ziet rollen. Gelukkig voor de doelman en helaas voor Sana, gaat de bal net naast de paal over de achterlijn.
70'
Ajax creëert weinig, maar heeft op dit moment wel de controle over de wedstrijd. De goede periode van FC Groningen was van tijdelijke duur, want de Groningers hebben de laatste tien minuten nauwelijks balbezit op de helft van Ajax gehad.
69'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
69'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
69'
Wissel in bij FC Groningen -> Richairo Zivkovic
69'
Wissel uit bij FC Groningen -> Rasmus Lindgren
65'
Sigthorsson speelt een zeer matige partij en is rijp voor een wissel. De spits heeft veel balverlies en is tot op heden ongevaarlijk geweest.
63'
In een actie raakt Bojan drie spelers kwijt en geeft de bal goed voor. Bizot wacht niet tot iemand de bal kopt en bokst de voorzet van de Barça-huurling weg.
62'
De sfeer, de strijd en de passie die je bij FC Groningen - Ajax verwacht, begint steeds meer zichtbaar te worden. Ajax komt steeds meer onder de druk weg, maar laat aanvallend nog niet veel zien.
59'
FC Groningen beleeft een goede periode. Ajax staat onder druk en komt niet meer aan voetballen toe.
55'
Botteghin kopt bijna de 1-1 binnen, maar Vermeer redt met een geweldige reflex! Van der Velden neemt de corner, die met een stuit op het hoofd van Botteghin terecht komt. De van NAC Breda overgekomen verdediger lijkt te scoren, maar Vermeer weet met een katachtige reflex de bal uit het doel te houden.
53'
Er zit bij FC Groningen meer pit in het spel dan in de eerste helft. Er wordt feller verdedigd en er wordt meer druk gezet op de opbouw van Ajax gezet. Het publiek pakt dat op en laat ook steeds meer van zich horen.
51'
Ajax krijgt de eerste hoekschop van de tweede helft, maar met het ontbreken van Eriksen (gewoonlijk degene die de corners trapt) en Alderweireld en De Jong (de luchtmacht), zijn de Ajax-corners lang niet zo gevaarlijk als gewoonlijk.
47'
Een goede actie van Sana levert een gevaarlijke situatie op voor het doel van Bizot, maar niemand loopt tegen de lage voorzet van de Zweed aan.
46'
Trainer Van der Looi heeft Kirm, die onzichtbaar was in de eerst helft, gewisseld voor Zeefuik. De spits redde vorige week tegen Go Ahead Eagles een punt voor de Groningers.
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Género Zeefuik
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Andraž Kirm
46'
45'
Einde eerste helft Met een 0-1 ruststand gaan FC Groningen en Ajax de theepauze in. De eerste helft heeft weinig hoogtepunten gekend. Het enige hoogtepunt kwam na iets meer dan een kwartier spelen, toen Ajax door een doelpunt van Lasse Schøne op voorsprong kwam. Het afstandsschot van De Deen kon niet door doelman Marco Bizot worden gekeerd. In het restant van de eerste helft gebeurde vrij weinig; zowel Ajax als FC Groningen kregen nauwelijks mogelijkheden.
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt één minuut.
44'
De vrije trap wordt kort genomen op Bojan, die in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Gözübüyük fluit wel, maar fluit omdat zijn grensrechter voor buitenspel vlagt. Uit de beelden blijkt echter dat Bojan niet in buitenspelpositie stond op het moment van spelen.
43'
Ajax krijgt op een kansrijke positie een vrije trap, nadat Bojan onderuit wordt gehaald door Kappelhof.
41'
Als Chery de bal goed had geraakt, dan was het een spectaculair doelpunt geweest. Uit een voorzet van Wijnaldum probeert de ex-ADO'er met een omhaal de gelijkmaker te maken, maar Chery schampt de bal slechts.
40'
Na een korte blessurebehandeling kan Sigthorsson weer het spel hervatten.
38'
Het wordt wat leuker in de Euroborg. Eerst stuurt Moisander Sigthorsson diep, maar doelman Bizot is net wat eerder bij de bal. De Ijslander botst tegen Bizot en blijft geblesseerd op de grond liggen. Vervolgens krijgt FC Groningen in de tegenaanval een kans, maar Van der Velden kan niet profiteren van het feit dat Vermeer niet meer in zijn doel staat en zijn poging stuitert via een Ajacied over de achterlijn.
34'
FC Groningen begint iets meer vertrouwen te krijgen en dat resulteert in een schot van Kostić. De buitenspeler schiet uit de draai en zijn inzet vliegt meters over en naast het doel, maar het is een teken dat de thuisploeg meer naar voren gaat spelen.
30'
Een fluitconcert klinkt van de tribunes. Het publiek wordt bepaald niet vermaakt in de Euroborg. Het speltempo ligt laag en er gebeurt vrij weinig. Daarentegen speelt FC Groningen veel georganiseerder dan tegen SC Cambuur en Go Ahead Eagles, dus dat is een absoluut pluspunt voor de thuisploeg.
27'
Weinig kansen tot nu toe in de Euroborg. Kostić kreeg namens de thuisploeg na drie minuten spelen een klein kansje. Ajax heeft, op het doelpunt van Schøne na, ook nog niets gecreëerd.
23'
Twee hoekschoppen op rij voor FC Groningen levert de thuisploeg niets op. De eerste corner wordt door Botteghin naast gekopt, maar scheidsrechter Gözübüyük geeft Groningen een hoekschop. De tweede corner wordt simpel door Vermeer uit de lucht geplukt.
21'
Het vroege doelpunt is een streep door de rekening van het elftal van Van de Looi, dat in de beginfase weinig van Ajax te duchten had.
18'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Lasse Schøne
Het eerste schot van Ajax is direct een doelpunt. Bojan speelt Schøne op dertig meter van het doel aan, die alle ruimte en tijd krijgt om de bal aan te nemen en in de lange hoek naast Bizot te schieten. Ajax op 0-1 in de Euroborg.
17'
Schøne neemt de vrije trap zelf, die wordt weggewerkt door Botteghin.
17'
Schøne verdient na een goede actie een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. De plaats waarop Ajax de vrije trap mag nemen biedt mogelijkheden.
14'
Kostić is de gevaarlijke man aan de kant van FC Groningen. De buitenspeler heeft veel dreiging en is in staat om één of meerdere mannetjes te omspelen.
10'
De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn stilletjes voorbij gegaan. FC Groningen zakt in en laat Ajax het spel maken. De Ajacieden wachten rustig af en nemen weinig risico.
8'
Ajax begint voorzichtig aan de wedstrijd. Het centrale duo Moisander-Denswil zoekt de makkelijke oplossing en legt vooralsnog weinig risico in de passing.
5'
Bij FC Groningen spelen twee spelers in het basiselftal die de jeugdopleiding bij Ajax doorliepen: verdediger Kappelhof en doelman Bizot.
3'
Een goede actie van Kostić lijkt op niets uit te lopen, maar de aanvaller krijgt de bal met wat terug en laat Vermeer voor de eerste vandaag redding brengen. Het schot wordt nog aangeraakt door Denswil, maar verandert niet genoeg van richting om Vermeer compleet te verrassen.
1'
FC Groningen heeft afgetrapt. We zijn begonnen!
1'
Hallo en welkom bij het live verslag van de wedstrijd FC Groningen - Ajax! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou van het begin tot het einde op de hoogte houden van dit duel. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je zien welke spelers om 12:30 in de Euroborg aan de aftrap staan.

FC Groningen - Ajax is altijd een bijzonder duel en dat zal dit seizoen niet anders zijn. De Groningers begonnen sterk aan het seizoen, maar maakten in de laatste twee wedstrijden tegen promovendi SC Cambuur (1-4) en Go Ahead Eagles (3-3) een zwakke indruk. De ploeg van Erwin van de Looi zal zich vandaag ongetwijfeld willen revancheren voor het slechte resultaat van de laatste twee wedstrijden.

Ook Ajax heeft iets goed te maken ten opzichte van de vorige speelronde. In het Abe Lenstra Stadion namen de Amsterdammers al vroeg een 0-2 voorsprong, maar voor rust bogen de Friezen het al om naar 3-2. Na rust toonde Ajax veerkracht en kwam het op gelijke hoogte, maar Frank de Boer was niet tevreden met het vertoonde spel.

In Deventer speelde FC Groningen vorige week een slechte wedstrijd, maar uiteindelijk behaalde het knap een punt. Bij een 3-2 achterstand en met nog slechts negen man op het veld (rood voor Adorjan en Letschert), kwam de Groningse club vlak voor tijd alsnog op gelijke hoogte door een doelpunt van Género Zeefuik: 3-3.

Frank de Boer kan sinds deze speelronde niet meer beschikken over Christian Eriksen en Toby Alderweireld, die respectievelijk naar Tottenham Hotspur en Atlético Madrid zijn vertrokken. Op hun plaatsen spelen vandaag Thulani Serero en Stefano Denswil. Daarnaast heeft De Boer een basisplaats voor Tobias Sana, die de plek van Viktor Fischer inneemt. De jonge Deen zit in een kleine vormcrisis.

Ook bij FC Groningen is het basiselftal op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Timo Letschert en Krisztián Adorján zijn geschorst, Stéfano Magnasco en Maikel Kieftenbeld nemen hun plaatsen in.